amigdas.com

Mesagerul lui Dumnezeu - un câine gol mexican

Descrierea câinelui mexican fără părTimp de mai multe secole, câinele gol mexican trăiește alături de om. Este recunoscută oficial ca cea mai veche rasă de câini de pe pământ. Soarta lui abundă cu transformări și evenimente neașteptate. Arheologii cred că strămoșii câinilor cheili s-au mutat pe continentul nord-american din Eurasia prin izmutul care leagă ambele continente.

poveste

Istoria adevărată a rasei este legată în mod indisolubil civilizație Aztecii, care existau în timpuri străvechi în America Centrală. Acesta este singurul animal pe care aztecii au putut să-l domestileze. Ei înșiși au crezut că câinele gol este mesagerul zeului Xolotla (Sholotl), iar scopul său principal este să însoțească o persoană la viața de apoi. Indienii i-au dat numele "sholoytskuintli" (xolottskuintli sau xolo), adică "câinele zeului Sholotl".

paradoxal faptul că xolo-ul aztecs era în același timp un obiect de închinare și jertfă. Pentru lipsa altor animale de fermă, itskuintli avea la dispoziție o rație de carne de oameni. A fost considerată deosebit de gustoasă și delicată, de aceea a fost folosită în special în timpul sărbătorilor, ceremoniilor religioase.

Xolo a fost creditat cu capacitatea de a prelua boala gazdă. Dacă o persoană a murit, vindecătorul cu patru picioare a fost ucis.

Civilizația Aztecii și XoloLegătura strânsă dintre aztecii și animalele lor de companie este confirmată arheologic constatări. În timpul săpăturilor de piatră și figuri din ceramică de câini au fost găsite în America Centrală, imaginile lor de relief pe clădiri și piramide antice și îngropare mumificat.

Sosirea conchistadorilor spanioli a pus capăt scenei antice din istoria rasei mexicane chelate. Cuceritorii au căutat să eradică complet cultura aztecii. Rasa nesfârșită a fost exterminată nemilos ca parte a unui cult păgân. Xolo era pe punctul de a dispărea total. De mult timp au uitat de câinii mexicani neobișnuiți.

Xoloyuttskuintli a ieșit din inexistență la mijlocul secolului trecut. Un grup de iubitori de câini au adus din colțul îndepărtat al Mexicului câteva specimene de câini cu un aspect uimitor. Curiozitatea a provocat un mare interes. Xolo a primit atenția faimoasei pictori mexicani Diego Rivera și Frida Kahlo, care l-au capturat pe panzele lor. Au început lucrările de renaștere a rasei. În prezent, conform estimărilor brute, există mai multe 30 de mii câini mexicani goi. Oamenii din trecutul îndepărtat au găsit admiratori în diferite părți ale lumii. În patria sa istorică, în Mexic, un câine chel este considerat o comoară națională.

apariție

Judecând după numele rasei - un câine mexican chel, mulți oameni cred că aceste animale complet lipsiți de acoperirea lânii. De fapt, există două soiuri de xolo: goi și cu păr scurt. Pielea este netedă, moale la atingere. Culoarea oricărei culori. Absența unei acoperiri de lână face ca animalul să fie hipoalergenic.

În funcție de mărime, se disting trei grupuri:

  • Miniatura Xolo rasăminiatura (înălțime până la 35 cm);
  • media (înălțime 35-45 cm);
  • mare (înălțime 45-60 cm).

Greutatea indivizilor din diferite grupuri variază între 4 și 20 kilograme.

Câinele mexican are un corp fizic puternic, proporțiile corecte. Coada este lungă, subțire, dreaptă. Urechile ar trebui să stea în poziție verticală. Pentru a face acest lucru, ele sunt fixate cu un tencuială adezivă într-o poziție verticală de la o vârstă fragedă. Procedura trebuie repetată cu pauze de odihnă: pentru două zile de fixare - o zi de odihnă.

Xolo are trei caracteristici distinctive caracteristici, alocând-o de la rude:

  1. Temperatura ridicată a corpului + 40C. Din această cauză, mexicanul a primit porecla "câine-încălzitor".
  2. Plasarea uniformă a glandelor sudoripare pe întreg corpul. Astfel, câinele respiră liber chiar și cu sarcini semnificative și jogging pe distanțe lungi.
  3. Absența molarilor, ceea ce face dificilă alimentarea alimentelor solide.

