amigdas.com

Som antism: conținut, reproducere, îngrijire

Anchor îngrijire peșteLumea acvariului este foarte interesantă, iar varietatea de pești va încânta cei mai îndrăgostiți iubitori ai lumii acvatice. Un antisistru va fi un exemplu excelent în lumea acvariilor, atât pentru începători, cât și pentru profesioniștii din domeniul acvariului.

Ancistrus catfish este, probabil, cel mai popular tip de somn în acariști. Ca într-un mod diferit: întreținere ușoară și îngrijire, nemaipomenită în alimentație, deci și un aspect destul de original.

Som Ancistrus și descrierea sa

Pe teritoriul țărilor CSI Un antisistru a fost lovit în anii 70 ai secolului trecut. În natură în calitate de reprezentant al lumii colorate de pește populează bazinul Amazonului, și în râurile din Brazilia, Peru, Guyana, și altele. În general, somnul prefera fluxuri de munte rapid curge, dar poate trăi în șuruburile și lacurile de pădure.

Nume: ancistrus, somn-lipit, fraier de somn, somn-curatator, "aquariumkeeper"

culoare ancistrus fluctuează de la gri deschis, cu o nuanță galbenă până la un gri închis, cu urme negre sau negre. Schimbările de culoare pot afecta atât apa cât și starea de spirit. Cele mai multe ori, peștele schimba culoarea la o culoare palidă.

pe forma corpului ele seamănă cu o cădere aplatizată cu un cap lat. Ochii lor sunt rotunzi, iar gura este mare si seamana cu un fraier mare. Datorită acestui detaliu, ei se mai numesc frați som-lipiți sau somnitori.

dimensiuni buchetele de somn mici. Lungimea maximă a corpului este de 15 cm, dar este chiar rară. De obicei, bărbații adulți cresc la numai 13 cm, iar femeile chiar mai puțin - până la 10 cm.

Soma-ancistrus viu până la 10 ani în condiții ideale. Dar, în medie, durata acestor pești este de până la 7 ani.

A distinge o femeie de un bărbat nu este dificilă. Masculul este mai mare și are mai multe și mai mari aripioare. Dar principala caracteristică distinctivă sunt creșterile (tentaculele) de pe nasul masculilor înfățișându-se asemănătoare unei mustașe. La femele, ele sunt fie absente, fie aproape invizibile.

clasificare

Somnul Ancistrus este clasificat Lucheporyh echipa pește Somoobraznyh, familie sau Mail Lorikarikarievye, ancistrus vechi.

Principalele soiuri de catfishes:

 • Acvariu pește Ancistrusancistrus obișnuit (sau albastru somic ancestral);
 • ancistrus albino;
 • anticulează aur albino (subspecii albicioase somice);
 • ancistrus roșu;
 • ancistrus voil;
 • ancistrus violet leopard (subspecii de somn voal);
 • ancrocus claro;
 • albinar stellat (sau hoplogenis);
 • Ancistrus multhiespinis.

În general, există o mulțime de soiuri de somn ancestral. Multe dintre ele sunt destul de rare, unele sunt pe punctul de a dispărea și există și altele despre care puțin se cunoaște.

Compatibilitatea cu alte pești

Cum sa cresti AncistrusSoma ancistrus destul de pașnică. Acestea pot fi păstrate cu cele mai multe specii de pești din lumea acvariilor. Dar peștii mari ar trebui să fie evitați, ca și în lupta pentru teritoriu, asistenții de somn pot suferi dinți ascuțiți.

Este necesar să menționăm, că antsistrus, deși nu agresiv, dar poate conduce mai lent rezidenți de acvariu. Da, și peștii fără balanțe pot ajunge de la somnul gurii-fraier. Pot exista și conflicte minore cu alte somotici în cazul lipsei de alimente, al luptei pentru teritoriu sau în timpul protecției ouălor.

Întreținere și îngrijire

Conținutul de ancistrus obișnuit nu va fi dificil. Iar mulțumită nemulțumirii și mâncării veșnice, acești maimuțe sunt excelenți asistenți în îngrijirea acvariului.

Acvariul și aranjamentul acestuia

Pentru conținut confortabil Somn acvariu Ancistrus cu lungimea de 50 cm și un volum de 80l pe trei somn adult (în mod ideal - un mascul si doua femele). Solul preferat este o piatră mare. Dar pietricelele fine sunt de asemenea potrivite, în timp ce somnul va săpați fericit găuri și se va ascunde în astfel de burrows.

