amigdas.com

Aqua pește Labeo cu două tonuri

Pescuitul acvariului LabeoPrintre iubitorii de a sta într-un mediu liniștit și de a observa comportamentul unor locuitori frumoși, uimitori și interesanți ai lumii subacvatice, cel mai popular este recent un pește de acvariu - Labeo. Cu toate acestea, pentru un începător care face primii pași în reproducerea acestor pești adorabili, aceasta nu este o alegere foarte simplă. Totuși, dacă ați decis să vă angajați serios în cultivarea acestei specii de pești și sunteți complet încrezători în abilitățile lor, atunci, după ce ați citit acest articol, veți fi convinși de corectitudinea alegerii voastre.

Descrierea pescuitului de pește Aquarium Labeo

Pește Labeo are alungită, ușor aplatizată pe fiecare parte, un corp subțire. Spatele este mult mai arcuit decât abdomenul. Aripile mari care seamănă cu rechinii reprezintă o trăsătură distinctivă a acestui tip de pește de acvariu. O pereche de antene și vilii excitat sunt foarte vizibile în apropierea cavității bucale. Băieți rătăciți, răniți, ajutați la colectarea animalelor și a vegetației, care se găsesc în număr mare pe alge, lemn de pluș, pietre situate pe fundul rezervorului.

Fish Labeo sunt mobile și active în natură. De obicei, acest pește este foarte pasionat și încearcă cu curaj să protejeze teritoriul pe care trăiește. În același timp, caracteristica distinctivă a caracterului lor, trebuie remarcat faptul că Labeo se referă în mod agresiv la rudele și peștii care au o colorare strălucitoare a corpului lor. Prin urmare, este alegerea corectă a mărimii acvariului, dispunerea adecvată a acestuia, zonarea specială și reprezintă principala condiție pentru reducerea agresivității rudelor.

Tipuri de Labeo

Știința modernă este destul de bine studiată aproximativ douăzeci de specii de pește. Și, după cum arată practica, foarte puțini dintre ei sunt adaptați pentru a trăi într-un acvariu. Principalele specii, complet adaptate pentru întreținerea acvariului, sunt:

 • Descrierea LabeoLabeo cu două culori are un corp complet catifelat și o coadă de lux de culoare roșie.
 • Thai Labeo (verde) are un corp verzui, maro închis, cu aripioare roșii și o coadă șic.
 • Albino. La această specie, aripioarele și coada roșiatică sunt deosebit de bine distinse pe fundalul trunchiului de culoare albă.
 • Labeo din Congo are o culoare leopardă.
 • Silver Labeo este un pește cu o culoare argintie în întregul corp.
 • Multicolor (harlequin). Trunchiul acestui pește la o vârstă fragedă are o culoare maro-bej, cu impregnări mici roșu-portocalii pe toate aripioarele. În timp, culoarea se modifică la gri.

Cea mai mare popularitate printre fanii acvariului Labeo cu două culori și verde folosesc Labeo.

Labeo cu două culori

Care sunt soiurile LabeoFolosind formularea în limba engleză, acest tip de pește este adesea numit Labeo bicolor. Principalele habitate ale acestor pești sunt râurile, râurile mici, precum și lacurile și iazurile din Thailanda. Acest pește a apărut în Europa relativ recent în 1952.

Și în țara noastră a fost importat și mai târziu - în 1959. În două culori, un corp subțire, alungit, cu laturi aplatizate și spate curbat. Acest pește frumos are un cap mic cu ochi mari și roșii. Gura, subțire, sub formă de ventuza, are două perechi de mustăți și este acoperită cu vilii excitate. Acest aranjament al cavității oraleși vă permite să colectați convenabil din partea de jos a rezervorului diverse microorganisme și alge.

Suprafața catifelată a trunchiului labo-ului cu două tonuri are o culoare neagră plăcută. Aripile sunt înalte pe spate și ascuțite și în negru. Dar, aripile abdominale, toracice și anale nu sunt complet colorate, adică transparente. Și, bineînțeles, decorarea acestei specii de pești este coada fină, care este bifurcată la sfârșit, destul de lungă și are o culoare roșie aprinsă.

