amigdas.com

Astronotus: descriere și descriere, conținut și îngrijire

Astronotus într-un acvariu acasăCichlidul cel mai popular din orice acvariu este astronomul. Popularitatea lor a câștigat prin propria lor ingeniozitate. Acestea nu sunt pești stupid, ei intră în contact cu proprietarul și îl recunosc printre alți oameni. Astronotul ocelat poate fi chiar antrenat. Și în ceea ce privește exteriorul, aici sunt inimile. Un pește mare, puternic, cu o culoare frumoasă nu lasă pe nimeni indiferent.

În acest articol vom cunoaște cel mai frumos și cel mai popular locuitor al acvariului.

Astronotul aparține grupului de percuție și familiei de cichlide.

Parametrii ideali și necesari ai apei în acvariu pentru pești:

 • temperatura apei ar trebui să fie de la 22 la 28 de grade Celsius;
 • aciditatea apei de la 6,5 ​​la 7,5;
 • duritatea apei nu trebuie să depășească 25dH;

În medie, astronotul trăiește 10 ani sau mai mult. Este un ficat lung în rândul locuitorilor din acvariu.

Vecinătate cu alte pești

Cum să aibă grijă de astronomii peștilorAstronotul este extrem de agresiv, care nu permite proprietarului să țină alături de el alte pești. Printre altele, el arată agresiunea chiar și pentru reprezentanții speciei sale.

Cea mai bună opțiune este să păstrați o singură pereche de astronoți într-un acvariu mare.

Mulți acvariști cu experiență pot spune că reușesc să reploteze cu succes peștii de alte rase pentru astronomii și se simt bine. Da, poate fi, de asemenea, dar mai devreme sau mai târziu, conflictele vor începe. În mod obișnuit, luptele se produc atunci când se produce o reproducere sau apariția maturității peștelui.

Merită să ne amintim că, dacă gazda încă decide să realizeze cartierul cu astronomii, atunci vecinii ar trebui să fie pești destul de mari. Ei vor înghiți pur și simplu superficialul fără să-l observe.

În ceea ce privește plantele de acvariu, aceste pești sunt cel mai bine să nu fie populate, ci să cumpere frunziș ornamental. Dacă într-adevăr doriți să plantați niște alge vii, atunci ar trebui să fie cu frunze tari, de exemplu, echinodorus.

Acvariu pentru astronut

Cum să hrănești astronomiiMulți fani ai peștelui de acvariu spun că astronomul este suficient pentru un acvariu de 250 litri și chiar mai puțin, dar de fapt nu este. Confort minim pentru două volume astronomice ale acvariului - nu mai puțin de 500 de litri. Și dacă există mai multă apă, atunci este și mai bună.

Un mic acvariu va face ca peștele să se îmbolnăvească și poate chiar să moară. Merită să ne amintim că astronotul este un pește destul de mare, care eliberează o mare parte din activitatea sa vitală în apă. De aceea, un mic acvariu acumulează rapid astfel de otrăviri ca amoniacul și nitrații.

Descrierea și caracteristicile peștilor, precum și condițiile de păstrare a astronomilor la domiciliu

Un astronut adult poate ajunge la o lungime de 35 de centimetri.

Corpul peștilor este alungit și plat din lateral. Un cap mare cu o frunză masivă. Ochii sunt imensi. Aripile sunt mari. Culoarea peștelui este destul de diversă. Cele mai frecvente:

 • culoare naturală;
 • culoarea cuprului;
 • albinos.

Este interesant faptul că în timpul stresului, peștele își poate schimba culoarea.

Condițiile necesare pentru conținutul astronomic:

 • saturația constantă a apei cu oxigen;
 • filtre de apă puternice;
 • înlocuirea parțială parțială a apei (aproximativ 30% din total);

Exploatarea AstronotusEste deosebit de importantă filtrarea apei, Dacă un filtru nu este suficient, atunci trebuie să instalați al doilea. Acvariul poate fi decorat cu pietre decorative și diverse decoruri, dar există o condiție. Decorul trebuie să fie neted, fără proeminențe ascuțite, pe care peștele se poate răni.

Ar trebui să se țină seama de faptul că, având în vedere activitatea și agresivitatea lor, astronomiștii săpătuiesc în mod constant solul în acvariu, săpească și trag plantele. Prin urmare, decorul trebuie să fie bine fixat și este recomandat să nu se folosească solul, ci să se decoreze fundul acvariului cu pietre, încuietori, scoici și lemn de pluș. Dacă, totuși, se decide să se utilizeze solul, trebuie să fie cel mai mic și stratul său să nu depășească doi centimetri.

Astronotul se hrănește vierme, vierme, pește de mare, alimente uscate specializate. Hrana uscată pentru astăzi este prezentată pe piață într-un sortiment vast.

