amigdas.com

Mașină de tăiat cu bandă: funcția, principiul funcționării echipamentului

Edge banding MachineCu ajutorul echipamentului de bandă marginală, materialul poate fi lipit de marginile semifabricatelor cu ajutorul unui agent de protecție specială. În absența acestui aparat, nici o întreprindere de prelucrare a lemnului nu poate funcționa. Producătorii din întreaga lume pot recomanda o gamă diferită de aceste mașini. Sistemul acestui dispozitiv este simplu, pentru ca tu să poți face tu singur un dispozitiv de bandă portabil.

Aplicarea mașinii de cantarire

În prezent, acest echipament special este în favoarea baza pentru fabricarea produselor în fabricile de mobilă. Tăierea marginii este procesul de lipire a materialului de finisare, pentru a garanta un aspect atractiv al produsului. Această metodă a dobândit o distribuție largă în fabricarea mobilei, unde fețele limitate ale plăcilor sau elementelor de panou sunt decorate frumos. Până în prezent, există o mare selecție de modele și culori, care forțează designerii să creeze mașini noi.

Ca material utilizat poate fi hârtie, melamină, furnir, ABC, PVC, cu o grosime de 0,4 - 3 mm, și o lățime de 2 -. 6 cm Tehnologia Base sistem considerat "blank - adeziv - materialul". Datorită compresiei și reconstrucției, căptușeala este bine fixată pe margine.

Multe mașini sunt ghidate de utilizarea lipiciului, care se topește atunci când este încălzit și când este răcit, se solidifică rapid. Această procedură necesită o ajustare rigidă a ordinii de temperatură și presare a părților care trebuie lipite împreună cu un anumit efort. În cazul în care nu te gândești la asta, sistemul poate pierde stabilitatea, iar fața poate să cadă.

Proiectarea dispozitivelor

Principiul mașinii de bandajare a marginilorÎn patul de echipament există o masă de textilit sau un material similar, care nu face posibilă stricarea piesei de prelucrat. Modulul principal este instalat pe masă, în spatele căruia poate fi amplasată unitatea de frezat pentru a elimina consolele. Avantajul acestui echipament poate fi caracterizat prin mobilitatea sa, deoarece dimensiunile fac posibilă transportul instalației electrice în locația piesei. În plus, există ghidaje inserabile pentru a funcționa cu o căptușeală tare.

Sistemul de alimentare include:

  • rola;
  • ghilotină;
  • role.

Pentru baza în magazie este introdus materialul pentru față, din care rulourile atrag banda în zona de lipire. Pentru a regla viteza de alimentare a centurii, acționarea electrică a rolelor trebuie să aibă o frecvență de rotație controlată. Ghilotina taie banda în așa fel încât lungimea ei să fie suficientă pentru a acoperi întreaga margine și 25 mm pentru stoc. Acționarea electrică a ghilotinei poate fi automată sau pneumatică. Cu ajutorul senzorului de poziție a piesei de prelucrat, se determină momentul în care se declanșează ghilotina.

Echipamente de mașini

Mașina este adesea furnizată sistem de încălzire și aplicare de clei. Este produsă în două alternative diferite - pentru ca materialul de margine să fie livrat împreună cu cleiul și fără el. La varianta 1, superglue este deja în curea, însă este încălzită de aerul încălzit cu un uscător de păr. În 2 cazuri, supraponderiul este încălzit în baie și aplicat pe planul benzii cu o rolă. Trebuie menționat faptul că anumite modificări au 2 role, dintre care al doilea este necesar pentru a aplica compoziția de lipire la marginea părții.

Următoarea componentă - o baie de adeziv, în care superglue pentru mașină de cant este încălzit la o temperatură de 200 de grade, nu arde, are o grosime uniformă și bine circulate.

Într-o măsură mai mare, aplicați:

  • Căzi de baie acoperite cu căldură;
  • senzori de temperatură.

Cum funcționează mașina de bandajare a marginilorAnumite modificări au un cartuș pentru aplicarea adezivului selectat pe plan.