Prin dimensiunea femelei, Labeo cu două culori este considerabil mai mare, decât bărbatul, dar, de altfel, are o culoare mai proastă. În mediul natural, lungimea acestor pești poate atinge 30 cm, dar, cu conținut de acvariu, această cifră atinge cu aproape 12 cm. Deci, Labeo poate fi atribuit în condiții de siguranță peștilor de acvariu de dimensiuni medii.

Întreținere și îngrijire

Hrănirea peștelui LabeoLabeo este de două culori - peștele este teritorial, foarte activ și luminos. Bărbații sunt foarte curajoși și geloși încearcă să-și protejeze habitatul nu numai de la reprezentanții altor specii de pești cu o culoare roșiatică, ci și de la frații lor. Relațiile cu ceilalți locuitori ai regatului subacvatic de la Labeau devin din ce în ce mai aprigi și mai zeloși odată cu vârsta. De exemplu, cel mai puternic pește își poate permite să înoate oriunde dorește, în timp ce nu permite nimănui să intre pe teritoriul său.

Se bazează pe o trăsătură caracteristică beligerantă a Labeo și este necesar să le păstrăm cu reprezentanții altor pești de acvariu de mărime adecvată și obiceiuri similare. În spațiul deschis, aceștia preferă să fie în straturile inferioare și mijlocii ale acvariului, ascunzându-se ocazional în vegetația inferioară. Prin urmare, în condiții naturale, rezervoarele cu numeroase pietre pe fund și trunchiuri de copaci căzuți sunt un habitat favorit pentru aceste pești.

Când este ținut într-un acvariu pentru fiecare adult, ar trebui consumate până la 80 de litri de apă. O condiție prealabilă este crearea unor peșteri speciale de piatră, unde se poate odihni peștele. De la diverse pasaje este necesar să construim locuri de adăpost pentru pești. Și, desigur, este necesar să plantați în acvariu plante cu frunze mari care vor diferenția zona de locuire a animalelor de companie. Peștii, aflați în astfel de zone, se vor vedea mai puțin unul pe celălalt, ceea ce va reduce numărul de bătălii pentru habitat.

Când echipăm un acvariu, Pentru o întreținere confortabilă a echipamentului cu două culori, trebuie să aranjați un iluminat slab și difuz. Parametrii optime ai apei:

 • Temperatura apei este de 23-27 ℃.
 • PH-ul este de 6,5-7,5.
 • Duritatea apei este de 5-15 grade.

Și, bineînțeles, trebuie să echipați acvariul cu sisteme de filtrare, aerare cu apă. O dată pe săptămână este necesar să se înlocuiască 20% din apă.

Alimente pe animalele și legumele Labeo. Prin urmare, pentru a asigura o dietă cu substanțe proteice, este necesar să se adauge viermii de sânge și un om cu tuburi la acvariu. Alimentația vegetală este obținută de peștii din alge, dar trebuie să faceți periodic fertilizarea suplimentară. Pentru a face acest lucru, trebuie să introduceți în acvariu o foaie de sticlă acoperită cu alge. Există, de asemenea, feed-uri moderne pentru pește de acvariu, care pot fi achiziționate la orice magazin de animale de companie pe o vânzare gratuită.

reproducere

Pește LabeoProcesul de reproducere a Labeo două culori sunt destul de complicate, necesitând multă răbdare și atenție din partea proprietarului. Peștii sexuali maturi din această specie devin la vârsta de 18 luni. Pentru reproducere este necesar să se pregătească un acvariu cu un volum de cel puțin 500 de litri, să se aranjeze adăposturi din roci, alge și să se facă iluminat, de preferință nu este luminos.

Apă, înainte de a vărsa în acvariu, aveți nevoie de câteva zile să vă apărați. Puteți folosi apă obișnuită de la robinet, dar numai neapărat proaspătă și puțin turbă. Parametrii apei trebuie menținute în următoarele condiții: temperatură - 24-27 ℃, rigiditate - până la 4 °, pH - 6,0-7,0.

Înainte de înmulțirea a doi bărbați iar femelele sunt adăpostite în recipiente diferite, unde sunt păstrate timp de până la două săptămâni, crescând în același timp hrănirea (în special hrana pentru animale). Apoi, hormonii sunt injectați în mușchii din spatele peștilor și îi păstrați separat timp de aproximativ 3-4 ore. După 5-6 ore, are loc apariția hrănirii. Femela are aproximativ o mie de ouă.

