amigdas.com

Pești vivipari de acvariu: caracteristici generale, specii, conținut

Ce fel de pește sunt vivipareAdesea, unul dintre primele pești care apar în acvariu în iubitorii lumii subacvatice sunt doar cei mici. Un nume interesant înseamnă că peștele acvariu vivipar nu se înmulțește cu ajutorul caviarului, ci produce peștele viu imediat format.

Dacă un iubitor al lumii subacvatice este întrebat ce pești sunt legate de viviparous, majoritatea vor spune - guppii. Unii oameni vin imediat în minte rechinii, care, de asemenea, produc copii în formă de lumină.

Caracteristicile peștilor vivipari

Diferența dintre animalele vii provenite de la ouă și organismele vivipare

Dacă vorbim de pești vivipari acest lucru nu înseamnă că există o reală naștere vii. Prin urmare, este necesar să se înțeleagă diferența dintre astfel de procese de reproducere ca "nașterea în viață" și "producția de ouă".

 • În peștii ovivivori, reproducerea are loc cu ajutorul ouălor, dar nu este vymyatyvaetsya în apă. Ouă de la astfel de reprezentanți ai lumii subacvatice sunt fertilizați în organismul feminin. Embrionii mici cresc și se dezvoltă în interior, un ovul fertilizat, obținând substanțe utile din gălbenuș. Apoi, atunci când dezvoltarea embrionului este terminată, acesta părăsește caviarul în forma formată de prăjit, fiind în corpul mamei. Apoi, nașterea are loc și băiatul părăsește corpul mamei. Uneori se întâmplă că viitorul prăjește devine substanțe necesare de la mama prin intermediul sistemului, care seamănă cu o placenta, de exemplu, rechinul-ciocan. Dar o astfel de reproducere în pește poate fi numită o excepție.
 • La speciile vivipare, embrionii au o legătură strânsă cu mama prin placentă. Embrionul primește hrana din placentă prin vasele de sânge. Aceste animale au numele - viviparos placentar.

Din cele de mai sus, putem concluziona că atunci când o persoană vorbește despre pești vivipari, înseamnă "producția de ouă".

Peștii vivipari includ astfel de familii, după cum urmează:

 • Pesti cu patru ochi.
 • Gudeievii.
 • Petsielivye.

Reproducerea peștilor născuți vii

Peștii, legați de vivipar, sunt foarte prolifici. Un specimen adult de sex feminin poate reproduce până la 200 de pui pentru o singură naștere.

Diferența dintre bărbați și femei:

 1. Mai degrabă decât să hrănim cu peștiPrincipala diferență între bărbați și femei este prezența gonopodiei. Gonopodia - fină anală, sub formă de tub, necesară pentru trecerea fluidului seminal în timpul fertilizării femeii.
 2. Dimensiunea. Femelele sunt întotdeauna mai mari decât bărbații.
 3. La bărbați, aripile dorsale și caudale sunt mai rafinate.
 4. Culoare. La bărbați, este mai viu și mai atractiv. Și, de asemenea, reprezentanții de sex masculin au un fizic mai subțire.

Pentru reproducerea ouălor, durata dezvoltării și un singur număr de prăjituri afectează vârsta și condițiile femeii. Maturitatea sexuală a acestor pești atinge vârsta de 3-4 luni.

Femela are caviar în corp, pe care bărbatul o fertilizează cu ajutorul fluidului seminal. Femelele au născut caviarul și produc unele din prăjituri, iar restul caviarului se dezvoltă în interiorul corpului mamei. Mai mult, o femeie fecundată odată, fără participarea unui bărbat, se poate reproduce în lumea tânără, în termen de șase luni. Un punct întunecat în aripa anal a unei femei este un semn sigur că în curând va avea loc livrarea.

După ce s-au născut, ele plutesc la suprafața apei și umple aerul cu o vezică de înot. Dezvoltarea lor are loc destul de repede și chiar a doua zi după naștere, prăjiturile mănâncă alimente vii, uscate sau congelate tocate.