În ceea ce privește vegetația, este necesar să se țină seama de apetitul inimii de somn. Dar dacă hrăniți corect aceste pești, vegetația nu va suferi. Apropo, atunci când alegeți un sol puțin adânc, merită să luați în considerare faptul că plantele pot fi rupte din ea în timpul procesului de săpătură. Din acest motiv, plantele sunt recomandate fără un sistem radicular pronunțat.

O condiție importantă pentru conținut acești reprezentanți ai peștilor vor fi prezența tuturor adăposturilor posibile, a peșterilor, a lemnului de pluș și a ciupercilor în care se pot ascunde, precum și a unui număr mare de plante.

recomandări

 • Aspectul Ancistrustemperatura apei 22-24 grade (dar poate varia de la 17 la 30 de grade);
 • duritate dH 15-25
 • ușor apă acidă (pH 6-7,5)
 • aerarea obligatorie a apei;
 • înlocuirea a 25% din apă pentru o curățenie (constantă timp de trei zile) o dată pe săptămână;
 • filtrarea apei;
 • creați un curent rapid;
 • schimbarea timpului întunecat și întunecat al zilei.

Nutriție și dietă

Ancistrus se hrănește cu alimente vegetale. Și destul de des pot mânca alge marine, care cresc pe pereții acvariului și pe decor. Pentru aceasta au fost numiți curatori sau ordonatori.

Dar acest lucru nu este încă suficient pentru o nutriție deplină a somnului antractic, deci este atât de important să nu uitați să îl hrăniți. Baza dietei ar trebui să fie o hrană vegetală și să fie de 75-80%. Restul este alimentul cu proteine. Poate fi atribuită uscării sau daphnia înghețată, viermii de sânge, tubul.

Prin alimente sănătoase pentru asemenea includ păpădia, castravete (decojite din semințe și coajă), salată, mazăre, varză, morcovi, cartofi, spanac, urzici, dovlecei si dovleac scindat-somn. Dar există câteva nuanțe - înainte de a trimite mâncare la pește, trebuie să-l ardeți.

Apropo, unele legume plutesc în apă. Și pentru comoditatea maimuțelor, ele trebuie să fie așezate în dispozitive speciale de fixare pentru alimentație, sau să atașați ceva greutate, bine, sau să veniți cu propria versiune. Pe termen lung, alimentele vegetale din apa de acvariu nu pot fi stocate - maxim 6 ore. În caz contrar, este plină de boli pentru pești.

Merită adăugat că, dacă un ancistrus nu obține suficientă hrană, începe să mănânce plante de acvariu. Dar diverse prăjini, plasat pe fundul acvariului, poate servi ca o delicatesă suplimentară, pe care somnul va fi cu mare plăcere să-l înghițiți.

În ceea ce privește furajele uscate, trebuie să monitorizați îndeaproape data fabricației și termenul de valabilitate. Se recomandă să nu cumpărați alimente în funcție de greutate. Un magazin într-un pachet bine închis, pentru a evita dezvoltarea florei patogene.

Reproducere și reproducere

Un alt motiv pentru care acvaristii iubesc aceste somnuri este faptul ca sunt destul de usor de ras. Îmbătrânirea sexuală la frații somatici are loc până în anul. Reproducerea ancistrului poate fi planificată sau spontană. Motivul reproducerii spontane a somnului poate fi:

 • schimbări frecvente de apă;
 • temperatură ridicată;
 • hrană abundentă;
 • cantitate mai mare de alimente vii (proteine).

În cazul în care creșterea de somn planificate acvarist, femela si masculul este mai bine pentru transplant de la o dimensiune de depunere a icrelor separat 40-150 L, la fel ca în acvariu general, se prăjește puțin probabil să supraviețuiască. În ceea ce privește amenajarea locuinței temporare a unei perechi de somn, atunci:

 • Cum să alimentați ancestrusulApa poate fi preluată dintr-un acvariu comun și înlocuită cu o a treia apă proaspătă;
 • solul nu este necesar;
 • Este necesară aerarea puternică;
 • asigurați-vă că instalați un tub din plastic (poate fi ceramic) cu un diametru de aproximativ 4 cm și o lungime de până la 20 cm;
 • adăugați o lovitură și construiți un fel de peșteră (ar trebui să fie puternic);
 • temperatura scade cu 3-4 grade.

Să afli că femeia este însărcinată nu va fi nici dificilă. Ea devine "umflată", iar bărbatul începe să caute în mod activ un loc pentru zidărie și să-l descopere. Înmulțirea durează aproximativ o săptămână și apare mai ales pe timp de noapte. La un moment dat femelele pot pune până la 300 de ouă într-un diametru de 2-3 milimetri. Ouăle sunt fixate cu un buchet mare pe peretele "locuinței"", culoarea ouălor poate fi portocaliu strălucitor, chihlimbar, galben strălucitor, roz. În perioada de reproducere, cuplul este cel mai bine hrănit cu alimente vegetale.

