amigdas.com

Cobai: caracteristici generale, îngrijire, întreținere și creștere

Cum să îngrijiți în mod corespunzător pentru cobai acasă?Copiii psihologi au demonstrat de mult că atunci când comunică și îngrijește un animal, copilul dezvoltă în mod activ calități precum acuratețea, responsabilitatea și respectul față de alte ființe vii. Dacă copilul nu a avut niciodată un animal de companie, cobaiul va fi alegerea perfectă. Acest animal de companie este prietenos și nu necesită mult efort, deci este minunat pentru copii. Pentru a nu căuta informații pe Internet, atunci când un animal de companie a apărut deja, este necesar să se pregătească în prealabil și să învețe totul despre cobai.

Caracteristici generale

Trunchiul acestui animal pufos seamănă cu un cilindru. Creșterea este de 220 mm și poate ajunge până la 280 mm. În greutate, femelele și masculii diferă unul de celălalt. Greutatea reprezentanților femeilor este de aproximativ 1,2 kg, iar bărbații - 1,8 kg. Capul este destul de mare, iar dinții sunt foarte ascuțiți. O astfel de claritate a dinților cobai primită prin smalț, pe de o parte. Lungimea, precum și culoarea stratului depind de rasa animalului.

Unde a primit porcul de cobai nume interesant? La urma urmei, rozătoarele nu are nimic de-a face cu porcii sau cu apa. Faptul este că rozătoarele acestui rozătoare au fost chemați din cauza sunetelor publicate. Și adjectivul "mare" se datorează faptului că acest animal de companie este considerat "de peste mări".

mod de viață

Cobai în sălbăticie trăiesc în nisipuri și cheiVizionarea acestor animale este un proces distractiv. În sălbăticie, cobai trăiesc în familii întregi. Habitatul este în principal urmele, suprafața pământului și, de asemenea, cheile de roci. Principalul din fiecare turmă este bărbatul. Audierea și simțul mirosului rozătoarelor sunt bine dezvoltate.

Guineea porcilor iubesc curățenia și își spală haina. Temperatura confortabilă pentru a trăi aceste animale în sălbăticie este de 19-20 grade în timpul zilei și aproximativ 8 grade pe timp de noapte. Dar, de asemenea, cobaiul este bine tolerat și alte modificări ale temperaturii ambiante.

Câți cobai trăiesc?

În timp ce în sălbăticie, cobai peste durata vieții depășesc existența altor rozătoare cunoscute. Animale în medie capabil să trăiască aproximativ 9 ani. Dar există și cazuri în care cobai au supraviețuit până la 15 ani. În habitatul natural cobaiul nu trăiește mult timp. Acest lucru se datorează prezenței în sălbăticie a unui număr mare de amenințări și pericole pentru viața animalului. Din aceasta putem concluziona că cu cât mai mult va avea grijă proprietarul animalului, va avea o speranță de viață mai mare.

Speranța de viață a cobaiilor depinde de:

 • mod de viață;
 • condiții de viață;
 • calitatea și cantitatea de hrană;
 • îngrijire și întreținere;
 • ereditate și alți factori.

Tipuri de cobai

Datorită faptului că cobaiul este un animal de companie excelent, acesta este în mod constant traversat, fiind din ce în ce mai multe specii noi.

Prin numărul și lungimea lânii se găsesc:

 • longhaired. Rozătoarele cu păr lung au un aspect atractiv. Un strat poate avea o culoare diferită și o direcție de creștere a părului. Reprezentanți ai acestei specii: Sheltie, oreion peruvian, alpaca, coronet și multe alte rase amuzante;
 • Porcii de guinee se găsesc în toate culorile și culorile posibile, pot avea o haină foarte lungă sau nu au deloctunsa. Acest tip de rozătoare are un strat de blană de diferite lungimi și culori diferite. În această formă există: sine, dolmatin, cocoșul englez și alte specii de rocă;
 • puțini. Această specie include rozătoarele, care se disting printr-o varietate de indicatori. De exemplu, cobaiul este cel mai mare dintre toate rasele. Greutatea unui astfel de rozătoare este impresionantă și poate ajunge până la 3000 g. Slăbăniți, precum și câinii de vacă, cu lână puțin sau deloc. Aceste roci au corpuri netede, cu excepția pielii, în care stratul acoperă numai periile animalului.

Pentru a începe sau a nu începe?

Pentru a determina alegerea, dacă doriți sau nu să începeți un astfel de animal, ar trebui să aflați mai întâi toate avantajele și dezavantajele acestui animal. Și, de asemenea, trebuie să înveți cum să ai grijă de cobai.

avantaje:

 • dimensiuni mici;
 • prietenoasă;
 • activitate în timpul zilei;
 • mână, animal amuzant și frumos;
 • lungă speranță de viață.

dezavantaje:

 • necesită respectarea regimurilor și a calității nutriției;
 • Porcii cu păr lung au nevoie de îngrijire regulatăîngrijire laborioasă pentru rasele cu păr lung;
 • dacă nu curățați cutia în timp și nu aveți grija de animalele de companie incorect, un miros neplăcut vine de la ea;
 • ar trebui să fie conștienți de posibilele alergii la părul de companie, așa că înainte de a cumpăra cobai, trebuie să vă asigurați că lipsa acestei afecțiuni;
 • cobaiul este un rozător, prin urmare în timpul plimbărilor poate mesteca mobilier.

