amigdas.com

Cele mai rare animale din lume: o listă de specii

Cartea Roșie - Enciclopedie a animalelor rare și pe cale de disparițieÎn ciuda faptului că planeta noastră are multe animale unice, nici un zoolog modern nu poate spune cu exactitate exact câte reprezentanți ai faunei locuiesc pe pământ. Cu toate acestea, populația anumitor specii de animale a scăzut constant de la an la an, iar acest lucru se datorează atitudinii barbare a omului față de natură și reprezentanții săi.

Factorul uman și numeroasele dezastre naturale din ultimele decenii au redus numărul multor specii de animale.

Pentru a păstra speciile pe cale de dispariție și pentru a preveni dispariția lor, în 1948, o specie specială comisiei pentru protecția naturii, scopul cărora este identificarea animalelor rare și luarea lor sub protecția statului. Toate speciile de animale pe cale de dispariție și rare sunt acceptate pentru a fi incluse în enciclopedia unor reprezentanți rari ai florei, care este cunoscută de toată lumea drept Cartea Roșie.

Cele mai rare animale din lume: principalele categorii

Animalele, care sunt foarte puține pe Pământ, sunt luate de stat sub protecție și în mod necesar sunt înscrise în registrul cărții roșii. Dacă animalul intră în această carte, înseamnă că devine automat o specie rară sau pe cale de dispariție și este protejată de ecologiști din întreaga lume.

Categorii de reprezentanți ai faunei care sunt considerați rari și enumerați în lista protejată

 1. Insecte.
 2. În cartea roșie există mulți reprezentanți și este în mod regulat completat cu noi speciiCochilii.
 3. Păsări.
 4. Reptile.
 5. Pește.
 6. Crustacee.
 7. Amfibienilor.
 8. Worms.
 9. Mamiferele.

Cine sunt animale rare și pe cale de dispariție?

 • Dacă vorbim de reprezentanți rare ai faunei, atunci acestea sunt animale care se află pe planetă foarte puțini. Datorită condițiilor de mediu nefavorabile, factorului uman sau capturilor de animale rare, populația lor scade brusc sau este pe punctul de a dispărea.
 • În ceea ce privește animalele pe cale de dispariție, aceștia sunt acei reprezentanți ai faunei care sunt lăsați în lume citiți cantitatea. Zoologi și reprezentanții de conservare a faunei sălbatice din întreaga lume sunt tot felul de condiții pentru conservarea speciilor pe cale de dispariție, pentru că în cazul în care nu au fost luate măsuri adecvate pentru a salva populațiile acestor reprezentanți ai faunei, a Blăjan decenii ei pur și simplu ar putea dispărea de pe fața pământului și de ședere numai în paginile Cartea Roșie.
 • Și ultima categorie este animalele dispărute, care sunt deja pentru totdeauna a dispărut de pe fața Pământului, puteți afla despre ele numai din enciclopedie. În ultimele decenii, zoologii nu au reușit să găsească nici un reprezentant al speciei dispărută pe planetă.

Principalele motive pentru care animalele dispare pe întreaga planetă

De fapt, există un număr de factori care determină dispariția animalelor:

 • schimbarea condițiilor climatice;
 • dezastre naturale (inundații, incendii și alte dezastre naturale);
 • Dispariția animalelor este afectată de o varietate de cauze, principalul - factorul umanfactorul uman: poluarea mediului înconjurător, construirea digurilor, despădurirea, drenarea mlaștinilor etc .;
 • populația este în continuă creștere, ca urmare a faptului că lulisii sunt forțați să dezvolte noi terenuri și să se stabilească asupra lor. Există o deplasare elementară a animalelor din habitatul lor obișnuit;
 • braconaj și capcană;
 • exterminarea animalelor.

Dacă astfel de tendințe nu se opresc, multe categorii de reprezentanți ai faunei riscă să dispară irevocabil în fețele Pământului.

Cele mai rare animale din lume, al căror număr este limitat

Mai jos este o listă cu unele dintre cele mai rare specii de animale sălbatice care sunt enumerate în Cartea Roșie și sunt atent păzite de oameni de știință din întreaga lume.

