amigdas.com

Fish-slider sau anabas - un reprezentant luminos al labirintului

Anabas: aspectMulți acvaristi păstrează cu bună știință case de pește de labirint (posedând un organ special care le permite să respire aerul). Pentru astfel de pești ar trebui să li se atribuie gurami, masculi, lași, macropode. Ele nu numai că vă mulțumesc cu frumusețea lor, dar sunt și ele nepretențioase în ceea ce privește condițiile de detenție. Acestea pot fi denumite și anabas de pește. Vom vorbi despre condițiile acestui pește în acest articol.

Habitat al cursorului de pește

Există un alt pește de labirint, nu la fel de faimos ca și cele de mai sus, dar nu mai puțin interesant. Poate că nu este la fel de frumoasă ca ceilalți frați ai ei, dar obiceiurile neobișnuite îi fac demnă de toată atenția. Acesta este un cursor (anabas), a cărui rază naturală este Asia de Sud-Est. Terenul nativ al acestei specii este Indonezia, Malaezia, India, Thailanda și alte state. În locul habitatului lor, glisoarele sunt alese cu apă proaspătă sau puțin sărată, cu un debit puțin sau deloc.

Ei locuiesc în iazuri mici sau lacuri, râuri de mică adâncime, în orez, adică unde pot folosi organele lor labirintice în scopul lor. Anabazele pot suporta suportul de viață pentru câteva zile în absența apei și pentru a nu pierde umiditatea și a fi protejate de uscare, sunt îngropate în nămol umed. În plus, în timp uscat, peștii pot fi selectați pe teren și în căutarea unui nou habitat crawl distante considerabile, este pentru această proprietate peștele și-a luat numele. Călătorește pe pământ pe care le efectuează, folosind aripioare puternice și capace de grilă, ajutând ancorele să prindă solul.

Glisorul de pește de ce este numit așaExistă un nume englezesc - broaște DART. Potrivit uneia dintre legendele estice, acest tip de pește poate urca copaci și există dovezi ale unui ofițer militar britanic care a descoperit un anabas într-o despicare de pe un palmier. Cu toate acestea, o explicație mai plauzibilă a acestui eveniment pare să fie că în timpul unei călătorii, peștii pot fi atacați de păsări, prin care cad pe copaci. Deci, numele "drevolaz" este doar o legendă, care nu este susținută de fapte.

Aspect și obiceiuri ale lui Anabas

  • Corpul alungit are o lungime de 20-22 cm, în captivitate - 15 cm, de-a lungul laturilor 8-10 benzi transversale.
  • Un cap mare cu o gură mare, marginile capacelor de grilă sunt împânzite cu un număr mare de spini.
  • Culoarea este gri-maro sau verde-gri.
  • Aripioare puternice, dezvoltate, situate la piept și coadă.

Persoanele de diferite sexe diferă ușor între ele: culoarea bărbatului este mai strălucitoare, iar femela are abdomen mai plin.

Personajul din glisorul de pește nu este angelic, Peștii sunt destul de agresivi și se luptă, dar în același timp timid. Se poate grăbi la pereții acvariului, văzând reflexia lui. Nu într-un moment bun cu alte specii de pești, în special la maturitate. Se pot angaja în canibalism în raport cu indivizii mai mici decât ei înșiși. Dacă anabasul apare împreună cu alte specii de pești de la vârsta de pește, relația dintre ele este mai mult sau mai puțin uniformă. Cei mai activi glisați pești arată până la sfârșitul zilei.

acasă

Dacă decizi să faci peștii ăștia, atunci pentru a obține, de preferință, exemplare tinere, adulții sunt greu să se adapteze la noile condiții de existență. Pentru o viață confortabilă este necesar un anabas acvariu, volum de cel puțin 100 de litri, cu capac de sticlă. Distanța de la apă până la capac trebuie să fie nu mai puțin de 10 cm în scopul de a sari din apă, peștele nu este rănit.

