amigdas.com

Care este cel mai mare fluture din lume?

Evaluarea celor mai mari fluturi din myoyFluturii și frumusețea lor în lumea modernă câștigă o faimă notabilă. În multe țări, perfecțiunea lor este prezentată unei zeități puternice capabile să șterge națiunile. Epoca istorică cunoștea nenumărate specii magnifice ale celor mai frumoase creaturi. Dar, din punctul de vedere al științei, acesta este doar un subspecii de insecte.

Caracteristicile Lepidoptera

Fluturii aparțin grupului de Lepidoptera și au o serie de caracteristici specifice. Principalele caracteristici ale acestora sunt:

  • Suprafață chitină a cântarelor, care amintește de benzi ușor dense.
  • Dezvoltarea are loc cu o transformare completă.
  • Dimensiunea unică a proboscisului pentru nutriție.

Se presupune că numele științific al fluturilor, și anume lepidoptere, este din Grecia antică ca urmare a combinării a două cuvinte - scale și aripa. Mult mai interesante sunt afacerile cu numele poporului. Oamenii de știință cred că cuvântul "fluture" are rădăcini slavone antice, care denota "ființa morților". Oamenii credeau că sufletele celor morți au fost transferate acestor creaturi dulci și au trăit oa doua viață.

Fotografii ale celor mai mari fluturi din lumeȘtiința modernă nu este capabilă să determine cu exactitate numărul total de specii de fluturi din lume, deoarece se deschid anual între 50 și 1000 de specii noi. O mulțime de controverse este cauzată de titlul celui mai mare fluture din lume. De ce?

În lume există multe tipuri diferite de Lepidoptera, care sunt aproximativ egale în mărime. Au fost momente când cel mai mare fluture din lume a fost numit o specie, altul a venit să-l înlocuiască. Zece ani mai târziu, și din nou, primul reclamant a reușit să preia conducerea. Prin urmare, este puțin mai ușor să enumerați cele mai mari fluturi din lume și să nu le alocați un câștigător specific.

Cei mai mari reprezentanți ai Lepidopterei pe Pământ

Primul concurent pentru titlul celui mai mare fluture din lume este Tizania Agrippina. Aceasta este o insectă incredibilă, uimitoare în mărime. Anvergura aripilor a ajuns uneori la treizeci de centimetri. Cu astfel de dimensiuni incredibile, o astfel de molie putea fără probleme să închidă complet televizorul în bucătărie. O astfel de minune a naturii trăiește în America de Sud. Datorită dimensiunii lor incredibile, oamenii le-au perceput adesea ca fiind potențial periculoși. Cu toate acestea, nu este nevoie să mergeți și să luați papuci sau să răsuciți ziarul într-un tub pentru ai ucide. Aceasta este o creatură absolut sigură care este protejată împotriva dispariției.

Ptysekryl regina Alexandra: descriereOrnitopter al reginei Alexandra uneori a ocupat postul celui mai mare insect de lepidoptere din lume. Datorită frumosului său aripă de până la 28 de centimetri, insecta se simte confortabilă printre insulele Indoneziei. Are o culoare frumoasă. Dacă prima insectă specificată este mai orientată spre stilul de viață nocturn, această specie, dimpotrivă, iubește soarele și căldura. Pentru uciderea unei astfel de creaturi dulci va trebui să plătească o amendă impresionantă.

Dintr-o dată, întoarcerea de la locul de muncă, veți vedea pe tavan un loc cărămiziu mare, apoi nu vă puneți în panică. Asta este Peacock-eye "Atlas" a decis să renunțe să vă viziteze. O creatură frumoasă cu dimensiuni uimitoare nu va aduce rău semnificativă. Fluturele cu o aripă de 26 de centimetri instantanee mesmerizează pe toată lumea cu desenele sale suculente. Nu pot face rău unei persoane sau unui alt animal. În plus, ele sunt bine crescute în lume. Este cunoscut faptul că pentru a crea o cantitate mare de îmbrăcăminte aveți nevoie de material, datorită omizi de această creatură dragă, în Asia nu există nici o lipsă de mătase.

Un alt concurent pentru titlul celui mai mare fluture din lume este Barca cu barca Antimach. O creatură rară înscrisă în Cartea Roșie. Are o aripă de până la 26 de centimetri. Habitatul principal al acestei frumuseți este Africa. Cu toate acestea, nu arăta prea mult timp la tiparele acestui fluture, deoarece este capabil de a otrăvi suficient o persoană. Ca protecție, insecta folosește o puternică otrăvire paralizantă. Câteodată pradă bărcii a fost reptile mici și alte animale mici.

Fotografia Saturniei din MadagascarAceastă listă de fluturi mari nu se va face fără Saturnia din Madagascar. În ciuda numelui său exotic, a fost posibil să se găsească reprezentanți ai acestei specii nu numai pe insula din apropierea continentului african. În ciuda celor 18 centimetri de aripă, fluturele are toate șansele de a concura pentru titlul celor mai mari lepidoptere din lume. Ea câștigă prin corpul ei unic lung.

Saturnia Madagascar este inclusă în Cartea Recordurilor ca cel mai lung fluture din lume. Dacă lungimea medie a insectelor anterioare este de 10-12 centimetri, atunci are toate 18. Și este, de asemenea, interesant datorită culorii sale strălucitoare. Torturi galben bine turnate cu culori portocalii. Majoritatea colecționarilor trebuie să dea mii de dolari pentru a avea în colecția lor acest specimen rar. Din acest motiv, mulți oameni cresc fluturi pe ferme speciale.

Această listă poate fi continuată o perioadă lungă de timp. Printre reclamanți este de remarcat, de asemenea, astfel de reprezentanți ai genului de insecte:

  • Peacock "Hercules".
  • Pilotul pilot "Goliath".
  • Trogonopter Troyan și așa mai departe.

Unele fapte interesante

Fără îndoială, acestea sunt adevărați giganți printre Lepidoptera în lumea modernă, cu toate acestea, ei nu pot fi numiți cei mai mari fluturi din istoria planetei. Multe săpături arheologice din Europa, Asia și America de Sud au arătat că, cu mii de ani în urmă, au existat reprezentanți ai acestei specii, de multe ori mai mari decât în ​​dimensiunea fluturilor moderne.

De-a lungul ultimelor decenii, nu a existat nici un singur fluture a cărui lungime depășea 30 de centimetri. Și săpăturile au arătat că peste 20 de mii de ani au existat specii, Cuplul a ajuns la 50 de centimetri.

Practic fiecare națiune a respectat insectele, considerându-le ca mesageri ai Domnului pentru sufletul omului. Dacă un fluture apare adesea lângă o persoană, sa crezut că viața lui va fi în curând întreruptă.

În unele triburi din America de Sud, din multe specii de Lepidoptera, inclusiv cele de mai sus, faceți mâncăruri minunate, care la gust va fi în măsură să concureze cu felurile de mâncare ale celor mai buni bucătari din lume.

În Africa, se folosește adesea otravă cu barca de pescuit Antimachus pentru scopuri medicinale, pentru vânătoare. Ele pot săgeții săgeți. Otrava este capabilă să paralizeze antilopa timp de mai multe ore.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este relativismul în cuvinte simpleCe este relativismul în cuvinte simple
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Conceptul de scepticism în filosofie, știință și viața de zi cu ziConceptul de scepticism în filosofie, știință și viața de zi cu zi
Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"
Prezentarea și definirea teologieiPrezentarea și definirea teologiei
» » Care este cel mai mare fluture din lume?
© 2021 amigdas.com