amigdas.com

Cuprinsul și reproducerea rasei de oi Romanov

Romanovskie lvtsy conținutPentru reproducere în Rusia rasa oilor Romanovskaya este potrivită pentru toți indicatorii și este populară. Animalele discontinue au o productivitate ridicată și oferă o carne dietetică cu un gust excelent. Cu o lână groasă, caldă, tăiată universal. Varietatea speciilor este mare și persoana alege speciile reale pentru reproducere și creștere în condițiile specifice ale unei ferme sau unei ferme personale.

Romanovskaya rasa aparține "perii" crescătorilor de animale domestice și aparține simultan unui grup de direcții de carne și lână. Animalele cu o greutate mare în viu au un aspect frumos și original, un exterior excelent, se disting prin blană de înaltă calitate și o bună fertilitate. Oile de orez în caz de întreruperi cu furajele pot folosi furajele și pot face o perioadă fără apă, în timp ce acționează în mod activ corpul în astfel de condiții proaste.

Originea speciei

Cum a făcut rasa de oiRasă de ovine Romanovskaya ca urmare a selecției populare a fost crescută în cartierul Romanovsky din regiunea Yaroslavl din Rusia. Așa cum au folosit progenitorii cu oi nordic cu păr scurt, că au fost aduse în regiune la începutul secolului al XVIII-lea. După împerecherea cu animalele locale, considerate a fi mongrel, a avut loc selecția de descendenți, iar cei mai buni reprezentanți ai rasei au avut voie să se reproducă mai târziu. Rana Romanov a fost descrisă pentru prima dată și aprobată de amelioratorul din Rusia N.P. Kuleshov.

Astfel, a fost introdusă o nouă varietate de oi, care ulterior a fost atribuită unui grup de carne de lână. Pe lângă tăierea lânii și obținerea cărnii hrănitoare, piei de animale sunt, de asemenea, folosite la fabricarea articolelor din piele. Pentru formarea lianii dense și groase, condițiile climatice severe din regiunile nordice ale Rusiei sunt importante. În plus față de țara noastră, creșterea rasei de ovine Romanov este dezvoltată în Kazahstan, Belarus, Ucraina și alte țări cu creșterea vitelor. Mulți fermieri achiziționează rasa Romanov pentru a îmbunătăți caracteristicile speciilor locale prin obținerea de descendenți cu drepturi depline.

Soiurile rasei Romanov pentru producția de lână

În funcție de aspect Rasă de ovine Romanovskaya este împărțită în trei categorii, în care factorul determinant este raportul dintre numărul de lână și coloana vertebrală a animalelor de companie.

Oi cu oase puternice

Ele se disting printr-un corp simetric destul de dezvoltat, cu un piept larg. Acești reprezentanți au densă și lată groasă, adulții indivizi se disting prin prezența pe capul lor a coamei negre. Subgrupul este conținut în creșterea animalelor pentru obținerea lânii de înaltă calitate.

Oi cu un schelet brut

O mulțime de fibre de tranziție în lână din acest subgrup reduc calitatea lânii obținute, oile sunt dură. Animalele clasificate în acest subgrup sunt crescute pentru obținerea de carne și lapte. Animalele de companie au un coș de mărime mare și o lână gri de o nuanță închisă. Reprezentanții sunt fertilitate bună și folosiți cu succes pentru a crește numărul de animale.

Oi cu o coloană vertebrală delicată

Animalele cresc cu părul alb pufos, în timp ce berbecii nu observă coama. Tipul nu este pe deplin potrivit pentru reproducere, deoarece reprezentanții nu diferă în structura standard a corpului. Pentru a obține o lână de piele de oaie sau o lână de tăiere, astfel de oi nu sunt, de asemenea, crescute, acoperirea lor de păr este de slabă calitate. Conținutul este benefic pentru obținerea laptelui și a cărnii. Greutatea berbecului într-o stare de viață ajunge la aproximativ 70-80 kg, în timp ce femelele au o greutate mai mică (doar 50 kg).

Caracteristicile oilor din rasa Romanov

Oi și oi cu semne genealogice caracteristice ar trebui să fie:

 • Avantajele oilor Romanovcu un corp armonios și proporțional pliat de înălțime și lungime medie, o masă bine dezvoltată de mușchi pe oase puternice și puternice, scheletul pare subțire, dar robust;
 • reprezentanții au o spate dreaptă și puternică, un piept adânc și profund, o gâtă rotundă nu sunt mari, sacrumul este ușor înclinat;
 • Pe trifoiul mic și capul cu cocoașă sunt ochi mari, urechile sunt aranjate orizontal și au o lungime medie;
 • corpul se sprijină pe picioarele din față și din spate, ferm, drept și puternic;
 • pe corpul oilor, crește lâna groasă cu o consistență densă.