Anabis în acvariuSe recomandă utilizarea unui acvariu pentru un cuplu, deoarece glisierele sunt incomode cu alte pești și se comportă agresiv față de ei. Temperatura apei trebuie menținută la aproximativ 25-27 grade. Un filtru bun, care asigură înlocuirea a 20% apă timp de o săptămână, va fi, de asemenea, necesar. Lumina este de dorit pentru a face o lumină, împrăștiată.

Vegetația din acvariu ar trebui să fie densă, dar sunt necesare spații libere în cazul în care peștele se poate mișca. Anabas le place să se ascundă sub lemne sau pietre, astfel încât acestea să poată fi așezate pe fundul rezervorului. Și, în cele din urmă, construiește insule de pământ, astfel încât glisierele să se poată păstra în formă, urcând pe ele.

Sursă de alimentare

Glisierele de pește se referă la prădători agresivi, hrăniți cu pești mici, viermi, nevertebrate. Hrăniți-le acasă nu este dificilă. În acest scop: pești mici, bucăți mici de carne de vită, mâncare vie. Din alte produse puteți alimenta Anabas cu orez și verde. Substituenții sub formă de granule sau uscați servesc, de asemenea, ca un supliment nutritiv bun.

Anabas pește nu suferă de un poftă de mâncare proastă, așa că trebuie să stocați pe furaje suficient în avans.

reproducere

Maturitatea sexuală apare în anabas la vârsta de un an și jumătate. Pentru reproducere, puteți folosi același acvariu sau special, destinat reproducerii. Se recomandă păstrarea temperaturii apei ușor mai ridicată decât de obicei - 26-30 grade, cu duritate de până la 10 și aciditate în intervalul 6.5-7.5. Apa ar trebui să fie actualizată mai des decât de obicei.

Reproducerea apare în straturile inferioare ale lichidului. Femelele pot să mănânce 2,5-3,5 mii de ouă în timpul reproducerii, în porțiuni de 200 de bucăți pe abordare. Barbatul, înfășurat în jurul femelei, fertilizează imediat caviarul, după care se ridică la suprafață. Poți muta viitorul descendent într-un rezervor special sau lăsa-l la locul lui.

Anabis reproducere într-un acvariuPărinții nu-i pasă de protecția ouălor fertilizate, dar nu încearcă să o mănânce ca și alte specii de pești.

După 24 de ore, puiul începe să apară, iar după două zile începe să înoate și să mănânce independent. Praful live și rotiferii vor fi o alegere bună pentru hrănirea lor.

Informații interesante despre viața de pe glisorul de pește

  1. Naturalistii sustin ca anabasul creeaza o distanta de 100 m in 1 ora.
  2. Când este saturat cu umiditate, peștele se poate descurca fără acces la apă timp de câteva zile.
  3. Când rezervorul se usucă, anabasul se ascunde de razele soarelui în noroiul brut, unde poate trăi timp de două zile.
  4. În Asia, anabases sunt folosite pentru alimente, ei gătesc mâncăruri preparate populare în bucătăria estică. Se crede că peștele alunecă gustoase și sănătoase (în special pentru bărbați), carne, și peste tot în habitatul lor natural de pește prins, și de a crea facilități specializate pentru creșterea lor.

concluzie

După cum puteți vedea, păstrarea peștilor în acvariul acasă este destul de ușoară. Pentru meritele acestor creaturi uimitoare, pe lângă caracteristicile comportamentale, este, de asemenea, rezistența la diferite boli. Și urmărind viața lor de zi cu zi este de interes și plăcere pentru mulți acvaristi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Blotnotnistaya sortare - pește de acvariuBlotnotnistaya sortare - pește de acvariu
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Fructe tropicale populare și fructe exoticeFructe tropicale populare și fructe exotice
Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!Un somn albastru, foarte util pentru oameni, este un somn!
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
» » Fish-slider sau anabas - un reprezentant luminos al labirintului
© 2021 amigdas.com