amigdas.com

Porcine porumbei de pădure: o descriere a păsării

Fotografie porumbel porumbelPorumbelul forestier este un reprezentant al familiei de porumbei, unde intră împreună cu alți porumbei și turturele. Numele binecunoscut al păsării este Vityuten.

Porumbeii de pădure sunt adevărați giganti în lumea porumbeilor. Păsările pot duce un mod de viață stabil sau migrat în funcție de regiunea de reședință, există și păsări parțial migratoare. Pentru latitudinile nordice, un mod de viață migratoare este caracteristic, pentru sud este stabilit. Astfel, păsările care trăiesc în Africa nu zboară până la iarnă.

descriere

Pentru a afla porumbelul porumbel, următoarele semne caracteristice vă vor ajuta:

 • Destul de mare pentru porumbei.
 • Lungimea corpului este de aproximativ 40 cm.
 • Greutatea medie este de peste 900 de grame.
 • Aripile sunt scurte, zboară cu voce tare în zbor.
 • Anvergura aripilor este de aproximativ 75 cm.
 • Culoare gri-albastru.
 • Sânul este gri-roșu sau roz, cu două pete albe.
 • Zahar metalic verde pe gât.
 • Atunci când zboară pe aripi devin vizibile șuruburi - așa-numitele dungi albe mici.
 • Banda albă este, de asemenea, peste coada lungă.
 • Pete albe strălucitoare pe aripile și laturile adulților.
 • Ciocul galben.
 • Picioarele roșii.
 • Culoarea ochilor este galben deschis.
 • Dimensiunea impresionantă a crawlei este turcoaz sau liliac.

Speranța medie de viață a unei păsări este de până la 16 ani.

Locul de reședință

Foto ceară în cuibPuteți întâlni un purcel în Europa și în vestul Siberiei în climă temperată, iar pasărea trăiește și pe teritoriul Africii (în nord-vest). Cuiburile preferă să stea în ramurile copacilor, unde se ascund atunci când apare o persoană sau un prădător - porumbelul pădurilor este prudent.

Porumbelul de albine se întâlnește în Scandinavia, preferând pădurile de conifere, deoarece tratamentul favorit al unei păsări este semințele de conuri. De asemenea, porumbeii de pădure se găsesc în pădurile mixte din Ucraina, Rusia centrală, statele baltice. O mulțime de alimente pot fi obținute și în pădure de stejar, atât de vituri se stabilesc adesea aici. Ei preferă să trăiască în pachete de câteva zeci de indivizi.

Habitatul de păsări din Rusia acoperă aproape întregul teritoriu al părții sale europene:

 • În vest, granița zonei se duce pe teritoriul Siberiei.
 • Granița de est se află în vecinătatea Tomsk.
 • Nord - Golful Arkhangelsk și Kandalaksha.
 • Sud - Crimeea, Caucazul, coasta de nord a Mării Caspice.

În Asia Centrală, porumbeii porumbei se găsesc în țări precum Afganistan, Irak, Iran, China. De asemenea, pasărea trăiește în Himalaya.

Caracteristicile comportamentului

Funcții foto ale unei păsăripasăre se distinge printr-un zbor energetic, în timpul căreia își aruncă cu voce tare aripile, care seamănă cu o porumbelă brună.

Porumbelul forestier este o pasăre foarte atentă, în special în perioada de reproducere, preferă să se ascundă în frunzișul gros de copaci, să se hrănească lângă cuib. În Rusia, păsările sunt foarte timide, preferă să se stabilească la distanță de oameni. Dar în Europa, de multe ori vyahiri cuiburi în acoperișuri de case, trăiesc liniștit în orașele mici și sate.

Locuitorii din latitudinile nordice sunt nomazi, preferă să zboare spre țările calde în prima lună de toamnă, să se întoarcă la cuiburi la începutul lunii martie. Pentru zborurile care merg la turme mari, ei petrec iarnă în Caucaz sau în Crimeea.

Mutarea păsărilor pe pământ în pași mici și încuviințarea capului îi ajută să-și concentreze vederea. Din cauza faptului că vityunen decolează lent, adesea devine o pradă a unui prădător.

Inamicii naturali sunt diverse. De păsări, acestea sunt bufnițe, vulturi, vulturi de aur. Distrugeți cuibul și ouăle pot magii și cioară. Animalele dăunătoare pot, de asemenea, să pătrundă în cuib, de aceea vituri sunt frică de nevăstuici, martensi, dihori. Și pe teren se află pericolul sub formă de bursuc și vulpi.

Sursă de alimentare

Fotografie din dieta unui porumbelPăsările, cioplitorii, preferă să mănânce alimente vegetale, foarte rar se întorc la un animal. Ce este dieta acestui frumos porumbel de pădure? Aceasta este următoarea:

 • cereale de cereale;
 • leguminoase;
 • fructe de pădure (afine, afine, afine, viburnum);
 • umflaturi;
 • muguri de copaci;
 • ghinde;
 • într-o perioadă de foame în hrana pădurilor de pădure pot merge și insecte: râme și omizi.

În general, alimentele depind direct de zona păsării. Cum pornesc porumbeii porumbeii?

