amigdas.com

Tipuri și utilizarea vitaminelor solubile pentru puii de broiler

Tipuri de vitamineO cunoaștere de bază a vitaminelor este necesară pentru a decide când să se introducă suplimente nutritive bogate în minerale și vitamine în dieta puiilor de broiler. De obicei, soluția nu este luată în considerare în funcție de diverși factori: mediul înconjurător, tipul locuinței, numărul de păsări din pachet, climatul și alți factori vitali.

Tipurile și aplicarea vitaminelor pentru puii de broiler

Scopul turmei va afecta, de asemenea, utilizarea aditivilor alimentari. Conține păsări de curte pentru carne de pui, care transportă ouă de calitate, carne de pasăre sau selecție de specii. Fiecare turmă are nevoi nutriționale diferite, unice.

Factorii care afectează starea turmei și a individului:

 • stresul asociat procesării;
 • relocare;
 • vaccinare;
 • boală.

Și trebuie luate în considerare și condițiile care pot afecta calitatea hranei pentru animale. De exemplu, în ani de umiditate ridicată în timpul recoltării, poate exista un nivel ridicat de mucegai în porumb și alte boabe. Durata de viață utilă a vitaminelor este importantă în utilitatea suplimentelor nutritive. Vitaminele pentru broilerii sunt sensibile la modificări ale pH-ului, luminii și căldurii. Elementele pot pierde eficiența atunci când sunt expuse la minerale și aditivi, care sunt uneori utilizați în nutriție.

Vitaminele sunt împărțite în două categorii:

 • solubil în apă;
 • solubil în grăsime.

Solubil în apă nu afectează grăsimile din dieta pasarilor și includ:

Ce vitamine trebuie să le dea puiilorB1 (tiamină), B2 (riboflavina), B3 (niacin), B5 (acid pantotenic), B6 ​​(piridoxină), B9 (acid folic), B12 (cobalamină), H (biotina), C (acid ascorbic).

Aditivii solubili în apă sunt metabolizați rapid, iar excesul este excretat prin excreție sau urină. Într-o dietă zilnică, vitaminele solubile în apă trebuie să fie prezente în mod regulat pentru a evita beriberi.

Lista anomaliilor cauzate de lipsa aditivilor solubili în apă (beriberi):

 • B1 - pierderea apetitului și a tulburărilor neurologice;
 • B2 - duce la paralizie și întârzierea creșterii;
 • B3 - slăbiciune generală, creștere lentă și probleme de tract gastro-intestinal;
 • B5 - reduce producția de ouă;
 • B6 - dermatită cutanată și convulsii;
 • PP - depresie și leziuni cutanate;
 • B9 - peroză (ca rezultat al deformării picioarelor), feather nesatisfăcător și creștere slabă;
 • V12 - peroză, penaj prost, anemie și obezitate la nivelul ficatului.

Cea mai periculoasă este deficitul de vitamină C. Lipsa vitaminei C se manifestă prin încetinirea creșterii și slăbiciunii puiilor. Nu poate fi sintetizat de păsări, astfel încât defectul poate fi compensat numai prin suplimente nutritive.

Riboflavina (B2) este baza sistemelor enzimatice, joacă, prin urmare, un rol important în metabolism. Deficiența duce la înfrângerea nazofaringei, a sistemului digestiv.

Piridoxina (B6) este necesară pentru metabolizarea corectă a aminoacizilor. Lipsa piridoxinei cauzează convulsii spasmice. Păsările trebuie hrănite cu cereale, drojdie și lucernă.

Tiamina (B1) este necesară pentru metabolismul adecvat al carbohidraților. Deficitul de tiamină provoacă anorexie, febră și paralizia mușchilor. Păsările refuză apa, stau pe picioarele curbate și răstoarnă capul.

Al doilea grup de vitamine pentru pui - aceasta este solubil în grăsime. Aditivii alimentari din această grupă includ: A, D, E și K.

Acest grup este mai complicat. Avantajul este capacitatea unei pasari de a stoca stocurile de vitamine ale unui grup de liposolubil in organele interne, cum ar fi ficatul, pancreasul, creierul. Pe lângă excedentele solubile în apă, se deduce prin excreție, urină și bilă.

Lista anomaliilor cauzate de lipsa aditivilor solubili în grăsimi (beriberi):

 • A - înfrângerea ochilor și lipsa acută a coordonării musculare;
 • D - rahitism și oase slabe de carne de pui;
 • E - lipsa apetitului și encefalomalacia (sau înmuierea țesuturilor osoase, apă în oase);
 • K - coagulabilitatea redusă a sângelui și posibilitatea unei hemoragii de broșă.

Vitamina E

Vitamine pentru pasari de curteStudiile au arătat acest lucru păsări cu beriberi a suferit o încălcare a imunității, precum și organismul a suprimat producția de anticorpi în sânge, ceea ce a redus abilitatea păsării de a lupta împotriva infecțiilor. Luați în considerare condițiile patologice ale puilor de carne cauzate de lipsa de vitamina E.

