amigdas.com

Mara patagoniană: iepure sau oreion?

Caracteristicile animaluluiPlaneta Pământ nu încetează să uimească oamenii cu diversitatea animalelor care o locuiesc. Unul dintre animalele cele mai misterioase trăiește în America de Sud și face parte din detașarea rozătoarelor, a familiei de oreion, dar și a animalelor semi-copulate. Dar arată ca un iepure afară. Cum poate fi aceasta? Este doar o mara obișnuită - una dintre cele mai mari rozătoare din lume.

Mar există multe, dar cea mai comună este considerată pe bună dreptate Mara Patagoniană. Ce este această fiară?

Ce este această fiară?

În ciuda unor asemănări, acest animal este mult mai mare decât cobaiul - lungimea corpului său este de 70 cm, iar greutatea este de 12 până la 16 kg. Acest animal este mai mult ca un iepure. Mara are aceeași blană groasă, deși scurtă, aceeași față, aceleași picioare puternice. Culoarea este, de asemenea, similară cu iepurele: gri, gri-maro, maro-maroniu. Doar lungimea urechilor diferă - în Mary este mai mică.

Animalul are o coadă scurtă care se înclină în sus, precum și o mustață neagră strălucitoare, în picioare pe un strat colorat. În gură, Mary are patru molari și doi incisivi mari în față - ca un adevărat rozător. Și din vântul și din soarele strălucitor al acestei fiare se salvează o lungă lungă genelor.

Jumătate cu jumătate de copite sunt, că una dintre degetele de la membre are o gheară găurită.

Adesea, marul este numit un iepure patagonian pentru a se asemăna cu acest animal în obiceiuri. Amândoi au membre anterioare scurte și picioare lungi în spate, se mișcă spasmodic. Dar Mara se execută mai neobișnuite: probleme sâcâitoare sunete sărituri în zig-zag, pornind de la doar patru picioare, iar când trece la pasul devine foarte lent.

Ei spun că mara ședinței este ca un iepure, iar cel care rulează arată ca un căprior. Din cauza picioarelor subțiri și a alergării rapide, la acest animal nu este întotdeauna posibilă recunoașterea rozătoarelor. În ciuda vitezei ridicate de rulare și a capacității de a face salturi de aproape doi metri, acești rozătoare sunt foarte înfricoșătoare și pot chiar să moară de frică severă datorită dezvoltării specifice a sistemului nervos. În caz de pericol, Mara zboară sau emite mirosuri abrupte din stomac, înfricoșând inamicul.

habitat

Mari trăiesc în următoarele țări din America de Sud:

  • Paraguay,
  • Bolivia,
  • Argentina (Patagonia).

Animalele preferate preferă în zona deschisă, înverzită cu iarbă.

mod de viață

Patagonian Mara DescriereIepurii patagonieni sunt activi în timpul zilei - le place sa se incalzeasca in soare, culcind pe partea lor si intinzandu-si membrele. În orele de odihnă pot fi amplasate între tufișuri. Nopțile animalelor petrec în găurile lor, legate unul de celălalt prin mișcări sau populează alte persoane goale.

Locuite pe teritoriul ocupat de agricultură, trec la stilul de viață nocturn și pentru a-și trăi viața în amurg.

Marys mănâncă în principal alimente de origine vegetală: flori, frunze, ierburi, rădăcini, iarbă, semințe, scoarță de lemn. Prefer să căutați mâncare unde puteți rupe solul. Aproape toată ziua, Mara își petrece timpul caută mâncare. Și totuși, animalul ar trebui în timp să mănânce incisivii care cresc toate viețile despre tulpini tari sau scoarță.

În mod surprinzător, acești rozătoare aproape că nu beau, deoarece tot lichidul necesar intră în corpul lor împreună cu ierburi suculente.

Animalele trăiesc în efective de până la 12-15 persoane. Toată lumea este capabilă să mențină puritatea găurii și să scape periodic de resturile și fecalele. În plus, iepurii patagonieni pot fi numiți în siguranță animale de familie - ele formează un cuplu și rămân reciproce pentru viață. Uneori un bărbat se poate aștepta la o femeie care nu este încă pregătită pentru reproducere, iar odată ce este copt, animalele pot crea o familie.

Femelele își păstrează puii până la 70 de zile. În medie, ea are de la doi la cinci copii, nascuti cu abilitatea de a se muta independent. Primele două sau trei luni, mama le hrănește cu lapte, după care trăiesc mult timp o familie mare. Adesea, în timpul sezonului de reproducere, toți tinerii sunt confuzi într-un grup de 10-15 persoane, dar fiecare femeie este capabilă să-și recunoască copiii prin miros și să le hrănească numai pe ei. Dar, uneori, un cuplu căsătorit este capabil să aibă grijă de cuibul unui alt copil și să îl protejeze ca pe propriul său.

Un animal de companie?

Iepure sau iepureEste interesant faptul că Patagonianul Maru este foarte ușor să domină - aceste animale nu sunt deloc frică să ia alimente de la o persoană. Rozătoarele sunt neobișnuit de prietenoase, nemantenite și ușor de înțeles cu alte animale de companie. Printre deficiențele de a dobândi un astfel de animal de companie, se poate distinge că acestea nu pot ajuta la săparea de găuri, care pot fi problematice pentru mulți care doresc să ia acasă un prieten pufos.

Recent, numărul de ferme a crescut, în cazul în care divorț mar. În captivitate, animalele reproduc fără complicații, pot trăi aproape de un bărbat de până la 14 ani, în timp ce rareori trăiesc singuri până la 10 ani.

Număr de

Până în prezent, Mara patagoniană este inclusă în Cartea Roșie și are o mare valoare pentru habitat. Speciile sunt puse în pericol din mai multe motive:

  • În martie, vânează pentru carne și carne.
  • Populația crescândă brusc a iepurelui supraviețuiește animalelor de pe teritoriul lor și este un concurent de furaj.
  • Habitatele naturale ale rozătoarelor sunt distruse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companieCum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companie
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțeșteIepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește
Sambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuiaSambata de animale: cum arată animalul, habitatul acestuia
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Mara patagoniană: iepure sau oreion?
© 2021 amigdas.com