Pentru a asigura supraviețuirea înaltă a prăjiților, este necesar să umpleți acvariul cu plante, de exemplu, Ricci. Dacă descendența adulților există în același tanc cu tinerii, atunci ar trebui să vă asigurați că toată lumea are destule furaje. Această acțiune este necesară pentru a împiedica adulții să mănânce descendenți ai urmașilor lor.

Specii populare de pești vivipari de acvariu

cyprinodontiformes

Descrierea peștilor viiAceste pești din familia Pecilia și Gambuzia. O trăsătură distinctivă a detașării crapului este prezența dinților pe fălci. În detașarea speciilor carpus, există 4 specii din 9, care se înmulțesc prin "stabilirea ouălor". Celelalte 5 specii de familii au ouă.

Habitatele de pești se găsesc în partea de nord a Americii de Sud și în sudul Americii de Nord. Cele mai populare specii din familia speciilor carpus-like sunt gândacul mosc. O caracteristică distinctivă a acestui pește este apetitul excelent. Se hrănește cu ciuperci și larve de țânțari. În multe țări, acest pește a fost special creat în apă pentru distrugerea țânțarilor malarieni periculoși.

Gambusia este împărțită în două tipuri: est sub numele Holborka și vest, care se numește Affinis. Gambusul occidental este un pește decorativ și este adesea plantat în acvariu. Într-un habitat natural se găsește în râul Missouri și afluenții săi.

Aspectul gambusiei:

 • Partea din spate a peștilor are scale de culoare de măslin. Boca ușor aruncat în albastru, iar abdomenul este vopsit într-o culoare argintiu-albicioasă.
 • Sub ochi, țânțarul are o pată albastră caracteristică.
 • Corpul este acoperit de pete întunecate, numărul cărora crește odată cu vârsta.
 • Piesele negre pot fi observate pe dorsală nepermanentă, precum și pe aripă caudală. Ventralele și aripioarele anale - gălbui și transparente.
 • Dimensiunea masculului este de aproximativ 40 mm, iar femelele cresc până la 70 mm. Puiul nou-născut ajunge la o dimensiune de 5-10 mm.
 • Durata de viață a gambusiilor nu este mai mare de 2 ani. În acest caz, femelele trăiesc mai mult decât bărbații.

sabie purtător

Peștii care sunt considerați vivipariAcest tip de pește este nemaipomenit pentru alimente. Are o aripă de coadă caracteristică, datorită căreia este ușor să recunoașteți sabia. La mascul, partea inferioară a aripioarei caudale are un proces lung și alungit care seamănă cu o sabie. Habitat pentru spadasini poate fi o varietate de corpuri de apă în zona Americii Centrale.

Există, de asemenea, un purtător de sabie verde. Numit așa, datorită nuanței verzi pe corpul de măslin-maroniu. Decorative pentru acest tip oferă o bandă de culoare roșie, care se desfășoară de-a lungul laturilor de la cap și până la coadă. Lobul inferior al finului caudal seamănă cu o sabie.

Dacă țineți o păsărică spadă în același rezervor cu un pecilia, atunci când se pot obține forme hibride, hibride, având o varietate de cântare de colorat. Hibrizii care rezultă sunt denumiți și pește-spadă. Dacă, ca urmare a traversării peștelui, există 2 săbii, atunci se numește o sabie furculită.

Molinezziya

O altă specie populară de pești purtători vii este obișnuit să ia în considerare Mollies. Aceste pești au culori diferite. Pe fundalul scalelor de aripi caudale și dorsale de culoare a cafelei pot exista puncte de culoare maro. Există curcubeu leopard, culoare neagră și burgundă. Habitatul poate fi rezervor de apă proaspăt și sălbatic.

Aceste pești frumos sunt foarte populare pentru păstrarea în acvariu. La speciile care apar în natură, culoarea corpului de argint sau culoarea gălbui cu pete de nuanță albastru-negru, gri-albastru și galben-verde. Abdomenul de pești de culoare deschisă. Torsul scurt cu aripioare dorsale puternice. Femeia în dimensiune depășește dimensiunea bărbaților.

guppy

Aceste pești vivipari de acvariu sunt cei mai populari printre acvaristii începători. Bărbații au o culoare strălucitoare, cu o coadă frumoasă în formă de fan.

