amigdas.com

Bufo bufo - gri sau comună

Porumb greuUn broască cenușie sau roșie trăiește în principal în Europa, precum și în Japonia, Coreea și China. Biologii numesc adesea acest tip de "Buffy" cu afecțiune. Acest pseudonim vine de la numele latin al broasca gri Bufo Bufo. Este puțin probabil ca în Rusia să mai fie încă oameni care nu au întâlnit niciodată broaștele obișnuite în țară sau oriunde în mediul rural. Adesea, pentru viață, aceștia aleg parcuri și grădini publice, unde este de asemenea posibil să le vedem.

Mulți oameni confundă Buffy cu broaște, deși aceste animale sunt foarte diferite unele de altele. Broaștele au o piele uscată, cu tuberculi pronunțați și cu un corp larg, cu un cap plat larg. Porumbeii verzi trăiesc pe uscat în păduri, parcuri și pajiști. Ei nu au nevoie să locuiască lângă iazuri, ci merg acolo doar pentru reproducere. Lipsa apei este completată cu ajutorul rocii de dimineață pe iarbă.

De multe ori, broaștele se urcă în munți. Ele pot fi găsite la o altitudine de aproximativ trei mii de metri! Broaștele sunt locuitori ai apei, au nevoie de apă, astfel încât acestea pot fi văzute doar în râuri, lacuri, iazuri și uneori în bălți.

Aspectul unui broască cenușie

Rădăcinile obișnuite sunt cea mai mare, locuiește în Europa. Lungimea corpului acestor creaturi este de peste optzeci de milimetri, iar femelele pot crește până la două sute de milimetri în lungime.

Pielea bivolului gri este uscată, cu tuberculi. Din acest motiv, ei nu se tem de uscare și pot fi departe de rezervoare. Corpul de broaște obișnuite este larg, labe cu degete scurte. Capul este ușor aplatizat.

Petele de culoare gri își schimbă adesea culoarea. Depinde de:

 • Timpul anului.
 • Vârsta.
 • Accesoriu sexual.
 • habitate.

Sub influența factorilor de mai sus, pielea de broască cenușie poate obține astfel de culori:

 • Gri închis, aproape negru.
 • Brick.
 • Verde închis.
 • Brown.
 • Sandy, gălbui.

Caracteristicile amfibienilorCel mai adesea, tampoanele se adaptează zonei înconjurătoare. Deoarece broaștele gri au un număr destul de mare de dușmani naturali, ei trebuie să deghizeze, pentru a nu fi mâncați. Creaturile care trăiesc în stuf în apropierea râurilor sunt de obicei pictate într-o culoare verde închis, cu o nuanță maronie. Crăciunii care trăiesc în parcuri sau în pajiști au o culoare aproape de culoarea ierbii sau a pământului - verde închis, verde deschis, maro, gri închis. Amfibieni care au ales argilă sol de obicei caramida sau maro. În solurile nisipoase există nori de nisip, de multe ori culori gălbui.

Stilul de viață al amfibiului gri

Rădăcinile obișnuite sunt animale nocturne. Vârful activității lor cade în timpul nopții, iar în timpul zilei ei dorm sau doar stau sub lemnul de copaci, între pietre, în iarbă sau în urmele altor animale. Mersul pe jos și iubitorii de vânătoare iubesc noaptea, în special în vreme umedă și ploioasă.

Adâncimea de țânțar gri, amfibieni, se mișcă foarte încet, cu pași mici. Sari doar în caz de pericol.

Rădăcini obișnuite calm să supraviețuiască iernii, să hiberneze la începutul toamnei. Iarnă se face prin săpătură în frunzele căzute, noroi de râu, urcând în gaura cuiva sau jos. Aceste animale sunt trezite de hibernare la începutul primăverii, când temperatura este menținută timp de ceva timp peste cinci grade de căldură.

Frunzele obișnuite absolut nu suferă de o lipsă de umiditate și pot supraviețui în siguranță cu o pierdere de 30% din greutatea lor din greutatea corporală normală. Nu dăunează sănătății animalului și se va recupera rapid când apare o oportunitate adecvată. Pentru a compensa umezeala lipsă din corp, băieții preferă să închirieze noaptea în bălți și iazuri.

Pe măsură ce se apropie pericolul, broaștele se ridică în rackul lor special și se îngroașă să pară mai mari. Sub ochii acestor amfibieni se găsesc glande speciale, secrete otrăvitoare, prin care broaștele sunt protejate de dușmanii lor. În cazurile în care bufiul nu a reușit să scape și a fost înghițit, otravă vine din nou la salvare și provoacă un reflex voma în prădător.

Inamicii naturali ai broaștelor cenușii sunt șerpi, păsările mari de pradă, arici și șobolani.

rație

Ce hrănește broasca griTropii obișnuiți preferă să mănânce diverse insecte nevertebrate. Bug-uri, furnici, larve, ciuperci, bug-uri, omizi, muște și țânțari sunt baza dieta lor. Este demn de remarcat faptul că pentru rezidenții de vară și oamenii angajați în agricultură este foarte benefică, dacă aproape de câmpurile lor, grădinile de bucătărie trăiesc cel puțin o pereche de broaște gri. Lucrul este, că mai mult de jumătate din dieta acestor amfibieni sunt dăunători, iar un astfel de bivol poate salva grădina din invazia fluturilor, varzelor, gândacilor Colorado și a altor muck.

