amigdas.com

Construirea unei mini-ferme pentru iepuri

Mini-fermă pentru iepuriNu subestimati activitatea de crestere a iepurilor. Dacă este bine pregătit pentru el, el poate aduce un profit foarte substanțial

. Carnea iepurilor nu numai că are un gust plăcut, dar este, de asemenea, foarte utilă. Conține multe elemente necesare pentru corpul uman. Acest produs este bine absorbit și nu provoacă reacții alergice. Chiar și medicii sfătuiesc să includă în carnea lor carne de iepure, deoarece vă permite să normalizați digestia.

Este o alegere excelentă pentru persoanele care duc un stil de viață sănătos. Dar problema este că carnea de iepure este destul de rară. În plus, nu uitați de preț, care este cel mai mare dintre toate tipurile de carne.

Dacă totuși ați decis să creați o afacere pentru reproducerea iepurilor, atunci aveți nevoie mai întâi să le evalueze capacitățile și perspectivele în acest caz. Mai întâi trebuie să decideți locul în care veți ține animalele. Această întrebare va dispărea de la sine, dacă aveți propriul site, unde puteți aloca un loc pentru păstrarea iepurilor.

După aceasta, trebuie să aflați ce fel de locuință va fi necesară pentru taxele dvs. Prin urmare, nu vă grăbiți să cumpărați imediat aceste animale. Mai întâi trebuie să aflați ce condiții sunt necesare pentru existența lor și dacă le puteți oferi.

Una dintre cele mai importante întrebări care apare la crescătorii de iepuri începători este locul în care trebuie menținute și crescute iepurii. Am nevoie de ele țineți-l în aer curat sau se pot simți minunați într-o incintă specială. Și cum să organizați o fermă de iepure astfel încât animalele să se simtă bine.

Având în vedere numărul de probleme care trebuie abordate în procesul de organizare a unei afaceri de creștere a iepurilor, devine clar că aceasta acesta este un proces destul de laborios. Cu toate acestea, dacă abordați corect implementarea sa, atunci va fi capabil să asigure un profit foarte substanțial. Desigur, la început, nu toată lumea se gândește la construirea unei ferme mari, iar acest lucru se datorează nu numai lipsei de finanțare, ci și lipsei de spațiu suficient pentru desfășurarea acesteia.

Ai nevoie de o fermă mini pentru iepuri?

Dacă decideți să construiți un mini-vestiar, atunci aveți multe dificultăți:

 1. Ferma KrolikovodcheskayaAvând în vedere că iepurii vor trăi fără o celulă, apă și alimente vor deveni contaminate rapid, iar aceasta va duce la faptul că materiile fecale ajunge în produsele alimentare, condițiile neigienice apar în care există un risc de infecție secțiile dumneavoastră boli periculoase.
 2. Cu un astfel de aranjament, nu puteți controla reproducerea iepurilor. Crescătorul va trebui să monitorizeze în mod regulat rudele apropiate nu au trecut prea des, deoarece acest lucru va avea un impact extrem de negativ asupra calității rasei.
 3. Iepurii, crescuți în cuști în aer liber, au carne gustoasă și lipsită de gust. Veți avea foarte puțini oameni care doresc să-l cumpere, astfel încât perspectivele unei astfel de afaceri sunt foarte îndoielnice.

Având în vedere cele de mai sus, este mai bine să găsiți imediat bani și un loc pentru construirea unei mini-ferme. Aceasta este opțiunea cea mai des aleasă de crescători. Principiile de creare a mini-ferme pentru iepuri de reproducere au pus faimosul om de știință rus Igor Nikolaevich Mikhailov. Principalul său merit este crearea de tehnici de optimizare a mediului de viață și de reproducere a iepurilor. De asemenea, el a propus idei pentru o creștere semnificativă a numărului de animale. El a reușit să demonstreze prin propria experiență cât de eficientă metoda de păstrare și reproducere a iepurilor pe care și-o dezvoltă ar putea fi eficientă.

Tipuri de raci

Construirea unei mini-ferme pentru iepuriMarea majoritate a mini-fermelor de iepure sunt construite în conformitate cu ideile lui Mikhailov. Toate acestea sunt o structură în straturi, în care sunt secțiuni pentru iepuri de diferite vârste, hrănitori și boluri de băut. Dacă doriți, orice crescător de iepuri începător poate construi o astfel de companie pe cont propriu.

