amigdas.com

Duck ogar sau rață roșie: descrierea speciilor și a conținutului

Duck ogarDuck ogar - pasăre de apă, o pasăre migratoare din familia Peganok, are un prăjit neobișnuit. Pentru oameni acest tip de rațe este cunoscut din cele mai vechi timpuri, în unele naționalități era chiar considerat sacru.

vânătoare de păsări a fost autorizat recent, deoarece nu atât de mult timp în urmă Ruddy rață ar putea dispărea de pe fața pământului, dar în unele regiuni din Rusia căpcăun enumerate în regionale (locale) Cartea Roșie.

Descrierea speciilor de ogari

apariție

Red rațăPasărea lui colorare neobișnuită în popor se numește "roșu", uneori "roșie". Culoarea penajului într-o pasăre se găsește din diferite nuanțe de portocaliu până la o culoare roșu aprins. Pene de pe cap sunt mai ușoare decât pe corp. Adulții sunt puțin mai întunecați și mai luminoși decât cei "tineri".

Aripile pasărelor sunt foarte mari în raport cu corpul (scala ajunge la 1,20 m) și au culoare albă, pene de zbor negre. Un nas, o coadă și picioarele de aceeași nuanță neagră.

Duck înotaUnele păsări au pene cu o nuanță caracteristică verde. În timpul jocurilor de căsătorie, se formează drake natură lantul "luminos" in jurul colului uterin, iar rața are un semn pe cap.

Ogari are un corp greu. Datorită gâtului lung și aripilor uriașe, este mai mult ca o gâscă decât o rasă proprie. Greutate și mărime rață mijlocie ogari:

  • specimen sălbatic - 60 cm, greutate medie 1500 - 1700 kg;
  • păsări de curte - 60 - 70 cm, greutate medie la femele - până la 4 kg, la masculi greutatea poate ajunge la 7 kg.

Ratusca roșie poate zbura, înota și poate alerga bine. Hrănește ogari atât legume cât și alimente vii - depinde de sezonul și locul de cuibărit. În primăvară, rațele roșii recoltează alimente în câmpuri verzi, scuturând iarbă verde tânără. În timpul hrănirii, puii pot fi hrăniți de insecte diferite. Pe apă, cresc crustacee, viermi, pești, broaște și mormoloci. În toamnă pot fi găsite pe câmpuri, care sunt hrănite cu culturi de iarnă de cereale.

întâmplări

Duck cu rațăÎn general trăiesc rațe roșii sau roșii familie (pereche) sau grupuri mici. Cu toate acestea, în timpul iernării și molirii, păsările se îngrămădesc în turme mari în apropierea lacurilor saline mici sau fără râuri, cu curenți lenți. Despre acest fenomen se spune că țărmul, acoperit cu pene roșii.

Aceste păsări, spre deosebire de rudele lor nu fugi: vocea lor seamănă cu un gâscă de gâscă amestecată cu strigătul unui fund și a unei gâște canadiene. La femele, strigătul este mai tare și mai lung decât la bărbați. Natura ogarului este tartă și neprietenoasă.

Red rațele sunt agresive și au toate caracteristicile proprietarii. Bărbații protejează teritoriul și locul de îmbăiere în timpul sezonului de împerechere: elimină alte păsări de apă și chiar aranjează lupte cu ele. Păsările bine tolerează sezonul rece, cel mai important fiind faptul că lângă el era un iaz neînghețat.

Zona habitatului ogari

Suprafața de distribuție a rață otari este multifata. Rata roșie sau roșie se găsește:

  • Ogar în zăpadăîn stepele din Manchuria, Grecia,
  • în provinciile chineze Sichuan și Gansu.
  • În plus, ele se găsesc chiar și în Africa, în principal în partea de nord-vest: Maroc, Etiopia și altele.
  • În țările europene, rață ogari cuiburi cel mai adesea pe malul nordic al Mării Egee, precum și în Marea Neagră, spălând coastele României și Bulgariei.
  • Un număr mare de ogari sunt observate în țările din Asia Centrală (Irak, Iran, Afganistan).
  • în Ucraina, în peninsula Crimeea, deși un număr mare de indivizi se aflau dincolo de Crimeea: pe malurile Niprului, Orel, Konki și alte râuri.
  • În Rusia, rața roșie se găsește aproape pe întreg teritoriul: începând de la teritoriul Krasnodar, care se întinde între Volga și Ural și se termină cu țărmul lacului Baikal (la gura râului Barguzin). Unii indivizi din rața roșie cuibăresc pe coasta Oceanului Atlantic.

O familie de rațe pe țărmfundamental predominant Numărul căpcăun trăiește în Asia (cu excepția Orientul Mijlociu), migrează spre sud, în țări precum Kârgâzstan (Lacul Issyk Kul) iernează în râuri și lacuri, în poalele Himalaya și câmpiile din India, pe insula Taiwan și estul Chinei.

Se întâmplă în principal în munți, stepi, câmpuri și câmpii, în pădurile rață Ogari nu au fost găsite.