Xoloytzkuintli aparține grupului așa-numitelor rase primitive de câini, a căror formare a avut loc fără intervenția umană.

caracter

Câine gol mexican arată o minte extraordinară, dispoziție calmă, afecțiune pentru familia sa. Se manifestă ca un excelent paznic și protector. Protejează vigilent teritoriul și nu permite invazia străinilor, avertizându-i de lătrat puternic. Pe lângă calitățile de pază, Xolo - Un partener minunat de câine. Urmă îndeaproape copiii, cu plăcere se alătură jocurilor lor. Dar supunerea completă se exprima numai proprietarului, a cărui superioritate îl recunoaște.

Atitudinea unui mexican față de alte animale depinde de temperament și de creșterea.

Excelenta instinct si indefatigabilitate face din ksolottskuintli un magnific vânător.

În ciuda faptului că vremurile aztece s-au scufundat cu mult timp în uitare, actualii maeștri încă mai cred în puterea vindecătoare a xolo-ului mexican. Cel mai adesea, este folosit ca un fel de "pad live de încălzire". Corpul fierbinte al câinelui încălzește bine articulațiile dureroase, ajută la artrită.

Caracteristici de îngrijire

Absența blănurilor de la un câine mexican chel prezintă cerințe speciale pentru conținutul său într-o zonă climatică temperată. Că animalul nu este înghețat și nu se răcește în sezonul rece, este necesar să urmați o simplă recomandări:

  • țarcul Xoloplimbarea zilnică timp de cel puțin 15 minute, treptat obișnuită cu o scădere a temperaturii aerului;
  • au un dulap special pentru haine pentru câini;
  • Asigurați condiții confortabile într-o casă cu o temperatură de cel puțin + 25 ° C.

Zona de mers pe jos în curte ar trebui să aibă un gard înalt de până la 2 metri. Mexicanul distinge mobilitatea, energia, fără dificultate, depășește obstacolele din metru.

Xolo este nemaipomenit să mănânce. Pentru hrănire, hrană adecvată și uscată cu granule de dimensiuni medii și carne fiartă cu legume cu conținut scăzut de grăsimi. Pentru a întări dinții, animalul este hrănit cu venele și oasele. Și, de asemenea, în dieta ar trebui să fie adăugat de calciu pentru oase fortăreață schelet.

Sistemul de îngrijire nu este foarte diferit de ceilalți câini - tunsul regulat, curățarea dinților, scăldatul, spălarea labei după mers.

sănătate

Câinii mexicani au sănătate bună, ereditate bună. Dintre bolile cel mai des manifestate eczemă, dermatită, gastrită, o alergie la hrană.

În sezonul fierbinte, starea pielii de la Xolo necesită o atenție deosebită. Înainte de a merge pe ea, se aplică un strat de protecție solară, care va proteja suprafața de arsuri. La întoarcerea acasă, crema este șters cu grijă pentru a preveni lingerea ei.

În plus, trebuie să monitorizați igiena ochilor și a urechilor. Sunt periodic vizitare și curățate. Poluarea în aceste organe se poate dezvolta într-o infecție și poate cauza o boală gravă.

Speranța de viață a unui câine gol mexican este de 12-15 ani.

pregătire

Cum de a antrena XoloNivelul înalt al inteligenței permite Fast Xolo mexican tren. Câinele înțelege nu numai comenzile, ci și le înțelege de la o clipă. Cu toate acestea, mexicanul va arăta ascultare numai dacă se simte în patronul unui adevărat lider. Prin urmare, atunci când antrenați xolo, trebuie să combinați corect rigiditatea și nevăstuica.

Lipsa părului nu împiedică ca un câine mexican să fie un animal de companie preaiubit pentru mulți oameni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Câine de câine eschimos americanCâine de câine eschimos american
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Amstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pitAmstaff și taurul pit. Care este diferența dintre un terrier Staffordshire și un taur pit
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Mesagerul lui Dumnezeu - un câine gol mexican
© 2021 amigdas.com