Cum de a determina sexul de cobai?

Dacă proprietarul este interesat de un anumit sex sau dorește să-și reproducă aceste animale, ar trebui să știi cum să distingi femeia de bărbat. La persoanele adulte, organele genitale se disting clar, iar definiția sexului nu este dificilă. Dacă o persoană dorește să cumpere un animal de companie într-o vârstă foarte mică, există 3 moduri de a determina sexul:

 1. sex. Pentru a determina sexul prin această metodă, animalul trebuie să fie întors și să facă clic pe zona din abdomenul inferior. Dacă acesta este un bărbat, puteți găsi o venă subțire, care este un penis. Dacă este o femeie, apare în abdomenul inferior o cremă asemănătoare literei Y;
 2. determinarea cu ajutorul unui sac anale. Dacă vă uitați la acest organ, este imposibil să o detectați în femelă, spre deosebire de bărbații, în care este bine cunoscut;
 3. determinarea sexului cu fecale. Această metodă este cea mai simplă și cea mai comună. Este necesar să se observe modul în care dezinteresează rozătoarele. Dacă este o femeie, va lăsa în urmă un scaun care seamănă cu un pic plat. La bărbați, scaunele sunt în formă de arc cu marginile îndoite.

Dacă viitorul proprietar al cobaiului dorește să aibă o pereche de rozătoare, dar nu vrea să se înmulțească, puteți cumpăra animale de același sex. În acest scop, femelele sunt cele mai potrivite, deoarece bărbații se vor lupta în mod constant și nu se vor întâlni într-o singură cuscă.

Comunicarea rozătoarelor

Printre ei cobai comunică cu ajutorul unor sunete amuzante. În mod surprinzător, chiar și fără cuvinte, cu ajutorul unor sunete și alte acțiuni, se poate înțelege ce vrea sau simte animalul:

 • atunci când rozătoarele snorts, aceasta înseamnă că animalul de companie se teme de ceva sau este în așteptare;
 • Porcul de cobai comunica cu sunete, va dura puțin timp și veți învăța cum să le înțelegețiDacă sniff-ul este combinat cu un fluier, este posibil ca animalul de companie să fie hrănit;
 • Râvrâitul animalului poate avea multe sensuri. În acest caz, puteți înțelege animalul cu ajutorul unei poziții. Dacă cobaiul se află într-o stare relaxată și bâlbâi, înseamnă că este fericită. Dacă tonul de rușine are o notă mai mare, iar întregul corp este în stare stresată, înseamnă iritare. Dacă animalul se teme de ceva, face sunete intermitente;
 • Când cobaiul se înfurie, își deschide gura ca un tigru și își zgârie dinții.

Dacă petreceți suficient timp cu un animal, puteți înțelege tot ce vrea animalul de companie.

Conținutul de porcine de Guineea

celulă

Acest animal de companie nu necesită mult efort în îngrijire, deci este potrivit atât pentru adulți cât și pentru copii. Un habitat ideal pentru cobai va fi o cușcă mare sau un terariu cu un palet adânc. Principalul lucru pe care o celulă o cere este imposibilitatea de a arunca așternutul. După cum sa menționat deja mai sus, această specie de rozătoare îi place curățenia așternutul să fie schimbat de mai multe ori pe zi. Astfel de acțiuni simple vor preveni bolile animalelor. Pentru așternut, cel mai bine este să folosiți rumeguș proaspăt. Dacă învățați să comunicați cu un animal, acesta poate fi instruit să se defecteze numai într-un anumit loc, ceea ce simplifică foarte mult curățarea celulei.

Odată pe zi, cușca trebuie să fie ventilată și o dată pe săptămână pentru a curăța. În timpul curățării de primăvară, se efectuează o curățare completă a cuștii, precum și un castron și un vas de alimentare.

Echipament pentru cuști

Pentru ca animalul să fie sănătos și activ, este necesar echiparea cuștii cu diverse adaptări. Porcii de guinee le place să joace, să alerge și să urce diverse obstacole. Dacă există mai mult de un animal în cușcă, cel mai probabil vor juca jocuri comune între ele. Dacă cobaiul trăiește într-o cușcă singur, este necesar să-și organizeze timpul liber și locul cât mai mult posibil dispozitive de jocuri.

Ce și cum să hrăniți cobai

Baza de hrană a cobai este fânulUn punct foarte important în conținutul de cobai este o nutriție de calitate. Dacă animalul este malnutrat, va muri curând.

Dacă proprietarul intenționează să introducă noi produse în dieta animalelor, acest lucru ar trebui făcut foarte atent și treptat. Principala parte a întregii diete este fânul. O mică parte a dietei este alcătuită din diferite hrane pentru animale care sunt vândute în magazine de specialitate, precum și din ierburi și legume proaspete.