 • Ridicați boabele căzute de la sol.
 • Ierburile sunt scăzute.
 • Păstrează nuci, ghinde și fructe de pădure din tufișuri și copaci.

Au preferat de două ori pe zi în timpul zilei. Pentru locuitorii din Caucaz, o caracteristică interesantă este caracteristică - albinele locale preferă să viziteze izvoarele sărate, unde beau apă. Păsările preferă să se hrănească în turme mari, adunându-se într-un loc bogat în mâncare. Este interesant faptul că, după ce a ales un astfel de loc, porumbeii vyahiri se vor întoarce aici pentru o lungă perioadă de timp.

Printre delicatesele preferate, merită să sunăm boabele, astfel că aceste păsări zboară pe câmp după recoltarea grâului și găsirea restului de boabe.

reproducere

Reproducerea foto a porumbeilorPerioada de cuibare durează între aprilie și prima lună de toamnă. Pentru cuiburile de păsări, sunt alese latitudinile din mijlocul benzii. Cum se comportă un tânăr în timpul perioadei de cuibărit?

Mamele tare, șezând pe ramurile copacilor, mai ales că de multe ori vocile lor puternice pot fi auzite dimineața. Împerecherea în porumbei are loc până la sfârșitul lunii aprilie, apoi păsările continuă să creeze cuiburi. Construcția "casei" nu ia mult timp, pentru ca păsările să ia ramuri groase de copaci, să le interpute între ele cu crengi flexibile. Cel mai adesea, acest cuib este obținut cu un fund plat, radiație din toate părțile, plasată la o altitudine de aproximativ doi metri.

Destul de des, whitunni preferă să se stabilească în cuiburi abandonate de alte păsări (mai des de patruzeci și cocoși, uneori mici sălci), mai degrabă decât să-și construiască propria locuință. Când începe zidăria, locuința este deja gata.

Porumbeii din Vyakhiri sunt păsări uimitoare, cuplul rămâne adevărat unul altuia în viața lor, hrăniți puii sunt, de asemenea, ambii părinți. După echiparea cuibului de păsări, jocurile de căsătorie sunt aranjate, bărbații încep să cooleze și circumvine femelele. După finalizarea jocurilor de căsătorie, porumbeii vyahiri au ouă, de regulă, două. Femelele se hrănesc, cheltuiesc pe ouă de la 14 la 18 zile, masculul ajută, păzind locuința. Puii de incubație sunt complet lipsiți de apărare, astfel încât părinții își hrănesc prima lună de viață, mai întâi ca o selecție de coacere goiter, apoi alte furaje.

Aceasta va dura aproximativ 40 de zile, iar puii vor învăța treptat să zboare, mai întâi ținându-se aproape de părinți. Dar, treptat, vor începe o viață independentă.

Vânătoare pentru un vierme

Fotografie păsări de vânătoarePorumbelul de pădure este adesea obiectul vânătorii de sport. În ciuda naturii prudente a păsării, oamenii au învățat să-și amăgească vigilența, imitând cu glas vocea unei păsări sau folosind o mancă - ademenind o pasăre.

În timpul verii, vânătoarea cu sperietoare de pădure pădure este larg răspândită, datorită căreia este posibil să se atragă omologul său viu într-o capcană pregătită. Dar orice vânătoare pentru aceste păsări precaute necesită experiența, răbdarea și rezistența vânătorului.

Important! Conform legii, utilizarea armei pneumatice în vânătoare este interzisă! Prin urmare, merită să ne gândim la alte căi.

Carnea unui porumbel forestier nu se distinge prin calitățile sale gustoase, prin urmare vânătoarea este doar sportivă.

protecție

O anumita subspecie de porumbel de pădure, Columba palumbus azorica (Azov lemn porumbel), care locuiesc pe insulele Azov Pico și Sao Miguel, este pe cale de dispariție, astfel încât sunt incluse în Cartea Roșie și este protejat. Anterior, aceste păsări s-au întâlnit pe toate insulele din arhipelag, dar datorită vânatului crescut, dimensiunea populației a fost redusă drastic, iar pasărea a fost protejată. Acum acest tip nu amenință nimic.

Dar, din păcate, nu a fost posibil să se salveze vagoanele din Madeira, care au fost distruse definitiv la începutul secolului trecut.

Celelalte specii de porumbei forestieri sunt încă în pericol, însă numărul lor scade nu numai din cauza popularității vânătorii de sport, dar și datorită despăduririi active.

Pigeon vyahir - o pasăre frumoasă din pădure, o adevărată decorare a pădurilor de conifere. La fel ca toți porumbeii, vitții preferă alimentele vegetale, iar fidelitatea păsărilor unul altuia nu poate fi decât atinsă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncăPorumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă
Cum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilorCum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilor
Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasăCe porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă
Porumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizațiPorumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizați
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Porumbei de porumbei: nume, descriere, pozePorumbei de porumbei: nume, descriere, poze
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Frumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbelFrumusețea naturii sălbatice: ceara de porumbel
Boli ale porumbeilor și tratamentul acestora: o descriere a simptomelorBoli ale porumbeilor și tratamentul acestora: o descriere a simptomelor
» » Porcine porumbei de pădure: o descriere a păsării
© 2021 amigdas.com