amigdas.com

Bonobo de maimuță: caracteristicile speciei de cimpanzei pitic

Cum să păstrați maimuțele bonoboMonobo bonobo - un mamifer din ordinul primatelor, o familie de hominizi. Cel de-al doilea nume pentru această specie este cimpanzeii pitici.

Locuiesc într-un singur loc în Africa Centrală, în curbura râului Zaire. Mai multe aceste primate nu au fost găsite nicăieri. Deoarece patria lor este considerată Africa.

Bonobo este primatul cel mai inteligent pe Pământ, a tuturor celor care există acum. În plus față de inteligența ridicată, bonobos are o memorie uimitoare pe termen scurt, de câteva ori mai mare decât memoria umană, în ceea ce privește volumul și viteza memoriei.

Luați în considerare trăsăturile și obiceiurile cimpanzei pitici, particularitățile comportamentului într-o societate de felul lor. Învățăm ce fel de mâncare preferă, ce le place să se distreze și multe altele.

Descrierea speciei

De ce bonobo maimuță a primit un al doilea nume - cimpanzeu pitic, nu este cunoscut. Dar este evident, că nu indică o dimensiune miniaturală a primatelor. În mărime și înfățișare, ele nu sunt mult diferite de rudele lor.

Greutatea masculilor variază de la 35 la 70 kg. Greutatea lor medie este de 45 kg. Femelele Bonobo sunt mai elegante, dar câștigă mai puțin kilograme, nu mai mult de 35 kg. Înălțimea bărbatului adult atinge 150 cm, femela - 130 cm.

Și femelele și masculii din această specie de maimuțe au capuri destul de mari. Deasupra ochilor se observa clar sprâncenele subdezvoltate. Culoarea pielii pe tot corpul - negru, cu excepția buzelor. Buzele, care sunt foarte proeminente pe un fundal negru, pot fi bej sau roz. Fruntea acestor primate este ridicată, urechile sunt mari, nările sunt largi. Întregul corp este acoperit cu păr lung. Sânii la femele sunt mai dezvoltați decât la bărbați. Persoanele adulte au un corp subțire cu picioare lungi și un gât subțire.

Caracteristici ale cimpanzeilor pitic

Caracteristicile rasei de maimuțeMonobo bonobo, spre deosebire de alte specii de maimuțe, de trăsături de caracter foarte asemănătoare cu oamenii. Acești cimpanzeii pitici au un număr mare de trăsături caracteristice caracteristice oamenilor. Este suficient să observi un sentiment - compasiune. Primatele pot fi compasiune ca oameni. Dacă unul dintre rude, din anumite motive, este rău și suferă, suferința lui este susținută de alți indivizi. Acest lucru este exprimat, de exemplu, în plânsul colectiv.

Iluminând caracteristicile acestei specii, puteți vedea că aceste maimuțe sunt o memorie foarte bine dezvoltată. Din acest motiv tind să învețe comenzi diferite. Ei pot observa și aminti acțiunile unei persoane, apoi repetă.

Oamenii de știință au efectuat o mulțime de experimente, al cărui scop a fost să-i învețe pe bonobos să înțeleagă cuvintele. Rezultatul primelor experimente a fost copleșitor. Maimuța experimentală numită Kanzi a învățat să înțeleagă mai mult de 3 mii de cuvinte. În plus, Kanzi a învățat să folosească cuvinte, tastând-le pe o tastatură cu semne geometrice. În vocabularul ei erau mai mult de 500 de cuvinte.

Împreună cu experimentele care urmăreau să studieze amintirea primatelor, s-au desfășurat multe alte experimente, pe baza cărora oamenii de știință au fost judecați cu privire la inteligența maimuțelor bonobo. Și toate demonstrează faptul că bonobosul este cel mai inteligent primat cu inteligență ridicată.

Cimpanzeul pitic înțelege alte sisteme de semnalizare. Este capabil să memoreze sunetele și apoi să efectueze diferite comenzi de sunet. Când se aude un sunet, bonobo efectuează anumite acțiuni, obținând un tratament pentru el. Astfel, el este capabil să-și amintească și să recunoască nu numai o mulțime de cuvinte, ci și sunete.

Văzând toate aceste abilități ale cimpanzei pitici, nimeni nu se va îndoi, că maimuța cea mai inteligentă este un bonobo.

Comportamentul și moartea bonobelor de maimuțe

Temperamentul maimuțelorComportamentul maimuțelor gălbui este în mare măsură determinat de politica energetică a șeptelului. Masculul alfa este determinat de un joc colectiv de jocuri de război primitive și de vânătoare cu ajutorul sulițelor și bastoanelor. Câștigătorul acestui joc va fi primul bărbat, în toate sensurile cuvântului. Cu toate acestea, în fruntea fiecărui grup este, de regulă, nu un bărbat, ci o femeie.