Semănarea și, în mod necesar, rozătoarele de apă trebuie furnizate în mod constant. Cerealele, precum și legumele ar trebui administrate numai de 2 ori pe zi. Unele tipuri de iarbă poate fi otrăvitoare pentru cobai, prin urmare, este necesar să ne amintim de verdele admise. La o astfel de iarbă poți purta: un trifoi, o țarc, o urzică, o frunză de păpădie și o planetă.

Grijă de cobai

Fiecare proprietar ar trebui să știe cum să întrețină și să aibă grijă de cobai. Acest rozăcător nu-i place să înoate, așa că procedura trebuie urmată ca contaminare. Pentru aceasta, se toarnă bazinul cu apă la o temperatură de 31-37 grade și se scufundă animalul. Spălați numai corpul, evitând zona capului, apoi animalul este uscat cu un prosop sau uscător de păr într-un mod scăzut. Animalele de companie trebuie să fie umede ține departe de curenți și de frig, în caz contrar se poate îmbolnăvi.

Este necesar să se monitorizeze puritatea lânii și urechilor, lungimea ghearelor și a incisivilorPeriodic necesar curățați urechile cu ajutorul unui șervețel pe un deget. Dacă observați un miros neplăcut atunci când vă curățați urechile, s-ar putea să fi existat o infecție cu căpușe și merită vizitată un medic veterinar. Ochii cu murdărire trebuie curățați de cruste cu un șervețel de hârtie umezit în apă.

O dată la fiecare șase luni de cobai nevoie de manichiura. Pentru a taia unghiile, puteți să contactați clinica sau să efectuați singuri procedura. Pentru aceasta, se utilizează o gheară specială cu o deschidere în care unghiul animalului este introdus și tăiat. Când efectuați această procedură, trebuie să urmați pentru a nu tăia țesutul viu. Să o definească pur și simplu pe nave radiante.

Dacă cobaiul are o haină lungă, acesta trebuie pieptănat. La fiecare 4 zile un animal de companie trebuie să fie examinat pentru paraziți sau simptome ale bolii.

boală

Din păcate, animalele se pot îmbolnăvi la un moment dat. Dacă cobaiul se comportă lent și apatic, refuză să mănânce și ochii sunt în permanență apoși, este un semn că animalul de companie ar trebui să fie imediat prezentat unui specialist pentru consultarea și tratamentul ulterior.

Creșterea animalelor de companie

Înainte de a cumpăra o pereche de cobai gangren, trebuie să vă gândiți unde să identificați descendenții. Rozătoarele se înmulțesc destul de des. Născut de la 1 până la 5 pui.

Pentru a crește un descendent sănătos și puternic, trebuie să aranjați un loc pentru familie. Când femeia a devenit gravidă, este mai bine să se stabilească, precum și să aibă grijă de alimente, deoarece în această poziție animalul are nevoie de o cantitate mare de alimente.

Pentru împerechere, se pot tolera numai persoanele sănătoase și puternice atunci când sunt 9-10 luni. Dacă femeia nu se poate naște în nici un fel, iar nașterea ei durează mai mult de 60 de minute, este mai bine să o arăți unui specialist.

Jocuri și instruire

Nu toată lumea știe că porcii de guinee sunt buni la antrenamentLa prima vedere la cobai, cineva are sentimentul că animalul este letargic și nu-i plac mișcările active. Dar acest lucru este departe de caz. Puteți juca cu aceste animale de companie prietenoase. Cu puțin efort și răbdare, cobai pot fi instruiți și instruiți câteva trucuri distractive. Cu aceste animale pur și simplu nu te plictisesc. Chiar și uitându-vă la modul de viață al rozătoarelor, vă puteți distra și obține o adevărată plăcere.

Aceste rozătoare aparțin animalelor prietenoase, așa că le place să comunice cu o persoană. Dacă proprietarul dorește să-și antreneze trucurile de companie, ar trebui să se facă într-o formă de joc. Nu învață animalul imediat după cumpărare, pentru că animalul trebuie să se obișnuiască și să nu se teamă de proprietar. Odată ce ați stabilit contactul cu cobaiul, puteți începe formarea.

Echipe pe care cobaiul le poate efectua:

 • "Ask";
 • "Dă-mi o laba";
 • "întoarce-te";
 • „Locul“.

Porcii de guinee sunt prietenoși și nemaipomenit, ceea ce le face o alegere excelentă ca animal de companieMulți proprietari predau trucuri distractive pentru animalele de companie, cum ar fi: înotați, stați pe umăr și chiar săriți peste inel sau cerc. Că favoritul a fixat materialul trecut, formarea ar trebui să se repete în fiecare zi, fără să uităm să încurajăm cu delicatețe. În nici un caz în timpul antrenamentului nu se poate țipa la animalul de companie sau îl certa. Din toate cele de mai sus, putem concluziona că cobaiul este un animal foarte amuzant și interesant, care merită demarat, cel puțin pentru a distrage atenția de la problemele presante și a te bucura de viață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Câți cobai trăiesc acasăCâți cobai trăiesc acasă
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Conținutul pielii cheii goieneConținutul pielii cheii goiene
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
» » Cobai: caracteristici generale, îngrijire, întreținere și creștere
© 2021 amigdas.com