amigdas.com

Gurami nitenoscy - pești de acvariu frumos, nepretențios și diferit

Gurami nitenoscyGurami de pește de acvariu sunt pești liniștiți, pașnici, într-un acvariu general care arată spectaculos. Gurami este un pește de acvariu neobișnuit, lucru neobișnuit este că peștele are un organ labirintic. Ei pot respira un pește, dizolvă oxigenul din organism. În ciuda celor neobișnuite, nu este dificil să se ocupe de ea.

Originea gurami

Gourami aparțin macrotopodelor de familie, subordonat labirint. În natură, ele apar în regiunile din Asia de sud-est. Tradus din latină, numele gurami înseamnă "având un fir pe burtă", așa că se numesc guru nitenos. Nitenos are două aripi lungi, adică o rază. Razele unui pește se ajută să navigheze în spațiu. Dacă le observați, puteți vedea cum peștele atinge pereții acvariului, plantelor, obiectelor decorului, astfel că le examinează.

Descrierea peștilor

Pește cu gurami cresc până la 15 centimetri în lungime, dar lungimea depinde de volumul acvariului. Corpul este gurami plat de pe laturi. Lungimea inferioară este întinsă pe întreaga lungime a corpului. Aripile dorsale sunt destul de scurte. La femele, are o formă rotunjită, la bărbați este evidențiată. Deci, determină doar sexul acestor pești.

Sunny de GouramiColorarea peștilor poate fi foarte diversă, depinde de speciile de pești. Unele specii au pete luminoase, dungi, suprasaturi. După dobândirea acvariștilor poate observa pierderea de culoare la animalul de companie, acesta este cel mai frecvent fenomen. O astfel de reacție apare într-un pește în timpul unei perioade de stres. Când se obișnuiește cu noile condiții, culoarea va deveni din nou luminată și saturată.

Cu bună grijă, animalele de companie pot trăi în acvariu timp de până la 7 ani.

Tipuri de gurami

Există multe tipuri de guru, Cele mai frecvente în acvariile domestice sunt:

 • E soare.
 • Pearl.
 • Am găsit.
 • Lunar.
 • Kissing.
 • Dragă GuramiMiere.
 • Miniatură.
 • Sumatra.
 • Brown.
 • Albastru.
 • Mârâie.
 • Aur.
 • Ciocolata.

Gurami în acvariu

Acvariul ar trebui să fie spațios, dacă există plante, atunci stratul superior al apei trebuie curățat, astfel încât peștele să poată înota liber. La urma urmei, acestea sunt, cel mai adesea, în straturile superioare ale apei. Acvarii rotunde nu sunt potrivite pentru a trăi aceste specii, nu au suficient spațiu pentru înot.

Aceste pești sunt destul de sărituri și, prin urmare, este necesar să închideți acvariul cu un capac. Capacul trebuie să fie din material plastic și să se lase în aer. Dacă acoperiți acvariul cu sticlă, peștele nu va avea suficient aer, deoarece înghite periodic aerul de pe suprafață.

În partea de jos a acvariului este mai bine să puneți un grund de culoare închisă. Cu un astfel de sol, peștele va arăta și mai colorat. Ca grund, pietricelele și pietrele mici sunt potrivite. Este mai ușor să aveți grijă de un astfel de grund, este pur și simplu spălat dacă este necesar. Dincolo de fundul nisipos, este dificil de a avea grijă și nu este ușor pentru un acvarist aspirant să țină un ochi asupra purității în acvariu.

Din plante puteți planta tufișuri mici de specii înrădăcinate. Pe suprafata puteti reduce plantele plutitoare pe suprafata. La distribuirea plantelor, merită să ne amintim că spațiul liber pentru înot ar trebui să fie suficient. Dacă plantele au crescut, atunci trebuie să fie subțiate.

Blue GouramiResponsabilitatea este de a aborda organizarea iluminatului. Puteți instala acvariul în așa fel încât să primească o cantitate mare de lumină solară. Dar puteți instala iluminarea artificială. Puterea sa trebuie selectată ținând cont de numărul de pești din acvariu și plante vii.

Aproximativ o dată pe săptămână, este necesară înlocuirea apei cu una nouă. Scurgerile costă aproximativ 25% din volumul total și se adaugă.