 1. Un animal foarte uimitor și unic, al cărui număr pe tot pământul nu depășește 600 de indivizi - este Rauschild girafă. Diferența principală de la alți reprezentanți ai acestui tip este ca Rothschild are modele unice extinse pe întreaga suprafață a pielii sub formă de pete conturate cu dungi albe cu răsuciri speciale. În plus față de această distincție, girafele sunt comparate cu verii lor, cea mai mare înălțime și cele cinci coarne pe cap - unul în mijlocul capului, un corn este situat în centrul frunții, iar celelalte două sunt chiar în spatele urechilor lor.
 2. Există doar 300 de lupi roșii în întreaga lumeUn animal rar, care locuiește predominant în America de Est, lupul rosu. Numărul lor nu este mai mare de trei sute de indivizi. Principala amenințare de dispariție a fost factorul uman - exterminarea lupilor roșii de către agricultori din cauza atacurilor constante asupra animalelor. Prin urmare, această specie este protejată și este inclusă în Cartea Roșie.
 3. Prădător periculos - tigru de aur are o culoare aurie unică datorită prezenței unei gene regresive. Locul nașterii acestei specii unice de tigri era Bengalul. Din păcate, pentru a satisface tigrul de aur este încă posibil numai în captivitate, deoarece populația acestei specii este de aproximativ 30-35 de persoane pe întreg teritoriul Pământului. Este sub protecția oamenilor de știință și are nevoie de mântuire, deoarece animalele sunt în stadiul dispariției.
 4. Florida puma aparține unor specii rare - doar 160 de animale sunt cunoscuteSingurul tip de puma enumerat în registrul cărții roșii și sub protecția permanentă a oamenilor de știință este Florida Puma. Numele său a fost dat acestei specii numai datorită habitatului său - America, Florida. Impulsul care a servit la dispariția speciei este atitudinea barbară a omului. Speciile au fost extermizate de câini, astfel încât oamenii să își poată proteja caii, care au fost atacați constant de animale în căutarea hranei. În prezent, populația acestei specii este mai mare de 160 de indivizi și există tendințe pozitive de creștere a numărului de pompe din Florida, care au devenit posibile datorită protecției acestei specii și controlului asupra creșterii acesteia.
 5. În prezent, cele mai rare animale din lume sunt zăpadă leoparzi, care sunt printre cei mai mari și mai puternici prădători care trăiesc în Eurasia din munți. Această specie este proprietarul unui corp foarte lung și flexibil, o formă mică a capului și labe scurte. Este pe lista animalelor rare protejate nu numai în Federația Rusă, ci și în întreaga lume. Dar, deși vânătoarea pentru această specie este interzisă, oamenii ignoră legile și extermizează leoparzii în căutarea de bani - au piei foarte moi și calzi. Populația acestei specii pe libertate scade de la an la an. Conform estimărilor brute, nu mai sunt decât o sută de reprezentanți ai acestei specii de pe planetă. Cu toate acestea, datorită reproducerii bune, chiar și în captivitate, există o mare șansă ca populația de leopardi de zăpadă să crească treptat.
 6. Există foarte puține rinoceri albi din Sumatran, dar nu se reproduc în captivitateVedere unică a rinocerozelor, care este pe punctul de a dispărea, este Sumatran. O caracteristică distinctivă a acestei specii este mărimea acesteia - este cel mai mic rhinocer de la reprezentanții speciilor sale. El trăiește exclusiv în Sumatra, și mai rar - pe Peninsula Malay sau Borneo. Potrivit statisticilor oamenilor de știință, numărul de indivizi din această specie nu depășește 280 de rinoceroză. Habitatul principal sunt pădurile, mlaștinile tropicale. Acesta este unul dintre cei mai puțin cunoscuți și puțin cunoscuți reprezentanți ai faunei existente pe planetă. Animalele sunt protejate de oameni de știință, însă nu pot fi crescuți în captivitate, astfel încât această specie survine numai într-un habitat natural, iar vânătoarea este interzisă prin lege.
 7. Specii rare de animale care necesită protecție împotriva oamenilor - lei albi. Până în prezent ocupă locul doi în reducerea numărului populației. Leul alb a apărut ca urmare a unei boli genetice rare numite leucemie. Din cauza dezvoltării acestei mutații, acest animal a dobândit o culoare corespunzătoare a umbrei luminoase, care distinge această specie de tigri între restul familiei. Nu confunda leii cu albinii - în nici un caz, aceste animale au o nuanță naturală a pielii, a pielii și a ochilor. Pentru prima dată, existența acestei specii a devenit cunoscută la sfârșitul secolului XX.
