amigdas.com

Boat `Cossack`: specificațiile a 5 modele principale

Kazanka 5m2 caracteristici tehniceCe este comun între un bombardier strategic și o barcă cu motor?

 • «Kazanka 6»

Se pare că nimic, dacă barca nu este numită "Kazanka".

Soarta a ordonat ca barca "Kazanka", cunoscută tuturor pescarilor, să fi fost produsă de peste 60 de ani la fabrica de aviație din capitala Tatarstanului.

Tineretul Kazaniei

Barca își datorează numele râului Kazanka, care se varsă în Volga lângă zidurile Kremlinului Kazan. Lansarea barcii în 1955 a coincis cu crearea rezervorului Kuibyshev, care a făcut un estuar uriaș de la un mic râu. Gura Kazaniei a fost și rămâne un loc tradițional pentru patinajul cu barci de către cetățeni și, în acest sens, numele noului vas a fost mai mult decât simbolic. Ulterior, a devenit o bună tradiție să numim bărci mici la numele râurilor sau lacurilor lângă care se afla producția. Deci existau ambarcatiuni cu nume "Dnepr", "Ob", "Neman", "Ladoga".

Kazanka a devenit prima barcă de producție în masă din URSS. Înainte de retragerea din producție în 1978, au fost produse aproximativ 200 de mii de ambarcațiuni de la prima modificare. În câțiva ani, planta producea până la 2000 de bărci pe lună.

Cu avionul, barca era conectată nu numai cu atelierele unei fabrici, ci și cu materialul din care a fost făcut. Aliajul de aluminiu și cupru, mai bine cunoscut sub numele de duraluminiu, era foarte potrivit pentru fabricarea unei barci. Proprietățile structurale ale materialului au asigurat rezistența și ușurința necesare pentru un vas de dimensiuni mici, iar duralina timp de multe decenii a devenit materialul principal pentru bărcile metalice.

Prezentare generală a intervalului

În timpul istoriei fabricii de avioane din Kazan au dezvoltat și au produs mai multe modele de bărci cu motor. Multe dintre ele au devenit obiecte de imitare de către alți constructori de nave. Și numele "Kazanka" a devenit un sinonim pentru o întreagă clasă de bărci simple cu motor.

Prima serie de bărci

Prin proiectarea sa, prima "Kazanka" a fost o punt tipic - unghiul de deadliness pe transom a fost de numai 4 grade. Acest tip de coca a oferit trei avantaje principale:

 • Caracteristici tehnicesimplitatea fabricării;
 • confort în apă mică;
 • acces rapid la modul de planificare.

Cu toate acestea, la viteze mari, ambarcatiunile cu o astfel de geometrie a carcasei pierd stabilitate si se pot deplasa. Această lipsă nu sa manifestat în mod special, atât timp cât industria a produs motoare cu motor slab. Puterea maximă care ar putea fi realizată în Kazanka a fost de numai 15 litri. a.

Primul deceniu de producție a barcii a fost echipat în principal cu un motor de 10 CP, "Moscova". Industria nu a produs motoare mai puternice. Caracteristicile dinamice ale unei astfel de motociclete au fost destul de modeste, însă nici consecințele negative nu au fost generate de frenezie.

Odată cu apariția legendarului motor de barcă "Whirlwind" la mijlocul anilor 1960, situația cu siguranța apei sa deteriorat brusc. Cazurile de răsturnare au devenit mai frecvente.

O altă problemă de securitate este blocurile de flotabilitate, care au fost instalate numai în arc. Drept urmare, atunci când cabina de pilotaj a fost inundată cu apă, barca a fost scufundată în apă cu o diferențiere puternică față de pupa. Pe suprafața apei, numai arcul a rămas. Părea că pasagerii puteau să rămână în vârful barcii înainte ca ajutorul să vină. Dar pe nas era un singur mâner, pentru care puteai apuca.

Experiență negativă designerilor forțați să reflecteze asupra modernizării bărcii și a barcii cu motor "Kazanka-M" a apărut pe lumină. Aceeași barcă, dar producția Șantierului Naval de la Marea Neagră, a devenit cunoscută sub numele de "Yuzhanka". Caracteristica principală a noii modificări a fost utilizarea de bule - elemente speciale sub formă de aripi sudate la pupa barcii.

Dar, în general, caracteristicile "Kazanka-M" au repetat cifrele primului-născut:

 • Caracteristici tehniceLungime - 4, 63 m;
 • Lățimea este de 1,6 m;
 • Greutatea maximă a încărcăturii este de 400 kg;
 • Înălțimea laturii este de 0,68 m;
 • Greutatea maximă este de 145 kg;
 • Numărul pasagerilor - 4;
 • Puterea permisă a motorului este de 25 de litri. a.
 • Viteza maximă cu motor de 20 litri. a. - 30 km / h.

