amigdas.com

Descrierea ocluziei oculare și corectarea ocluziei mesiene

Ocluzie ocularăOcluzie oculară

Este o patologie care apare în sistemul dentoalveolar. Pentru a rezolva această problemă, avem nevoie consultarea unui dentist profesionist și a ortodontuluia. Este imposibil să rezolvăm această problemă acasă. Pentru a restabili complet mușcătura corectă, zâmbetul frumos și chiar și dinții, va dura mai mult de un an de tratament special.

Corectarea ocluziei meziale la adulți și copii

Acțiunea musculară este o patologie în sistemul dentoalveolarUna dintre patologiile răspândite pe scară largă a sistemului dentoalveolar este muscatura mesiană. Cu ea Falla inferioară proeminentă în raport cu partea superioară. Motivele pentru identificarea acestei afecțiuni pot fi diferite. De exemplu, dezvoltarea prea slabă a maxilarului superior. Sau, dimpotrivă, dezvoltarea excesivă a maxilarului inferior.

În stomatologie, izolat trei tipuri principale de ocluzie mesiană

 1. Mâncare deschisă.
 2. Adânc.
 3. Crucea.

Această clasificare se bazează pe aranjamentul elementelor sistemului. Dar, de asemenea, în medicină, este desemnată o altă clasificare, în care se manifestă complexitatea abaterilor.

 1. Distanța dintre dinții maxilarului superior și inferior (nu mai mult de trei milimetri).
 2. Decalajul este de la cinci la zece milimetri.
 3. Diferența este mai mare de zece milimetri.

Pe măsură ce se formează mai multe milimetri, cu atât mai multe inconveniente pe care le va aduce pacientului. Va fi afecta procesele de mestecat. În consecință, digestia necorespunzătoare a alimentelor. În plus, boala afectează în mare măsură starea musculaturii sublinguale, care se deformează în funcție de complexitatea anomaliilor musculare.

Cauzele ocluziei meziale

Ocluzie oculară - patologie în sistemul dentoalveolarÎn medicină există o serie de motive pentru care se dezvoltă o mușcătură mesiană. Merită să subliniem cele comune.

 • Factorul genetic. Motivul pentru care apar în 30% din cazuri. O structură incorectă a maxilarului se poate forma chiar și în timpul nașterii.
 • Prea multe căpăstru mică.
 • Prea multe pierderea timpurie a dinților din lapte la copii și schimbarea lor lentă la cele indigene.
 • Poziție greșită într-un vis și cu o dezvoltare intensă a copilului.
 • Obiceiuri rele la copii. Deci, sugerea unui deget, plasarea unui pumn sub cap formează de asemenea o mușcătură incorectă la copil.
 • La orice vârstă frecarea a unei mâini sub bărbie.
 • Boli ale corpului, de exemplu, rahitism.
 • Bolile cronice cavitatea orală și nazofaringe.

Ce anume cauza a relevat o muscatura mesial poate fi determinata numai de medicul care urmeaza dupa examinare.

Simptomele ocluziei meziale

Cauze de ocluzie mesianăOcluzia oculară are o serie de caracteristici caracteristice care pot fi văzute imediat. Simptomele principale ar trebui atribuite.

 1. Rândul superior al dinților se suprapune pe cele inferioare.
 2. Schimbarea poziției articulațiilor maxilarului.
 3. Maxilarul superior nu crește în copil.
 4. Schimbarea aspectului. În acest caz, dacă partea inferioară se împrăștie în față și buza superioară este mai mică decât cea inferioară. Cu ocluzia mesiană, există disconfort în regiunea articulațiilor maxilarului.
 5. Atunci când firul de mestecat făcurile produce o criză caracteristică și funcția principală nu este ruptă.

Această patologie are complexitatea mișcărilor laterale ale mandibulei la pacient.

Consecințele ocluziei meziale

Cum se face ocluzia mesianăOcluzia oculară trebuie vindecată în timpul tratamentului. Sarcina pacientului este de a cere ajutor în timp util. Dacă nu tratezi muscatura mesiană, consecințele pot fi severe. Dar, în unele cazuri, dacă expertul intervine prea devreme, atunci problema poate fi rezolvată și într-un mod cardinal.

