amigdas.com

Alaskan Kli-kai este un mic companion și un membru de familie vesel

Mini HuskyMuntele greu de muncit și greu din Alaska este pur și simplu un ajutor indispensabil al omului în latitudinile nordice. Mulți oameni ca Husky Alaskan, dar nu toate au posibilitatea de a păstra un câine mare în casa lor. Un mic clip-kai, care combină frumusețea unui husky cu dimensiuni mici, va satisface dorințele iubitorilor de animale mici.

Ce este interesant pentru un mic husky

Cynologii includ clica la Alaska Pomeranian. În aspectul lor, acești câini seamănă cu husky-ul alaskan, uneori această rasă se numește husky miniatură sau doar un mini-husky. "Câine mic" - un astfel de înțeles este expresia eschimică "kli-kai". Inițial, cojile din Siberia și Alaska erau folosite pentru a se reproduce. Mai târziu, pentru a reduce dimensiunea, am folosit câinele husky și eschimos.

Cresterea corecta a cainelui poate deveni un partener al unui singur proprietar sau al unui membru vesel al unei familii mari. Exprimați ochii și o mască caracteristică pe față întotdeauna atrage atenția trecătorilor.

Istoria clichei din Alaska

Eliminarea acestei rase a avut loc în anii `70 în secolul trecut. Odată ce Linda Spurlin a dat un câine alb-gri-hussy. Câinele avea un caracter curios și temperamental. Cu o greutate mică, ea poseda toate calitățile husky-ului alaskan. Linde dorea să creeze un câine care avea același aspect atrăgător ca un husky, dar era de câteva ori mai mic. Munca dureroasă de selecție a început.

Dimensiunea clichei AlaskaMulțumită jurnalistei, Eileen Gregory a început să publice fotografii ale noii rase. În casa lui Linda existau deja circa 30 de câini, care ar trebui să beneficieze de hrană și de sprijin veterinar. Prima prezentare a rezultatelor lucrărilor pe care le-au făcut Linda și Eileen în 1989. Numeroși admiratori au apărut imediat la câinele special. Dar îmbunătățirea rasei a continuat. Cei care doresc să cumpere cățeluși au fost intervievați și au trebuit să fie de acord cu punerea în aplicare a anumitor reguli. Noul proprietar a fost obligat să trimită fotografii ale câinelui său, să întocmească și să trimită un raport special privind modul în care se desfășoară dezvoltarea câinelui și ce momente interesante sunt observate în comportamentul său.

În 1995 rasa a fost recunoscuta de Asociatia Americana a Rockerilor Rari si in 1997 a fost inregistrata in Registrul Mondial al Uniunii Cinemogice Unite. Așa sa născut klikai din Alaska.

Rasă standard

 1. cap în formă de pană. Frunza ușor rotunjită trece ușor în podul nasului. Falla inferioară nu trebuie să se extindă înainte. Culoarea buzelor este determinată de culoarea principală a câinelui. dantură netedă și albă. Pentru normă, se ia o mușcătură de foarfecă. Nasul este negru, cu eventuale impregnări albe.
 2. Structura corpuluiochi, De regulă, în formă de migdale, dar poate fi rotundă sau ovală. Este permisă o ușoară convexitate. Culoarea ochilor: albastru deschis, gri sau maro.
 3. urechi mare, în picioare, triunghiulare, cu muchii ușor rotunjite.
 4. Corpul are forma unui dreptunghi. înapoi ușor se apleacă în zona pelviană. puternic torace ușor proeminent înainte. gât are o grosime medie.
 5. labelor pot fi subțiri sau medii cu articulații puternice. Picioarele din spate plasate destul de larg, iar încheieturile nu trebuie să coboare în lateral.
 6. coadă set mare, poate fi răsucite de un inel. Un ciucure de lână la vârful coada este considerat un avantaj.
 7. gros undercoat servește drept suport pentru stratul principal de lână. În zona gâtului, lungimea stratului este mai mare, ceea ce duce la formarea unui guler. Dacă stratul lung ascunde forma naturală a trunchiului, atunci acesta este recunoscut ca un dezavantaj.
 8. culoare permite diferite nuanțe: alb-maro, alb-gri sau alb-negru. Mai recent, versiunea pur albă a încetat să mai fie considerată o abatere de la normă. O condiție obligatorie este o mască marcată în mod clar. Ar trebui să fie două culori mai întunecate decât culoarea principală.

În ceea ce privește dimensiunile, Kli-kai din Alaska este împărțită în trei tipuri:

 • standard (înălțime de până la 42 cm, greutate de până la 10 kg);
 • Mini (înălțime până la 39 cm, greutate de până la 7 kg);
 • (înălțime de până la 33 cm, greutate până la 4,5 kg).

Întreținere și îngrijire

Întreținerea și îngrijirea clișeului nu creează dificultăți. Datorită capacității sale de a-și spăla labele din față, el Acesta este capabil să monitorizeze independent neregulă și poate petrece aproape o oră pe această lecție. De la proprietar este necesar doar o dată pe săptămână să-și pieptească părul animalului său de companie. Și când începe perioada de mulatire, ceea ce se întâmplă în primăvară și toamnă, procedura se desfășoară de două până la trei ori pe săptămână.

Perie pentru câiniO atenție deosebită este acordată starea ochilor și a urechilor. Dacă sunt detectate procese inflamatorii, trebuie luate măsuri. ambreiaje împodobită o dată pe lună. Având în vedere curățenia rasei, câinele scălda de două sau trei ori pe an. hrănire nu necesită formularea oricărei dietă specială. Alimentele standard și alimentele uscate cu vitamine sunt suficiente alimente pentru clinică. Principalul lucru nu este să supraviețuiți unui câine.