 8. Pe planetă există doar aproximativ 400 de tarsieri, iar numărul continuă să scadăO specie unică de primate, care locuiește predominant în Africa - tarsiers. Lonely - e un animal mic. Principala sa caracteristică este aceea că ochii săi sunt aproape la fel de mari ca și creierul. Delfinii sunt proprietarii unei creșteri mici, care variază de la 9 la 16 cm. Este demn de remarcat faptul că picioarele posterioare ale animalului sunt aproape de două ori mai lungi decât torsul. În plus, aceste animale sunt foarte mobile și sărind. Longevitatea se referă la prădători, se hrănesc nu numai cu insecte, ci și cu păsări și animale mici. Cu toate acestea, populația acestor primate unice se află într-o stare groaznică, iar creșterea numărului de indivizi din această specie nu poate fi afectată nici de oamenii de știință. Problema principală este tocmai aceea că tărzii nu pot aduce descendenți în condiții de captivitate. În ceea ce privește abundența acestei specii, ea nu depășește 400 de indivizi pe întreaga planetă.
 9. Sunt luate în considerare nu mai puține specii rare Leopardul din Orientul Îndepărtat Un animal care locuiește în Orientul Îndepărtat, Coreea de Nord și China. Este considerat unul dintre cele mai mari subspecii ale familiei de leopard care există pe pământ. Conform datelor colectate de către oamenii de știință, indivizi din această specie în captivitate nu sunt mai mult de 70. Acestea sunt foarte flexibile și creaturi grațioase nu sunt foarte dificil de reprodus în libertate. Caracteristica principală este că bărbații aleg femeia foarte mult timp și, în cele mai multe cazuri, o resping. Principalul factor care a influențat dispariția acestei specii este omul. În cursul deplasării și exterminare a leopardul Amur cu teritoriul său obișnuit de habitat, populația de animale a fost redus la minimum, ci pentru că sunt pe cale de dispariție.
 10. Calul lui Przewalski poate fi văzut numai în grădinile zoologice și rezervațiile naturalePoate că este considerat unul dintre cele mai rare și miticale de astăzi Calul lui Przewalski. Aceștia sunt ultimii reprezentanți ai rasei sălbatice de cai, pe care oamenii i-au înlăturat din habitatul lor obișnuit. Numele rasei a venit de la numele renumitului explorator NM. Przewalski. În prezent, această rasă unică se găsește numai în condiții de captivitate - în grădinile zoologice sau în rezervațiile locale. Numărul total de cai din această rasă este de aproximativ 1 mie în întreaga lume.
 11. Gorile de munte - Animalele mari de dimensiuni mari trăiesc în special în tropicele din Africa. Dar, în ciuda aspectului lor înfricoșător, aceste animale sunt foarte amabile, sociabile și pașnice. Dispariția speciilor a apărut din cauza distrugerii animalelor de către oameni. În prezent, potrivit datelor furnizate de ecologiști, nu există mai mult de 720 de indivizi din această specie în lume.
 12. Mamele de Nord au rămas extrem de mici datorită vânării blanii lor valoroaseAnimale foarte drăguțe și frumoase care sunt pe punctul de a dispărea - uterul din nord, care locuiesc pe teritoriul Americii de Nord. Specia se referă la mamifere mari. Are o lungime destul de lungă - aproximativ un metru. Are o blană moale și groasă de nuanță maro sau lumină. Principalul motiv pentru vânătoarea acestui animal este tocmai în blană. Conform datelor, nu există mai mult de 130 de persoane din această specie pe pământ.
 13. Maimuță birmaneză se aplică și speciilor de primate pe cale de dispariție. Habitatul natural al acestei specii este partea de nord a Birmaniei. În ciuda faptului că această familie de primate a fost descoperită foarte recent - în 2010, această specie este deja pe punctul de a fi exterminată. Oamenii de știință prevăd că în mai puțin de două decenii specia poate dispărea complet de pe fața pământului dacă oamenii nu iau toate măsurile pentru a proteja și conserva această specie. În lumea de astăzi nu există mai mult de trei sute de maimute cârn, care a primit numele de la diferența caracteristică - până puternic nările răsturnate.
 14. Porcul de whisky neglijent a apărut relativ recent în Cartea Roșie - acum 26 de ani. Motivul declinului populației din ultimul jumătate de secol este braconajul și schimbarea habitatului speciei. Vă puteți întâlni numai pe insulele Panay sau Negre. Această specie ocupă locul al patrulea pe lista celor mai rar reprezentanți ai faunei moderne.
 15. Cel mai rar reprezentant al faunei este delfinul râului chinezescCel mai rar reprezentant al faunei este râul Chinezesc delfin. Problema este că această specie nu se poate reproduce în condiții de captivitate, iar populația lor scade independent din an în an. Etica ecologică și atitudinea barbară a oamenilor în lumea animală au dus la faptul că în prezent nu există mai mult de 13 indivizi din această specie. Dacă oamenii nu se opresc să strice mediul înconjurător și distruge animalele, aceasta va duce la dispariția delfinilor râului, și despre ea va fi posibilă doar pentru a învăța din Cartea Roșie.