Instalarea de bule a crescut lățimea vasului de la 1,24 m la 1,6 m, care a permis instalarea motorului cu o capacitate de până la 25 de litri. a. În consecință, indicatorul de masă maximă a crescut cu 7 kg.

Buli a mărit lățimea vasului, ceea ce a avut un efect pozitiv asupra stabilității. În plus, blocurile de flotabilitate au fost plasate în interiorul geamandurilor, permițând bărcilor să rămână pe linia de plutire în caz de inundare a cabinei de pilotaj și pe o chilă uniformă. Instalarea bilelor a schimbat silueta bărcii atunci când a fost privită de sus, pentru care a primit porecla "broom" printre oameni.

Un dezavantaj major a fost lipsa controlului la distanță, însă, după câțiva ani, producătorul a corectat și lansat o versiune a bărcii echipată cu un sistem de direcție și o accelerație. Această barcă cu motor a fost numită "Kazanka-MD".

A doua generație

Cea de-a doua "Kazanka" este cunoscută majorității bărbaților sub indicele "2M". Barcile din primele emisiuni au fost desemnate ca "Kazanka-2", iar în caracteristicile lor era o capacitate foarte generoasă de 8 persoane. Dar, în timp, designerii, aparent, au decis să nu ispitească suveranul rus cu un astfel de indicator și au redus capacitatea permisă a pasagerilor la 6 persoane. Dar chiar și cu acest indicator, barca a fost un campion în capacitatea de pasageri pentru o lungă perioadă de timp.

Al doilea "Kazanka" a apărut la sfârșitul anilor 60. Datorită noilor contururi ale corpului navei, barca arăta mult mai elegantă decât predecesorii săi. Designerii au lucrat serios la geometria coca, crescând chila fundului la 7 grade. Arcul a fost ascuțit. Acest tip de corp este de obicei denumit "fund răsucite".

În exterior, partea din față a barcii cu motor a început să semene cu faimoasele bărci torpile Tupolev din Marele Război Patriotic. Barca a devenit mai navigabilă, ceea ce a făcut posibilă utilizarea barcii în valuri de până la 3 puncte. Cursul barcii pe valuri a devenit mai moale. În același timp, datorită nasului ascuțit, barca avea tendința de a-și îngropa nasul în valul ce urma. Și cu valul însoțitor a arătat o stabilitate slabă a cursului barcii - era pofta.

Având în vedere experiența negativă cu primul "Kazanka", designerii au plasat blocurile de flotabilitate nu numai în zona frontului, ci și sub rândul din spate al scaunelor. Acum, chiar și cu carlinga complet inundată, nava și-a păstrat poziția orizontală.

"Kazanka-2" are următoarele caracteristici tehnice:

 • unghiul de deadliness pe transom este de 7 °;
 • lungime - 5 m;
 • lățime -1,6 m;
 • înălțimea laturii - 0,8 m;
 • puterea motorului permisă - 50 litri. s.;
 • greutatea maximă este de 250 kg;
 • viteza maximă este de până la 55 km / h.

Barca a fost făcută înainte de începutul anilor 80. Această modificare a fost considerată printre proprietarii unuia dintre cele mai de succes din linia de model "Kazanok". În același timp, nava a avut un dezavantaj serios. Mulți proprietari de barci s-au plâns de coroziune. Într-adevăr, "Kazanka-2m" a fost mai predispus la rugină decât majoritatea celorlalți înșelători mici. Acest lucru sa datorat faptului că designul a folosit garnitura de oțel, care a fost montată pe articulațiile pielii.

Pentru lipsa unei barci este necesar să se atribuie absența unei nișă sub-motor - o nișă. Pentru instalarea motoarelor exterioare, a fost furnizat un consola de la distanță. Pe de o parte, a crescut spațiul de locuit pentru pasagerii din cabină, dar a afectat negativ siguranța. Deseori au existat cazuri de deversare a valurilor prin barcă și inundarea motorului.

Există o opinie că lansarea acestei barci a fost oprită în legătură cu introducerea de noi standarde care stabilesc raportul dintre lungimea și lățimea vaselor mici. Dar acest parametru particular pe al doilea "Kazanka" a fost cea mai bună caracteristică.

Cea de-a cincea serie de modele

În gama modelului de cazaci nu există ambarcațiuni cu indicii "3" și "4". Chiar și în timpul producției "Kazanka-2", a început producția celei de-a 5-a serii de bărci. Au fost incluse mai multe modificări. Cel mai recent model sub numărul 5m7 continuă să fie produs acum.