Principalii indicatori de conținut

 1. Volumul acvariului pe trei pești poate fi de 40-70 de litri.
 2. Parametrii apei nu sunt importanți, Pentru a verifica aciditatea și rigiditatea nu este necesar, valorile medii sunt destul de potrivite.
 3. Temperatura optimă a apei 24-28 grade, dar este permisă scăderea temperaturii la 20 de grade, animalele de companie nu vor fi foarte deranjate.
 4. filtrare trebuie să se facă în mod constant, dar dacă nu există, atunci peștele va supraviețui.
 5. Aerarea poate fi activată pentru câteva ore, dacă este necesar, peștii înșiși vor înghiți aerul de pe suprafață.

Mâncarea de gurami de acvariu

Pentru orice fel de pește va fi cea mai bună mâncare pentru mâncarea vie. Pot fi diferite crustacee, viermi. Aquariștii hrănesc de obicei pești cu molii, coretra, daphnia, tubule, infusoria și așa mai departe. Dar merită să ne amintim că furajele prea mari trebuie să fie șlefuite în prealabil, astfel încât animalele de companie să poată lua alimente prin gură. Conducta a trebuit aproape întotdeauna să fie tăiată.

Brown GouramiDacă nu există posibilitatea de a hrăni animale de companie alimente vii, atunci puteți cumpăra o hrană înghețată în magazinul de animale de companie.

Pentru o schimbare, puteți include în alimentația dvs. hrana uscată de producție industrială. Peștii vor mânca orice fel.

Ca un tratament, puteți oferi pește la ficat, carne, pește, brânză de vaci și fulgi de ovăz. Dar numai într-o formă deformată, astfel încât peștele să-l poată apuca.

Hrăniți-le de 2 ori pe zi. O zi pe săptămână puteți aranja descărcarea și nu hrăniți pește, le va face bine. Dar nu le puteți supradimensiona, de la conservarea constanta a speciilor pot avea boli ale sistemului digestiv. Resturile de alimente trebuie îndepărtate la 10 minute după hrănire. Dacă lăsați hrana în acvariu, se va deteriora rapid și va începe să se elibereze substanțe toxice direct în acvariu, iar peștii pot fi otrăviți.

Cu cine să se stabilească noi animale de companie?

Gurami sunt o specie liniștită, astfel încât să poată fi păstrate împreună cu orice pești pașnici. De exemplu, ornitorincul, Botia, scalari, Mollies, tipuri pașnice de ghimpi, Donaciinae, Rasbora, tetras, zebrafish, și așa mai departe.

Cu prădătorii, ei nu ar trebui păstrați, chiar dacă au dimensiuni mici, pot mușca aripioarele gurami.

Creșterea peștelui la domiciliu

Reproducerea de către gurami poate apărea într-un acvariu comun, este foarte interesant să observăm reproducerea. Nerestitsya diferite specii de gouram poate la vârsta de 6-12 luni.

Dacă doriți să urmăriți reproducerea, iar în animalele de acvariu general nu se înfulece, este mai bine să vă pregătiți pentru reproducerea lor. Înainte de reproducerea peștilor timp de 2 săptămâni alimentate cu alimente nutritive de origine animală, ar trebui să aibă o mulțime de proteine.

Gurami, un fel de pește de acvariu diferit și diferitÎntr-un acvariu separat este necesar să se topească apa stabilită, o puteți apăra chiar în momentul în care se reproducă. Se instalează un filtru, se organizează un curent mic, iar deasupra apei nu ar trebui să se miște. De asemenea, este necesar să instalați un termometru pentru acvariu și un încălzitor. Temperatura apei va trebui ridicată la 28 de grade.

Plantele de acvariu trebuie să fie pe suprafața apei, fără ca acestea să nu aibă loc.

Renunțarea la labirint

O femeie cu o burtă rotunjită și un bărbat este transplantată într-un teren de reproducere pregătit. Câteva zile mai târziu, bărbatul începe să construiască un cuib. Reproducerea nu poate să apară dacă peștii nu sunt încă pregătiți pentru reproducere. Folosește plante, creează bule și le ține împreună cu salivă. Când cuibul este gata, femelele își găsesc ouăle în ea și bărbatul îl fertilizează imediat. Dacă ouăle individuale ies din cuib, bărbatul le duce înapoi în gură. Reproducerea poate dura câteva ore, depinde de priceperea peștelui. Unele tipuri de guru pot arunca până la o mie de ouă, dar de obicei sunt 100-200 bucăți.

când care depune icre completat este necesar pentru transplantul de sex feminin de la reproducere, nu mai este necesar. Dar bărbatul va monitoriza constant caviarul, avea grijă de el. Masculul poate fi scos după ce ouăle au străpuns.