Sistemul de presiune are forma unei role principale. Dacă banda este în contact cu materialul de finisare, apare o forță de compresie specifică a pieselor. Dacă mașina manuală de bandă de margine are o alimentare mecanică, atunci banda este presată pe margine cu una sau mai multe role, care sunt plasate alternativ.

În sculele de mână, această funcție poate fi efectuată de persoana care livrează piesa și o apasă simultan pe cureaua de ieșire.

Ca suport, utilizați unul sau două role. Cu toate acestea, această metodă va necesita abilități bune. Pe lângă ordinea măsurată, viteza de alimentare a piesei de prelucrat și a benzii este în mod constant reglată pentru a exclude ruperea sau asamblarea benzii. Echipamentul cel mai sofisticat face posibilă utilizarea mașinii în modul automat, folosind electronice.

Principiul funcționării dispozitivului

Pentru lipire este utilizată o bandă, a cărei latitudine este mai mare decât înălțimea elementului cu 2-5 mm. Acest lucru se face pentru a închide cu exactitate marginea. De regulă, după lipire, rămân așa-numitele consolă, care sunt desemnate din două margini. Pentru a le elimina, se utilizează un modul de frezare, care taie căptușeala care se extinde dincolo de limitele părții.

De obicei mecanismul este înzestrat cu 12 mii de rotații pe minut, astfel încât să nu deterioreze avionul. În modul, în plus, rolele limitate sunt luate în considerare pentru instalarea corectă a piesei de prelucrat. Unitatea este echipată cu 2 freze cu mecanisme de acționare, este reglată la înălțimea necesară a piesei. Pentru reglarea delicată a modulului și fixarea acestuia, este activat sistemul de transfer cu transmisia cu "șurubelniță".

După tăiere cu un cuțit, banda este lipită de margine. Pentru a le exclude, ar trebui să utilizați un modul crosscut, al cărui sistem poate fi diferit. Forma cea mai simplă implică un ferăstrău circular care are o deplasare pură și este echipat cu o unitate cu o putere mică.

Mașini automate și semiautomateLa o comandă specială acest ferăstrău electric intră în zona de lucru a mașinii de margine și taie excesul de secțiune a plăcii. Acest principiu este capabil să funcționeze numai în mașinile cu alimentare manuală. Dacă livrarea este mecanizată, modulul de sfârșit este cel mai complicat. Motoferăstrăului condus administrat conform instrucțiunilor de masini pe un cărucior, care are două zone scurte: în prima lamă de alimentare pentru eliminarea benzii supradimensionat, iar viteza a 2 pentru alimentarea lină a piesei de prelucrat. Centrala electrică de lipit poate fi suplimentată cu un număr mare de elemente multifuncționale.

Unelte de bandă de bandă cu alimentare manuală Ele sunt implicate nu numai în circumstanțe sau ateliere. Chiar și companiile mari de mobilier au acest dispozitiv pentru reparații prompte și confecționarea de blănuri exclusive, loturi mici de detalii.

Datorită prezenței procesoarelor, controlorilor, dispozitivele cu alimentare manuală a unei părți sunt considerate foarte convenabile și ușor de gestionat. Principalele procese în timpul perioadei de lucru sunt rata de livrare, controlul automat al temperaturii și, în plus, lungimea materialului de lipit.

Unitatea cu alimentare manuală funcționează cu material de până la 3 mm, consumă aproximativ 2 kW de energie electrică, captează zona de până la 2-3 metri pătrați. de metri, servit de un utilizator și păstrează rata de aprovizionare a detaliilor de 6 metri pe minut. Pentru ca sistemele mașinilor să poată funcționa, sistemul este conectat la o presiune de 0,6 mPa de aer comprimat.

De obicei, mașina este testată mai întâi, în același timp, siguranța cusăturii adezive și gradul de aderență al adezivului sunt controlate. Pentru a efectua testul, este posibil să se folosească un film din PVC incolor, care face posibilă observarea distribuției compoziției adezive după comprimare și polimerizare. Dacă se schimbă schimbarea de lucru, se recomandă, în plus, efectuarea testelor pentru a preveni apariția unei încălcări ascunse.