Bonobo este o maimuță care nu este în conflict. Orice conflict se încheie întotdeauna cu împerecherea, adică, în mod pașnic. Acestea sunt animale exclusiv pașnice.

Primatele preferă un stil de viață colectiv sau de turmă. Se adună în turme mari. Numărul fiecărui grup este de aproximativ 100 de persoane. În ciuda faptului că femeile sunt mai mici decât bărbații, au un statut social mai ridicat în societatea maimuțelor. Starea înaltă îi datorează organizarea și coeziunea. Acest statut este exprimat în protecție. De exemplu, nimeni nu protejează vreodată un bărbat. Femela, dimpotrivă, când un bărbat începe să se confrunte cu ea, alte femei încep să se protejeze imediat.

Toți cimpanzeii de bonobos petrec timpul împreună, dar se destramă în grupuri mai mici în timpul zilei. Vorbesc toată ziua, se joacă unul cu celălalt. Când este timpul să dormi, grupurile mici se îmbină într-o singură turmă mare. Ierarhia socială a cimpanzei pitici nu la fel de stricte ca, de exemplu, la alte specii de maimuțe.

Bonobo Entertainment

Bonobos, cu toate acestea, cum ar fi maimuțe de orice fel, iubesc să joace. Divertismentul este o parte integrantă a vieții lor. Pentru procesele de joc, aceste primate se potrivesc foarte "profesional" și foarte ingenios. Unul și același joc poate juca mai multe persoane simultan.

Una dintre cele mai preferate distracții pentru cimpanzeii pitic este de a face fețe. Mai ales în acest joc îi place să joace pui. Practic, o fac tot timpul vesel și grimase, făcând fețe, jucând adevărate pantomime. Aceștia joacă concerte chiar și atunci când nu există un singur spectator în apropiere.

În plus față de cele de mai sus, de dragul de divertisment cimpanzei bonobo iubesc la nesfârșit fac tumbe, filare în jurul axei sale, sărind peste denivelări, sari pe rude, leagăn pe viță de vie.

Sursă de alimentare

Monobo bonoboExistă o opinie că nu numai cimpanzeii pitici, dar tot felul de maimuțe mănâncă numai banane. Și nu este surprinzător, deoarece în multe filme documentare și de divertisment vedem că mereu mănâncă banane. Cu toate acestea, maimuțele bonobo sunt omnivore. Mănâncă tot ce poți consuma.

Dieta lor în cea mai mare parte include fructe. Dar, în plus, bonobos mănâncă și ușor de extras din culturile de rădăcini de bază, diverse plante. Pe lângă alimentele de origine vegetală, cimpanzeii mănâncă nevertebrate mici, precum și animale și animale destul de mari care pot fi depășite.

Sa spus deja că cimpanzeii joacă un joc de distracție pentru distracție. Dar pentru a trăi ei înșiși și puii lor, o amuzament nu este suficient.

În astfel de jocuri, cimpanzeii vânează pentru o adevărată pradă:

 • proteine;
 • antilopă mică;
 • rozătoare.

Vorbind despre nutriția cimpanzeilor pitic, nu se poate observa faptul că, printre altele, își mănâncă puii. Acesta este canibalismul, care provoacă în multe persoane, să-l spună blând, să nu-i placă.

Canibalismul la primate

Maimuțele mănâncă bonobi ca ei înșiși? Da, acesta este un fapt confirmat. Dar canibalismul în primate nu ar trebui privit ca ceva special, remarcabil, neobișnuit. Puii lor nu mănâncă numai cimpanzeii.

După cum știți, hamsterii, porcii, gândacii, păsările, peștii și alte lucruri vii nu au de gând să-și mănânce descendenții. Acest lucru este ciudat nu numai pentru că noi, oamenii cred că mâncarea copiilor noștri este inacceptabilă. Acest lucru este ciudat și pentru că, că producția de copii este, de fapt, obiectivul principal al tuturor organismelor vii. Așa că mâncați-le și, ca o consecință, și genele pe care le poartă sunt cel mai bun mod de a te răni.

Aceste tipuri de comportament dispar rapid din populație. Faptul că multe specii din când în când recurg la canibalism, arată că uneori aceasta poate fi o strategie reușită de supraviețuire.

Bonobos folosesc mancarea copiilor lor ca o formă de control al populației.

Principalele aspecte ale reproducerii

Ce fel de bonobo de maimuțăReproducerea cimpanzeilor pitic nu pot fi supuse niciunei reguli. Nu depinde de nimic. Nici condițiile meteorologice, nici timpul anului, nici puterea grupului, nici statutul social. Sarcina vine întotdeauna la momente diferite, fără a respecta regulile. Concepția poate apărea o singură dată în 4-6 ani.