Nu există semne bine vizibile de beriberi. Prin urmare, agricultorii de multe ori nu știu despre boală. Puteți observa problema vaccinării și terapiei medicamentoase, păsările se comportă agresiv. Dar principala metodă este încă un test de sânge pentru numărul de anticorpi.

Este în general acceptat faptul că Vitamina E stabilizează și reglează membranele celulare, ajută la menținerea funcționării optime a tuturor tipurilor de celule sanguine. Acesta joacă un rol important în protejarea leucocitelor și macrofagelor în fagocitoză, proces în care celulele înconjoară un microorganism și îl distrug.

Sa efectuat un studiu în care puii au fost hrăniți cu aditiv alimentar E îmbogățit și apoi supuși infecției cu boala coccidiozei. Ei au păstrat dinamica: creșterea în greutate și reducerea mortalității chiar și în condiții de coccidioză severă.

Studii suplimentare au arătat, îmbogățit dieta cu adăugarea de E a crescut producția de anticorpi în sânge. Puii de carne care au primit suplimente cu vaccinul au produs anticorpi mai devreme decât păsările care nu au primit suplimente. Puii au fost hrăniți zilnic cu un adaos de 225 UI (unități internaționale) la 450 UI de vitamina E zilnic. Ei erau mai puțin sensibili la infecții și la atacuri bacteriene. Ratele mortalității au fost mai scăzute decât la persoanele cu dietă normală.

Prezența suplimentelor E joacă un rol important în defalcarea vitaminei C și în metabolismul aminoacizilor cu conținut de sulf, blocuri ale vieții. Ajută la asimilarea B12 - o componentă importantă a hemoglobinei.

Studiile au arătat acest lucru spectrul de siguranță E este suficient de larg. În intervalul de la 450 la 900 UI pe kilogram de hrană, sa demonstrat că alimentele sunt bine tolerate de puii de găină. Aditivul E este depozitat în toate țesuturile corpului, cu cea mai mare concentrație în ficat. Sa observat toxicitatea suplimentului E, dar rareori. Simptomele includ depresia la puii de carne și rata de creștere și creșterea timpului pentru coagularea sângelui sunt, de asemenea, reduse.

Aditivul este introdus în dietă, crescând treptat concentrația. Un ulei de germeni de grâu amestecat de înaltă calitate este o acumulare naturală de vitamina E. Există uleiuri îmbogățite cu alte vitamine și minerale. Din motive de economie, utilizați uleiul îmbogățit amestecat cu ulei de soia. Uleiul începe să adauge 200 UI pe kg de furaje mixte, crescând treptat la 600 UI.

Cum se utilizează? Când utilizați o vitamină solubilă în apă, rețineți că toate calculele sunt deja descrise pe ambalaj, baza de prescripție fiind destinată pentru un kilogram de hrană.

Vitamina D și A

Ce vitamine dau puiiUn rol important pentru funcționarea optimă a sistemului de schelet de pui, care întărește oasele, ghearele și ciocurile joacă vitamina D. De asemenea, are un efect pozitiv asupra calității ouălor de ouă.

Pasărea ar trebui să primească în mare măsură vitamina D pentru creșterea și dezvoltarea normală. Asimilarea calciului și a fosforului de către organismul păsării este cauzată de o cantitate suficientă de D în dietă. Se poate spune că creșterea unei păsări depinde de aceste trei substanțe.

Consecințele D-avitaminozelor sunt rahitismul, creșterea slabă și scăderea producției de ouă. Fermierul trebuie să monitorizeze starea păsării, mai ales după boală.

Retinolul sau vitamina A

Un alt nutrient. Retinolul se găsește în cantități mari în ulei de pește, iarbă verde, lucernă. Deficiența retinolului duce la penajul sărac, la leziunile nazale și provoacă, de asemenea, conjunctivită și în cele din urmă orbirea.

Hrana uscată păstrată pentru perioade lungi de timp nu poate conține suficientă vitamină A, deoarece retinolul are o durată de depozitare relativ scurtă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratamentDe ce puii de pui cad în picioare? Cauze și metode de tratament
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Bolile de pui broiler: simptome și tratamentBolile de pui broiler: simptome și tratament
Bolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografieBolile bolilor: simptome de boală, tratament, fotografie
"Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea preparatului"Chiktonik": instrucțiuni de utilizare pentru păsări, descrierea preparatului
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)Caracteristicile furajelor mixte pentru puii de carne (compoziție, furaje)
Vitamine pentru puii broiler, solubili în apăVitamine pentru puii broiler, solubili în apă
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Cum să hrănim broilerii acasăCum să hrănim broilerii acasă
» » Tipuri și utilizarea vitaminelor solubile pentru puii de broiler
© 2021 amigdas.com