amigdas.com

Rasa de pui este un gigant de tricou și pui de rasă

Gigantul puiului JerseyRasa de pui jersey gigant

are o direcție de carne-ou și a fost creat în anii douăsprezece ai secolului XX. A fost crescut de fermieri americani prin traversarea Orlington, Langshans și Brahma. Printre crescătorii, apariția gigantului de pui de pui a făcut o senzație reală. În medie, femelele pot ajunge la 4 kilograme, iar masculii - până la 7 kilograme greutate în viu.

apariție

Caracteristicile distinctive ale gigantului de pui de pui sunt acești parametri:

 1. Articole extinse.
 2. Picioarele înalte.
 3. Poziție grațioasă.
 4. Dimensiuni și putere mari.

Există trei tipuri principale de culoare ale acestei rase de pui:

 1. Închisă cenușă-albastră.
 2. Blue-negru.
 3. Alb de zăpadă.

Culoare neagră este tradițional, dar crescătorii albastri din Germania au adus albastru. Puii din această rasă au picioare foarte interesante. Ele diferă în gambă și șolduri mari, perfect dezvoltate, musculare, stabile și pe distanțe mari. Aceste găini au 4 labele.

Culoarea prunelor și a picioarelor poate varia de la gri până la negru. Culoarea lor, ca și culoarea ciocului, depinde de culoarea principală a păsării: în alb, sunt galbene cu vene de întuneric, iar pentru negri sunt absolut negre. Albastrul delimitat are un cioc și picioare de culoare neagră, cu un galben deschis pe vârf. De asemenea, merită să știți că vârful degetelor și suprafața inferioară a picioarelor ar trebui să aibă Culoare mai ușoară.

noi cocoșilor capul este larg și mare. Creasta este situată pe verticală și are o formă de frunze. Acesta este împărțit în șase vârfuri ascuțite. Lobii de dimensiuni medii rotunjite. Nu au ridurile care caracterizează cele mai multe pui de găină. Culoarea lor, ca și creasta, este cărămizie. Ciocul lor nu este foarte lung, dar este puternic și curbat.

ochi la pui gigantul Jersey este destul de mare, bulging, rotund. Acestea au o culoare maro închis (aproape negru).

Corpul unei păsări orizontal și lung. Seamănă puțin cu plantarea puilor de carne. Caracteristicile deosebite ale acestei rase sunt pieptul complet, zona abdominala bine dezvoltata, umeri musculare si spate larg.

Jigsaw gigantCoada unei păsări mare, gros și format din pene de formă semicirculară. La spate, este situat la un unghi de 45 de grade, ceea ce reprezintă un decor excelent pentru aceste păsări.

Wing Pene Lung și larg, aproape unul de celălalt strâns. Pe partea de sus sunt panglicile care le acopera. Penajul este gros și neted. Sub penajul, pielea este în cea mai mare parte galbenă.

Dacă nu luați în considerare Diferențele sexuale, este aproape imposibil să se facă distincția dintre cocoșii și puilor în aspect. Spre deosebire de alte rase de pui, aceste găini au o coadă luxoasă. Dar, spre deosebire de cocoși, este puțin mai jos și puțin mai magnific.

Subtilitățile conținutului acestor păsări

Această rasă de pui se distinge prin faptul că în primul an de viață se colectează mai multă greutate de către păsări. Acest proces este cel mai activ în primele cinci luni. Dar creșterea continuă până la vârsta de un an și jumătate, în timp ce ritmul său este deja mai mic. Din acest motiv, o pasăre mai veche de 5 luni, care este destinată sacrificării, să rămână neprofitabilă.

Crescătorii de păsări experimentați susțin că este foarte dificil să se ia puilor la începutul vieții lor în greutate. Forțele lor vitale de bază ajung la formarea scheletului. Sa observat că indivizii acestei rase se disting printr-un schelet puternic. De aceea merită să păstrezi mult calciu în dieta pasărilor.

Balanța necesară vă ajută să observați instalarea pe rampă sau în stilourile de alimentare cu calcar sau nisip zdrobit. Pietricele de dimensiuni mici sunt un supliment necesar pentru digestie, mai ales atunci când pasărea nu primește cereale integrale aburite.

Ca furnizor de calciu, se poate folosi creta. Dar nu puteți înlocui complet cochilia. Creta din sistemul digestiv se poate lipi impreuna. Și acest lucru poate duce la formarea de bulgări și înfundarea intestinului. În unele cazuri, acest lucru poate cauza moartea puiilor.

Cerințe pentru mersul pe jos

Porci de mers pe jos tricou gigantOrganizarea conținutului de găini din rasa este mai bine, astfel încât acestea să poată, în sezonul cald să se plimbe liber pe pășunile, colectarea de pietre mici, ciugulit iarbă proaspătă, capturare insecte și viermi cules din pământ. Organizarea unui astfel de paddock nu va fi dificilă pentru voi, deoarece aceste găini nu le place să zboare din cauza greutății lor destul de mari. Garduri înalte nu trebuie.