Acest pește este un lacomit incredibil și, pentru a preveni bolile tractului gastro-intestinal, trebuie să hrăniți pește numai o dată pe zi. De asemenea, va fi util să aveți o singură zi pe săptămână.

Suplimentarea dieta poate fi pești vii, calmar, broaște și creveți, precum și alimente din ovaz și legume, de exemplu, frunze de salată.

Este foarte important să cunoaștem amploarea și varietatea hranei. Mâncarea monotonă va dăuna peștelui. Nu este nevoie să alimentați doar peștii vii, deoarece astronomii pot fi dependenți de el și pot renunța la alte alimente.

Puterea astronutului ar trebui să fie variată și echilibrată. Aceasta este cea mai importantă condiție în întreținerea cu succes a peștilor de acvariu acasă. Și este reală nu numai pentru cichlide, ci și pentru orice pește de acvariu.

Merită tot la fel să țină seama de preferințele unui anumit pește din produsele alimentare. Deoarece se hrănesc în funcție de nevoile lor, Astronotul poate avea nevoie de alimente vegetative și nu este decât el și poate prefera alimentele cu proteine.

O opțiune populară pentru hrănirea astronomilor este alimentul uscat specializat. Acesta conține toate substanțele nutritive necesare dezvoltării corespunzătoare a peștelui.

Proprietarul acvariului trebuie să citească cu atenție eticheta atunci când cumpără alimente. Data de fabricație în acest caz este foarte importantă. Prin urmare, nu se recomandă achiziționarea furajelor libere. Păstrați fulgi sau granule uscate în recipiente sau pungi bine închise.

Reproducerea astronomilor și reproducerea lor acasă

Pentru început, cum să distingi o femeie de un bărbat. Acest lucru nu este atât de simplu și posibil numai în timpul reproducerii.

Iată câteva semne care vor ajuta la determinarea sexului unui adult:

 1. Descrierea peștilor astronoțiFemelele au o burtă mai rotundă;
 2. La femei, distanța interoculară este mai mică decât la bărbați;
 3. Lângă aripioarele anale ale femelei, spatele seamănă cu o pere;
 4. Se presupune că femelele sunt mai mici decât bărbații în dimensiune. Dar acest lucru este determinat numai în cazul unei soluționări simultane a unei perechi de indivizi. Alegeți din această caracteristică peștele din magazin este imposibil, deoarece nu se știe exact ce vârstă au acest sau peștele.
 5. Vârful ventral al femelei este mai scurt.
 6. Fruntea femeii este mai puțin pronunțată decât cea a bărbatului.

Toate aceste semne nu reprezintă o garanție absolută a determinării sexului.

Datorită complexității determinării caracteristicilor sexuale ale individului, reproducerea lor nu este o sarcină ușoară, deoarece va fi dificil să se formeze o pereche.

Crescătorii experimentați, de regulă, cumpără aproximativ 20 de pui de astronți, păstrează-i într-un acvariu de 350 de litri și nu-i limitează la hrană până la debutul maturității. După debutul acestui moment, peștii înșiși se împart în perechi și se separă într-un colț separat al acvariului. O astfel de pereche începe să-și apere în mod activ teritoriul și poate fi văzută imediat.

Perechea determinată este plantată separat într - un acvariu echipat și creează condiții pentru reproducere - înlocuirea regulată a unei părți a apei, creșterea temperaturii apei la 30 de grade Celsius.

Curățarea preliminară în partea de jos a acvariului, astronomii se ridică la o mie și jumătate de mii de ouă. Caviarul este o nuanță de bej și destul de mare.

După aceasta, caviarul este fie lăsat în același acvariu, fie mutat într-un rezervor special, cu un volum de cel puțin 20 de litri. Dar, atunci când transporta caviar, crescătorul își asumă toată responsabilitatea pentru îngrijire. Un compresor slab este instalat în vas și se adaugă o soluție slabă de albastru de metilen în apă.

Perioada de incubare a ouălor este de aproximativ două zile, după care larvelor sunt pecked. În patru zile, aceste larve vor înota și apoi vor fi hrănite cu praf viu, crescând treptat fracțiunea de hrană.

Pestele de pește se dezvoltă foarte repede, într-o lună ajunge la o lungime de trei centimetri.

Reproducerea într-un astronom tigru poate să apară de zece ori la fiecare patru săptămâni, cu o pauză de trei luni. Abilitatea de a stabili ouă poate dura până la doisprezece ani.

Unele fapte despre astronomii

 • Astronomul ocelat a apărut în orașele din Rusia relativ recent, în 1954 și de atunci a devenit favorit printre acariști;
 • în America există ferme specializate pentru reproducerea astronomilor;
 • astronomul are mai multe nume: un astronom de vedere, un astronom tigru și un Oscar.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Conținutul frumos de conținut chrome și deducereaConținutul frumos de conținut chrome și deducerea
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Astronotus: descriere și descriere, conținut și îngrijire
© 2021 amigdas.com