amigdas.com

Acvariu acasă pentru începători, îngrijirea corespunzătoare a peștilor în el

Cum să aveți grijă de un acvariuAu decis să cumpere un acvariu acasă? Este lăudabil. Aquariștii sunt foarte interesanți. Dacă ați decis să începeți peștele pentru prima dată, atunci merită să vă pregătiți. Strângeți informații despre alegerea și grija acestora.

Din păcate, din cauza ignoranței și a greșelilor în organizarea conținutului corect al acestor creaturi minunate, adesea un acvariu acasă nu ne mulțumește mult timp.

La urma urmei, proprietarii dezamăgiți nu doresc întotdeauna să corecteze greșelile, ci pur și simplu să renunțe la ideea unui acvariu. Pentru dorinta de a dota casa, birou și așa mai departe. D. Acvariul nu este încununat cu nerespectarea regulilor oferta acvaristi incepatori.

Acvariu pentru incepatori

Sincer, peștii sunt creaturi pe care le purtăm cu ușurință acasă plăcere estetică la contemplarea lor. De aceea, o sarcină importantă pentru noi este organizarea locului de ședere cu beneficiul pentru pestii înșiși și în armonie cu interiorul camerei.

În ceea ce privește însăși creaturile lumii apei, adică cerințele pentru spațiu (un rezervor) pentru mijloacele lor de trai confortabile. Capacitatea bazinului pentru pesti ar trebui sa fie cu calculul unui litru de apa pe centimetru de pește matur. Prin urmare, luați în considerare în avans ce dimensiune a acvariului trebuie să găzduiți locuitorii doriți.

După ce sa ocupat de zonă, să trecem la formular. Diferitele acvariu de capacitate pot avea toate formele posibile de performanță. Forma, ca regulă, este aleasă, în funcție de tipul și designul camerei, adică sub interior.

Acvariile sunt de asemenea forme:

 • Alege corect acvariul: dimensiune, alți parametrirotunde. De obicei, de dimensiuni mici, este ușor de aranjat pe un birou sau pe o masă de toaletă;
 • pătrate, dreptunghiulare, panoramice. Deseori instalate pe standuri sau piedestale speciale. Ideal pentru o contemplație cuprinzătoare;
 • Prisma acvariului are în principal o dimensiune mare, cu un fund special. Este instalat direct pe podea;
 • triunghiular, ascuns. De obicei, acestea sunt încorporate în acvariile care sunt văzute dintr-o parte.

Cerințe pentru instalarea acvariului

Localizarea acestuia ar trebui să permită accesul la o îndepărtare nestingherită a capacului, la curățarea iazului, la hrănirea peștilor și la fel. Puneți-o în acest fel, astfel încât să nu existe lumină directă a soarelui. Respectați raportul corect între locuitorii acvariului și capacitatea acestuia.

Acvariul standard

Acvariul în sine poate fi echipat cu un capac cu iluminare, care îndeplinește funcții practice:

 1. nu va permite peștelui să iasă din el;
 2. împiedică evaporarea apei;
 3. evidențiază acvariul.

O soluție practică va fi și achiziționarea de degete pentru acvariu. Împreună ei creează o vedere frumoasă. Serveste ca suport si loc de depozitare a obiectelor de ingrijire, mancare si altele asemenea.

Accesorii pentru acvariu

Cum să curățați corect acvariulExistă elemente obligatorii care ar trebui achiziționate pentru acvariu. În special, este un iluminat, un filtru, un aerator, un încălzitor de apă.

 • Iluminarea din spate este selectată, în funcție de locatarii și lumea plantelor.
 • Filtre și aeratoare sunt selectate, în funcție de volum.
 • Încălzitor de apă este mai bine să cumpărați cu un mod automat de funcționare pentru o întreținere corectă a temperaturii neîntrerupte.

Toate celelalte accesorii: sol, vegetație, detalii decorative, în funcție de locuitorii săi și de gustul dvs. dar cu siguranta poti spune, că baza (solul) pentru pietrișul mic peletizat fără colțuri ascuțite va fi universal pentru toți. Baza acestuia ar trebui să fie de 5-7 cm: este o grosime favorabilă pentru înrădăcinarea cu alge.

Atributele artificiale sunt la discreția ta. Cu ajutorul acestuia, acvariul poate fi decorat și poate crea o lume subacvatică unică.