 1. Dacă ocluzia nu este tratată, articulațiile maxilarului nu pot funcționa în mod normal. Procesele de mestecare nu funcționează bine, apar complicații la înghițire și apar maladii ale tractului gastro-intestinal.
 2. Există o serie de boli ale gurii, care pot apărea și ca urmare a ocluziei. Acestea includ riscuri suplimentare - dinții și țesuturile din jurul lor, precum și gingiile.
 3. Ștergerea smalțului dinților poate apărea și ca urmare a lipsei de corectare a malocluziei.
 4. O consecință negativă a lipsei tratamentului ocluziei este boala articulației temporomandibulare. Se caracterizează prin dureri de cap severe, ganglioni limfatici extinse. Și, de asemenea, s-ar putea suna în urechi și spasme ale mușchilor feței.

Diagnosticul ocluziei mesiene

Diagnosticul și tratamentul ocluziei mezialePrincipala sarcină a ortodontului este Identificați muscatura mesiană și evaluați aspectul și gradul de patologie. Diagnosticul pacientului începe cu o examinare externă a feței.

Sunt luate indicatori anthropometrici, este evaluată ocluzia în cavitatea bucală și sunt luate și teste pentru funcționalitate.

Înfrângerea este evaluată prin mai multe rezultate.

 • Definiția mușcăturii (folosind o rola muscată);
 • Se efectuează ortopantomografia;
 • a efectuat teleradiografia în proiecția laterală;
 • se face o fotografie, precum și o tomografie;
 • Se efectuează electromiografia mușchilor masticatori.

În cazul depistării unor probleme suplimentare, sunt invitați specialiști înguste - terapeutul de vorbire sau otolaringologul.

Tratamentul ocluziei meziale la adulți și copii

Tratamentul ocluziei meziale la adulți și copiiAcțiunea musculară poate fi vindecată nu numai la un copil, adolescent și la un adult. Pentru a determina prezența unei mușcături incorecte este destul de simplă, ea se manifestă sub formă de durere în structurile corective. Durerea se extinde uneori la mușchii masticatori și articulațiile mandibulare.

Pentru a vindeca o ocluzie la un adult este mult mai dificilă decât cea a unui copil. Adulții au o dentiție complet formată. Oasele sale sunt mai puțin elastice, ceea ce limitează alegerea tehnicii și eliminarea problemei mușcăturii.

Pentru a corecta o mușcătură mesiană la un adult, se folosesc următoarele construcții și metode.

 1. Stabiliți un design ortodontic fix - aparatul.
 2. Chirurgia este efectuată. În acest caz, se utilizează chirurgia plastică.

Tratamentul conservator al ocluziei meziale este posibil, dar este folosit foarte rar. Pacientului i se oferă un design ortodontic detașabil - sub forma unui sistem de suport. Dar, din păcate, în legătură cu lungul proces de îmbrăcăminte urâtă, mulți pacienți refuză tratamentul în această formă. Deși, spre deosebire de altă metodă de tratament, sistemul de colțare este cel mai eficient. Acesta include următoarele forme.

 1. Adevărat.
 2. Fals.
 3. Combinat.

În unele cazuri, muscatura anormală poate fi tratată într-o manieră complexă. Sunt aplicate metode de măcinare selectivă a dinților individuali ai maxilarului inferior. În plus, se folosesc proteze detașabile și nedemontabile.

Recent, experții aplică inovații - tehnica ejway. Metoda constă în utilizarea aparatului pentru corectarea ocluziunii. Se compune din inele speciale cu încuietori sub formă de tuburi. Ele trebuie fixate pe dinții de susținere. Sistemul este atașat la restul rândului din față. Arcurile rotunde pot fi atașate la caneluri.

În același scop, pot fi utilizate alte construcții, cum ar fi nitinolul, arcele tetraedice. Și, de asemenea, desenele de fire de sârmă sunt foarte populare. Metoda de tratament este de a muta dinții de-a lungul arcului și de a promova o fixare puternică. Din păcate, nu toți pacienții adulți reușesc să facă față în mod conservator problemei. Mulți ortodoniști prescrie imediat o terapie cuprinzătoare. În acest caz, bretele sau alte structuri poartă o mică parte din întregul proces de tratament.

Singura modalitate eficientă de a face față gustului mesian poate fi metoda chirurgicală. În acest caz, dinții sunt îndepărtați și se implantează proteza. Această metodă este ieftină și poate avea complicații diferite.

Sistemul dentar la un adult este complet format și prin urmare nu poate fi schimbat. În ciuda faptului că majoritatea persoanelor în vârstă adultă refuză tratamentul conservator, complex și chiar chirurgical pentru a corecta disconfortul din experiența și durerea severă.