Mini-fermele de iepuri diferă de cele obișnuite, în primul rând, dimensiunea și aspectul acestuia. Există 4 tipuri de astfel de ferme:

 • Casa de casă;
 • decorative;
 • Teren agricol;
 • Industriale.

Dacă decideți opțiunea de oprire a alegerii, trebuie să continuați, în primul rând, din amploarea economiei. Mini-fermă este o construcție universală, care poate fi organizată nu numai într-o zonă foarte mică, ci și într-o zonă destul de mare.

Printre întrebările pe care novice crescatori, unul dintre cele mai importante sunt următoarele: are sens pentru a comanda un gata mini-fermă sau ar trebui să încerce să-l facă cu propriile sale mâini, folosind fondurile disponibile sub braț. Până în prezent, există multe companii care pot oferi tuturor vânătorilor mini-ferme de iepure gata. totuși cumpărarea lor este foarte riscantă, deoarece nu există nici o garanție că calitatea materialelor utilizate la fabricarea lor va fi ridicată. Dacă dobândești una din aceste mini-ferme, la un moment dat secțiile tale se pot îmbolnăvi și mor. Prin urmare, opțiunea cea mai optimă - de a face o mini-fermă pentru iepuri înșiși.

Înainte de a realiza planul, ar trebui să găsiți desenele mini-ferme și să vă familiarizați cu nuanțele fabricării.

Caracteristicile construcției unei ferme de iepure

Orice mini-fermă de iepure conține mai multe elemente obligatorii:

 1. suport
 2. Ramură pentru o plimbare
 3. Cușcă cu un băutură și un jgheab
 4. Suc de ramură
 5. Suprafața superioară din compartimentul uterin și jigging

O caracteristică a mini-fermei pentru iepuri este că ei sunt autonome și mai funcționale, decât celule obișnuite. Acestea au în mod necesar alimentatoare pentru buncăr care vă permit să mențineți o hrană curată și să o completați în mod regulat proprietarului o dată pe săptămână.

În cadrul mini-fermelor există tancuri mari pentru apă cu sistem de încălzire. Acest lucru face posibilă păstrarea iepurilor chiar și în timpul lunilor deschise și în timpul iernii. În plus, în structură sunt prevăzute un recipient pentru gunoi de grajd și un colector de gunoi. Acestea sunt concepute pentru a colecta secrețiile animale, cu ajutorul lor este posibil să se mențină puritatea în celule.

Aceste modele permit menținerea celor mai favorabile condiții în celule, permițând crescătorului de iepuri să viziteze secțiile sale o dată sau de două ori pe săptămână. Pe lângă reducerea semnificativă a riscului de apariție a bolilor la animale, modele similare favorizează reproducerea iepurilor.

Foarte popular cu crescătorii de iepuri începători supraetajate krolefermy. În proiectarea lor, se pot distinge următoarele elemente principale:

 1. Mini-ferme pentru iepuri de reproducereacoperiș
 2. Suprafața etajului superior
 3. Jigging jig
 4. castron de băut
 5. Mina de gunoi
 6. Pâlnia de alimentare a rezervorului
 7. pepinieră
 8. Cadru inferior
 9. Colector de gunoi
 10. băutură
 11. Bancă îndoită
 12. Cutie de instrumente

materiale

Pentru a face o astfel de mini-fermă cu propriile dvs. mâini, veți avea nevoie de materiale pe care toată lumea le poate achiziționa cu ușurință:

 1. Ferma mini a iepurilorplacaj
 2. Fier galvanizat
 3. DVP
 4. Tablouri, grinzi
 5. Ruberoid
 6. Apăsați cartonul
 7. Vopsea și unghii
 8. Instrumente de constructii

După ce toate materialele au fost pregătite, este necesar să vă familiarizați cu schemele de fabricație existente și să alegeți cele mai potrivite dintre acestea. Și aici nu va face rău consultați cu crescătorii experimentați iepuri, care pot oferi o mulțime de recomandări valoroase privind organizarea acestei afaceri. După colectarea informațiilor necesare, este posibilă începerea construirii în mod direct a unei mini-ferme pentru iepuri.

Procesul de fabricație

O atenție deosebită trebuie acordată faptului că piesele din lemn trebuie tratate cu medicamente antifungice. Această operație va ajuta la evitarea formării de mucegai și ciuperci pe acestea, ceea ce poate provoca în cele din urmă boli grave la animale. Destul de simplu este să faceți băncile și alimentatoarele de băut, pe care le puteți face cu propriile mâini, dacă aveți desenele necesare.