Modelele "Kazanka-5, 5 m, 5 m² și 5 m3" au caracteristici similare. În baza sa, același tip de corp a fost folosit, "fundul răsucite", ca în "Kazanka-2", dar lungimea bărcii a fost redusă cu o jumătate de metru. Ca un exemplu tipic de indicatori ai seriei 5, este suficient să luați în considerare una dintre aceste bărci.

La barca "Kazanka 5m2" caracteristicile tehnice sunt după cum urmează:

 • Greutatea maximă a încărcăturii este de 400 kg;
 • Greutatea maximă este de 190 kg;
 • Lungime - 4,5 m;
 • Lățimea este de 1,6 m;
 • Înălțimea laturii este de 0,72 m;
 • Numărul pasagerilor - 4;
 • Partea inferioară a fundului pe traversă - 5 °;
 • Puterea admisă a motorului este de 55 de litri. a.

Pentru a instala motoarele exterioare pe "Kazanka-5" și "5m" în același mod ca și modelul anterior, a fost utilizat un consola de la distanță. Dar deja pe versiunile următoare de "5m2" și "5m3" a apărut o muchie mult așteptată - o nișă scufundată.

Toate bărcile din acest grup au moștenit de la "Kazanka-2" un dezavantaj asociat cu îngroparea nasului navei în apă, cu entuziasm puternic. Dar dacă la Kazanka-2 acest efect nu a fost atât de vizibil datorită dimensiunilor mai mari, atunci toate bărcile la modelul "Kazanka 5m3" au absorbit pe deplin apa în toate sensurile.

Deci, a fost atât de departe în loc în 1989 nu a venit "Kazanka 5m4." Barca arăta ca predecesorii săi, dar arcul a devenit mai rotunjit. Schimbarea semnificativă a chilei din partea de jos a tramvaiului - 8,5 grade. Creșterea ușoară a lungimii și a lățimii bărcii - cu 10 și respectiv 5 cm. Parametrii rămași au rămas neschimbate.

În prezent, asociația Kazan produce un model de "5m7". Barca are o parte superioară a vasului din fibră de sticlă. În afară, barca părea mai atractivă și mai elegantă. În arc, în loc de trunchi, există un loc pentru un alt pasager. Această oportunitate este deosebit de apreciată de pescarii. Acest aspect al cabinei este foarte convenabil pentru pescuit. În alte privințe, parametrii barcii nu s-au schimbat și, de fapt, reprezintă modelul anterior "5m4".

«Kazanka 6»

În gama de modele "Kazanok", un loc special este ocupat de o barcă cu indicele "6". Nava a fost dezvoltată la mijlocul anilor 80, producția de serie a început în 1990. În forma sa, barca era un tipic "johnbot" - o barcă cu fund plat cu un nas îngust. Blocul de fixare de pe transom este zero.

"Kazanka-6" are următoarele caracteristici de bază:

 • Lungime - 4,4 m;
 • Lățimea este de 1,32 m;
 • Înălțimea laturii este de 0,45 m;
 • Greutatea maximă este de 82 kg;
 • Greutatea maximă a încărcăturii este de 300 kg;
 • Puterea permisă a motorului este de 12 litri. a.
 • Numărul pasagerilor - 3 persoane;
 • Înălțimea admisă a valurilor este de 0,2 m.

"Kazanka-6" a devenit o barcă indispensabilă pentru nevoile gospodăriei, pescuit și plimbări scurte pe apă.

Barcile de marcă "Kazanka" continuă să-și păstreze o cotă semnificativă din parcul cu barci al țării. În ciuda uzurii morale și fizice a generațiilor vechi ale acestor bărbați mici, aceștia sunt foarte solicitați în rândul iubitorilor de odihnă pe apă. Neprihănirea și buna întreținere a "Kazanok" face ca achiziționarea acestor bărci să fie mai profitabilă decât cumpărarea oricărei vase importate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvcCum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvc
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Rezervorul Yauzskoe: pescuit în suburbiiRezervorul Yauzskoe: pescuit în suburbii
Transport pvc și remorcă pentru bărciTransport pvc și remorcă pentru bărci
Ce barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai buneCe barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai bune
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Vase de aluminiu de producție rusă pentru pescuitVase de aluminiu de producție rusă pentru pescuit
Bărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâiniBărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâini
Cum se efectuează tuning de pvc bărci cu un motor cu propriile mâiniCum se efectuează tuning de pvc bărci cu un motor cu propriile mâini
» » Boat `Cossack`: specificațiile a 5 modele principale
© 2021 amigdas.com