amigdas.com

Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere

Verde comunCând vine primăvara, sosesc multe turme de păsări diferite, care au o varietate de culori, dimensiuni și voci. Printre numărul lor mare se poate vedea un mic verde pasăre energetic.

Această pasăre, cu cântatul ei de apelare, trezește lumea de la un somn lung de iarnă. În aceste creaturi miniaturale există mult farmec și nu încetează să uimească pe toți cei care le înconjoară.

Cu mult timp în urmă, oamenii au numit această pasăre mică o canar de pădure. Ratele lui Ptah sunt asemănătoare cu trecătorii.

Aspect verde

Zelenushka a pene de culoare galben strălucitoare, cu tonuri verzui. Văzând-o, e greu să-mi distrag privirea. Dimensiunea verde este aceeași cu cea a vrăbii. Se poate deosebi de vrabia de cap și de ciocul de pe el. Capul verde este puțin mai trecător. Este o formă mare, cu ochi bine plantați. Gândacul este verde și are o culoare deschisă. Coada acestei mici păsări este îngustă și scurtă, are un penaj întunecat și vârful ei este galben. Corpul unui verde obișnuit este lung și dens, are o notă distinctă. Lungimea sa este de aproximativ 18 centimetri, iar greutatea sa este de 35 de grame.

Masculii acestor păsări au o culoare strălucitoare. Iar femelele sunt în cea mai mare parte gri maro, cu o atingere de măsline. Toți tinerii sunt asemănători cu femelele, dar pieptul este puțin mai întunecat.

Habitat și caracteristicile păsărilor

Unde este degetul verde comunÎn natură există opt subspecii de pești verzi verzi. Prima dată când aceste mici păsări au fost descoperite în Europa. Apoi au început să livreze în Austria și America de Sud.

În general, pasărea trăiește în Europa, pe insulele din Marea Mediterană și Oceanul Atlantic, în țările din Asia, Irak și Africa de Nord-Vest.

Zelenushki, care trăiesc în regiunile nordice, migrează în zone calde și acolo cuib. În regiunile centrale există mai multe păsări sedentare din această specie, în rare cazuri unele păsări zboară peste. În sud, la fel ca în regiunile centrale, există verdeață sedentară și un procent foarte mic de oameni nomazi.

Pentru locuințe preferă păsările foioase și mixte. Acele conuri verzi care nu migrează, de multe ori în toamnă și iarna, pot fi văzute în turme de alte păsări și vrăbii.

În sezonul rece, aceste păsări mici se găsesc pe teritoriile orașelor și orașelor. Pentru cuiburi preferă locuri unde există vegetație lemnoasă sau arbust. Copacii pot fi fie foioase, fie conifere. Dar coroana lor trebuie să fie în mod necesar groasă.

Zelenushki nu-i plac pădurile largi și pădurile dense, deoarece asemenea păduri formează tufișuri impenetrabile, iar păsările miniaturale nu au nevoie de ele. Aceste păsări se simt confortabile în franjuri conifere, păduri mixte, parcuri și grădini. Un loc favorit pentru copaci verzi este o pădure de conifere, rar, lângă care există un câmp.

Cuibul verdeilor

Mormintele se umflă de obicei la o înălțime de trei metri. Pentru aceasta, alegeți copaci conifere sau foioase, în care există o coroană luxuriantă. Un copac poate găzdui mai mult de două cuiburi ale acestor păsări. Pentru construcția de locuințe utilizați:

  • ramuri diferite;
  • ramuri de copaci;
  • tulpini și rădăcini de diferite plante.

În exterior, își încălzesc casa cu mușchi. Cuiburile verde sunt foarte diferite de alte cuiburi, cu o cantitate imensă de înfundare, mai ales după ce păsările mici apar în lumină. Motivul pentru aceasta este că verdele nu curăță cuibul de la așternutul puilor. Prin urmare, cuiburile lor se transformă în resturi foarte murdare, în care mirosurile nu sunt foarte plăcute.

