amigdas.com

Cât durează să mențină apă pentru acvariu?

Viața acvaticăStarea de sănătate a locuitorilor acvariului depinde de calitatea apei, ceea ce este necesar nu numai pentru a porni acvariul. Acvariul este un sistem izolat închis de activitate vitală

și pentru a-și menține echilibrul, este necesară înlocuirea săptămânală a unei părți a apei.

Înlocuirea apei în acvariuÎn condiții naturale, funcțiile de curățare a rezervoarelor din produsele activității vitale a locuitorilor subacvatici sunt efectuate de bacterii. În acvariu, aceleași bacterii sunt prezente, dar nu pot face față unei concentrații mari de nitrați și amoniac, schimbând săptămânal o cincime din volumul de apă al acvariului. Pentru înlocuire, puteți folosi apă de la robinet, dar mai întâi trebuie pregătită. Cel mai simplu, accesibil și mai ieftin mod de a pregăti - soluționarea.

De ce ar trebui să stăm apă pentru acvariu?

Culoare neobișnuităApa de la robinet, chiar și cea mai pură înfățișare, fără culoare și miros, conține impurități dăunătoare peștelui și plantelor:

  • gaze;
  • solid;
  • lichid.

Cea mai ușoară cale de a precipita particule solide, dezonorează sau declorarea apei după dezinfecție cu un canal de apă și o face potrivită pentru locuitorii acvariului se apără. Componentele lichide în acest mod nu pot fi îndepărtate.

Atenție vă rog! Este inadmisibil să se utilizeze pentru apa de acvariu care are un miros neplăcut, murdar și tulbure în aparență, cu urme de rugină. Apărându-l, de asemenea, nu are sens.

Sea AquariumUneori, acvaristii începători ignoră procesul preliminar de preparare a apei, considerând o pierdere inutilă de energie și timp. O asemenea nerespectare poate avea consecințe tragice pentru acvariu. Dar chiar dacă decesele de pește și plante nu au avut loc și, la prima vedere, nu sunt vizibile modificări, consecințele pot afecta mai târziu. Ele se manifestă sub forma încetinirii creșterii locuitorilor acvariului, deteriorarea imunității peștilor și susceptibilitatea la bolile lor.

Componenți gazoși

Acvariu locuitorDupă ce ați colectat apă de la robinetul din sticlă, veți vedea bule mici de aer care s-au așezat pe pereți și, uneori, puteți simți mirosul care vine de la ea. Aceasta indică un exces de gaze, inclusiv clorul. Dacă vărsați un astfel de lichid în acvariu, bulele de aer vor acoperi nu numai pereții vasului, plantele, ci și peștii, care sunt foarte periculoși pentru sănătatea și viața lor. Saturația lichidă excesivă cu componente de gaze poate provoca o suprapunere de gaz în sistemul circulator al peștilor, duce la moartea lor din cauza trombozei și a emboliei cu gaz. Clorul provoacă arsuri ale pielii și lobi în pești.

Activitatea acvariuluiÎn plus față de gazele care se află în mod normal în el, acesta poate conține compuși ai ozonului și clorului, în funcție de metoda de dezinfecție, care este aplicată de canalul local de apă. Aceste componente sunt o otravă pentru locuitorii acvariilor, concentrarea acestora depinzând de timpul anului. Este clorul care este principalul constituent al impurităților gazoase. Se evaporă destul de repede pentru câteva ore (timpul depinde de concentrația de clor și nu mai mult de o zi). Ozonul este un element instabil și trece rapid în oxigen - un compus mai stabil. Și oxigenul pentru pește nu este teribil.

Incluse solid

Plante în acvariusolide de sănătate standarde nu ar trebui să fie în apa de la robinet, dar utilizarea rețelelor de apă vechi și întreținerea lor slabă conduce la prezența în ea de particule de rugină, var și alte impurități solide.

Dacă apa din acvariu este colectată din puț, bine, poate conține particule de lut și nisip, creând turbiditate. Nu dăunează peștelui. Pentru a precipita rapid aceste impurități, plante de utilizare: riccia, rață, hornwort, scris. Este bine sedimentat și atrage la sine un piatră proaspăt tăiată.

Planta acvariu RicciaPrecipitarea incluziunilor solide va fi vizibilă după o oră de stabilizare și, după 12 ore, se vor depune la partea de jos. Se diluează cu grijă a apei diluate, fără a se amesteca sau se varsa sedimente. Lăsați aproximativ un sfert din lichidul din partea inferioară a recipientului.

În cazul în care o cantitate mare de incluziuni solide cade în mod regulat în sediment, atunci este recomandabil să-l instalați în casă filtru aspru, care va păstra cea mai mare parte a impurităților. Acest lucru va proteja nu numai acvariul, ci și sănătatea membrilor familiei dumneavoastră.

