amigdas.com

Mașină de prelucrare a lemnului cu patru laturi

Caracteristicile mașinii de prelucrare a lemnuluiPrincipalii indicatori ai oricărei producții de prelucrare a lemnului sunt munca de calitate și productivitatea. Pentru a îndeplini aceste condiții, trebuie să aveți echipamentul adecvat. Un astfel de echipament este o mașină de prelucrare a lemnului pe patru laturi.

Proiectare și domeniu de aplicare

Mai recent, în fabricarea prelucrării lemnului există modele care combină mai multe operații. În acest caz, prelucrarea produselor din lemn are loc pe patru laturi simultan. Acest echipament este folosit cel mai adesea pentru frezare și îmbinare.

Mașina pentru prelucrarea lemnului este formată din:

 • axul axului;
 • unitatea de alimentare a pieselor;
 • sistem de management al echipamentelor.

Pe de o parte pot fi mai multe capete de prelucrare, ceea ce permite reducerea costului produselor fabricate și scurtarea timpului pentru efectuarea unei anumite operațiuni.

Mașina pe patru fețe este proiectată pentru următoarele operații:

 1. Frezare. În locul arborilor de rabotare, se montează tăietoare de disc pe capetele de lucru ale echipamentului, ceea ce face posibilă o frezare longitudinală. Pentru a efectua tratamentul cu tăietoare de degete, este necesar să se oprească periodic piesele, însă acest lucru nu este asigurat de proiectare;
 2. Planificare și planificare. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unor arbori cu anumite lame montate pe ele dintr-o anumită configurație. Proiectarea mașinii face posibilă efectuarea atât a finisării, cât și a găuriturii;
 3. Reutilizabilitate și profilare.

Cel mai adesea, astfel de modele sunt utilizate pentru a crea cherestea cu o suprafață sau profil plat. Toate lucrările se pot face într-o singură trecere.

Cu ajutorul mașinilor-unelte cu patru laturi, este posibil să se producă produse precum:

 • Domeniul de aplicare a mașinii de prelucrare a lemnuluiparchet sau pardoseli;
 • profilat sau lipit;
 • panouri pentru pereti;
 • plinte;
 • imitarea lemnului;
 • fereastră și elemente de cursă.

Clasificarea și diferențele de mașini-unelte

Toate mașinile de prelucrare a lemnului pe patru laturi pot fi împărțite în:

 • grosiere;
 • frezarea longitudinală.

Masina de frezat longitudinal Utilizați pentru tăiere de-a lungul lungimii materialului la dimensiunea dorită. Acest echipament de prelucrare a lemnului poate face profiluri de orice complexitate. Arborele inferior al cuțitului, ținând cont de grosimea lemnului tăiat, se deplasează împreună cu vârful mesei într-o direcție verticală.

Mașină de măcinat Se utilizează pentru a desface piesa de prelucrat de grosimea specificată simultan de ambele părți. Acesta este planificat inițial, dar are o funcție suplimentară de profilare. Un astfel de dispozitiv poate produce o profilare profundă, cu o construcție simplă a unei blocări mici.

Tratarea copacului simultan din patru laturi contribuie la economisirea timpului, crescând productivitatea producției. De aceea, în sfera construcțiilor și a mobilierului, mașinile cu patru laturi sunt cele mai bune echipamente.

Criterii de bază pentru selecție

Având în vedere că mașina pentru prelucrarea complexă a lemnului - echipamentele este costisitoare, este important să se țină cont de caracteristicile tehnice și de toate nuanțele designului atunci când se alege. Performanța echipamentului depinde de:

 • viteza și sistemul de alimentare;
 • gradul de prelucrare și dimensiunile.

Alegerea modelului optim de mașină, ar trebui să acorde atenție:

 • Selecția pe patru fețe a mașiniisistem de alimentare. Este reprezentat de un set de arbori cu o suprafață ondulată. Pentru a minimiza apariția defectelor, elementele sistemului trebuie să fie acoperite cu cauciuc;
 • construcție cadru. În legătură cu faptul că cel mai adesea un astfel de echipament este destinat prelucrării produselor masive, cadrul trebuie să reziste încărcărilor maxime. Cea mai bună opțiune este alegerea fontei;
 • acuratețea operației;
 • complexitatea setării blocului de procesare. Cu această sarcină, cel mai bun mod de a face față modelului CNC. Mori și cuțite de reglare sunt ajustate automat. Pentru aceasta, aparatul trebuie programat.

Pentru a poziționa corect piesele în raport cu centrul de prelucrare, este necesar un sistem de senzori. În plus, analizând modelul, este necesar să se ia în considerare costul componentelor, gradul de distanță al centrelor de service ale producătorului și termenii garanției.

Proiectarea componentelor mașinii

Pentru a înțelege funcționarea echipamentului, este necesar să se ia în considerare caracteristicile de proiectare ale mașinii, care include multe noduri.

