amigdas.com

Papagalii înverziți: câți ani trăiesc în natură și acasă

Cum să hrăniți papagalii ondulațiUn papagal ondulat la domiciliu nu este neobișnuit în zilele noastre. Wolverinele sunt foarte populare în magazinele de animale de companie și pe piețele de păsări. Dar câte câini de papagali trăiesc? Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie avut în vedere faptul că speranța de viață a unui papagal inotat la domiciliu este influențată de o varietate de factori.

Importanța acestor factori nu poate fi subestimată. Cu o îngrijire adecvată și o bună întreținere la domiciliu, în conformitate cu toate standardele de hrană și îngrijire, un papagal ondulat poate trăi mulți ani și se poate simți bine. În același timp, dacă te uiți cât de multe papagali vii în sălbăticie, în condiții meteorologice nefavorabile și de condițiile climatice, nu se știe cât de vechi stretch acest destul de capricios la păsările de curte. Este posibil ca, în condiții nefavorabile de natură sălbatică, papagalul să nu dureze un an (doi ani). Deci, în această privință, speranța de viață - conceptul de relativă.

Câți ani trăiesc papagalii ondulați acasă

De unde știi câte papagali vii trăiesc acasă? Cunoscând condițiile în care se află un papagal ondulat, este imposibil să se prezică speranța de viață. Este dificil să afli câți trăiesc papagalii ondulați, fără să știi situația în care această pasăre își petrece viața de zi cu zi. Estimarea speranței de viață așteptate la domiciliu, este necesar să se ia în considerare următorii factori importanți:

determinanți

  • Cât de mulți papagali viiOrganizarea corectă a dietei are o influență decisivă asupra speranței de viață a păsărilor în captivitate. Păsările care mănâncă echilibrate și consumă în mod regulat suplimentele de vitamine și minerale sunt susceptibile să trăiască cu câțiva ani mai mult decât cei care au nutriție proastă;
  • De la nivelul activității fizice, de asemenea, depinde de câți ani va trăi un papagal ondulat. Pentru ca durata de viață a prietenilor cu pene să dureze cel puțin un an sau doi, papagalul ar trebui să se deplaseze cât de mult se consideră potrivit. Parrot, care sunt evacuate periodic din cușcă pentru a acoperi în jurul camerei, trăiesc câțiva ani mai mult decât „prietenul“ său nu primește emoții la fel de mult ca și pozitive pe care le primește popugay- „atlet“.
  • Papagalii sănătoși vor trăi cu siguranță mai mulți ani mai mult decât frații lor bolnavi. Un papagal bolnav poate fi recunoscut imediat printr-un aspect uluit, o culoare plictisitoare de pene, un apetit scăzut și letargie generală. Nu se recomandă cumpărarea unor astfel de păsări pe piețele aviare. Poate că vor trăi câțiva ani, dar vor trebui să se încurce cât timp va dura până când vor fi recuperați pe deplin.
  • Viața de papagali, ca multe alte păsări, este adesea redusă din cauza paraziților și a infecțiilor ascunse. Prin urmare, un nou animal de companie dobândit trebuie să afișeze mai întâi medicul veterinar. Pe lângă asistența medicală, medicul veterinar nu va refuza niciodată să-și exprime opinia cu privire la câți ani ar trebui să trăiască acest individ.

Cum de a crește speranța de viață a papagalii ondulați acasă

Pentru a pentru a spori speranța de viață pe papagalii catifelat la domiciliu, este necesar sa le oferim papagalilor conditii de viata apropiate de cele naturale:

  • Cum să ai grijă de un papagal ondulatPasărea ar trebui să trăiască într-o cușcă spațioasă;
  • Un papagal ondulat va trăi mult, dacă va primi în mod constant emoții pozitive. Una dintre cele mai puternice surse de emoții pozitive atât pentru oameni cât și pentru multe animale (păsări) este comunicarea. Poate că, cu acest fapt, parakeets, care au un cuplu, trăiesc în captivitate mult mai mult decât papagalii care trăiesc singuri într-o cușcă. Singura excepție de la această regulă sunt păsările care sunt bune să vorbească și să comunice în mod regulat cu gazda. Asemenea persoane, de regulă, trăiesc mult timp.
  • Prezența sau absența stresului are o influență esențială asupra speranței de viață a papagilor ondulați acasă. De exemplu, dacă o pisică captează colivia unui paraket, pasărea suferă inevitabil de tensiune nervoasă. În exterior, acest lucru poate fi neobservat, totuși, un anumit nivel de stres are un impact negativ asupra speranței de viață a păsărilor.
  • De asemenea, cu privire la durata de viață a papagalii ondulate sunt trăsături ale conținutului anterior. De exemplu, este foarte posibil ca o pasăre cumpărată din mâinile pieței să fi suferit de maltratarea proprietarului anterior. Astfel de lucruri nu trec fără urmă, și scurtează inevitabil durata vieții.
  • Afectează speranța de viață și dieta adecvată. Dacă pasărea primește mâncare în același timp, contribuie la formarea unui reflex conditionat pentru alimente și la normalizarea digestiei.

