amigdas.com

Pesti de pește tetra: descriere

Pește de acvariuRecent, fanii peștilor de acvariu aleg din ce în ce mai mult tetrachromul lor. Acestea sunt pește foarte colorat și pașnic, sunt interesante de observat. Un acvarist de inceput este ideal. Aripile si coada sunt bizar curbate si frumos delimitate. Coada peștelui reprezintă vizual două lame. Suprafața dorsală la majoritatea speciilor este lungă și ascuțită, ca o aripă de rechin.

descriere

Peștele de acvariu tetra este considerat o specie decorativă de pește. Tetr se referă la genul de haracin. Este un pește mic, are o formă romboidală a trunchiului, ușor aplatizat din lateral. Există o varietate de culori, există și un singur colorat pește. Există adesea pește de argint, al cărui corp este traversat de dungi negre. Și, de asemenea, există pești de culoare neagră, cu jenti roșii în jurul ochilor. Blackfishes au și ochi albaștri.

Capacul de ghirlandă nu se umflă, botul peștilor este mic, ochii sunt rotunzi și mari. Frons convex. Cântarele se joacă în lumină, reflectă lumina și strălucesc frumos.

Cele mai frecvente sunt următoarele nuanțe de tetras culoare:

 • de măsline;
 • verde;
 • galben;
 • roșu;
 • galben-verde;
 • albastru deschis;
 • gri, cu patch-uri colorate;

Tipuri de tetras și descrierea lor

Pentru astăzi în natură există zeci de specii, dintre care majoritatea trăiesc într-un mediu natural. În sălbăticie, acest pește se găsește în America de Sud.

Pentru acasă, reproducere acvariu crescătorii preferă următoarele specii de pești:

 1. Amanda.
 2. Sticlă tetra.
 3. Lemon tetra.
 4. Tetra tetrahidrat;

Tetra AmandaAmanda este un pește mic de culoare strălucitoare. Pe măsură ce o specie a fost introdusă recent, în 1987, cercetătorul Heiko Blecher. A fost numit după mama lui Heiko. În mediul natural apare în Brazilia, în afluenții din Amazon. Ea are un corp alungit, ușor aplatizat din lateral, cu culoare predominant roșu-portocaliu. Oglinda ochilor de o culoare bogata de aur. Suprafețele nepereche, au o culoare roșie deschisă. Suprafața dorsală și coada împodobesc impregnările unei nuante gri-gri. Peștele este mic, cu o lungime de numai 2-3 cm. Planctonul este preferat pentru mâncare, iar alimentele speciale din magazinul de animale de companie nu vor refuza. Prin natura, pești activi, în mișcare.

Sticlă tetra este numit așa pentru că corpul său este aproape complet transparent. Într-adevăr, puteți examina cu ușurință organele interne și coloana vertebrală. Forma corpului alungită, aplatizată lateral. Șeful formei normale, fruntea ușor convexă. Coada este vopsită în roșu. Suport dorsal de lungime medie, precum și abdominală. Ea este foarte mobilă, preferă să intre în turme. În mediul natural apare în Brazilia, Columbia, Peru.

Lemon tetra are o culoare frumoasă, neobișnuită. Dacă te uiți la pește în lumină, îi poți vedea interiorul și chiar și oasele coastelor. Corpul are forma unui oval, aripile apar transparente, dar de fapt ele sunt o culoare galben deschis. Coada este bifurcată, corpul are o culoare lămâie. Ochii roșii, lipsa marginii ochilor. Pești mici, de 3-4 cm lungime. Se întâmplă în afluenții din Amazon, se hrănește cu planctonul de suprafață.

Trandafir roșuTrandafir roșu ei o numesc încă un rhodostom. Creatură foarte frumoasă, cu scări strălucitoare de culoare de lamaie palidă. L-au sunat roșu-nas pentru un cap roșu aprins. Pe cap se află o monetărie de romb de lămâie. Corpul este alungit, coada este bifurcată, are pete negre și albe de formă ovală. În plus față de frumusețea și culoarea neobișnuită, peștele este renumit pentru dispoziția iubitoare a păcii, este capabil să se întâlnească cu vecinii săi pașnici iubiți. Distribuit în America de Sud. Planta și furajele gata pentru consum sunt folosite pentru hrană.