Cu o nutriție adecvată și un conținut de păsări de la păsări nu poate să o dăuneze foarte mult. Giganții calmi și liniștiți se simt bine și într-un spațiu închis. Numai în acest caz este necesar să se respecte regulile de plantare a persoanelor: pe un metru pătrat nu ar trebui să fie mai mult de 2 persoane.

Condiții pentru iernare

Giganții din Jersey sunt bine tolerați de frigul de iarnă. Nu reduce răcirea producției de ouă la 5 grade sub zero. Dar în camera în care pasărea doarme, regimul de temperatură nu trebuie să fie sub 5 grade peste zero. Cele mai optime sunt temperaturile cu 10-12 grade peste zero.

În carnea de găină, trebuie să existe, în mod necesar, o cremă de coji de floarea-soarelui, rumeguș sau paie. Pentru a asigura un aer curat pentru pasăre, camera în care se află în cea mai mare parte a timpului trebuie ventilată în mod regulat.

În scopul de a asigura efluent de hidrogen sulfurat, amoniac și alte gaze nocive produse de degradare a evoluat de gunoaie și excremente de păsări în cantități mari, majoritatea crescătorilor de păsări de curte recomanda montarea de munca vapori lungime de aproximativ 3 metri, cu o gaură în peretele de fund aproape de podea.

Pentru a preveni curenții de aer, aerul de alimentare trebuie să îndeplinească obstacolul înainte de a intra în cameră cu pasărea. Din acest motiv, se recomandă aranjarea unui buzunar de aer în mijlocul orificiului de aerisire.

Hrănirea păsărilor

Puii din colacul de puiGigantii din Jersey trebuie hrăniți de 3 ori pe zi. Mâncarea preferată este o mustă umedă din furajele mixte. Pentru ei, cea mai bună este cea care include o granulă brută cu furaje. Cea mai utilă este o băutură similară pentru noapte. Puii ar trebui să primească o mulțime de mâncare, astfel încât să meargă la culcare cu o lingură umplute. În plus față de faptul că o astfel de hrănire va da câștig în greutate în organism, va crește de stabilire a ouălor, atunci și lacrima conținută în furaj va ajuta la purificarea esofagului.

Pentru reprezentanții raselor de carne, această dietă este recomandată zilnic:

 1. Aditivii sunt vitaminizați, coajă de rocă, tort - 10%.
 2. Grâu - 40%.
 3. Porumb - 40%.

Toți producătorii de păsări de curte, care au avut păsări din această specie, susțin că adulții sunt forageoare excelente. Dacă este eliberat pe pășune în primăvară și vară, atunci nu vă puteți îngrijora deloc. Ea mănâncă cu mare plăcere:

 1. Pebbles.
 2. Semințe de ierburi.
 3. Omizi.
 4. Worms.
 5. Furnicile.

Consumul de hrană suplimentară scade cu aproximativ 70%. Și chiar și în această perioadă nu este necesară suplimente de vitamine, care au fost produse artificial. Și acest lucru vă permite în mod semnificativ să salvați bugetul amelioratorului.

Dar, despre alimentele de puii este mai bine să aibă grijă și să-i acorde mai multă atenție.

Conținutul straturilor

Mâncare gigant JerseyAceastă pasăre este o rasă de ouă de carne. Chiar și în ciuda dimensiunilor mari, ouarea este excelentă. Coaja de ou este de culoare maronie și structură robustă. Practic, primul ou al găinilor ouătoare se îndepărtează la vârsta de 6 luni. Primul ou cântărește aproximativ 56 de grame. După mărirea greutății și mărimii și cu timpul, greutatea medie poate fi de 68 de grame. Dar nu merită să aștepți ouă mult mai mari.

Într-un an de la un strat puteți obține până la 180 de ouă. Cu alte cuvinte, fiecare strat poartă un ou în fiecare zi. Odată cu apariția vremii reci, acest proces nu se oprește.

Pentru ca producția de ouă să fie obișnuită, puicuțele sunt necesare: hrană echilibrată, lumină și căldură. Când transportați ouă, acordați o atenție deosebită prezenței calciului în dieta pasării. Într-un alimentator separat trebuie să fie zdrobit calcar, nisip și coajă de rocă. Aceste păsări echilibrat și calm, care este, de asemenea, un plus imens pentru transportul ouălor: nu există stres, atunci există stabilitate și uniformitate în transport.

Dar merită luat în considerare și faptul că datorită straturilor lor mari de greutate pot zdrobi ouăle, care au pus și alte găini în cuib. Și le pot arunca. Pentru a preveni pierderile păsărilor, trebuie să faceți tot posibilul pentru confortul păsărilor.

Unii sfătuiesc să colecteze ouă mai des, dar acest lucru este de 100% nu poate preveni pierderile. Rezolvați problema prin cuiburi special amenajate cu o pantă și o deschidere pentru rularea ouălor.