Lumea vie a acvariului tău

Pentru incepatori, ar trebui sa incepeti cu ingrijire pretentioasa pentru pescuitul de acvariu si vegetatie. Începătorii în rândul peștilor sunt sfătuiți să aleagă frumos și luminos, dar simplu în îngrijire:

 • Mollies;
 • Sword;
 • mitsily;
 • gupii.

Acvariu panoramic - este foarte frumosPentru ei este necesar să se atașeze mai multe catfishes. Acestea diluează compania și în același timp sunt purificatoarele mediului înconjurător. Nu uitați de plante. Începeți cu cele mai simple: vallisneria, cryptocarina, roșu, bile de mușchi.

Acest lucru, puteți spune, toate punctele importante despre echiparea acvariului în sine. Rămâne doar să o conducem.

Cum să porniți corect un acvariu

Nu credeți că puteți cumpăra, veniți acasă și aduceți frumusețea într-o singură zi. Ai nevoie de o bucată de timp. După ce am ales tot ce este necesar, după cum am vorbit mai devreme, vom continua instalarea.

Primul pas va fi stabilirea solului și a creșterii acestuia. Stabilirea decorului artificial dacă se dorește. instalare sisteme de încălzire a apei, filtru, lumină de fundal. Toate aceste lucruri se pot face într-o singură zi. A doua etapă este umplerea cu apă. Ultimul este lansarea unui filtru și a unui sistem de încălzire a apei - sisteme care să mențină mediul corect al rezervorului.

După efectuarea manipulărilor indicate este necesar să așteptați o săptămână apropiată. Există o adaptare și evaporare a clorului din apă. De asemenea, în acest moment puteți utiliza anumite adaptoare, dar în acest cont ar trebui să consulte cu atenție cu un acvarist. După 7 zile puteți rula cei mai stabili rezidenți. În special, primul care lansează un aplar. Împreună cu ei trimit melci și creveți, prăjituri, broaște.

Miniatura pentru acvarii la concursȘi numai din a doua săptămână începe lansarea altor pești de acvariu. Nu toate odată. De asemenea, se propune începeți cu specii ieftine. Sunt mai puțin capricioasă. Prin urmare, este mai bine pentru un începător să facă o alegere pe ele. În decurs de o lună, este posibilă observarea turbidității apei, care va dispărea în cele din urmă. Apa trebuie să devină transparentă.

Acesta este de fapt sfârșitul primei etape. Afaceri suplimentare pentru îngrijirea fără probleme a unui acvariu cu toți locuitorii săi.

Acvaristica în casă: reguli de îngrijire

Acum hai să vorbim despre cum să ai grijă de sistemul de acvariu și de locuitorii săi.

Secretele hrănirii adecvate a peștilor de acvariu

Alimentarea începe moderat. Rețineți că peștele se adaptează. Nu ar trebui să fie suprasolicitați, deci trebuie să oferiți mâncare o dată pe zi. Ar trebui să i se administreze în cantitate potrivită pentru o masă instantanee. ea nu ar trebui să se îndoaie în partea de jos, în acest caz indică excedentul său. Furajul suplimentar se așează pe fund și provoacă festering, dezvoltarea de ciuperci și bacterii. Din aceasta, peștii încep să dureze și, ca o consecință, mor. Singura excepție este somnul, care se hrănește cu alimentele care stau de fapt pe fund.

Mai târziu, după o adaptare completă, alimentele sunt date mai des. Depinde de tipul de pește și de hrana în sine. Pentru prevenire, merită organizat o dată pe săptămână în ziua descărcării.

Îngrijirea acvariului

Condițiile principale ale bunei funcționări a acvariului și aspectul atrăgător impecabil îl reprezintă curățarea și îngrijirea. Menținerea temperaturii corecte. De fapt, un regim de temperatură neregulat și instabil duce deseori la boala peștilor.

Ce este acvaristica: sfaturi pentru incepatoriÎnlocuirea în timp util a filtrelor și curățarea solului, îngrijirea algelor - aceasta este, de asemenea, una din regulile de bază pentru crearea unui mediu favorabil și sănătos pentru pești.