Din păcate, există multe animale care sunt în prezent în stadiu de dispariție completă. Și dacă nu se iau toate măsurile pentru păstrarea protecției ecologice și a faunei, cifrele vor crește, iar Planeta va pierde animale unice.

Lista reprezentanților faunei care au nevoie de protecție de urgență

În prezent, există o listă uriașă de diferite specii de faună înscrise în registrul cărții roșii și care necesită protecție de la oameni. Această cifră depășește 50.000 de specii de animale.

 1. Ursul polar este habitatul arctic.
 2. Pe planetă, multe animale nu sunt rare, dar au posibilitatea de a deveni așaElefantul african, girafa Rothschild și zebra lui Grevi sunt habitatele Africii.
 3. Un ursul koala, un platypus și un șarpe sunt un habitat pentru Australia.
 4. Pinguin și anteater magellanic - habitat Partea de sud a SUA.
 5. Bizon și râs - un habitat pentru Europa.
 6. Grizzly Ursul și Condor Californian - un habitat natural Partea de nord a Statelor Unite.
 7. Râul chinezesc delfin, tigrul Amur și leopardul de zăpadă - Asia.

Principala sarcină a oamenilor de știință și a zoologilor este aceea de a conserva specii rare de animale și de a-și crește populația, altfel riscă să rămână fără mulți reprezentanți unici ai faunei.

Specii rare de animale
Girafele Rothschild sunt cunoscute pentru culoarea originală și pentru coarnele suplimentareCele mai scumpe tigri de aur au o culoare unica datorita unei gene specialeLeoparile de zăpadă dispar de pe planeta noastră din cauza oamenilor care vânează blănurileLeii albi nu sunt albinoși, ci purtători ai unei boli geneticeFarurile leoparde din Orientul Îndepărtat au fost deplasate de mult timp de la habitat, putând să dispară în curândDin cauza vânătorii de gorile de munte, au fost doar aproximativ 700Mama maimuță birmaneză a fost descoperită nu cu mult timp în urmă și ea se afla deja în Cartea RoșieÎn curând, poate să dispară un porc vrăjit Visai, motivul fiind braconajul și ecologia
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Animale rare din cartea roșie a RusieiAnimale rare din cartea roșie a Rusiei
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Plantele amenințate și pe cale de disparițiePlantele amenințate și pe cale de dispariție
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
» » Cele mai rare animale din lume: o listă de specii
© 2021 amigdas.com