Mini-fermele de iepure pot fi instalate în orice loc datorită compactării. La urma urmei, necesită o suprafață de 1,4 m2. Cel mai potrivit loc pentru o reședință de vară este o curte interioară. Nu este atât de important unde locați mini-ferma de iepure. Poate fi plasat sub un baldachin sau în aer liber.

Aceste modele sunt foarte populare în rândul crescătorilor de iepuri, în primul rând pentru că reduc în mod semnificativ timpul pentru curățarea și îngrijirea animalelor. Este nevoie de razvodchiku nu mai mult de o dată pe săptămână completați alimentarea și curățați gunoiul. Toate operațiile necesare vor dura nu mai mult de o oră și cu experiență toată munca se poate face chiar mai repede. Acest lucru a fost confirmat în mod repetat de experimentele multiple ale lui Mikhailov.

Mini-fermele pentru iepuri diferă de celulele convenționale prin faptul că asigură condiții favorabile pentru creșterea accelerată a animalelor. Esența tehnicii propuse este că, până la trei luni, iepurii se hrănesc cu laptele matern, după care sunt transferați la hrană pentru adulți. Această abordare a hrănirii are multe avantaje. Aceasta permite nu numai imbunatatirea imunitatii, dar reduce si riscul bolilor. Prin urmare, iepurii tineri nu numai că câștigă rapid în greutate, dar cresc, de asemenea, mai puternici și sănătoși.

Utilizarea pentru creșterea iepurilor mini-ferme este, de asemenea, preferabilă în ceea ce privește situația igienico-igienică. Ele creează condiții mai favorabile decât să utilizeze alte metode de ședere. O astfel de posibilitate este oferită de sistemele de buncăre, în care alimentele sunt curățate în mod constant, eliminând astfel orice posibilitate de penetrare a materiilor fecale animale în băutori și în jgheaburile de alimentare. Astfel, carnea obținută devine mai dură și mai utilă și nu există colesterol în ea.

Astfel de condiții au un efect pozitiv privind calitatea pieilor de animale. Fabricate din aceste blănuri au o durată lungă de viață, ele nu cad sub formă de vilii. Prin proprietățile consumatorilor, astfel de blănuri pot fi comparate cu blănurile de animale mai valoroase și rare.

La salvarea cu o mini-fermă

Pentru a asigura creșterea rapidă și a primi în fiecare an carne delicioasă și delicată, trebuie să monitorizați sănătatea animalelor. Depinde de sănătatea ta, cât de repede se vor înmulți iepurii, cât de mare va fi blana lor, ceea ce determină în cele din urmă profitul final al proprietarului. De asemenea, este foarte important ce investiții va necesita afacerea în faza inițială și după ce va plăti.

Mini-ferma în această privință este alegerea cea mai optimă:

 • Cum se face o cușcă pentru iepuriAre un design foarte simplu, care poate fi realizat independent cu implicarea unei cantități minime de materiale și mijloace.
 • Pentru cazare necesită o zonă foarte mică - nu mai mult de 1,4 m2. Poate fi aranjat pe orice lot vacant fără a fi nevoie de măsuri pregătitoare speciale.
 • Durata de viață a acestor mini-ferme poate ajunge la 10 sau chiar 15 ani, iar în această perioadă nu va trebui să fie reconstruită.
 • Mini-fermele sunt, de asemenea, benefice prin faptul că economisesc mult timp pentru proprietar, astfel încât să se poată ocupa de alte chestiuni.

concluzie

Afacerea crescătorilor de iepuri este una dintre cele mai promițătoare. Acest lucru se explică prin cantitatea minimă de fonduri necesare pentru organizarea sa. Printre modalitățile disponibile de păstrare a iepurilor, mulți proprietari aleg să facă propriile mini-ferme.

Acesta este un design foarte simplu, care poate fi făcut chiar și cu un minim de cunoștințe. Ele sunt ușor de îngrijit, ceea ce le-a asigurat popularitate în rândul crescătorilor de iepuri. Deși vor fi necesare anumite cunoștințe pentru a selecta schema mini-fermă adecvată și a crea condiții pentru iepuri în care acestea să fie folosite ele vor deveni puternice și sănătoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Carnea este cea mai bună mâncare naturală pentru câini: cum să alegi, cu ce să daiCarnea este cea mai bună mâncare naturală pentru câini: cum să alegi, cu ce să dai
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Caracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteiaCaracteristicile principale ale cărnii de iepure, beneficiile și valoarea nutritivă a acesteia
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
» » Construirea unei mini-ferme pentru iepuri
© 2021 amigdas.com