Creșterea puietului

Pentru caviar nu este necesar să privim în mod special, totul ar trebui făcut de către bărbatul însuși. După 24-72 de ore de prăjire ar trebui să se formeze prăjiți. Apoi masculul poate fi transplantat. Rata de incubație a prăjirii depinde de temperatura apei, care a fost pe tot parcursul perioadei de reproducere.

Fry de GouramiCând ouăle s-au transformat în larve, nu au nevoie să le hrănească, se hrănesc cu saculete de gălbenuș. Larvele atârnă în cuib. Dar când prăjiturile încep să înoate, puteți să le oferiți un hrănitor. Cea mai bună mâncare pentru prăjit este infusoria, ele sunt de dimensiuni adecvate, iar prăjiturile sunt ușor de prins.

Hrănirea prăjiturii este de 4-6 ori pe zi, iar prăjina trebuie să fie hrănită în mod constant. Este imposibil să supraîncărcați prăjiturile. Când prăjina crește puțin, ei pot oferi furaje mai mari, de exemplu, larvele Artemia. Mâncarea vie este cea mai hrănitoare și trebuie preferată. Dar pentru o schimbare, se poate oferi o prăjitură gătită gălbenuș de ou.

Numărul de furaje este redus treptat, iar în 3 luni puiul trebuie să fie deja mâncat de 3 ori pe zi.

Boli de gurami

În ciuda faptului că peștele este nemaipomenit, se poate îmbolnăvi. Există boli care sunt afectate de gurami:

 • pseudomonosis. Boala poate fi determinată de petele mici întunecate de pe corpul peștilor, care ulterior se transformă în ulcere. Dacă nu începeți tratamentul la timp, peștele moare.
 • limfocitoza. Debutul bolii poate fi determinat prin ulcere, umflături, umflături și răniri. Rândurile se numesc limfocite. Este necesar să se acorde atenție branhiilor, sunt așezate copepoduri.
 • aeromonosis. Peștele refuză să mănânce, în timp ce stomacul este zdrobit și apar vânătăi, animalul poate întotdeauna să stea pe fund. Această boală poate apărea cu o schimbare bruscă a parametrilor de apă din acvariu.

Aceasta nu este întreaga listă de boli, ele pot fi infectate cu alte boli. Dacă se vede în pește acvariu cu pete suspecte pe corp sau aripioarele, ea a fost mută malnutriți și ciudat, este în valoare de o dată transplantat de la alte animale de companie.

Majoritatea bolilor sunt contagioase, iar dobândirea unui animal de companie trebuie să fie amintit că poate infecta toți locuitorii acvariului. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să aranjați o carantină pentru noul venit. Pentru a face acest lucru, peștele este trimis într-un recipient separat cu apă curată. În fiecare zi trebuie să fie plantată într-o baie cu o soluție antiseptică. Astfel de soluții pot fi achiziționate la un magazin de animale de companie, de exemplu, rivanol, albastru de metilen sau oxitetraciclină. Carantina durează aproximativ 7 zile.

Achiziționarea de pești sănătoși

În general, atunci când cumperi, trebuie să te uiți la pește, dacă înota în mod corect. Dacă înoată energic, atunci merită examinată aspectul ei. Pe corp nu ar trebui să existe daune și creșteri ciudate, iar coloana vertebrală ar trebui să fie uniformă. Aripile nu trebuie să fie mușcate, deteriorate sau deformate și nu trebuie să aibă nici o placă. Ochii peștilor trebuie să fie clare și curate. Numai un pește sănătos poate trăi mult timp și poate aduce descendenți.

Gurami sunt locuitori frumoși și vibranți ai acvariului. Și în condiții favorabile cresc și ele. Nu este necesar un acvariu mare pentru ei, aerarea și filtrarea nu pot fi aranjate. Parametrii apei nu pot fi măsurați. Toate acestea confirmă faptul că în orice acvariu acest locuitor va fi destul de bun, iar acvaristul va putea să-și admire frumusețea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Conținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestoraConținutul peștilor de pe acvariu și al reproducerii acestora
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Sticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijireSticla de somn. Caracteristici de întreținere și îngrijire
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Gurami nitenoscy - pești de acvariu frumos, nepretențios și diferit
© 2021 amigdas.com