Durata tratamentului poate fi determinată numai de un ortodont. În cazul în care un adult este prescris tratamentul conservator, atunci prin stabilirea sistemului de consolare, perioada de tratament va fi de până la cinci ani. Dacă există o operație chirurgicală - o medie de un an, luând în considerare măsurile preventive.

Musca musculară la un copil

Din păcate, la copii, muscatura mesiană poate apărea la orice vârstă. Poate fi de până la cinci ani și poate chiar unsprezece. Dar este demn de remarcat faptul că, cu cât apare mai repede musculatura mesei, cu atât va fi mai ușor să o reparați. Până la vârsta de 12 ani, un medic poate prescrie o placă sau un sistem de suport.

Pentru a oferi copilului o recuperare rapidă, ar trebui să se efectueze miogimnastica zilnică. Apare în partea inferioară a feței. În plus, dinamica pozitivă trebuie monitorizată o dată pe lună când vizitați un medic dentist.

Exercițiile speciale sunt folosite pentru a preveni sau a elimina tulburările de mușcături existente. Ajută la îmbunătățirea funcției unor mușchi faciali. Ea este cea mai eficientă la vârsta de șapte ani. Dar, pentru ao conduce, trebuie să respectați reguli speciale.

 1. Cu fiecare execuție de exerciții este necesar să se mărească ritmul și să se repete exercițiile.
 2. Muschii ar trebui să fie încercați să reducă cât mai mult posibil.
 3. Contracția și întreruperea între abrevieri trebuie să fie în același interval de timp.
 4. Exercitarea trebuie repetată până când apare oboseala ușoară.

Vă aducem la cunoștință câteva exerciții care vă vor ajuta să formați o mușcătură corectă la un copil și să vă ajutați să vă descurcați mai repede cu corectarea ocluziei mesiene.

 1. Vârful limbii trebuie întins pe cer și ținut timp de cinci minute până când apare oboseala.
 2. Închideți gura și bateți capul înapoi. Când închideți gura, merită să atingeți capătul limbii până la palatul dur.
 3. Buza inferioară trebuie trasă sub dinții frontali din față, până când se simte oboseala.

Tratamentul copiilor în adolescență este instalarea unui sistem de suport. în cazuri rare, efectuați o operație chirurgicală. Sistemul consola sau capul sunt destul de eficiente. În cazul unei imagini clinice necorespunzătoare, medicul prescrie un tratament complex. Aceasta constă în îndepărtarea dintelui și după aplicarea bretelelor.

Pentru a trata mușcătura mesiană este recomandată în copilărie, când este posibil să nu se utilizeze intervenția chirurgicală. Dar dacă timpul este pierdut, chiar și în adolescență, este mult mai ușor să rezolvi o problemă decât un adult.

Prognoza tratamentului și prevenirea ocluziei mesiene

Începutul tratamentului în timpul perioadei de schimbare a laptelui sau mușcăturii înlocuibile este optim pentru obținerea unui tratament corectiv. Dar, având în vedere numeroasele dificultăți care pot apărea chiar și la maturitate, estetică sau tulburări funcționale, poate chiar și în stadiul de corecție.

Destul de des, mai mulți specialiști sunt invitați să efectueze tratament și corecție. Pot fi dentiști, chirurgi, ortopediști și ortodontiști. Dar o astfel de consultare poate fi găsită numai în cele mai grave cazuri, când o persoană trebuie să corecteze curbura, însă acest lucru necesită îndepărtarea întregii dentiții cu ajutorul materialelor plastice.

Un important pas important este prevenirea ocluziei mesiene. Pentru a evita astfel de manifestări în copilărie, este necesar un curs normal al sarcinii și al nașterii. Și, de asemenea, prezența alăptării și excomunicarea în timp util a copilului de la sân. În plus, un rol important îl joacă excomunicarea copilului de obiceiurile proaste, de exemplu, sugerea unui deget. Somnul normal și poziția corectă în timpul somnului. Pentru a evita ocluzia mesiană în viitor, este necesară tratarea bolilor care conduc la o încălcare a creșterii osului maxilarului. De asemenea, este obligatorie o vizită în timp util și regulată la dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Ce este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul boliiCe este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul bolii
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
» » Descrierea ocluziei oculare și corectarea ocluziei mesiene
© 2021 amigdas.com