amigdas.com

Cat Toger: descrierea, îngrijirea și conținutul rasei

Cat de raseToiger - o rasă de pisici, al cărei nume în traducere sună ca un tigru de jucărie sau un tigru de jucărie. O rasă rară, un statut, scumpă, este un indicator al prestigiului și respectabilității în societate. Judy Sagden, autorul rasei, și-a stabilit sarcina de a găsi genul de pisici care seamănă cel mai mult cu aspectul tigrilor. Experimentul ameliorator a fost un succes. Realizând activitatea de selecție, Sagden a susținut că rasa de design îi va aminti oamenilor despre tigrii dacă aceste animale rare nu ar putea fi salvate de la dispariția completă.

Descrierea rasei

Străpânul rasei Judy a adus-o India în 1993. Forma capului și a urechilor pisicii era surprinzător ca un tigru. Selecția atentă a condus la rezultate reușite. În 2000, pentru prima dată, jucăriile au fost recunoscute oficial. Asociația Internațională de Pisici a inclus animale pe listele sale în 2007.

Rasa este foarte tanara si standardul este in curs de dezvoltare. Crescătorii fac eforturi în mod constant pentru a scoate la lumină persoane cu ochi mai mici, urechi mai rotunjite, păr luminos pe burtă și benzi puternice de portocale. Au fost făcute încercări de a reproduce rasa cu culoarea albă (de argint) de bază pentru a obține un toggel alb, nu un albinoc. La etapa de formare a rasei, togherii au fost traversati cu pisici de bengal. Împerecherea era necesară pentru fixare fizic caracteristicile rasei. După recunoașterea oficială a "tigrilor decorativi", interdicția a fost interzisă. În prezent, a fost creată o schemă strictă de legare a porcilor legați, ceea ce face posibilă păstrarea purității rasei.

apariție

Norma de către TICA pentru togers este considerată:

 • Greutatea corporală. Animalele sunt persoane mari. Greutatea femelelor și masculilor variază de la 6,5 ​​kg la 10 kg, în funcție de sex.
 • Structura corpului. Corp cu mușchi bine dezvoltați, tip atletic cu piept larg. Înălțimea dintre piept și suprafață trebuie să fie egală cu înălțimea corpului. Silueta generală este oase netede, puternice.
 • Head. Craniul este de formă rotundă, de dimensiuni medii.
 • Botul. Are forma unei inimi inversate. Maxilar și bărbie cu crocant contururi, mușcături de tip standard. Nasul este lărgit de la podul nasului până la nări. Cea mai bună opțiune este dacă lățimea nasului este egală cu distanța dintre ochi. Podul nas poate fi ușor concav.
 • Ochii. Mici sau mijlocii, situate sub o înclinație ușoară față de urechi, distanțate pe larg, intens albastru, galben-galben, verde.
 • Descrierea de către Cat a jucărieiUrechile. Mărime medie, fără "perii", rotunjite cu păr gros pe temple și auricule.
 • Extremitati. Umerii sunt netede, labele sunt largi, picioarele sunt la fel de lungi. Degetele de la picioare par lungi și mari.
 • Coada. Aterizare redusă, lungă, densă, flexibilă.
 • Culoare și lână. Culoare - tigru tabby. Parul scurt, moale, elastic are un efect de relief, care a fost obținut prin prezența părului lung de o nuanță mai închisă. Un semn al unei rase bune este considerat a fi o acoperire mai groasa pe oasele obrazului, temple. Substratul poate include lână gri. Parul trebuie să aibă o culoare uniformă. Suprafețele de lână sunt permise numai în cazul în care acestea nu interferează cu contrastul de culoare.

Rasa de pisici are o trăsătură neobișnuit culoarea obișnuită a tabrei de tigru:

 • Contrastul este o caracteristică distinctivă importantă a culorii lână în tigrul pisicilor. Blana principală trebuie să aibă o culoare aproape portocalie strălucitoare, varietăți acceptabile de culoare, inclusiv nuanțe de culoare brună. O pisică poate avea o spate întunecată, dar o bandă întunecată de-a lungul coloanei vertebrale este inacceptabilă. Prezența de cercuri, pete, benzi paralele în culoare este exclusă.
 • Participarea la frunte un loc care își amintește un fluture.
 • Ochii, buzele, fundul mușchilor sunt marcate cu un dermatograf neagră. Pe coadă și labe, pielea trebuie să fie neagră.
 • Barele întunecate se deosebesc în jurul gâtului și nu se rotunjesc ca în culoarea obișnuită a tigrului.
 • Pahare de culoare albă pe semnul feței rasă pură.
 • Culoarea caroseriei permite un număr limitat de pete alungite. Trupurile largi pe trunchi sunt binevenite, care se pot ramifica și formează intervale mici.

caracter

Caracterul pisicilor din rasa nu este deloc "tigru". Proprietarii pisicilor le consideră excepționale. Jucătorii sunt animale de familie, se simt bine cu membrii "pachetului", indiferent dacă sunt câini sau copii. Sociabil și iubitor, jucăuș, dar mereu simțind dorința proprietarului de a fi singur, animalele sunt surprinzător de confortabile pentru păstrarea atât într-o casă privată, cât și într-un apartament.

Instinctul unui prădător nu este cel mai mult puternic parte a rasei, dar jocul de vânătoare face parte din divertismentul zilnic al togherilor.

Jucătorul cu proprietarulSpre deosebire de cele mai multe rase de pisici domestice, "tigrii de jucărie" cum ar fi apa și plimbări pe o lesa.