Imediat ce caviarul este terminat și masculul îl fertilizează, femeia iese din adăpost. În acest moment este deja posibil (și chiar necesar!) Să fie plantat într-un acvariu comun. Apoi, bărbatul are grijă de descendenți, iar femela poate interveni și chiar să încerce să mănânce ouăle. Și din moment ce antsistrusy sunt tați foarte îngrijitori, atunci pentru femeie poate duce la un rezultat fatal.

Ouăle se dezvoltă între 4 și 10 zile în funcție de condițiile de detenție. În acest timp, tatăl ancestral atent nu "se întoarce" de la viitorii descendenți chiar și să mănânce (de aceea se recomandă să se alimenteze mai mult proteinele alimentare atunci când se planifică reproducerea). El își învârte în mod constant aripioarele, mărind astfel fluxul de oxigen către ouă, curăță și îndepărtează ouăle moarte. În acest moment, se recomandă ca apa din acvariu să fie ușor mai caldă decât de obicei.

Descrierea Catfish AncistrusImportant! Dacă ouăle sunt încă depozitate într-un acvariu comun, este necesar să le transferați cu atenție împreună cu bărbatul într-un acvariu separat. Dar acest lucru este potrivit în cazul în care caviarul este atașat la tub sau într-un alt loc portabil. În cazul în care ouăle atașate la sticlă, este necesar să se îndepărteze foarte atent lama de cuțit și, de asemenea, transferat într-un recipient separat de apă, dar fără mascul. Toate pentru că o astfel de situație stresantă determină un somn de sex masculin să refuze să aibă grijă de descendenți.

După o săptămână, ouăle se transformă în larve. Practic, ei nu sunt practic nemișcați și se hrănesc cu sacul de gălbenuș. Masculul ancestral poate fi deja mutat înapoi la acvariul comun. Câteva zile mai târziu, puiul începe deja să iasă în "înotul deschis".

Se recomandă hranirea cu o hrană specială. În dietă, în această perioadă ar trebui să predomine hrana vie, dar unii acariști încep deja să dea castraveți și gălbenușul de ou la această vârstă de somn.

La vârsta de un an și jumătate Stelele pot fi mutate la un acvariu comun. Dar pentru o mai bună dezvoltare a acestora și pentru a evita conflictele în interiorul iazului, este mai bine să le plantați în locuri diferite.

Interesant! Ancistrus, în funcție de condițiile externe, își poate schimba sexul. De exemplu, în cazul în care acvariul pentru o lungă perioadă de timp trăiesc singur femele, atunci unul dintre ei poate deveni în cele din urmă un bărbat. Și astfel, la ea sau toate ei vor apărea toate semnele caracteristice pentru un soma-mascul, inclusiv fertilizarea ouălor și protecția lor.

boală

Ancistrus somnCa toate lucrurile vii, maimuțele obișnuite se pot îmbolnăvi. Din fericire, acest lucru se întâmplă rar. Boala principală, La care acești pești sunt sensibili, se ia în considerare infecția cu helminți. Motivul pentru aceasta poate fi dieta lor. Pentru a evita această boală neplăcută, medicamente antihelmintice ar trebui să fie adăugate la regimul alimentar.

Un alt motiv, adresat medicilor ihtiologi, este umflarea abdomenului somnului. Aceasta poate fi o consecință a modului în care gazele de contact și multe alte cauze, cum ar fi leziuni gastrointestinale, boli bacteriene și virale, constipație și altele.

De asemenea, este urgent să transplantați peștii într-un acvariu separat, dacă pe cântare apar pete albe. Uneori, aceste pete sunt însoțite de blistere și scalare.

Separarea persoanei în cauză apariția petelor de la ceilalți este necesară deoarece bolile sunt aproape instantaneu transmise de la un somon la altul. Dotarea unui acvariu suplimentar nu este necesară, pentru că este doar pentru două săptămâni. De aceea vor exista suficiente litri mici de acvariu pentru 20 de ani.

În concluzie

Aceste pești colorați drăguți vor fi o decorare minunată a oricărui acvariu. Un conținut ușor și lipsă de pretenție în nutriție adaugă mai multe plusuri la achiziția lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Fish barbs: specii, îngrijire, reproducereFish barbs: specii, îngrijire, reproducere
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
» » Som antism: conținut, reproducere, îngrijire
© 2021 amigdas.com