amigdas.com

Cât de multe pisici au pisoi, cât durează sarcina?

Pisica gravidă - ce să facețiÎn viața practică a fiecărei pisici și a proprietarului ei, într-o zi vine o perioadă specială - sarcină. Când dragul are o poziție atât de interesantă, proprietarii încearcă să o înconjoare cu grijă, afecțiune și să ofere condiții favorabile și confortabile necesare pentru a purta pisici sănătoase.

Deținerea unui doamnelor pufos fie sigur să știe cum ar trebui să ia o sarcină, așa cum este timpul să identifice și să aibă cunoștințe de bază a conținutului și hrănirea pisicilor în această perioadă critică pentru ea.

Când vine puberta

Pentru capacitatea de a concepe și de a purta descendenții unei pisici trebuie să ajungă la pubertate. În acel moment, ea va avea ouă care poate duce la sarcină, iar pisicile au spermatozoizi. Vârsta de realizare a maturității fiziologice la pisici vine în moduri diferite, aceasta poate depinde de acestea motive:

 • Condiții de detenție.
 • Trăsături individuale ale organismului unui anumit individ.
 • Alimente - calitate, cantitate. Conținutul de alimente necesare pentru dezvoltarea de vitamine și minerale.
 • Rasa.

Pisica a dat naștere pisicilorMaturitatea sexuală apare aproximativ în a șaptea - a zecea lună a vieții. În funcție de rasa animalului, acesta poate ataca mai devreme sau mai târziu. Pisicile orientale aparținând unor rase ca Balinese, Siamez, Seychelles și Sankt Petersburg sunt considerate a fi maturizarea precoce. Și diferă de o mare constituție, de exemplu, Scottish Fold și Straight, Maine Coons, britanici - diferă întârzierea maturării.

Există, de asemenea, o dependență de maturitatea fiziologică în timpul anului în care sa născut animalul. Pisicile de iarnă sunt pregătite pentru reproducere mult mai târziu decât rudele lor de vară.

fiziologic maturitate nu atât de important ca fizicul, care vine mult mai târziu. Este necesar ca abilitatea de a purta și fără consecințe să nască un pui puternic, dezvoltat și sănătos.

Crescătorii profesioniști nu își petrec prima împerechere înainte de paisprezece luni de la nașterea pisicii. Acest lucru se face astfel încât organismul animalului să fie complet format și întărit, pentru a putea reproduce pisicile sănătoase și pentru a duce sarcina fără complicații.

Cât de mult trebuie să știi despre sarcină la pisici

Perioada de la momentul concepției până la nașterea sa se numește sarcină. Durata durează aproximativ nouă săptămâni (o medie de 65 de zile). Desigur, este imposibil să numim termeni exacți, din păcate, pentru că sunt direct depinde de din rasa, vârsta și numărul de embrioni. Când o pisică poartă unul sau două pisoi, copilul avansează mult mai devreme decât dacă aștepta trei sau mai multe. Dar, de regulă, pisicul a cărui naștere a avut loc mai devreme de șaizeci de zile de la concepție, se obține foarte slab și nu supraviețuiește sau crește.

Pentru a nu provoca naștere prematură sau, dimpotrivă, să nu întârzieți ofensiva lor - nu vă îngrijorați animalul în ultima lună de sarcină, excludeți situațiile stresante și orice activitate fizică. Dacă, la sfârșitul a șaptezeci de zile după concepție, pisica nu este încă fixată urgent la veterinar.

Determinați dacă a fost o concepție pitomitsy nu este destul de ușor la o dată mai devreme. Din punct de vedere vizual, modificările la animal sunt imperceptibile, iar testele de laborator pentru confirmarea sarcinii în primele câteva săptămâni pur și simplu nu există încă. Cu ajutorul unor semne puteți încerca să determinați dacă pisica a fost interesantă poziție sau nu.

 • Schimbări de activitate. Ea a devenit mai puțin mobilă și doarme mult, arată slab și obosită.
 • Mamele la femeile gravideSănătate slabă. În câteva săptămâni de la debutul concepție Pitomitsu poate vomita și rupe.
 • Modificarea apetitului. Animalul poate absorbi cu multă hrană mai mult decât înainte sau, dimpotrivă, pentru o perioadă de timp refuzând să mănânce.
 • În a treia săptămână după concepție sfarcurile pisica gravidă devine roz.
 • Schimbarea comportamentului. Un animal de companie poate deveni mai afectuos sau, invers, agresiv și nervos.
 • Modificarea greutății corporale. Pisica a început să crească în greutate.
 • La treizeci și cinci - în cea de-a patruzecea zi (săptămâna a 5-a și a 6-a), abdomenul crește semnificativ.
 • Cu două săptămâni înainte de naștere, animalul începe să exploreze colțurile liniștite ale apartamentului. Se urcă în dulapuri, sub mobilier. Ea caută un loc potrivit pentru livrare.