Îngrijirea și

Producătorii ar trebui să țină cont de faptul că calitatea culorii acestui pește depinde de calitatea conținutului. Cu îngrijire săraci, peștele se diminuează considerabil. Există câteva sfaturi importante, aderente la care amelioratorul poate face față cu ușurință reproducerii acestor specii de pești de acvariu:

 • Acvariul este potrivit pentru un volum minim. 30 de litri vor fi suficiente.
 • Apa trebuie să fie curată și filtrată. Temperatura este de 22-25 grade, aciditatea nu este mai mare de 5-6, rigiditatea nu este mai mare de 13-15. Săptămânal este necesar să se adauge aproximativ 1/6 din volumul de apă curată constantă.
 • Filtrul este necesar. Iluminarea trebuie difuzată, lumina să fie moale și moale. Un colț este recomandat să rămână întunecat, să-l planteze cu plante. Acest unghi va fi considerat un adăpost pentru pești.
 • Este de preferat să alegeți o culoare închisă. Nisipul sau pietrisul netezit este bine.
 • Această specie nu strică plantele, dar prezența lor în acvariu este obligatorie. Aquariștii pot alege alge marine în propriul lor acvariu la discreția lor.
 • Ca un decor, snags, pietre mari netede va face.

Puterea tetra

Teterele mănâncă aproape totul, din acest punct de vedere nu sunt pretențioase. Experții recomandă hrănirea acestei specii cu alimente vii, uscate și chiar congelate.

Experții recomandă oferirea tetra:

 1. bloodwormLipitori.
 2. Tubifex.
 3. Artemy
 4. Daphne
 5. Cyclops.
 6. Fructe zboară.

Nu este recomandat să-l hrăniți într-un mod monoton, uneori este necesar să stricați peștii cu tratează. Zilele de descărcare sunt opționale.

Natură și vecinătate

Prin natura lor, acestea sunt pești foarte pașnici, activi și mobili. Își plac spațiul, se joacă cu ceilalți. Ei preferă să se rătăcească în pachete.

În mod izolat, caracterul tetra este foarte răsfățat. Peștele devine agresiv, atacă vecinii, poate aranja o luptă vulgară dacă cineva își invadează teritoriul.

Faceți pașnic împreună cu peștii de aceeași dimensiune cu tetrami. Nu se recomandă plantarea legăturilor de acvariu cu cichlide, pești de aur. Cichlidele sunt prădători destul de agresivi, deci tetrisul poate deveni o pradă pentru cichlide. Se simt bine cu gupieni, spadasini, Congo și cardinali.

reproducere

Este posibilă reproducerea în acvariu a acestei specii de pești. La cel de-al 6-lea an de viață al pestilor, perioada de pubertate se termină în aceste pești și încep să caute o pereche. Dacă peștele există în pachet, alegerea partenerului nu va fi foarte dificilă. Tetra poate pune aproximativ 150 de ouă la un moment dat. Crescătorul trebuie să aibă grijă de protecție, deoarece teturii pot mânca caviarul.

Ca protecție, puteți să reinstalați femeia "însărcinată" înainte de sfârșitul sughițului.

Se taie trabucul din ouă timp de 3-4 zile. Bebelușii sunt hrăniți cu infuzorii și gălbenușul de ou fiert. Filtrul este obligatoriu în acvariu cu prăjitură, numai puterea va trebui să fie setată la minim. Puiul tetra este slab, nu supraviețuiesc tuturor. Prăjeții mari ar trebui să fie separați de cei mici, astfel încât cei mari să nu rănească pe cei mai slabi. La 3-4 săptămâni de viață, prăjiturile dezvoltă culoare.

Ar trebui să vă amintiți, că angajamentul de sănătate și dezvoltarea normală a animalelor lor de acvariu este grija corespunzătoare. Dacă nu respectați recomandările pentru îngrijire, peștele nu va putea să se înmulțească, să mănânce în mod normal și, eventual, să moară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Particularitățile conținutului de somn pterygochleum de somnParticularitățile conținutului de somn pterygochleum de somn
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
» » Pesti de pește tetra: descriere
© 2021 amigdas.com