Toate subspecii și subgrupele rasei de ovine Romanov sunt cu coadă scurtă, în jurul coastei nu există depozite de grăsime și o coadă scurtă obișnuită se îndepărtează de corp. Această caracteristică este comună pentru multe rase de oi din părțile nordice și estice ale pământului rusesc și din țările din grupul nord-european. Rasa Romanovskaya se apropie perfect de standardele care prescriu că oile nu ar trebui să aibă coarne pe capul lor.

Capacul de lână pe corp are o culoare remarcabilă. Culoarea neagră se extinde la cap și la picioare, dar pe bot, în jurul nasului, ochilor și frunții sunt semnele albe originale cu o tranziție a frontierei marcate clar. Astfel de pete albe sunt de asemenea permise pe picioarele din față în zona de sub încheietura mâinii. Picioarele posterioare au urme albe sub cocoș. Pe picioare, petele sunt permise, dar nedorite în rasa pură.

Lana lungă amestecată acoperă restul corpului oilor lui Romanov. Lâna are structura este de păr negru și strălucitor, scurt și rigid. Firele de păr dulce sunt mai scurte decât vegetația ostevaya, sunt de culoare albă sau crem. Vegetația dăunătoare este țesută în pigtail-uri cu o mică buclă la sfârșit. Această calitate servește la păstrarea căldurii și, atunci când este păstrată, nu permite ca lâna să cadă în pâslă.

Pe un centimetru pătrat al corpului de oaie cresc aproximativ trei mii de fire de păr, iar unul în cinci în lână de calitate este de la 5 la 7 fire de păr dulce. Dacă totul se potrivește standardului, atunci lâna strălucește albastru. Pentru a dezvălui rasa este absolut inacceptabilă creșterea părului roșu și prea ușoară un fel de lână. Pielea subțire cu fire de păr groase este excelentă în pielea de oaie de calitate.

Prețul oilor

În Rusia, costul oilor variază între:

 • Ce fel de oi RomanovCrescătorii români (luminoși) stau pe piața animalelor din țară cu aproximativ 14 mii 300 de ruble;
 • lumina romanovskih luminoase pot fi achiziționate în greutate, acestea sunt vândute la 150 ruble pe kilogram;
 • dacă luați oi Romanovskie la prețul de greutate în viu, atunci prețul mediu va fi de aproximativ 160 ruble pe kilogram, dar în acest caz, ca greutatea corporală a animalului crește, costul scade.

Avantajele și caracteristicile oilor Romanov

O caracteristică a raselor este fertilitatea și capacitatea de a aduce descendenți pe tot parcursul anului și nu numai la intervale de timp speciale, la fel ca și alte tipuri de oi. Acest lucru permite agricultorului să planifice aspectul puilor la un moment convenabil pentru el și să primească un gunoi de la un uter pentru un an sau doi.

Pentru a transporta meritele și nașterile multiple ale femelelor, de la unul dintre ele puteți obține 3-6 miei într-un singur miel. Durata nașterii durează până la o oră, copiii cântăresc 3.6-4.6 kg și se naște negru. Primul puf începe să crească pe corpul mieilor într-o lună, iar până la vârsta de 5 luni tinerii sunt ca adulții. Lungimea restului este de 6-12 cm, iar puful crește cu 4-8 cm în lungime.

Prima tunsoare are loc în 5-6 luni, după o creștere suficientă a capacului de lână. După prima coafură, eliberarea corpului animalului din lână se efectuează de două ori pe an (primăvara, vara și toamna). Cantitatea medie obținută din vata de animal este:

 • cartofii prăjiți și mieii de primăvară dau 1.6-1.7 kg și, respectiv, 1.7-2.2 kg;
 • ovinele și oile adulte dau 3,6-5,0 kg și respectiv 4,0-6,5 kg.

Creșterea animalelor are loc rapid, dacă vorbim despre soiurile de carne din rasă, apoi la vârsta de 8-9 luni sunt sacrificate pentru carne, în timp ce cântăresc 42-45 kg. Mai mulți reprezentanți ai adulților cu conținut lung ajung la 52-55 kg. După sacrificare cu carcase, se obține până la 50% din cea mai valoroasă carne cu un gust excelent.

Dacă reproducerea are loc într-o fermă de acasă de dimensiuni mici, atunci pentru a acoperi reginele și a obține descendenți decente este suficient să avem un berbec tribal, care servește aproximativ 35-50 de femei. Productivitatea acestuia durează aproximativ 5-6 ani, apoi producătorul este înlocuit.

Conținutul oilor lui Romanov

Cum să crească oile RomanovCondițiile climatice nord-estice nu reprezintă un obstacol în calea păstrării oilor, deoarece rasa Romanovskaya supraviețuiește perfect în timpul iernii și în geruri neașteptate de primăvară și de toamnă. Mai mult, condițiile spartane stimulează fertilitatea lor. În timpul iernii pentru oile și berbecile vii se oferă camere spațioase ventilate și uscate, pescăriile sunt inadmisibile. Pentru a păstra pe podea este obligatoriu gunoi de paie, care este schimbat cu privire la gradul de poluare. Pentru animalele de companie, există un loc de joacă, iar hrănirea este organizată în aer liber sub un baldachin.