Asistentele de sex feminin un pui în medie, de la 220 la 225 de zile. Când este timpul să naști, un pui apare în lumină. Uneori, la fel ca și la oameni, femelele de cimpanzeii pitici dau naștere la gemeni și chiar la tripleți.

Maimuțele bonobo ajung la vârsta fertilă în 13 ani. Ei trăiesc în medie până la 30 de ani. În captivitate, de exemplu, în grădinile zoologice, cimpanzeii pot trăi până la 60 de ani.

Cubii se nasc complet goi. La nou-născuți în tot corpul nu există un singur păr. Părul apare numai după un timp.

Pe tot parcursul copilăriei, puii de cimpanzei pitici trăiesc în strânsă tandem cu familia lor. Numai după câteva luni încep să părăsească treptat familia pentru plimbări și jocuri.

Un fapt interesant.

Puii de cimpanzeii pitic din primele zile și din restul vieții lor, la fel ca oamenii, mențin o relație cu mama lor. Ei nu susțin relații cu părinții lor.

Bonobo ca un animal de companie

Aspectul unei maimuțeUneori oamenii au o dorință de a avea un cimpanzeu pitic acasă ca un animal de companie. Dar nu sunt cu adevărat pornite de toți, care vrea. Mulți pur și simplu nu îndrăznesc să înceapă o maimuță bonobo din cauza lipsei de cunoștințe în domeniul primatelor sau se tem de riscuri posibile. Dar în adevăr, nu este nimic de temut aici.

Toate temerile care apar într-o persoană care dorește să înceapă o mică maimuță la domiciliu sunt adesea preluate și, de regulă, neîntemeiate. Dar cu condiția ca ea să primească suficientă atenție din partea amelioratorului. Absența sau lipsa de atenție pot afecta grav starea de sănătate a primatului. Un astfel de animal exotic nu poate fi lăsat niciodată singur acasă cu tine însuți. Dacă acest lucru se întâmplă vreodată și bonobo este lăsat singur, el va transforma, cel mai probabil, întreaga casă cu susul în jos.

În singurătatea bonobilor este capabil de următoarele acțiuni:

 • puiul primat va deșuruba toate ușile din dulapuri la domiciliu;
 • dacă găsește o șurubelniță acasă, deșurubați toate știfturile și șuruburile vizibile;
 • în toate robinetele se va aprinde apa și se va uita să se oprească;
 • va sparge toate perdelele și candelabrele.

Cimpanzeii dwarf, așa cum s-a menționat deja mai sus, sunt primate excepțional de iubitoare de pace. Nu este necesar să ne așteptăm la acțiuni nedorite de la ei, dacă le acordăm atenție. Pentru că dacă este timp să le îngrijiți, atunci o astfel de maimuță poate fi pornită în condiții de siguranță ca un animal de companie.

Primate la domiciliu

Înainte de a începe un cimpanzeu acasă, trebuie să fii conștient că nu este doar un animal de companie, ci ceva mai mult. Să aibă grijă de bonobo destul solicitând și necesită mult timp și atenție, deoarece trebuie să fie privită ca un copil uman.

Cimpanzeul dwarf (chiar și un adult) ar trebui să fie educat ca unul mic: să învețe diverse abilități și să-l educe.

Cel mai interesant în conținutul de bonobos este că aceste primate literalmente în fiecare zi vor surprinde plăcut amelioratorul cu abilitățile lor.

completare

Deci, este evident că puteți începe un cimpanzeu acasă. Este ușor să ai grijă de bonobos, dacă e suficient timp pentru asta.

În concluzie, puteți din nou notați argumentele pro și contra de a păstra cimpanzeul pitic la domiciliu.

Pro:

 • Descrierea maimuțelor bonobocimpanzei bonobos sunt foarte prietenos, astfel încât să puteți începe acasă fără frică;
 • a îngriji aceste primate sunt destul de neobișnuite;
 • reușesc cu succes să se antreneze;
 • cu alte animale de companie găsi cu ușurință un limbaj comun.

contra:

 • într-o stare de stres, cimpanzeii pot transforma întreaga casă;
 • maimuțele atenția bonobo ar trebui să fie acordată 24 de ore pe zi;
 • pentru a hrăni o astfel de primat este foarte scump și scump.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncăAnteater: unde locuiește, cum arată, ce mănâncă
Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?
Definiția memoriei în psihologie, care este tipul și tipul memorieiDefiniția memoriei în psihologie, care este tipul și tipul memoriei
Definirea și tratamentul amneziei fixativeDefinirea și tratamentul amneziei fixative
Pagina principală arici pitic africanPagina principală arici pitic african
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Pygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținutPygmy poodle: o descriere a rasei cu fotografii, îngrijire și conținut
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Bonobo de maimuță: caracteristicile speciei de cimpanzei pitic
© 2021 amigdas.com