Filtrul este curățat numai în apă de acvariu. Curățarea sub apă este exclusă. Acest lucru poate întrerupe echilibrul mediului acvatic

Un detaliu foarte important, fără de care nu puteți face fără griji - înlocuirea apei. Prima dată când apa este înlocuită nu mai devreme de câteva luni mai târziu după începerea acvariului. Apa trebuie schimbată parțial. Aceasta este, de fiecare dată o înlocuire parțială, și nu toate dintr-o dată.

Alegeți corect peștele

Toate peștii sunt individuali. Fiecare are propriile caracteristici. Unii sunt calm, alții sunt prea activi (chiar agresivi). Atunci când alegeți o companie pentru un acvariu, consultați cu experții și aflați informațiile necesare.

Există o serie de factori care afectează existența peștilor, inclusiv compatibilitatea / incompatibilitatea diferitelor sale specii. Deci, nu ezitați să întrebați toate aceste lucruri pentru a nu vă răni.

Când introduceți un pește nou, procedați treptat și corect. Nu eliberați imediat peștii în acvariu. Pentru început pune-l acolo în geantă, în care au adus din magazin. Apoi coborâți-l mai jos, astfel încât apa de acvariu ajunge în ea. Numai după o astfel de cunoaștere treptată, eliberați-o într-un mediu nou.

Sfaturi pentru alegerea unui acvariu pentru incepatoriPuteți spune că peștii scumpi necesită întotdeauna mai multă atenție. Prin urmare, fiți pregătiți pentru o îngrijire excesivă pentru peștii speciali.

Pentru proprietarul acvariului, este bine să aveți un bun consultant pentru îngrijirea adecvată a peștilor în general. Prietenia cu el vă va fi utilă în viitor pentru a vă îmbunătăți afacerea cu acvariu.

Calitatea apei

Acordați o atenție deosebită calității apei. Apa este foarte importantă pentru pești. În plus, că ar trebui să fie schimbat și curățat, de asemenea, urmăriți compoziția sa. Toți peștii, fără excepție, sunt foarte sensibili la chimie. prin urmare compoziția chimică neechilibrată apa poate duce la consecințe negative. Țineți-l sub control. Pentru aceasta, există metode speciale. Teste de reacție. Cu ajutorul lor, este ușor de determinat corespondența apei cu normele.

Într-un recipient uscat (un pahar, un tub de testare), trageți apa din acvariu și scufundați indicatorul. După cinci minute, rezultatul este gata.

Cu abaterile, trebuie luate măsuri pentru a-l normaliza. Acest test se recomandă să fie efectuat la prima pornire a acvariului și în viitor să îl conducă periodic.

Avantajele unui acvariu acasa

Ce plante să planteze în acvariuCa orice altceva, îngrijirea unui acvariu necesită scrupulozitate, atenție sporită și eforturi excesive la început. Procesul poate părea prea complexă pentru tine. Cu toate acestea, nu faceți concluzii grabite. Aceasta este prima impresie. În viitor, este atrasă o persoană și acest lucru devine un hobby.

Dar nu începeți această afacere dacă nu vă place. Nu va aduce rezultatul dorit nici pentru tine, nici pentru pește. De asemenea, simt și iubesc pacea.

Pentru adevărații cunoscători și fanii lumii subacvatice acasă, se pot remarca avantajele sale speciale:

 1. îngrijirea dimensională pentru el este echivalată cu procesul creativ. De fiecare data cand o faci cel mai bine, un acvariu colorat si decorat este rezultatul eforturilor tale;
 2. în plus, are un efect pozitiv asupra sănătății umane. Îngrijirea și observarea peștilor consolidează sângele și sistemul nervos;
 3. Mai ales util este acvariul din casă unde sunt copii. Aceasta este o modalitate excelentă de a face tinerii să se încadreze în disciplină și responsabilitate. Îngrijirea pentru pește dezvoltă în ele un sentiment de bunătate și iubire.

Prin urmare, prezența unui astfel de miracol în casă are argumente convingătoare. Principalul lucru nu este să vă fie frică sau să renunțați. distinct urmați instrucțiunile și recomandări. Și foarte curând, cu un începător, veți deveni un proprietar încrezător al unei lumi subacvatice șic, care va plăcea ochiul și va aduce plăcere estetică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
» » Acvariu acasă pentru începători, îngrijirea corespunzătoare a peștilor în el
© 2021 amigdas.com