amigdas.com

Conținutul cardinalului de pești de acvariu și reproducerea acestora

Cardinalii de peșteEste demn de remarcat faptul că din 1980, oficial, cardinalii sunt considerați o specie dispărută pe teritoriul Chinei. Motivul pentru aceasta a fost influența negativă a omului asupra naturii sălbatice, transformându-l în parcuri, hoteluri, sanatorii și multe altele. Cu toate acestea, în unele provincii, unele dintre aceste pești de acvariu sunt încă păstrate. În prezent, guvernul chinez ia toate măsurile posibile pentru conservarea și restaurarea populației.

Patrie istorică acvariu cardinal - fluxuri de munte cu un curent rapid, situat în partea de sud-est a Chinei. Din China, în 1935, peștii au fost aduși în Canada, după care au aterizat în SUA și Germania.

Toate peștele care se găsesc în vânzare la magazinele de animale de companie sunt cultivate în captivitate.

Vom cunoaște mai detaliat ceea ce este pe cardinalul de pește, precum și cu nuanțele păstrării și reproducerii ei la domiciliu.

Cum arată un pește?

Puteți învăța peștele de acvariu prin următoarele semne:

 • aceste pești au un corp foarte alungit. Se întinde în lungime și este ușor aplatizat pe lateral;
 • piciorul anal și dorsal sunt la același nivel;
 • capete fină separate de doi lobi;
 • antenele din pești absente;
 • Gura este îndreptată în sus, deoarece mâncarea individului este luată de pe suprafața apei;
 • abdomenul masculilor este mai plat decât în ​​femele. De asemenea, masculii au o culoare mai strălucitoare.

Cardinali - pești de acvariu de dimensiuni mici. Numai în cazuri rare cresc până la 3-5 cm. Speranța medie de viață a persoanelor este de numai 1,5 ani.

Conținutul cardinalului de pește de acvariuÎn ceea ce privește culoarea, ea bronz brun. În același timp, abdomenul de pești de acvariu este mai ușor decât alte părți ale corpului. Corpul are, de asemenea, o bandă întunecată ce curge de la ochi la coadă. Banda luminată se termină cu un punct negru. Coada peștelui este transparentă. Pe ea puteți vedea un mic loc de roșu. Acest loc este prezent și pe alte aripioare.

În prezent, sunt cunoscute alte forme de cardinali, care sunt deduse artificial. Este adevărat că astfel de specii nu sunt la fel de populare ca cele descrise mai sus. Acestea includ:

 • albinoși;
 • aur;
 • vălul și soiurile lor.

Este, de asemenea, demn de menționat, că cardinalul are unele asemănări cu peștele de acvariu de neon. Cineva chiar consideră aceste rude de pește. Cu toate acestea, această opinie este considerată eronată. Similitudinea dintre peștii de acvariu nu este altceva decât capriciile naturii. De fapt, nu există legături familiale între aceste pești. Pescarii de pește de acvariu aparțin crapului, iar țara lor este China, iar peștii neonali sunt haracin și trăiesc în mediul natural în apele Americii de Sud.

Ce vecini sunt cele mai bune de ales?

Cardinali de pește, preferabil plasat în acvariu o școală mare de 15 persoane. Trebuie remarcat că nu trebuie să existe mai mult de 2-3 masculi într-o astfel de turmă. În cazul în care cardinalii din acvariu sunt mai mici, vor fi foarte timizi, și de cele mai multe ori se vor ascunde și, de asemenea, vor pierde toată luminozitatea culorii lor.

Cardinalii de pește - acestea sunt ființe foarte pașnice și prietenoase care nu se află niciodată în conflict între ele și nu ofensează prăjiturile lor. Reprezentanții altor cardinali de pești de acvariu sunt, de asemenea, buni.

Excelenții vecini ai cardinalilor pot deveni pești mici cu temperament similar:

 • guppy;
 • galaxie de microasamblare;
 • zebrafish și altele.
Companioni ai cardinalului
Guppii de peșteGalaxia de pește de microasamblarePește Zebrafish

Dar e mai bine să nu atașezi peștii mari și agresivi la cardinali. Pentru că pentru ei pot deveni mâncare. De asemenea, nu le așezați cu aur. Nu le puteți păstra împreună cu guru, somn, lalius și alte tipuri prea lent și liniștit, deoarece cardinalii vor lua mâncarea de sub nas.

Cardinal-pește: întreținere și îngrijire

Acum merită să aflați mai multe despre regulile de îngrijire și de păstrare a peștilor cardinali la domiciliu.

 • acvariu. Pentru pești, este mai bine să alegeți acvarii cu formă alungită. Pentru ei va exista suficientă casă mică, 15 litri pentru 5-7 pești. Cu toate acestea, opțiunea ideală va fi un acvariu de 40 de galoane. Nivelul apei trebuie să fie de cel puțin 20-25 cm.
 • apă. Trebuie remarcat că indivizii nu le place să fie în apă caldă. Dacă apa este caldă, colorarea va începe să se estompeze și durata de viață va fi scurtată. De asemenea, trebuie evitate schimbările extreme ale temperaturii, deoarece persoanele pot deveni infectate cu ciuperci. Temperatura optimă pentru conținutul cardinalilor este de 18-22 grade.
 • Fish CardinalAerarea și filtrarea. Aceste proceduri sunt de dorit la păstrarea peștelui. 30% din totalul apei este recomandat să înlocuiască 1 timp în 1-2 săptămâni.
 • iluminat. Pestii au nevoie de iluminare puternica. Prin urmare, este necesar să aveți grijă de iluminare suplimentară.
 • sol. Este de dorit să alegeți o culoare închisă. Pentru aceasta, pot apărea nisip sau pietricele mici.
 • vegetație. De regulă, acești pești de acvariu preferă o vegetație densă. Algele din acvariu trebuie așezate astfel încât să atingă fundul. De asemenea, aveți nevoie de un loc pentru a înota. Deoarece plantele, feriga, elodea, myriophyllum, limnofila, ludwigia, vallisneria și multe alte specii cu frunze mici sunt excelente. Pe suprafața apei pot fi marcate cu rață sau ricție.
 • decorare. Ca o decorare în acvariu puteți plasa diverse pietre și pietre.