Reproducerea unei rațe ogari

Prin reproducerea rațelor roșii sunt gata să ajungă la vârsta de doi ani. Cuplurile se formează cel mai adesea la iernare sau în primele zile după sosirea la locul de cuibărit. Ogari sosește foarte devreme în martie și începutul lunii aprilie, când gheața rămâne în râuri și lacuri.

Educație cuplu

Pereche de rațeRoșca roșie este în mod inerent monogamă. Ogar alege un cuplu de viață, deși după moartea unui partener poate crea o nouă familie. Drake alege o rață: o atrage pe aleasă cu strigăte puternice și dansuri originale în jurul lui.

Barbatul se comporta in acelasi mod inert: urmărește femela, coborând aripile. În timpul jocurilor de împerechere, păsările pot face zboruri comune. După aderare (împerechere), rațele strigă cu voce tare, drake-ul ridică aripa, îndreptându-se spre femelă.

Crearea unui cuib și reproducerea puii

Rochie roșie roșiepriză Ogari poate fi construit oriunde. Poate fi ca nisipuri de animale, cuiburi de alte păsări, goluri în copaci și, de asemenea, bate pe bănci abrupte, în crăpături de roci, pe fânețe vechi. Cuibul este căptușit cu păsări cu crengi uscate și în jos.

Ouăle de ouă amână în fiecare zi și unul câte unul, ouarea durează 14-16 zile, începe o incubație inevitabilă când testiculul extrem este tras în jos. Seduce descendența femeii în decurs de o lună, dar bărbatul este mereu aproape. Toate puii se varsă într-o zi.

Roșii roșii cu rațăMicul "ciomag" are picioare lungi puternice și cântăresc până la 50 de grame. Rasa cheamă puilor și aproape imediat părăsesc cuibul. Dacă cuibul este așezat pe un copac sau pe un alt loc înalt, puii, răspândind aripile, planifică până la mama, din cauza greutății mici pe care nu o rupe.

Ei știu, de asemenea, cum să alergeți foarte repede și rapid. Uneori, de la cuib și până la iazul unde păsările trăiesc o distanță uriașă, iar puii de la Ogari pot, fără să se obosească și să o depășească cu ușurință. Datorită culorii întunecate (alb-negru) a pufului, puii se pot ascunde instantaneu. Cu vârsta de ogarey mici în arma începe să spargă prin pene roșii. La două luni, tânărul descendent începe să zboare și îngrijirea părinților lor se oprește.

Conținutul de ogari captivi în captivitate

Conținutul de castraveți în casăÎn prezent, cojile au început să crească în gospodărie. Este apreciat nu numai pentru aspectul său frumos, ci și pentru carnea dietetică de înaltă calitate. Greutatea ogari în robie uneori ajunge la 8 kg.

De asemenea, ogaris diferă bun ouă: rața poate transporta până la 120 de ouă pe an, spre deosebire de alte păsări domestice. Pene și pene au, de asemenea, o mare valoare: de la ei se încălzește foarte mult lucrurile.

Cum să păstrați rațele roșiiLa reproducerea unei astfel de specii de rațe, principala condiție pentru creșterea lor reușită este prezența a cel puțin un mic lac și curățenie pentru mersul lor. Și este de dorit ca pe teritoriul unei perechi de ogarhs să nu existe alte păsări, pentru că se vor comporta agresiv.

Nu există dificultăți speciale în reproducerea unor astfel de rațe: femeia însăși, fără incubator, incubă puilor. O astfel de rasă de rațe se obișnuiește repede cu o persoană și nu părăsesc locul obișnuit unde există alimente și băuturi.

Hrănire cu cioplităHrăniți păsări cel puțin de două ori pe zi. Ca hrană în gospodăria de rațe poți să hrănești furaje combinate cu aditivi minerali și vitamine, iarbă, viermi și insecte mici. În timpul iernii, principala dietă poate servi ca cereale din grâu, ovăz, fasole, mazăre și porumb.

Puteți adăuga la ea tocate legume: morcovi, varza, sfecla, cartofi. Ovarii pentru creșterea lor rapidă dau o hrană vitaminizată. Nestlings ar trebui să aibă, de asemenea, acces liber la tulpină și pășunat.

În timpul iernii, trebuie să fie tradusă ogarul de casă cameră caldă, temperatura în care nu ar trebui să fie mai mică de + 6 ° C și lumina ar trebui să ardă atât dimineața, cât și seara, atunci pasărea se va simți confortabilă. În captivitate, o rață roșie poate trăi mai mult de 20 de ani, dar un ogar sălbatic nu trăiește mai mult de 10 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Wild duck: descriere, conținut, hrănireWild duck: descriere, conținut, hrănire
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Duck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viațăDuck fluier-fluier. Descrierea rasei și ciclul de viață
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Rață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lumeRață de rață - specia uneia dintre cele mai interesante păsări din lume
» » Duck ogar sau rață roșie: descrierea speciilor și a conținutului
© 2021 amigdas.com