Grijă de găini

Cantități insuficiente de calciu și proteine ​​din dietă încetinesc creșterea găinilor și, de asemenea, duc la boală. În unele cazuri, puii pot muri. Puii care nu au primit suficiente vitamine A, E, D pentru a sta pe picioare în momentul creșterii active. Este foarte dificil să scoateți animalele tinere din această stare.

Pui de gâscă și pui de găinăSe recomandă amplasarea puilor care tocmai au apărut într-un loc cald, unde regimul de temperatură va fi de aproximativ 26-28 grade peste zero. Umiditatea excesivă și curenții sunt dăunătoare găinilor.

În loc de gunoi, puteți folosi tărâțe de grâu sau furaje uscate amestecate. Acest lucru se datorează faptului că puiul este încă slab și preferă să stea în loc să stea pe picioare sau să alerge. Este puiul moale care îi convine cel mai bine. Și dacă vrea să se reînvie, poate să o facă fără să se ridice din locul lui.

hrănire

Foarte adesea puiul refuză să mănânce în prima zi a vieții sale. Nu vă faceți griji. Acest lucru indică faptul că gălbenușul embrionar pui în cantitatea potrivită. În prima zi a vieții sale, gălbenușul se dizolvă în esofag și este complet absorbit de corp. În același timp, sistemul imunitar al copilului este întărit. În prima zi, nu este necesar să hrăniți carnea de pui în plus.

Dar să-i dea apă în prima zi a vieții sale este necesar. Apa din puiul bebelușului de pui nou-născut ar trebui să fie de aproximativ 50 de grade. Se recomandă adăugarea de glucoză și vitamina C. Amintiți-vă că la începutul vieții o apă rece de pui poate distruge pur și simplu. Asigurați-vă că apa din mistrie este întotdeauna curată. În cazul în care un gunoi intră în ea, aceasta va duce la otrăvire.

Stațiunile cu experiență nu recomandă introducerea puietului pentru întreaga zi într-o cutie închisă. Chiar și în primele zile un nou-născut ar trebui să aibă suficient oxigen și lumină.

pui se recomandă hrănirea de până la 6 ori pe zi. În primele două zile se recomandă să le dați un gălbenuș fiert, tocată, fiert, cu un calcul de 1:20. După aceasta, trebuie să transferați puiul într-un amestec de furaj specializat. Când copiii devin 3 zile, atunci ouăle nu mai merită. Utile pentru pui sunt produse cum ar fi:

 1. Nucă naturală proaspătă neacidă.
 2. Porumb.
 3. Grâu zdrobit.
 4. Gătitul mei.

Jigsaw gigantAsigurați-vă că împrăștiați terciul prin tifon. Crupe nu trebuie să conțină reziduuri lichide și ar trebui să fie fărâmițate. Nu ar trebui să rămână împreună. În caz contrar, puii pot obține nări, și, ca rezultat, se va sufoca.

Pe a treia zi de viață includeți în dieta suplimentelor naturale de vitamine de pui sub formă de lucernă, urzică, trifoi. Orezul verde poate fi amestecat cu un amestec de furaje sau cereale. După obișnuirea păsărilor cu verdele, ea atârnă la nivelul ochilor puilor pe pereții coopului.

La vârsta de 7 zile, carnea de pui poate primi cartofi gătite și morcovi. În ciuperci este necesar să adăugați legume rădăcinoase. Pentru a întări imunitatea păsărilor, adăugați ulei de pește la alimentele care sunt administrate bebelușilor dimineața.

Aproximativ în 2,5 luni, puii încep să suprascrie creșterea. În această perioadă au nevoie de proteine ​​în dietă în cantități mari. Pentru a obține greutatea necesară pentru pasăre, următoarele produse adăugate la mash-up-uri va ajuta:

 1. Pâine îmbibată sau proaspătă.
 2. Produse lactate.
 3. Orz.
 4. Leguminoase.
 5. Carne și pește fiert.

Cantități nelimitate în această perioadă sunt date ca suplimente de vitamine ca plante și legume tocate.

sănătate

Puii din această rasă, la fel ca mulți alții, suferă de micoplasmoză. Din acest motiv, în primele două luni ale vieții păsării, trebuie urmărită îndeaproape. Dacă ați cumpărat recent găini, atunci pentru o perioadă de timp, păstrați-le separate de persoanele pe care le-ați avut pentru o lungă perioadă de timp. Și păsările pot fi, de asemenea, expuse la purici, acarieni, perii și paraziți. Purtătorii acestor boli pot fi păsări sălbatice care se găsesc pe pășune și pentru a evita întâlnirea cu ei este aproape imposibilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începătoriPuii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Gigantul tricoului: caracteristicile rasei și fotografiileGigantul tricoului: caracteristicile rasei și fotografiile
Creștere de rase decorative de puiCreștere de rase decorative de pui
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
» » Rasa de pui este un gigant de tricou și pui de rasă
© 2021 amigdas.com