Echipamente de margine de testareÎntregul mecanism de tăiere este bine rafinat. Acest lucru se aplică la cuțite și mori. Nu uitați să curățați regulat tava de adeziv.

O unitate de bandă de margine poate avea garduri și marcare a suprafețelor încălzite. Rama mașinii trebuie să fie împământată. Dispozitivul trebuie conectat la sistemul de aspirație, deoarece un superglue încălzit poate emite substanțe toxice care prezintă un pericol pentru sănătate.

Un astfel de dispozitiv nu necesită o ajustare complicată. Este necesară corectarea temperaturii de încălzire, reglarea corectă a vitezelor de rotație ale rolelor, pe care se aplică un strat superglue și viteza de alimentare. Este foarte important ca, atunci când este aplicat, volumul de lipici să fie optim corespunde condițiilor necesare. Dacă nu este suficient, puterea relației dintre materialul utilizat și piesa de prelucrat poate fi pierdută. Excesul de adeziv va duce la o cantitate excesivă pe plan și la aspectul murdăriei.

Mașină automată

Din cauza costurilor considerabile de mașini Aplicare canturi mulți oameni aleg dispozitive de margine de casă, cu toate acestea, dispun de echipamente de securitate lame, din acest motiv, să se comporte foarte atent. În primul rând, decât pentru a reflecta asupra construcția mașinii, accentul ar trebui să fie pe grosimea materialului utilizat, la care echipamente speciale, ia în considerare materialul din care va opera va funcționa, și ce dispozitive ar trebui să fie obligatorie. Pentru bază, trebuie organizată o bază care să conțină un sistem de alimentare cu material de finisare, presare, încălzire și aplicarea adezivului.

Echipamentul obișnuit al mașinii include:

  • Masina de slefuit cu mâinile propriimuchia de tăiere mecanică;
  • stabilizator de rotație cu un indicator de viteză;
  • controler cu suport pentru funcția de așteptare și protecție de la funcționarea prematură;
  • porțiunea de alimentare a muchiei la locul de lipire;
  • comutator pentru lucrul cu elemente drepte;
  • suportul pentru un uscător de păr;
  • texte ghiduri.

Mașinile de tăiat cu bandă sunt folosite în aproape toate companiile de prelucrare a lemnului, dar componentele lor de proiectare și sistem pot varia semnificativ. Acest lucru depinde în primul rând de mărimea muncii, care se face cu ajutorul acestui dispozitiv.

Pentru cele mai moderne și complexe modificări ale mașinilor de bandă de margine un rezervor care este proiectat să încălzească cleiul și aplicând la marginea acestei compoziții. Rezervorul este echipat cu mânere și o rolă, care rotește materialul până la margine, care în această mașină este amplasată pe un suport detașat special. Aceste dispozitive sunt concepute pentru lipirea materialelor plastice de grosime mărită la piesele de prelucrat.

Caracteristicile lucrării pe mașina de bandă de margineConsolarea materialului, care apare atunci când garnitura mașinilor fabricate automat, este obișnuită să fie eliminată manual prin intermediul unor dispozitive specializate.

Acestea includ o varietate de dispozitive de ghilotină longitudinale care taie înălțimea și formează marginile șanfrenului. Toate componentele sistemului sunt fixate cu mânere convenabile pentru control.

Merită să vă amintiți, că în timp ce lucrează la acest aparat trebuie utilizat un material cu care se confruntă în role, pe care a suferit deja o compoziție adezivă, cu alte cuvinte, pur si simplu nu se poate repara nimic. Deoarece producția de mașini de cant cu propriile lor mâini aveți nevoie de încă anumite detalii, nu se așteaptă ca unitatea de producție va costa foarte ieftine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Planificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantajePlanificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantaje
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mini-gater: varietăți de modele de proiectare manualăMini-gater: varietăți de modele de proiectare manuală
Mașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării saleMașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării sale
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Tăierea laser pe lemn de către mâinile propriiTăierea laser pe lemn de către mâinile proprii
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
» » Mașină de tăiat cu bandă: funcția, principiul funcționării echipamentului
© 2021 amigdas.com