De asemenea, broaștele nu se neagă de o delicatețe a unei prada mai mare. Adesea mănâncă șerpi mici și șopârle, precum și șoareci nou-născuți.

reproducere

Peștele roșu trăiește singur, numai nevoia de reproducere face ca aceste animale să se unească. În decurs de trei până la șase zile în aprilie - Mai, bărbații se așteaptă ca femelele să se împerecheze la locurile de reproducere, de obicei se află în apropierea rezervoarelor de apă. Femela se îmbracă numai cu un bărbat și pleacă acasă, unde se află între șase sute până la patru mii de ouă. Ouăle, fixate împreună, formează o formă de șorțuri lungi, pe care broaștele vântuiesc pe iarbă, pe bușteni și alge în rezervoare. Zece zile mai târziu apar tadpoles.

După două sau trei luni, cresc în broaște mici și părăsesc rezervorul. Cupluri tineri au o lungime de corp de unu la doi centimetri. Maturarea sexuală în ele va avea loc în al treilea an de viață.

Porumb roșu acasă

Common toadAcum este deosebit de popular să vă faceți un animal neobișnuit. Nu toți oamenii sunt dezgustați de broaște, mulți îi consideră creaturi drăguțe și interesante. Prin urmare, aceste amfibieni sunt în prezent o opțiune destul de populară atunci când alegeți o fiară neobișnuită.

Dacă vă decideți să vă faceți un astfel de animal de companie, este necesar să se creeze condiții favorabile vieții. Mai întâi pregăti terariul. Volumul său ar trebui să fie de cel puțin două sute de litri, astfel încât animalul să nu fie înghesuit. Se amestecă pământ obișnuit, sphagnum și argilă - se toarnă acest amestec în terariu destul de gros. În acest pământ, broasca se va îngropa când vrea să se ascundă.

De asemenea, asigurați-vă că puneți în terariu niște snack-uri, pietricele, scoarță de copaci și mușchi. Acest lucru va ajuta la construirea unui tip de habitat natural pentru acest amfibian.

Aranjați un corp de apă în terariu, în principiu, nu aveți nevoie de el, nu are nevoie de un adevărat broască. Pentru a menține umiditatea necesară în el, iar acest lucru este de patruzeci și nouă-cinci procente - pulverizați solul și întregul terariu cu apă. Pentru aceasta, este perfect spray pentru plante.

Temperatura optimă care trebuie menținută în terariu este cuprinsă între optsprezece și douăzeci de grade de căldură. Iluminații de iluminare nu sunt obligați, deoarece acesta este un animal nocturn.

Dacă decideți să reproduceți broaștele, terariul va trebui umplut cu apă cu o treime.

hrănire

Atunci când se alimentează broaștele gri, trebuie să se țină seama de faptul că acestea sunt animale foarte vagi, dar carionul nu este în niciun caz. Prin urmare, pentru hrană ar trebui să li se furnizeze alimente vii. Viermii și diverse bug-uri sunt perfecte pentru astfel de scopuri.

Insecte cu cântare rigide, bafele sunt contraindicate, deoarece au un stomac foarte delicat.

Amfibienii care trăiesc la domiciliu au nevoie de suplimentarea cu vitamine, și anume:

 • Vitamina B1.
 • Vitamina B12.
 • Vitamina B6.
 • Calciu.
 • Fitină.

Reproducerea la domiciliu

Descrierea broască cenușieO femeie trebuie să aibă doar un singur bărbat și viceversa. Înainte de a începe reproducerea, animalele ar trebui să petreacă cel puțin o lună sau două luni în hibernare. Dacă hibernarea nu poate fi aranjată, le puteți păstra timp de o săptămână în apă înainte de împerechere.

În terariu trebuie să fie prezent insule de teren și plante. Perioada de incubație este de zece până la paisprezece zile. În plus, bufi se va dezvolta aproximativ treizeci până la patruzeci de zile.

Persoanele tinere trebuie să iasă independent pe uscat, de ceva timp vor avea o coadă.

Conținutul de broaște grele la domiciliu este o ocupație destul de dificilă. Modul lor de viață, nevoile și geografia migrației sunt încă insuficient înțelese, reproducerea acestor animale pentru un laic va fi o sarcină destul de dificilă. În plus, bufi fani mari croak, și acest lucru poate destul de mult anvelope.

O altă problemă este lipsa medicilor veterinari care se ocupă în mod specific de broaștele. Adică, în caz de boală sau chiar de orice probleme de sănătate, va fi dificil să găsiți un specialist cu adevărat sensibil care să vă ajute.

Cu toate acestea, broaștele obișnuite au un sistem imunitar bun și cu îngrijire adecvată pot trăi aproximativ treizeci și șase de ani. Sunt de acord, nu rău pentru amfibieni.

Pentru rezidenții de vară și fermierii camioanelor gri - cei mai buni prieteni. După ce ați ales site-ul dvs. ca loc de reședință, o persoană este capabilă să-și asume toate responsabilitățile pentru controlul dăunătorilor. Având în vedere lăcomia specială a acestor creaturi, insectele pur și simplu nu vor avea timp să se înmulțească și să se răspândească în grădină. Înainte de a fi mâncați, este puțin probabil ca acestea să aibă o mare afectare plantelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Broasca testoasa cu broccoli: cum sa le pastrati acasaBroasca testoasa cu broccoli: cum sa le pastrati acasa
Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuieșteTărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Ceea ce distinge o broască de o broascăCeea ce distinge o broască de o broască
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Visat de un broasca mare, care poate visa o broascaVisat de un broasca mare, care poate visa o broasca
» » Bufo bufo - gri sau comună
© 2021 amigdas.com