Cântând păsări

Cum se înmulțește pasărea verde?Zelenushka, cu cântărea ei, anunță lumea din jur despre venirea primăverii. Cel mai viguros ei cântă în sezonul de împerechere, practic începe în aprilie sau începutul lunii mai. Chirpul lor foarte sonor este monoton, dar încântă pe cei care o aud. El alternează chirping și trills sonor.

În sezonul de împerechere, bărbatul începe să cânte pentru femeia sa chiar din dimineața. Pentru aceasta, el alege un copac inalt si confortabil. Din când în când, bărbatul se dă în aer, pentru a arăta toată frumusețea și penajul luminos în zbor.

Când se încheie sezonul de împerechere, verdele obișnuit se liniștește și rămâne tăcut. Apoi, ele pot fi distinse de alte păsări numai în aparență.

Modul de viață și caracterul frunzei verzi obișnuite

Flying verde pot fi comparate cu zborul unui bât: zborurile lor sunt foarte asemănătoare. Această pasăre zboară foarte repede, în timp ce se ridică și execută arcuri diferite în aer. Acest lucru se întâmplă până când va ajunge.

Această pasăre poate să lovească cu zborul său de scufundări. Pentru a face acest lucru, ea se ridică brusc în aer, unde face o pereche de cercuri frumoase, apoi își estompează aripile de-a lungul portbagajului și cade rapid. Pe pământ se mișcă păsările sărind pe ambele picioare.

Zelenushki se comportă diferit, iar comportamentul corespunde anotimpurilor.

Aceste păsări mici sunt foarte calme, bucuroase și pașnice. Ei trăiesc în mica lor lume strânsă și preferă să nu atingă pe nimeni.

Dar, în ciuda acestor lucruri, astfel de păsări mici, iubitoare de pace, au și dușmani. Principala este cioara. Ciorile atacă verdele, distrugându-i pe aceștia și pe urmași.

Mănâncă verde

În regimul alimentar, păsările sunt destul de inconfortabile. În principal, dieta include:

  1. varză de grâu;
  2. semințe de plante și plante diverse;
  3. muguri de copaci;
  4. insecte.

Înainte de a mânca o sămânță, o curăță de pe coji. Aceste verdeață mici sunt foarte îndrăgostite de fructe de ienupăr.

În cazul în care Greenboy trăiește în captivitate, dieta ei ar trebui să fie ca cea a pasărilor libere. Pentru a vă place această pasăre, puteți să îi dați bucăți de fructe diferite. Dar nu uita că în cușca ei trebuie să fie o mulțime de apă. În celălalt caz, pot apărea probleme de digestie.

Reproducerea și speranța de viață a frunzelor verzi

Ce mananca verde?În primăvara anului, când începe sezonul de împerechere, femeile încep cu zel să construiască cuiburi pentru ei înșiși și pentru urmașii viitorului. Pentru aceasta, ei aleg locurile unde o persoană nu apare. Ouăle încep să dea ouă în martie, sunt patru până la șase într-un singur cuib. Ouăle sunt albe în punctele întunecate.

Femelele au ouă de incubație timp de aproximativ două săptămâni. În această perioadă, masculul extrage hrană și îndeplinește toate celelalte îndatoriri. Și chiar după apariția puilor, el hrănește femelele și urmașii care au apărut.

După trecerea a aproximativ trei săptămâni, femeia începe să construiască un nou cuib, iar bărbatul are grijă de descendenți.

După ce puii s-au împlinit două săptămâni, încep să trăiască independent.

În medie, porcii cu ochii verzi au o viață de opt ani, însă acest lucru depinde de condițiile de trai. Dacă pasărea trăiește în captivitate și are grijă de ea este corectă, ea poate trăi până la treisprezece ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Pasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabiiPasăre vrăbii acasă. Ce se hrănește și cum trăiesc casele vrabii
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Câți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lorCâți vrăbii trăiesc și motivele principale pentru moartea lor
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere
© 2021 amigdas.com