Perioada de vară este caracteristică mersul pe jos a animalelor pe pășune toată ziua și doar pentru a dormi oile lui Romanov vin la koshar. Naturismul natural permite oilor să se hrănească pe iarbă în timpul verii și să bea apă proaspătă din pășuni. Această problemă este acordată o atenție deosebită, deoarece prin udarea oilor cu apă mlaștină cu noroi este posibil să se infecteze întreaga populație cu viermi. Prin urmare, ar trebui să dați animalelor apă curentă sau să săpați un puț pentru nevoile gospodăriei. Oile romanski sunt hrănite de două ori pe zi, dimineața și seara.

Animale de hrănire

Pentru ca organismul oilor să crească mai puternic înainte de iernare, acestea sunt date din noiembrie până în aprilie o hrană echilibrată:

 • Hrănirea oilor Romanovfân din cereale și legume contra 40:60;
 • paie;
 • zdrobit dovleac, dovlecei și morcovi;
 • cereale de grâu, porumb, ovăz, orz, mazăre, mei, sunt date întregi sau zdrobite;
 • floarea soarelui;
 • hrana combinată;
 • tărâțe;
 • siloz de porumb.

Este necesar să mănânci sare pentru a menține echilibrul mineralelor, se adaugă la o rată de 12-15 g pe zi pe cap. Oile tribale în timpul sezonului de împerechere sunt prevăzute cu o nutriție îmbunătățită pentru a menține puterea, moment în care rata normală este crescută cu 25-30% și dă laptele de oaie lapte pentru a îmbunătăți numărul de spermatozoizi.

Până la două luni, mieii mici nu sunt separați de uter, dar suplimentele sunt introduse mai devreme de 3 săptămâni. Se compune din orz zdrobit și ovaz mic, din care se prepară mashul. După 15 zile, fânul din legume și ierburi și silozul sunt introduse în mâncare. După ce au fost înțărcați de la uger, oile tinere și mielul li se permite să pasc pe pășune la reprezentanții adulți, dar continuă să le dea hrană (aproximativ 250 de grame pe zi).

Creștere și procreare

Cum să hrăniți ovine romanovskihÎn acest scop, se selectează cei mai buni reprezentanți ai rasei Romanov, care corespund standardului și care sunt pliate corect fără nici o caracteristică defectuoasă a aspectului. Pentru a reface broodstock-ul alegeți femei tinere de la mai multe mame. Îndeplinirea instinctului matern este foarte important în această perioadă, iar oile tinere trebuie să fie pregătite, întărite pentru a-și îndeplini obligațiile naturale.

În ciuda faptului că lăstarii tineri gata pentru relații sexuale la vârsta de 7-8 luni, imperechere efectuate pentru prima dată doar un an și jumătate, pentru că organismul trebuie să obțină oi mai puternic pentru transportul unui miel. Un moment bun pentru împerechere este perioada cuprinsă între octombrie și decembrie, dar perioada de vărsare poate fi variată pentru fiecare caz specific. Este mai bine dacă bebelușii apar în primăvară, sarcina durează 5 luni, diferența poate fi de 5 zile. Mieii tineri vor fi în mod abundent prevăzut cu iarbă de primavara suculentă pe pășuni.

Prima jumătate a timpului de a purta fătul în raport cu hrănirea nu este diferită de regimul alimentar general, modificările sunt introduse cu 8 săptămâni înainte de lambing. În această perioadă, se administrează furaje, tărâțe, cereale zdrobite, urmați puritatea apei.

Pentru naștere, o cameră uscată și caldă este separată, separată de toate. Dacă uterul nu este bolnav și nu există dificultăți la naștere, ea însăși va naște copii, dar doar în cazul în care observă procesul și, dacă este necesar, organizează îngrijire veterinară. După nașterea unui copil, pântecele oilor este sărată cu apă sărată și primită un miel pentru hrănire.

vaccinări

Acestea se fac în zilele 2 și 20 de la nașterea bebelușului, el primește injecții de boli pulmonare, care sunt tipice pentru rasa Romanov, apoi li se prescriu injecții cu vitamine și minerale. Profilaxia unei boli musculare albe sub formă de injecție se efectuează între 7 și 30 de zile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Shearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un anShearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un an
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Avantaje și caracteristici ale rasei de oi EdelbaevAvantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev
Carne de porcine de carne: descriere și rasă de porciCarne de porcine de carne: descriere și rasă de porci
Rasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantajeRasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantaje
Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținutSheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut
Rase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristiciRase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristici
Descrierea raselor de carne de oi din RusiaDescrierea raselor de carne de oi din Rusia
Creșterea oilor la domiciliu pentru începătoriCreșterea oilor la domiciliu pentru începători
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Cuprinsul și reproducerea rasei de oi Romanov
© 2021 amigdas.com