Incluse lichide

Interior cu acvariuCu ajutorul apărării, nu puteți scăpa de incluziunile lichide. Ele nu volatilizează, ca și gazele, și nu precipită. Determinați ce substanțe sunt conținute în apa de la robinet în regiunea dvs., puteți numai prin analiză chimică. Dar acest lucru este greu de recomandat, deoarece compoziția sa este instabilă și depinde, de exemplu, de sezon.

Cea mai periculoasă este perioada de primăvară, când se topeste zăpada. Împreună cu apa topită, râurile și rezervoarele de decantare sunt drenate de îngrășăminte și substanțe chimice dizolvate în acestea. În primăvară, apa poate fi dezinfectată cu ajutorul unor incluziuni speciale, de conectare a lichidelor, de aer condiționat, de exemplu, Sera Aquatan sau Tetra Aquasafe. Le puteți cumpăra în magazine specializate. Consultanții de vânzări vă vor ajuta să alegeți dintr-o gamă largă de aparate de aer condiționat cele mai potrivite pentru locuitorii acvariului.

Viața sub apăÎn apa de la robinet pot fi prezente componente lichide de clor, hidrogen sulfurat, nitriți, amoniac. De obicei concentrația lor este scăzută și nu este periculoasă. Conținutul și cantitatea lor sunt controlate de către vodokanal.

Periculoase pentru conexiunile de pește de amoniac și nitrați pot fi îndepărtate prin fitomethod - folosind cornul de coardă. Are capacitatea de a absorbi amoniacul și toate acestea inutile. Foarte utile în timpul lansării unui nou acvariu.

Cât de mult să stau apă pentru acvariu

În ceea ce privește câtă apă trebuie apărată pentru un acvariu, există mai multe puncte de vedere diferite:

  • 12 ore (noapte);
  • zi;
  • săptămână și mai mult.

Acvariu proaspătUnii acvaristi cred ca apa ar trebui sa stea timp de cateva zile sau chiar una sau doua saptamani, astfel incat toate gazele sa aiba timp sa se evapore si suspensiile solide precipita. Dar asemenea declarații nu sunt întotdeauna justificate.

Acvariu cu apă proaspătăPentru a evapora impuritățile gazoase, lichidul trebuie să se depună timp de una până la două ore. Suspensiile solide precipită după câteva ore, și nu mai trebuie să o apere. Adică, pentru a elimina incluziunile de gaz și solide, este suficient să stați apă de la 12 ore la 24 de ore. În cazul în care nu există suspensii solide, sunt necesare mai multe ore pentru sedimentare, și chiar mai puțin cu aerare crescută.

În plus, menținerea pentru o lungă perioadă de timp nu este numai inutilă, ci și dăunătoare. Apa care a rămas timp de câteva zile începe să se deterioreze, înflorește, microorganismele sunt plantate în ea, praful se așază pe suprafață.

Cum sa aperi apa pentru un acvariu

Pentru a scăpa rapid de incluziunea gazelor, folosiți sfaturile acvariștilor experimentați:

  • O turmă de peșteutilizați containere largi și puțin adânci, de exemplu, bazine (au mai multă suprafață de oglindă a apei, prin care vor scădea gazele)
  • Se toarnă apă în rezervor cu ajutorul unui duș sau sub presiune mare - gazele vor ieși mult mai repede
  • Aveți posibilitatea să aerați conținutul fiecărui recipient timp de 15 minute - acest lucru va accelera procesul de volatilizare a gazelor
  • Nu acoperiți vasele cu capace, asigurați accesul liber al aerului la suprafața apei. Din recipiente închise, clorul nu se evaporă

Acvariu cu iluminareAsigurați-vă că apa în picioare are aceeași temperatură ca și în acvariu, în caz contrar puteți provoca un șoc de temperatură pentru pești.

Înlocuirea săptămânală a apei în acvariu este recomandată după curățarea solului din nămol.

Un acvariu îngrijit, îngrijit de ochi este nu numai un hobby plăcut, ci și o muncă zilnică dureroasă, care necesită cunoașterea și respectarea tuturor subtilităților conținutului său.

Lumea acvariului
Acvariul 1Acvariul 2Acvariul 3Acvariu 4Acvariul 5Acvariul 6Acvariu 7Acvariul 8

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima datăRularea unui acvariu - cum să faceți acest lucru pentru prima dată
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Ludwigia este o plantă frumoasă pentru acvariuLudwigia este o plantă frumoasă pentru acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
» » Cât durează să mențină apă pentru acvariu?
© 2021 amigdas.com