 1. Baza mașinii este un pat turnat din fontă, care poate avea un aliaj și inserții diferite. Este obligatoriu ca echipamentul să absoarbă un anumit număr de vibrații și datorită masei mari să o reducă la zero. Materialul mesei de alimentare este important pentru alimentarea fasciculului. Pe ea pentru o muncă mai convenabilă pot fi elemente auxiliare, cum ar fi o riglă și role de presiune.
 2. Într-o mașină de prelucrare a lemnului, numărul de axe poate fi de la 4 la 8 sau mai mult. Luând în considerare modelul, toate sunt instalate în diferite unități de lucru cu motoare electrice independente. Axele sunt console. Numărul lor depinde de grosimea îndepărtării lemnului și de complexitatea profilului.
 3. Frezarea mașinii longitudinale patrulaterale are role de lucru. Principalele sunt rulourile cu ax, amplasate în partea dreaptă verticală și orizontală de jos. Numărul elementelor de plantare influențează puterea, clasa echipamentului și performanța modelului. Un număr de producători diferiți de mașini au un echipament universal cu prezența unui element care înlocuiește orice ax orizontal sau vertical. Poate fi folosit ca un cilindru înclinat și manipulează produsul sub un unghi.
 4. Ce mașină de prelucrare a lemnului să cumpereDispozitivul de livrare. Hrănire, broșare și descărcare de produse într-o mașină-unelte de prelucrare a lemnului. Lucrul se realizează cu ajutorul roților din cauciuc danturate și de strângere. Controlați acest sistem din consola, dar prețul pentru un astfel de dispozitiv computerizat este mult mai mare.
 5. Sistem de control și siguranță. În timpul procesării barei, carcasa de protecție reduce zgomotul și protejează împotriva rănilor operatorilor. În plus, este posibilă dotarea geamului cu iluminare. Gestionat mașină de prelucrare a lemnului pe patru laturi din panou. Este posibil să setați dimensiunile fasciculului, viteza de alimentare a sculei produsului. În plus, poziția axelor în raport cu piesa și diametrul duzei, oprirea și pornirea sunt setate.

În unele modele de echipamente există un joystick, un hidraulic și un număr de unelte de lucru. Astfel de dispozitive subcotă direct cuțitele.

Achiziționarea de mașini

Masina de frezat longitudinal pot fi achiziționate în magazine de construcții de construcții, dar este mai bine să le cumpărați direct de la producător (în cazul producătorilor autohtoni). Puteți închiria echipament sau puteți achiziționa în rate.

Înainte de a cumpăra echipamentul, trebuie să acordați atenție următoarelor aspecte principale:

 • performanță;
 • precizie;
 • fiabilitatea funcționării;
 • disponibilitatea serviciului;
 • prețul echipamentului.

Dacă mașina de prelucrare a lemnului pe patru fețe este o completare a liniei deja existente, este important să țineți cont de dimensiunile sale. În timpul achiziției este necesar să se țină seama de parametrii tehnici și de combinația diverselor opțiuni de procesare, masa echipamentului și viteza de lucru.

Unele firme care furnizează astfel de echipamente sunt încă puțin cunoscute. Prețul produselor lor relativ scăzut și calitatea corespunzătoare. De exemplu, marca germană Beaver. Costul produselor lor este scăzut datorită faptului că producția este localizată în Taiwan și China. Dar părți ale adunării sunt făcute în Germania.

Atunci când alegeți echipamentul, nu luați în considerare modele ieftine din China. Trebuie avut în vedere faptul că va fi foarte greu pentru ei să găsească piese de schimb.

Serviciul Clienți

Rezistența la uzură a pieselor de mașină cu patru fețeOrice mașină de-a lungul timpului are proprietatea de a se descompune, componentele se uzează. Pentru a avea mai puține pauze în muncă din astfel de motive, echipamentul este de dorit să alegeți cel mai mult durabil și rezistent la uzură.

Pe lângă productivitate, este important ca mașina să fie cât mai sigură posibil. Prin urmare, disponibilitatea întrerupătoarelor de limitare, frânele electrice și capacul de protecție din metal cu izolație fonică.

Prelucrarea mașinii-unelte trebuie să fie cât mai exactă și mai calitativă. În aceste scopuri, este important să existe pe dispozitiv echilibrarea statistică și dinamică a tuturor fixărilor pieselor.

Când utilizați echipamentul, este necesar să respectați regulile specificate în instrucțiuni. Nu puteți procesa spații care sunt mai mari decât cele specificate în reguli. Este necesar să se efectueze lucrări preventive și de reparații pentru a menține echipamentul în stare de funcționare.

Este foarte important să instalați corect aparatul, luând în considerare nu numai dimensiunile și greutatea sa, ci și dimensiunile semifabricatelor din lemn. Operatorul nu trebuie să facă față dificultăților asociate furnizării de materiale.

Pro și contra echipament

Una dintre cele mai pozitive calități ale mașinilor cu patru laturi este productivitatea ridicată. Pentru a obține rezultate optime, structura trebuie să fie echipată cu o unitate numerică de comandă a programului. Atunci influența factorului uman va fi minimă.

Trebuie îndeplinite condițiile pentru compunerea corectă a programului și piesa de prelucrat este măsurată cu exactitate. În configurația optimă, echipamentul este proiectat pentru prelucrarea semifabricatelor cilindrice și a lemnului dreptunghiular. Îmbinarea și frezarea materialelor din tablă poate fi realizată din două părți. Caracteristicile funcționării mașinilor de acest tip sunt următoarele:

 • Pro și contra mașinilor cu patru laturiViteza de deplasare de-a lungul patului piesei de prelucrat se calculează în avans pentru a asigura o precizie maximă de procesare;
 • Fiecare unitate de îmbinare și de frezare este reglată separat, operarea lor între ele trebuie să fie coordonată;
 • Deșeurile sunt îndepărtate în timp util din zona de procesare.

Principalele dezavantaje ale mașinilor-unelte pe patru fețe din lemn sunt costul ridicat și complexitatea configurației. Cu toate acestea, în condițiile liniei de producție, acești indicatori nu sunt semnificativi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Planificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantajePlanificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantaje
Principiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelorPrincipiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelor
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Mașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării saleMașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării sale
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Crearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliuCrearea unei mașini din lemn pentru un atelier de lucru la domiciliu
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
» » Mașină de prelucrare a lemnului cu patru laturi
© 2021 amigdas.com