amigdas.com

Pui de pui broiler. Îngrijirea și hrănirea acasă

Pui broiler - cum sa cresti acasaCreșterea puiilor de broiler câștigă acum o popularitate crescândă în rândul proprietarilor de parcele personale, suburbane și chiar suburbane. Această afacere este considerată benefică, deoarece puii de broiler pot fi sacrificați pentru carne mai devreme de 2 luni de la naștere. Și asta sugerează că și în timpul sezonului de vară puteți crește în siguranță o pasăre la jumătate și două kilograme. Vasele din carnea de broiler sunt mult mai delicioase decât cele din carnea de pui obișnuită. În plus, carnea este considerată dietetică, are o textura delicată și un gust excelent.

De ce sunt crescute puii broiler?

Cultivarea puilor de broiler ROSS-308Rasele hibride de pui de carne, care din celelalte se disting prin rate de creștere ridicată, dezvoltare rapidă și acumulare rapidă de masă, sunt numite pui de carne. Beneficiul cresterii puiilor de carne de broiler este nu numai in cresterea rapida, ci si in costurile minime de alimentare pentru fiecare kilogram de creștere, comparativ cu persoanele tinere ale altor păsări domestice.

Ar trebui remarcat două puncte principale de reproducere pui broiler:

 • Carne de maturitate;
 • Indicele producției de ouă.

Producția înaltă a ouălor este necesară pentru reproducerea raselor de broileri. De aceea, reproducerea puilor necesită creșterea puiilor într-un stat adult. Astfel de păsări nu vor fi potrivite pentru sacrificarea cărnii, dar trebuie să fie transportate bine, astfel încât puii de broiler să fie scoși din ouă.

Pentru ce sunt cruci?

Pui mici COBB-500cruce numit linia de pui, care sunt derivate în mod specific pe baza unor anumite proprietăți inerente numai lor. În prezent, selecția activă a puiilor domestice, efectuată de profesioniști, nu a început încă, nu există o selecție specială de păsări de curte privind indicatorii de performanță și creșterea masei de carne. Acum rasele pure de pui, de regulă, sunt crescute numai în ferme private. Fermele mari de pasari cresc hibrizi transversali, care au cea mai mare productivitate.

Crucile pot fi numite o cruce multi-rasa intre pui, care este adaptata special pentru cresterea in conditii create in mod artificial de izolare si mediu controlat. Acesta este motivul pentru care sunt crescuți în ferme mari, ferme, în casele de păsări, pe baza anumitor regimuri.

Caracteristicile generale ale broilerilor este după cum urmează:

 • Chicken Broiler PhotoDimensiunea carcasei este mai mare decât cea a unui pui obișnuit;
 • Greutatea poate ajunge la 4,5 kg la o găină și la 5,5 kg la un penis adulți;
 • Corpul descendent și puternic este orizontal;
 • Stabilirea ouălor slabe, dar există un instinct bine dezvoltat de incubație;
 • Calm calm;
 • Picioarele și aripile sunt scurte;
 • Masa musculară se acumulează rapid.

Cum sa alegi carne de pui pentru cresterea acasa?

Pui de carne de pui de la crescătoriCel mai bine este să cumpărați pui de la crescători, care reproduc broilerele special destinate vânzării, respectând toate regulile și reglementările. De asemenea, puteți utiliza o altă opțiune - pentru a cumpăra animale tinere în ferme de păsări sau la stațiile incubatoare. Cu toate acestea, în ambele cazuri, înainte de cumpărare, este necesar să se înțeleagă în mod clar în ce scopuri o pasăre este achiziționată - pentru a obține ouă sau carne.

Atunci când cumpărăm, este important să înțelegem că hibrizii universali, care sunt atât ouă bune și o creștere rapidă, nu există în natură. Deci, dacă vânzătorul vă asigură acest lucru, nu trebuie să aveți încredere în el. La găinile ouătoare, carnea este mai sinuoasă, iar coacerea la carne vine numai la vârsta de șase luni. Carnea de pui de carne nu va da multe ouă, iar la vârsta de două luni va cântări aproximativ 2 kg.

Acum, să ne uităm la modul de îngrijire a găinilor de către carnea de pui la domiciliu.

Îngrijirea broilerului

Reguli pentru creșterea puiilor de broiler

Există două metode de bază pentru păstrarea puilor de broiler:

 • extinse;
 • Intensive.

Alegerea metodei depinde de condițiile pe care proprietarul gospodăriei le poate oferi păsărilor.

În primul caz, puii de broiler sunt cumpărați în primăvară și sunt crescuți până la mijlocul verii până când primesc calități de vânzare. După achiziționarea acestor calități, întregul lot de păsări de curte este bătut. Pana in sezonul urmator, cresterea animalelor este suspendata.

În cel de-al doilea caz, un nou lot de pui de broiler este achiziționat la fiecare 3 luni pe tot parcursul anului fără întrerupere. Cultivarea are loc pe tot parcursul anului și nu este sezonieră.

Atunci când cresc puii trebuie să acorde atenție faptului că, dacă pasărea păstrați pentru mai mult de 70 de zile, atunci va fi economic neprofitabil.

Puteți crește o pasăre în cuști sau pe podea pe o așternută. Să analizăm în detaliu ambele variante.

Conținutul de pe podea

Aici ar trebui să se acorde o atenție specială terasamentului pe podea sau, mai degrabă, compoziției sale. mat trebuie să fie uscate, uscate și să absoarbă toate gazele nocive. Cea mai bună opțiune ar fi uscarea rumegușului dintr-un copac fără cipuri mari și coajă.

