amigdas.com

Wild yak tibetan: descrierea animalului, fapte interesante

Sălbatic tibetan sălbaticYaki este mamifere mari de bovine

cu picioare scurte. Animalele pot transporta încărcături grele. Yaks sunt renumiți pentru forța și forța lor extraordinară. Există reprezentanți care au semne de mai multe feluri. Animalele de munte cu păr lung sunt similare cu taurii obișnuiți care combină semnele unei capre, bizon și berbec. Yakul sălbatic nu este adaptat vieții în zona locuită de oameni.

Yaks-urile domestice au fost folosite pentru a ajuta la munca grea din țărani. Acest lucru este evidențiat de miniaturi antice care descriu acest animal. În Tibet, laudă yak. Erau chiar emise timbre poștale cu imaginea lui. Iacul sălbatic din anale este desemnat drept un mare rău pentru o persoană. El este periculos și devine teribil atunci când atacă. Vânătoarea taurului a fost atractivă pentru soldații trupelor estice. Comandantii au decorat capetele cu cozile de yaks.

Descrierea aspectului yacului

Yak-ul de mamifere are picioare lungi, mari și scurte. Partea din față a trunchiului este mai dezvoltată, la greabăn este o cocoașă proeminentă. Picioarele scurte se termină cu copite rotunde. Pe cap sunt coarne lungi care cresc în lateral și se îndoaie în sus. În funcție de lungimea maximă a cornului este de 95 cm. Botul, întregul corp este acoperit cu păr lung, care atârnă în jos la pământ. pelage formează un tiv. Pe botă există marcaje albe caracteristice. În timpul iernii, viața normală a corpului asigură o grosime de sub-strat. Habitatul principal este Tibet, precum și restul Asiei.

Aplicarea yakului de lână

În timpul mutilării animalului, părul se prăbușește. Pe culoare este gri-negru sau maro închis. Yakurile domestice sunt cultivate ca putere de proiect, pentru lapte și carne. Tibetanii fac hamuri de fire și alte articole din lână. Lana nu absoarbe apa si nu provoaca alergii, hainele din ea sunt foarte nasale. Pentru producția de articole, părul este pieptănat cu atenție. Lista produselor din lână de yak:

 • suveniruri, jucării;
 • îmbrăcăminte;
 • frânghii;
 • sănii;
 • strand.

Perioada de reproducere și reproducere a taurilor

Descrierea sălbatică tibetană despre animalBărbații sunt de două ori mai mari decât o femeie și cântăresc de la 0,95 la 1 tonă. Femela a purtat fructe timp de 9 luni. Puii sunt aproape de mamă timp de până la un an. Maturarea sexuală are loc la 6-8 ani. Yak trăiește în medie 25-30 de ani. Agresiv, mai ales în timpul sezonului de împerechere, care se încadrează în septembrie-octombrie. În acest moment sunt adiacent unei turme de vaci. Între bărbați există lupte grele.

Yak folosește coarne pentru a lovi adversarul pe lateral, iar acest lucru este diferit de alte animale de tip polorohy. Când atacă, bărbatul ține capul ridicat și se dezvoltă ca o coadă de cai. El nu știe cum să bâzâie și să moară, ci doar face un zgomot când este supărat. Aceasta se referă la rase domestice, yaks sălbatice sunt tăcute. În timpul sarcinii bărbatul lasă pe femeia însărcinată. Animalele domestice sunt bine instruite, găsite în circuri.

Informații interesante despre yak sălbatic

Reprezentantul adult ajunge la 4,25 metri lungime și 2 metri în înălțime. Are un simț al mirosului, spre deosebire de organele de auz și vedere. Foarte greu. Era un individ cu trei gloanțe în cap și cincisprezece în piept. Chiar și în această formă, yakul a rămas foarte dur. Animalul este o specie periculoasă de mamifere, mai ales atunci când este rănit. Nu tolerează vecinătatea cu o persoană. Yaks se pot aduna în cirezi, dar cu vârsta se separă de rudele lor și există singuri. Alte caracteristici ale yaksului:

 1. Excelent în frig, se supraîncălzește la temperaturi de peste 15 grade.
 2. Glandele de transpirație nu au aproape nici o grăsime subcutanată - groasă.
 3. Are inimă și plămâni mărit, nu ca niște tauri mici. Sângele poartă o cantitate mare de oxigen, astfel încât yaks-ul se simte excelent în aerul evacuat din zonele înalte.
 4. Mai aproape de iarnă, se îndreaptă spre zăpada întunecată și, datorită particularităților botului, găsesc mâncare sub zăpadă.
 5. Se hrănesc cu plante, rădăcini. Buzele mișcătoare și subțiri se descurcă cu plantele joase. Yakul sălbatic este listat în Cartea Roșie Internațională.
 6. Descrierea sălbatică tibetană YakPatria animalului este Tibetul, care este notat în cronicile antice. Chiar înainte de epoca noastră. Yakul sălbatic tibetan a fost domesticit, în mod semnificativ atașat omului. Este mai mic decât sălbaticul sălbatic și mai calm.
 7. În limba Tibetului, yak se numește drong. În Altai, yakul este numit sarlyk. Sa întâmplat din "sarlag", care în mongolă înseamnă un taur de grunting.
 8. "Grunt" este capabil doar de indigene.
 9. Pagina principală pe pantele abrupte se mișcă ușor cu încărcătura, datorită rezistenței sale.
 10. Lapte la ele grăsime și dens. Sarlikov a traversat cu specii similare, femelele născute dau descendenți. Masculii mixți - "haynyky" sunt sterile.
 11. La nomazii din teritoriile montane adiacente ale Mongoliei și Chinei, yakul este foarte popular. În URSS, a fost importat și aclimatizat în Caucazul de Nord, în Osetia de Nord.

În Tibet, taurii yaki trăiesc aproximativ 10 000 de ani. La o altitudine de 4000 km se ridică iarna, iar vara - la 6000 km. Iaks sălbatice în zilele noastre predomină în regiunile înalte, departe de oameni. Această mișcare a animalelor aleg din cauza dispariției în apropierea oamenilor. păsări de companie să vă apropiați de rudele lor. Taurul se găsește în platourile tibetane: Karakorum, Ladak.

În Tibet lauda yak - acolo poti cumpara suveniruri, figurine. Yaks tibetani trăiesc în efective de 10-12 animale. Dacă șeptelul este pus în pericol, copiii sunt împinși în cerc pentru a fi protejați și apărați. În lucrările lui N.M. Przheval`skogo există descrieri ale unei turme de câteva mii de capete. În secolul al XIX-lea, el a făcut prima dată o descriere a animalului, dar a fost dificil: obținerea de informații este dificilă din cauza unui habitat greu de ajuns.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Panda mare sau urs de bambusPanda mare sau urs de bambus
Leopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animalLeopard de zăpadă sau leopard: caracteristică unui animal
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Africa și regnul său animal: animale africaneAfrica și regnul său animal: animale africane
» » Wild yak tibetan: descrierea animalului, fapte interesante
© 2021 amigdas.com