În timpul sarcinii normale, pisica se comportă de obicei în același mod ca întotdeauna. Numai apetit și timp de somn în petrecerea mare. De asemenea, dacă o păsărică îi place să petreacă timp pe stradă, va face atât de mult mai puțin și va petrece mai mult timp acasă. Doar confirma sau respinge debutul sarcinii va fi doar un medic veterinar. În a douăzecea zi de la debutul concepției, medicul veterinar prin palpare este capabil să determine dacă pisica este în poziție sau nu. Această metodă poate fi utilizată numai până în a douăzeci și treia zi după concepție, deoarece în viitor uterul este umplut cu apă și sentimentul nu va da rezultate. În astfel de cazuri, puteți stabili sarcina și puteți urmări cursul numai cu ajutorul ultrasunetelor.

Creșterea apetitului la pisiciÎnainte de tricotat, se recomandă să luați pisica pentru inspecție în veterinar clinică. Un medic veterinar va fi în măsură să furnizeze informații complete cu privire la starea fizică și starea de sănătate a animalului, precum și pentru a identifica boala, tulburarea, vătămarea sau lipsa de vitamine și minerale, care ar putea împiedica dragă reproduce urmași sănătoși și ușor de transfer de sarcina si nastere.

Înainte de a împerechea femeia cu bărbatul urmează vindecare o pisica de la toate bolile si sa efectueze tratament de la diferiti paraziti. În timpul sarcinii este interzisă prepararea de viermi, purici și alte boli.

Un apel la un medic veterinar după ce pisica este mușcat nu va mai fi de prisos. Specialistul va fi capabil de a determina starea de sănătate a unui animal și urmașii ei, da sfaturi cu privire la îngrijirea și poate efectua toate procedurile necesare, în cazul în care starea de sănătate a mamei sau pisoii care sunt amenințate.

Îngrijirea unei pisici gravide

O pisică gravidă nu are nevoie de o îngrijire specială, ci va fi necesar să i se acorde mai mult timp și să-i monitorizeze bunăstarea.

Sfaturi pentru îngrijirea unei pisici gravide:

 1. Contraindicat la pisicile gravideNu aveți nevoie să vă scăldați pisica în timpul sarcinii, dacă o face nervoasă sau enervantă. Dacă pisica se referă calm la spălare sau îi dă plăcere, o astfel de procedură poate fi folosită în timp ce iubita în poziție, dar cu o precizie și o îngrijire deosebită.
 2. Nu o lăsa să urce prea mult. În această stare pisica este stânjenită și nu are o reacție rapidă ca de obicei. Poate să se poticnească, să alunece și să cadă. Și acest lucru va afecta negativ starea de sănătate a pisicii și a puilor ei sau va răni grav animalul.
 3. Pisica trebuie să se miște periodic, imobilitatea amenință cu o scădere a tonusului muscular și acest lucru va avea un impact negativ asupra nașterii.
 4. Nu da fără suplimente de medicamente și vitamine, dacă recepția lor nu a fost de acord cu medicul. Organismul animalului gestant este instabil și nu este cunoscut ca acceptarea unor astfel de medicamente va afecta sănătatea sa.
 5. Limitați pisica în timpul petrecut pe stradă. În această stare, este incapabilă să se ridice și să se apere, în cazul unui atac al unui alt animal sau chiar al unui popor.
 6. Urmăriți-vă timpul cursul sarcinii, Dacă pisica nu iese după sfârșitul celor șaptezeci de zile de la concepție - contactați imediat un medic veterinar.
 7. Dacă aveți alte animale, nu-i lăsați să-i deranjeze sau să-i ofenseze animalul.
 8. Uita-te la mâncarea ei. Alimentele ar trebui să fie suficiente pentru pisică și pentru menținerea vieții puilor. Alimentele trebuie să fie echilibrate, să conțină cantitatea necesară de vitamine și oligoelemente. Acest lucru este necesar în special în această perioadă.

Câte luni pisica are pisoi

Toți proprietarii de doamne pufoase sunt interesați de întrebarea "Cât costă pisicile?". Sarcina unei pisici durează în medie aproximativ două luni. Cât de mult o pisică poartă o pisică nu poate fi corect spusă, deoarece mulți factori îi afectează. Cum ar fi vârsta mamei, rasa, numărul de sarcini anterioare. În medie, această perioadă variază de la șaizeci și trei până la șaptezeci de zile de la concepție.

Îngrijirea corectă a pisiciiDacă animalul dvs. moare mai devreme de șaizeci de zile de la debutul sarcinii - este foarte rău. pisoi se nasc slab si nu pot supravietui. Livrarea lungă a forței de muncă arată, de asemenea, unele probleme. Dacă pisica nu sa născut încă nici după cea de-a șaptea zi de la concepție, intervenția urgentă a medicului veterinar este necesară.

În orice caz, nu prematur frustrat și supărat, prematuri si post pe termen-pisoi, cu grijă corespunzătoare și sub îngrijirea unui specialist este probabil să fie în măsură să supraviețuiască. Și să crească pisici sănătoase, mari și inteligente.

Dacă ai grijă de draga ta in timpul sarcinii, asigură puterea necesară și protejată de stres inutil - ea va da naștere la puternice kotyatok, frumoase pe care le va multumi la inceput, iar apoi va aduce bucurie noilor proprietari.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?Cum are loc sarcina într-o pisică timp de câteva săptămâni?
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Totul despre furaje pentru pisici clasa holisticaTotul despre furaje pentru pisici clasa holistica
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
» » Cât de multe pisici au pisoi, cât durează sarcina?
© 2021 amigdas.com