Hrănirea cardinalilor

Și ce să hrăniți cardinalii? Aceste crap poate manca orice:

 • alimente vii;
 • produse alimentare congelate;
 • alimente uscate sub formă de fulgi sau granule.

Atunci când hrăniți pește, amintiți-vă că cardinalii pot lua doar alimente de pe suprafața apei. Din partea de jos nu pot lua mâncare din cauza unor caracteristici anatomice. Alimentația la hrănire nu trebuie să fie prea mare, deoarece persoanele fizice în sine nu diferă în mărime.

De asemenea, deoarece hrana poate acționa:

 • Alimente pentru peștibloodworm;
 • Artemia;
 • Cyclops;
 • viermi mici;
 • producător de tuburi;
 • dafnia;
 • insecte.

Dacă nu există alimente vii dintr-un anumit motiv, peștelui i se poate da o cantitate uscată, dar adăugând suplimentar vitamina B.

Reproducerea cardinalilor

Aceste pești se pot reproduce pe tot parcursul anului. Maturitatea sexuală a individului este atinsă după apariția vârstei de patru luni. Aveți posibilitatea să reproduceți peștii de acvariu în două moduri:

 1. Reproducerea cardinalilorPrima metodă implică reproducerea într-un acvariu comun. În același timp, trebuie remarcat faptul că numai cardinali ar trebui să fie în el. Din moment ce cardinalii nu atinge ouăle și se prăjeau, numărul lor crește foarte rapid;
 2. Cea de-a doua cale este de a dilua cardinalii în spawner, care este un recipient de aproximativ 20 de litri cu apă moale și rece, de aproximativ 22 de grade. De asemenea, conține plante, există filtrare și aerare. În acest caz, nu este necesar să se plaseze solul. 2 bărbați și aproximativ 5 femele sunt plasate în recipient. Ele încep să fie hrănite abundent. După o perioadă de timp, femela ocupă aproximativ trei sute de ouă, după care adulții pot fi împrăștiați în acvariu comun, dar pot fi, de asemenea, lăsați în locuri de reproducere. Aproximativ în două zile există prăjiți, care în 3-4 zile încep să mănânce deja independent.

Inițial, prăjina poate fi hrănită cu tinctură, praf viu, infuzorie și gălbenuș de ou. După un timp puteți da deja un mic Cyclops și Daphnia. Pe măsură ce cresc, peștele este sortat și plantat.

Caracteristica principală a prăjiturii este banda albastră strălucitoare pe partea ei. Când puiul crește și ajunge la pubertate, această bandă dispare.

Potențiale boli cardinale

Cardinali pot avea o boală caracteristică, a cărei origine nu a fost încă clarificată. Ca boala, apar diferite tumori în diferite părți ale corpului. În primul rând, există o tumoare pe buza superioară, a cărei dimensiune nu depășește capul de potrivire. Tumoarea poate fi de culoare neagră sau gri deschis. Nu există alte simptome ale bolii. Cu această boală, peștele este foarte activ și nu-și pierde pofta de mâncare. De regulă, toate persoanele sunt imediat afectate de această boală. Pentru alte tipuri de pești de acvariu, această boală nu se aplică.

Informații interesante despre cardinali

Mai multe informații interesante despre cardinali de pești de acvariu:

 • în unele țări din Asia, cardinalii sunt ținute ca pești de iaz. Aceste creaturi nu numai că sunt foarte frumoase, dar ajută și la lupta împotriva țânțarilor;
 • Peștii pot suporta schimbări grave de temperatură de la 14 la 30 de grade;
 • numele de pește de acvariu este un fel de mișcare comercială. Acest nume a fost dat de pește de către comercianți, astfel încât să vândă mai bine. Numele "cardinal" poate fi văzut adesea în cărțile germane despre acvaristică. De acolo, și a primit un astfel de nume în discursul rus;
 • în China și Anglia, cardinalii sunt numiți în alt mod - minunatul muntelui de nori albi. Ei au primit acest nume datorită habitatului lor natural. Acolo, cardinalii se întâlnesc în apele reci și rapide de pe Muntele Alb al Nopților.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că retragerea și întreținerea cardinalilor este foarte simplă. Sunt loiali la volumul acvariului, la parametrii de apă și pupa. Singura condiție importantă este menținerea purității apei, iar peștele îi va plăcea proprietarilor nu numai acasă, ci și într-un mic acvariu în birou la locul de muncă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Blotnotnistaya sortare - pește de acvariuBlotnotnistaya sortare - pește de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Conținutul cardinalului de pești de acvariu și reproducerea acestora
© 2021 amigdas.com