Mobilarea spațiilor:

 • Așternut de rumegușÎn primul rând, podeaua trebuie să fie acoperită cu un praf necurat, în cantitate de 1 kg pe 1 m2 de suprafață;
 • Un strat de rumeguș uscat cu o grosime de cel puțin 10 cm este turnat pe varful varului;
 • În cazul în care puii de găină au o singură culoare, trebuie avut grijă să aveți iluminat de 24 de ore în cameră;
 • Este necesară și o bună ventilare;
 • Merită să aveți grijă de temperatura din cameră. În primele 15 zile de păstrare a puiilor, temperatura ar trebui să fie de 26-33 grade. Este important să se asigure că temperatura nu scade noaptea;
 • După 30 de zile, temperatura poate fi redusă la 20 de grade. Aproximativ la această rată, temperatura ar trebui să rămână pe toată perioada de creștere;
 • De asemenea, este necesar să se respecte condițiile de umiditate relativă. Pentru puii tineri, acest indicator nu trebuie să fie mai mare de 65%. După 20-30 de zile, umiditatea poate fi crescută la 70%.

Merită să fiți atenți la faptul că veți avea nevoie de încălzitoare electrice pentru a menține temperatura necesară în cameră, care conține găini.

Conținutul în celule

Puii broiler sunt o metodă celulară de păstrareDacă puii de broiler sunt ținute în cuști, atunci va fi necesar să se respecte alte norme și condiții. Într-o cuscă nu pot conține mai mult de 20 de păsări, iar cerința privind cantitatea nu se va schimba odată cu vârsta puilor de carne.

Celulele pot fi amplasate în mai multe etaje, ceea ce va economisi semnificativ spațiu în cameră. În fiecare nivel trebuie să fie îndeplinite anumite standarde de temperatură - temperatura nu trebuie să scadă sub 35 de grade, ca la puii de găină în cuști nu este posibil să se deplaseze în condiții de siguranță și să caute un loc cald, spre deosebire de pui, care sunt conținute pe podea.

Cum se reproduc puii broiler în cuștiÎn celulele nu este nevoie să se pună așternutul, ci a lor Este necesară curățarea și dezinfectarea în mod regulat. Stațiile epidemiologice sanitare dau preferință conținutului păsării în celule, nu pe podea, deoarece sunt igienice și sigure atât pentru pui, cât și pentru oameni.

În camera unde sunt celulele, trebuie să existe și ventilație.

Acestea sunt cerințele de îngrijire trebuie să fie respectate atunci când puilor de carne de pui sunt ținute acasă. Acum merită să aflați mai multe despre regulile de hrănire a unei păsări.

Hrănește broilerii la domiciliu

Cum să hrăniți puii broiler la domiciliuProblema alimentării cu carne de pui este cea mai importantă în ceea ce privește îngrijirea și întreținerea acasă. De la hrănirea corectă și respectarea regimului depinde de rata de creștere a masei, precum și de gustul cărnii. De asemenea, sunt importante costurile de hrănire.

În primele zile de viață, puii de carne de pui de carne sunt hrăniți în același mod ca puii de rase cu ouă. După o anumită perioadă, stilul și calitatea hrănirii ar trebui schimbate.

Comandă de hrănire pentru pui:

 • Hrănirea puiilor de broilerDe la prima la a treia zi după nașterea unui ou fiert este principala hrană. În primele zile, puii au nevoie de o mulțime de proteine, astfel încât să puteți adăuga lapte și brânză de vaci la dieta;
 • Începând cu a treia zi, ierburile mărunțite sub formă de frunze de iarbă și de urzică se adaugă la regimul alimentar. Iarbă poate fi, de asemenea, înlocuită cu făină de plante dacă puii sunt crescuți în timpul iernii;
 • În cea de-a cincea zi a dietei, este necesar să se adauge substanțe minerale sub formă de făină de oase, cochilii zdrobite și cretă. Din acest moment, ouăle pot fi administrate cu coajă;
 • La două săptămâni după naștere, în puterea injectat morcovi rasi și carne fierte și mei, ovăz, grâu crăpat, uruială de porumb;
 • La vârsta de trei săptămâni, 20% din cereale ar trebui înlocuite cu cartofi fierți. Toate componentele sunt amestecate într-o paste umedă. Alimentele umede ar trebui alternate cu uscat;
 • Din a doua lună, este necesar să se reducă cantitatea de hrană pentru proteine ​​și să se mărească componentele suculente din plante.

Când hrănești, merită să ai atenție la faptul că puii de carne trebuie să hrănească foarte mult și adesea. Dacă țineți dieta corectă, atunci riscul de obezitate va fi absent.

 • Puii mici mănâncăÎn prima săptămână, alimentele ar trebui să fie opt-lunare;
 • Începând cu a doua săptămână, puii sunt hrăniți de șase ori;
 • În cea de-a treia săptămână, puteți trece la patru mese pe zi;
 • O lună mai târziu și până când fața broilerului a fost hrănită de două ori.

În plus, ar trebui să se țină seama de faptul că puii de găină într-un vas de băut ar trebui să aibă întotdeauna apă proaspătă și curată, a cărei temperatură nu trebuie să depășească 30 de grade.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratamentDe ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratament
Pui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasaPui de carne de pui: ce trebuie hraniti si cum sa cresti acasa
Cum sa faci o cușcă pentru broileriCum sa faci o cușcă pentru broileri
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Creșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografieCreșterea și întreținerea broilerilor colorați și descrierea speciei lor cu o fotografie
Bolile de pui broiler: simptome și tratamentBolile de pui broiler: simptome și tratament
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Vitamine pentru puii broiler, solubili în apăVitamine pentru puii broiler, solubili în apă
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
» » Pui de pui broiler. Îngrijirea și hrănirea acasă
© 2021 amigdas.com