Datorită faptului că rasa există pentru un timp relativ scurt, până la nu a fost detectată nici o boală, transmis prin moștenire. De asemenea, patologiile asociate schimbărilor genetice în corpul animalului nu sunt observate. Proprietarul unei astfel de lână groasă nu se teme de curenți și răceli. Mini-husky nu suferă de alergii. Cu toate acestea, de obicei vaccinarea unui animal este obligatorie. Klikai din Alaska poate trăi până la 17 ani, considerată a fi o perioadă destul de lungă.

În virtutea naturii sale, Kli-kai - reale de energie. Prin urmare, trebuie să învățați cum să-l cheltuiți pentru "scopuri pașnice", altfel puteți distruge semnificativ mediul acasă. În timpul plimbărilor, câinele ar trebui să fie făcut să execute comanda "aport" cât mai des posibil sau să se joace cu el în frisbee.

Pieptănat cuș-kaiUn bun rezultat este proprietarul câinelui însoțitor, călărind o bicicletă. În plus, mini husky necesită o comunicare constantă. Cursurile de agilitate și freestyle descarcă câinele fizic și-i fac munca creierului. Datorită curiozității sale, cli-kai are obiceiul să săpare pământul dacă simte adăpostul unui rozător. Nu puteți tolera hassle-ul câinelui cu proprietarul burrow, care poate fi transportatorul infecției.

De la Kli-kai din Alaska Husky din Alaska, încăpățânat și de bunăvoie diferă caracterul de încredere și prietenie. Este afectuos de copii. Prin natura, acest câine este tăcut. Ea își exprimă emoțiile cu sunete deosebite și armonioase. În același timp, ea nu este obișnuită cu timiditatea. Fiind un membru cu drepturi depline al familiei, ea se va întâlni cu străinul cu neîncredere și poate prezenta o agresiune dacă proprietarul nu este dispus pozitiv față de outsider. Mini-cojile sunt în mod constant necesare comunicare, astfel încât câinele nu ar trebui să rămână fără atenție pentru o lungă perioadă de timp.

Alegerea unui catelus

Înainte de a obține un catelus de clica din Alaska, ai nevoie identificați clar motivul achiziției - dacă câinele va deveni participant la concursuri și expoziții sau pur și simplu va fi membru al familiei. Viitorul companion este ales dintr-o mică așternută.

Puppy de Kli-kaya din AlaskaUn cățeluș de dimensiuni medii ar trebui să fie destul de bine hrănite.

În primul rând, ele observă comportamentul copilului într-un mediu familiar, modul în care acesta comunică cu alte pui, cum mănâncă mâncarea propusă, indiferent dacă îi place să se joace cu jucăriile. De aici se pot trage unele concluzii despre caracterul său.

Și, bineînțeles, trebuie să vorbești și să te joci cu câinele. Dacă acordă atenție potențialului proprietar și răspunde reciproc, alegerea se face corect.

pregătire

Mini-husky de formare, cu toate acestea, ca orice rasă, este o afacere dificilă. În procesul educării animalului dvs. de companie, proprietarul trebuie să aibă răbdare. Trebuie să ne amintim că această rasă simte durere slabă, iar influența fizică asupra câinelui nu va aduce rezultate. Mai eficace va fi voce strictă. Încrederea în sine a instructorului în sine și inflexibilitatea sa în îndeplinirea sarcinilor atribuite constituie baza educației corecte a secției. Câinele este obligat să recunoască în gazdă liderul pachetului. Toate acțiunile nedorite ale câinelui trebuie urmate de o reacție imediată. Aceste animale inteligente își pot aminti comenzile de la prima dată.

Pregătirea cliniciiToate clasele sunt conduse sub forma unui joc cu încurajare delicatese și aprobare afectivă. Dar nu ar trebui sa flirtezi, altfel cainele va incepe sa-si dicteze conditiile. Un punct foarte important îl reprezintă pregătirea secției sale pentru lesa. Acest lucru vă va salva problemele inutile în timpul plimbărilor. Puii iubesc să încerce totul pe dinte. Prin urmare, este necesar să se asigure jucărie pentru dinți, pentru a vă menține mobilierul întreg. Odată și pentru totdeauna, locul câinelui este determinat. În mod similar, trebuie să rezolvați problema cu câinele de toaletă.

O caracteristică distinctivă a clichei din Alaska este completă absența mirosului canin caracteristic și mirosul fetid din gură. Pentru a atrage atenția, husky mici pot reproduce sunete care sunt foarte asemănătoare cu discursul unei persoane. Miniatura Husky este o rasa speciala de caini. Pentru toată nemernicia ei, îi dă o mulțime de emoții pozitive proprietarului. Și în schimbul acesteia, ea necesită doar atenție și comunicare, ca orice persoană apropiată. Acesta este modul în care klikai din Alaska devine un adevărat prieten al persoanei, confirmând bine-cunoscutul proverb.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce să hrăniți Husky - sfaturi privind dieta la domiciliuCe să hrăniți Husky - sfaturi privind dieta la domiciliu
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Cum să faci o pisică pentru huskyCum să faci o pisică pentru husky
Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câineluiKaraio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
» » Alaskan Kli-kai este un mic companion și un membru de familie vesel
© 2021 amigdas.com