Animalele de companie de la o vârstă fragedă tolerează cu ușurință o schimbare de ședere, de călătorie, de călătorie. La o vârstă mai matură, toggerii sunt mai atașați de locuințe. Animalele nu le plac restricțiile spațiale, deci este nevoie de timp pentru a le învăța să le transporte.

Toeger are nevoie de activitate fizică, pisica nu va renunța la posibilitatea de a alerga pe un teren accidentat. În cazul în care proprietarii vor lăsa animalul pentru o perioadă lungă de timp singur, atunci ei ar trebui să aibă grijă de petrecerea timpului liber.

Rasa de pisici trainability, ei învață repede regulile de comportament. De obicei, deja în a șasea săptămână de viață, pisicul este capabil să stăpânească arta de a folosi tava.

Tigrii domestici se confrunta cu o criza psihologica in timpul adolescentei. Pisicile adulte au o stropie hormonală care afectează comportamentul lor. Animalul de companie poate provoca proprietarul, dorește să-și demonstreze maturitatea și autonomia. "Revolta" va ajunge rapid la zero, dacă este tratată corespunzător cu animalul, permițând adolescentului să se "descarce" din când în când.

Recomandări pentru întreținere și îngrijire

Jucătorii nu sunt împovărați în conținutul rasei, necesită o îngrijire clasică, care include: proceduri normale de igienă, selecția unei alimentații adecvate, atenție la caracteristicile de sănătate, siguranță.

igienă

În nevoia de igienă:

 • lână. Nu este greu să ai grijă de lână scurtă de togeri, nu ai nevoie de îngrijire specifică și de baie privată. Se recomandă spălarea animalului după necesități cu șampoane hidratante. "Tigrii" de obicei se ocupă cu succes de păr. Ajutorul este necesar numai în timpul sezonului de bălăcire, când vechea substrat se îndepărtează cu o perie specială.
 • Ochii și urechile. Ochii ștergeți cu tampoane de bumbac, umezite în apă caldă, îndepărtându-se secrețiile. Urechile sunt tratate cu vată de bumbac impregnată cu ulei de petrolatum. Procedurile igienice sunt efectuate săptămânal.
 • Pisica zgarietoare pisicaGheare. Jucătorii au înțeles și puternic gheare. Cât mai curând posibil, pisoiul este recomandat să fie învățat să zgârie. Ghearele sunt în mod regulat tăiate.
 • Dinți. Predispozițiile la afecțiunile dentare în tegumente nu. Ca și în cazul tuturor pisicilor cu vârsta, există o amenințare de formare a tartrului. Utilizarea produselor alimentare uscate rezolvă parțial problema. Gândirea peleților de alimente uscate, pisica curăță placa primară. Este obligatoriu să se efectueze examinări regulate și curățarea preventivă a dinților.

Sursă de alimentare

Principala cerință pentru alimentația togherilor este conformitatea bilanț. O atenție deosebită este acordată consumului suficient de microelemente, având în vedere coloana vertebrală puternică a animalului. Pepinierele folosesc hrană premium și superpremium pentru hrană.

siguranță

Se crede că, ca urmare a muncii de selecție, tegorii au fost privați de instinctul de a găsi următoarea. Prin urmare, în cazul în care "tigrul acasă" este pierdut, nu va fi capabil să se întoarcă acasă pe cont propriu.

În legătură cu această caracteristică a rasei, se recomandă să faceți ceva serios accent cu privire la respectarea măsurilor de securitate, chiar dacă pisica nu iese pentru plimbări. Deși toate animalele de rasă sunt cioplite, nu este inutil să obișnuim animalele de companie la guler cu jetonul de adresă și clopot.

Caracteristici de sănătate

Punerea în aplicare a recomandărilor pentru îngrijire și întreținere garantează o durată lungă (până la 15 ani) și o viață de sănătate deplină. Controlul strict al îmbălsămărilor a oferit rasei absența bolilor genetice și a anomaliilor. Astfel de probleme ale unor rase prestigioase de pisici ca alergii, tulburări digestive, tendințe la disbacterioză și un set de exces de greutate pentru togeri nu sunt relevante. Animalele tolerează perfect vaccinarea. Sarcina și nașterea, de regulă, merg fără complicații.

Achiziționarea de pisoi

Pisoi cu mamareproducere Lucrați pentru îmbunătățirea rasei, alături de Judy Sagden, nu duceți mai mult de 50 de pepiniere în întreaga lume. Înainte de a vinde toate pisoii sunt sterilizați și vânduți ca animale de companie. Îmbrăcămintea nu se efectuează niciodată acasă. Toate trecerile sunt strict reglementate. Toagii sunt pisoi numai cu un pedigree pur. Împerecherea cu alte tipuri de pisici este strict interzisă de autorul rasei. Aceste circumstanțe explică de ce un tegăr adevărat poate fi achiziționat numai într-o grădină specializată.

Jucătorii sunt considerați o rasă rară, astfel încât costul unui "tigru acasă" de rasă pură este ridicat. Prețul unui pisic variază de la 1 mie la 3 mii de dolari.

Tigrii "jucăriilor" sunt scumpe, dar datorită subtilității lor, eleganța, dispoziția prietenoasă sunt populare și interesul pentru ele nu este stins.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
Pentru a vedea un tigru într-un vis. Interpretare în cartea de visPentru a vedea un tigru într-un vis. Interpretare în cartea de vis
» » Cat Toger: descrierea, îngrijirea și conținutul rasei
© 2021 amigdas.com