amigdas.com

Marmoset - cea mai mică maimuță

Cel mai mic maimuțăFrumusețea și diversitatea lumii animalelor nu au ocolit și o astfel de familie de animale ca primatele. În lume nu sunt doar reprezentanți ai înălțimii, greutății și puterii mari, ci și foarte agitați. Marmozetka este unul dintre cei mai mici reprezentanți ai familiei de jucării de maimuță. Despre aceasta și va fi spus în acest articol.

Descrierea și tipurile de Marmosail

Reprezentanți ai acestui tip de jucărie pitice numiți maimuțe de buzunar pentru creșterea modestă și activitatea de invidiat.

Greutatea unei maimuțe adulte este de aproximativ o sută de grame, cu o creștere de 20-25 centimetri. Coada atinge o lungime de 20-25 centimetri. Se poate părea că coada lungă are o funcție de apucare, însă nu este.

Jucărie dwarf de culoare standard - roșiatic cu un substrat închis poate fi cu impregnări negre sau albe. Craniul marmosetului este mic, dar creierul este destul de dezvoltat. Pentru a controla mediul înconjurător, natura a dat maimuțelor capacitatea de a întoarce capul la 180 de grade. Ochii maimuței sunt expresivi, rotunzi, cu o mână mică. Maimuța are doar doi dinți. Membrele dezvoltate cu cinci degete permit marmoseților să sară până la cinci metri înălțime, iar ghearele ascuțite pot fi bine apucate și fixate pe trunchiuri sau ramuri de copaci.

Tipuri de Marmozetok:

  • Soiuri de marmoreteSilver. Cele mai frecvente. De la alții se distinge prin culoare, care are părul alb (argintiu).
  • Aur. Similar cu argintiu, are totuși o culoare galbenă a trunchiului și inele galbene pe coadă. Pe urechi există perii de culoare albă.
  • Chernouhaya. Numele său se datorează legăturilor de păr neagră pe urechi. Culoarea corpului maimuței se alternează cu dungi negre și maro. Marmoseturile cu ochi negru sunt mult mai probabil să se stabilească lângă o persoană decât alte specii.

Habitat și stilul de viață

Ca majoritatea primatelor, aceste maimuțe pitic trăiesc în America de Sud în junglele Braziliei, Boliviei, Peru și Ecuador.

Maimuțele trăiesc în coroane de copac gros de pradă de la sol. Piticii de dwarf petrec noaptea în copaci. Marmoseturile sunt animale sociale și păstrează numeroase grupuri care sunt construite pe principiul familiei, adică într-un grup există reprezentanți ai unei familii care poate fi alcătuită din 4-5 generații. Femeile piticuri feminine sunt date de două ori pe an. Protecția și educația copiilor cad în întregime pe bărbatul care dă pisicile femelelor doar pentru hrănire.

La voia maimuței trăiesc la 10 ani, în captivitate cu îngrijire corespunzătoare această perioadă crește cu 2-3 ani.

Temperatura constantă pentru conținutul jucăriilor ar trebui să fluctueze în limita de 25-30 grade Celsius. Umiditatea de cel puțin 60% este considerată normă.

Dieta alimentelor

Dieta alimentară pitic joc - marmorechek este diversă și constă din:

  • o varietate de fructe;
  • flori și frunze de plante;
  • insecte;
  • oua de pasari;
  • amfibieni.

Mi-e foame pentru o maimuță cu apă, care se acumulează pe frunzele copacilor. Datorită incisivilor puternici, marmozetki poate extrage suc de lemn, iar greutatea ușoară vă permite să ajungeți la fructele pe care ceilalți concurenți grei nu le pot mânca.

Reproducere și primul an de viață

Cum se multiplică marmozetkaFertilitatea femelelor începe de la vârsta de doi ani. Femela însăși alege viitorul tată. Sarcina marmozetok durează 140-150 de zile. La lumină, de obicei există două mai puțin de trei pui.

La naștere, bebelușii cântăresc aproximativ 12-15 grame. Primele 2-3 luni ale bebelușului, petrecut cu mama care hrănește laptele matern. După aceea, ei trec în puterea tatălui lor până când devin în cele din urmă mai puternici.

Timp de trei luni se poate mișca independent, iar cu jumătate de an începe să mănânce aceeași mâncare ca și adulții. Îmbătrânirea sexuală începe la 12 luni și se termină la doi ani.

Amenințări la adresa vieții

După ce a ales viața pe ramuri, marmosetele au scăpat de pericolele terestre, de exemplu, de la atacul pisicilor mari. Cu toate acestea, atacurile de păsări de pradă și de șerpi de lemn sunt foarte acute și dacă maimuțele se luptă cu prădătorii prin structurile lor sociale, atunci nu se pot proteja de interferențele umane. Omul este principalul dușman al marmotului. Distrugerea habitatelor și capturarea ilegală - acestea sunt problemele moderne ale maimuțelor mici.

preț

Dacă sunteți hotărâți să vă stabiliți în această casă a acestei ființe drăguțe, aveți cea mai rezonabilă întrebare despre cât costă costumul marmazetului și unde poate fi achiziționat? Majoritatea marmoretelor sunt achiziționate fie într-un magazin specializat pentru animale de companie, fie direct de la ameliorator prin intermediul panourilor de mesaje de pe Internet sau prin intermediul rețelelor sociale. Prețul mediu este de aproximativ 50000-60000 ruble. Nu uitați că conținutul acestor animale drăguțe va duce la costuri suplimentare.

Întreținere și îngrijire

Cum să păstreze un marmelotMarmoseturile sunt animale sociale, prin urmare o lipsă de comunicare poate afecta negativ starea de sănătate a animalului dvs. de companie. Ar trebui să luați în considerare dacă aveți de gând să păstrați un animal de companie în terariu, ar trebui să fie destul de spațios, astfel încât animalul nu simt nici un disconfort. Marmoseturile sunt animale timide, astfel că au nevoie de un loc unde ar putea să se ascundă și să aștepte pericolul.

Regimul de veghe și de somn este, de asemenea, important, care este mai bine să nu încalce. De asemenea, amintiți-vă că maimuțele își marchează teritoriul. Trebuie să fie pregătit.

Dragostea și grija - asta contează cel mai mult în conținutul oricărei ființe vii și marmosetul nu face excepție. Tratati-i cum v-ar placea sa va trateze, iar atunci persoana exotica veselie va va multumi mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Tipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei raseTipuri de maimuțe cu nume, caracteristici ale fiecărei rase
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Visele: Ce este visul unei maimuțe?Visele: Ce este visul unei maimuțe?
Reptile (reptile) și reprezentanții acestoraReptile (reptile) și reprezentanții acestora
» » Marmoset - cea mai mică maimuță
© 2021 amigdas.com