Unele sfaturi utile pentru îngrijirea papagalilor

Reduce speranța de viață prin utilizarea alimentelor necorespunzătoare în timpul alimentării cu păsări. Încercarea de a răsfăța animalele lor de companie, proprietarii de papagali sunt de multe ori le-a hrănit cele mai multe alimente nepotrivite: bomboane, ciocolată, cârnați, semințe de floarea-soarelui prăjite și alune. Toate acestea, desigur, ca păsările, dar în același timp reduc în mod semnificativ speranța lor de viață.

Dacă proprietarul dorește ca un prieten cu pene să trăiască mulți ani, este necesar să se respecte cu atenție regulile de bază de îngrijire pentru un budgie. altfel, riscul unei reduceri semnificative a duratei de viață a unui animal de companie este semnificativ. O bună îngrijire, dimpotrivă, prelungește în mod semnificativ viața.

Un papagal ondulat la domiciliu: recomandări practice

Ce afectează speranța de viață a unui papagalPentru a Budgie mulți ani de bucurie pentru a găzdui penajul lor strălucitoare și ciripitul vesel, este necesar, în primul rând, pentru a alege un papagal pe piata pentru animale de companie sau într-un magazin pentru animale de companie (a doua opțiune este de preferat), și, pe de altă parte, pentru a se conforma cu importanta grija op de orientare practică animal cu pene.

Este necesar să se monitorizeze, astfel încât animalul a fost modul corect al zilei: hrănire pe ceas, evitând gustări inutile și nesănătoase, cu masa de master, corespunzătoare vârstei somn op și trezie, evitând oboseala păsări fragile.

Este bine, când budgie nu trăiește singur, ci în perechi. Aceste păsări drăguțe cu mare greutate suferă singurătate. Dacă nu există posibilitatea de a achiziționa un alt papagal, proprietarul trebuie să comunice zilnic cu iubita sa pasăre, de preferință în același timp. Comunicarea ar trebui să aibă loc într-o cheie calmă și blândă. Dacă papagalul a decis să huliganizeze, În nici un caz nu se poate da vina animalul de companie cu pene, poți doar în liniște, să-l batjocoresc cu blândețe, „Ai--yai Yai, Gosh (Keșa, Arkadi), rușine pe tine!“. Este strict interzis să strigeți la păsări și să le bateți, deoarece sistemul nervos al budigienilor este foarte vulnerabil și sensibil la influențele externe.

Pentru a trăi mai mult, paraketul trebuie păstrat curat. Este necesară spălarea regulată a cuștii, îndepărtarea rămășițelor de alimentare, nu este deloc rău să puneți în cușcă un recipient cu nisip. Obrăznicii parafați sunt foarte îndrăgostiți de "înot" în nisip curat. Acest lucru are cel mai benefic efect asupra stării penajului, precum și asupra starea de spirit a animalului de companie și, prin urmare, sporește speranța de viață.

Durata de viață a unui papagal ondulatEste necesar să încercați să evitați situațiile care pot duce la rănirea papagalului. De exemplu, într-o cușcă nu ar trebui să existe colțuri ascuțite, contactul cu care poate răni un papagal. În cazul în care proprietarul permite altor zbura cu pene în jurul camerei, trebuie atent monitorizați pentru a papagal sa prăbușit într-un pahar sau o suprafață din lemn, precum și pentru faptul că nu a mâncat nimic de folos în produsele alimentare. Dacă papagalul este în afara celulei, nu o poți lăsa nesupravegheată pentru o clipă. Trebuie reținut faptul că orice rănire la un animal de companie este mult mai ușor de prevenit decât de tratament.

Papagalii de pește sunt păsări foarte interesante. Pentru a trăi o viață lungă și fericită lângă proprietar, trebuie respectate cu strictețe toate recomandările pentru îngrijire și hrănire. Păsările trebuie să creeze condiții speciale pentru o viață îndelungată. Dacă vă îngrijiți corespunzător de animalul de companie și urmați toate recomandările pentru o dietă echilibrată, speranța de viață a unui budgie va fi suficient de lungă. Cel mai important lucru este să vă monitorizați sănătatea acasă animale de companie și pentru a evita orice răni și boli. Acest lucru este cel mai important atunci când îngrijiți aceste păsări fermecătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Ce fac papagalii la domiciliuCe fac papagalii la domiciliu
Cum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutațiCum se determină vârsta unui papagal ondulat: ce să căutați
Cum să ai grijă de un papagal ondulat acasăCum să ai grijă de un papagal ondulat acasă
Cum să predați un papagal pe numeCum să predați un papagal pe nume
Cum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și feteCum să numiți un papagal: caracteristicile alegerii numelor de băieți și fete
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?Cum să înțelegeți despre ce visează papagalul?
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
» » Papagalii înverziți: câți ani trăiesc în natură și acasă
© 2021 amigdas.com