Familie gudeyevye

Această familie este deja cunoscută de acvaristi experimentați. Familia asta e ameque lucios. Baza de culoare a scalelor este argintie. Masculul de pe aripioarele caudale are o graniță negru-galbenă. Pentru femele se caracterizează prin prezența de pete întunecate, localizate în tot corpul.

Odată cu vârsta, apariția bărbaților variază. Aripile dorsale devin mai înalte și apare și o culoare metalică cu o tentă verde în partea posterioară a corpului. Abdomenul începe să formeze o nuanță galben-portocalie.

Condiții de detenție

Acvariu și echipamente

Creșterea peștilor vivipari de acvariuPeștii vivipari preferă să trăiască în ambalaje, în legătură cu care trebuie să alegeți un acvariu spațios. Volumul acvariului se calculează după cum urmează: pentru 1 persoană ar trebui să fie de la 1,5 la 5 litri de apă. Această cifră depinde de mărimea peștilor adulți.

Acvariul trebuie să fie plantat cu plante în care femela poate să se ascundă și să se odihnească de la cavalieri. Pentru a vă bucura de frumoasa schemă de culori a peștilor, ar trebui să aveți grijă de o bună iluminare.

În sălbăticie Pestii vivipari trăiesc în corpuri de apă în picioare sau în apă cu un curent slab. Crearea unui flux mic și accelerarea creșterii peștilor vor ajuta la amestecarea uniformă a apei. Echipați acvariul cu aerare pentru a îmbunătăți habitatul.

Temperatura confortabilă pentru peștii acvariu vivipar este de 20-29 grade. Prin urmare, în funcție de mărimea acvariului, trebuie să selectați încălzitorul corespunzător, care va efectua controlul temperaturii în modul automat.

Filtrul este, de asemenea, selectat în funcție de mărimea acvariului. Filtrul trebuie să fie selectat astfel încât să nu sugă tineri.

hrănire

Dieta de bază a peștilor născuți vii trebuie să includă alimentele vegetale. Pentru creșterea rapidă a familiei de pitsilyovyh trebuie să utilizați vii, uscate, precum și alimente congelate. Puteți include legume care sunt căptușite cu apă clocotită. Adulții trebuie să se hrănească doar o dată pe zi, iar tinerii au nevoie de cel puțin 5 ori.

Crearea condițiilor necesare

Cum să păstreze peștii vivipari de acvariuConținutul peștelui acvariu vivipar este destul de simplu, deoarece acești reprezentanți ai lumii subacvatice se adaptează bine la diferite condiții de mediu. În acvariu ar trebui să fie în același timp, spațiu liber și vegetație densă. Înainte de a stabili acvariul cu pești vivipari, trebuie avut în vedere faptul că există 2-3 femele pe masculi. Această aliniere va ajuta la prevenirea rivalității masculine în determinarea liderului.

Viviparous peștii de acvariu tolerează bine apa veche. Dar pentru a crea condiții de trai confortabile, o schimbare săptămânală ar trebui să fie făcută până la 30% din apă. Cantitatea de înlocuire depinde de cerințele fiecărui tip de pește de acvariu.

Observarea peștelui acvariu vivipar foarte relaxant și distrage atenția de la problemele de presare. Prin urmare, dacă doriți să vă retrageți din natură și să învățați să vă bucurați de viață, asigurați-vă că vă aduceți animale de companie atât de nepretențioase în îngrijirea dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Fish barbs: specii, îngrijire, reproducereFish barbs: specii, îngrijire, reproducere
Boli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratamentBoli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratament
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Tratamentul de putregai în gupi și masculiTratamentul de putregai în gupi și masculi
» » Pești vivipari de acvariu: caracteristici generale, specii, conținut
© 2021 amigdas.com