După încheierea procesului de reproducere, producătorii trebuie imediat să fie plantați, deoarece încep să mănânce ouă care se așază pe fund. Apoi se sortează icrele. Oualele pierdute într-o oră dobândesc o nuanță albică, deci sunt aruncate. Iar restul de ouă sunt transferate într-un incubator preparat de 20 de litri, în care este necesar să se mențină o mică aerare a lichidului.

În 14 ore, ouăle se maturează. Iar după câteva zile, ouăle se transformă în prăjituri, care se hrănesc cu lalele, infuzorii și praful viu. De obicei, în două săptămâni aproape 50% din prăjituri moare, iar restul cresc de regulă fără probleme.

Labeo verde

Cum să hrănești un Labeo de peșteCorpul acestui individ are o formă alungită cu o linie curbată a spatelui, în timp ce partea laterală este ușor aplatizată. Gura are un nivel inferior aranjament cu două perechi de antene și fibre de corn. Forma cavității orale are aspectul unei ventuze, ceea ce ușurează selectarea hranei din partea inferioară a rezervorului. Capul de labo verde nu este foarte mare, dar ochii sunt mari.

În ciuda numelui, aceste pești au o culoare de măslină închisă, cu un debit de bronz. Și aici, abdomenul este din bronz-argintiu. Banda întunecată se întinde de-a lungul stigmatului până la branhii, traversând ochii. Culoarea tuturor aripioarelor, inclusiv coada, este roșu aprins.

Îngrijirea și

În condiții naturale, Labeo se hrănește cu diverse microorganisme și cu alimente vegetale, pe care le scarpină de pietre și de pietre. În condițiile de conținut artificial, orice legume, alimente vii și uscate sunt ușor consumate, prin urmare, acvarii trebuie să conțină vegetație groasă din alge.

O caracteristică distinctă a naturii este vrăjmășia constantă a acestor pești între ei și cu alți locuitori ai acvariului. Mai ales această agresiune se manifestă pentru a pescui cu aripioare roșii.

Iluminarea în acvariu trebuie să fie destul de strălucitoare, astfel încât are loc procesul de creștere a algelor, care sunt consumate în număr mare de către pești.

Apa din acvariu trebuie să îndeplinească cerințele:

 • Temperatura este de 22-24 ℃.
 • Rigiditatea este de până la 20 °.
 • pH - aproximativ 7. Cu un acid mai acut de pește poate muri.

reproducere

Procesul de reproducere a verde Labeo este o mare provocare, mai ales pentru crescătorii începători. Volumul acvariului trebuie să fie de cel puțin 150 de litri. În acesta, trebuie să creați condiții pentru hrănirea peștilor. Apa trebuie să fie bine filtrată și să aibă un grad semnificativ de aerare. Parametrii optime ai apei: pH - 6,0-6,5, duritatea apei - 4 °, temperatura - 26-28 ° C.

Însuși procesul de preparare și reproducere a verii Labeo apare cu ajutorul injecțiilor hormonale, care se fac în mușchii spatelui. După 3-5 ore de reproducere începe. Apoi ouăle sunt transferate într-un incubator acvariu special. După aproximativ 14 ore apare o mare epidemie de larve. Și după 3-4 zile, larvele se transformă în prăjitură.

Boli ale Labeo

Descrierea aspectuluiSe crede că adulții acestei specii de pești sunt mai puțin înclinați la diverse boli. Dar încă mai există unele probleme de sănătate și în Labe, cu toate acestea, ele par să fie nu atât de mult ca o boală la infecții și leziuni ale diferitelor paraziți. Și, de asemenea, se observă, că în condiții de stres constant, culoarea torsului poate să se estompeze în labă.

Amintiți-vă că dacă vă decideți să vă plantați într-un acvariu, un astfel de pește frumos, activ și sociabil, ca labeo, este necesar să fie rezervat prin răbdare și să arate perseverență în realizarea acestui scop.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Fish barbs: specii, îngrijire, reproducereFish barbs: specii, îngrijire, reproducere
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
Fish-blue reef-iubitor de amatori de acvariu spațioaseFish-blue reef-iubitor de amatori de acvariu spațioase
» » Aqua pește Labeo cu două tonuri
© 2021 amigdas.com