amigdas.com

Periuță de dinți pentru paranteze: o varietate de produse de curățare

Periuțe de dinți și periiPurtarea unui sistem de suporturi ajută o persoană să stabilească o mușcătură incorectă și să alinieze dinții. Cu toate acestea, instalarea unei structuri complexe poate complica în mod semnificativ procedura de curățare a dinților, deoarece zonele greu accesibile sub bretele sunt extrem de dificil de curățat.

În timpul perioadei de terapie ortodontică prin instalarea sistemului bracket, riscurile de afecțiuni orale cresc semnificativ. Cariile și inflamația gingiilor se dezvoltă în mod special. Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a microbilor în conformitate cu designul stabilit, este corect să alegeți igienă pentru cavitatea orală - o periuță de dinți ortodontică și o pastă de dinți. Cu toate acestea, înainte, cum să alegeți un dispozitiv specific pentru curățare, este mai bine să vă consultați mai întâi medicul dentist.

Cerințe pentru ortodonție

Cel mai important dispozitiv pentru curățarea dinților cu sistem de suport este o periuță de dinți ortodontică bine aleasă. Înainte de a alege un dispozitiv pentru curățarea cavității bucale, este necesar să vă asigurați că, că produsul îndeplinește pe deplin cerințele.

 • Care sunt periile pentru breteleÎn primul rând, dispozitivul care trebuie selectat trebuie să aibă fibre de duritate medie. Adevărul este că periile cu peri prea moi curăță foarte puțin depozitele care se formează sub cărămizi de mesteacăn, iar perii prea rigizi nu pot pătrunde în zone dificile. De aceea, ar trebui să se acorde preferință dispozitivelor cu rigiditate medie a fibrelor.
 • În al doilea rând, trebuie să cumpărați un astfel de dispozitiv ortodontic care are fibre sintetice. Aceasta se datorează faptului că periile din pânză naturală contribuie numai la dezvoltarea microbilor și a bacteriilor care se formează pe suprafața materialului natural.
 • În al treilea rând, pentru o curățare temeinică a cavității orale în timpul purtării sistemului de suport, este necesar să alegeți o perie cu dimensiunea optimă a capului: în limita a 20 mm pentru copii mici și nu mai mult de 25 mm pentru un adult. Datorită dimensiunii optime a capului optim selectată, puteți curăța chiar și cele mai înguste segmente dintre dinți și bretelele de fixare.
 • În al patrulea rând, peria ortopedică ar trebui, cel puțin o dată la trei luni, să fie schimbată într-un dispozitiv nou.

Dacă luați în considerare aceste cerințe când cumpărați o periuță de dinți și utilizați în mod sistematic dispozitive pentru curățarea brațelor, acest lucru vă va ajuta să vă păstrați dinții mult timp sănătoși și puternici.

Sortiment de perii ortodontice pentru paranteze

Până în prezent, producătorii sunt în măsură să ofere consumatorilor o gamă largă de aparate și produse de igienă diferite, special concepute pentru curățarea bretelelor. Fiecare dispozitiv este diferit în ceea ce privește caracteristicile și tehnica de utilizare.

 1. Ortodonție (în formă de V) periuță de dinți.
 2. Perie monobulară.
 3. Perie interdentară - perii speciale pentru bretele.
 4. Perii electrice pentru paranteze.

Aceste dispozitive diferă nu numai în formă și dimensiune, dar și în rigiditatea grămezii, precum și în lungimea mânerului, astfel încât este întotdeauna posibilă alegerea celei mai potrivite perii pentru paranteze, luând în considerare dorințele individuale ale consumatorului.

Ortodonție (în formă de V) periuță de dinți: descrierea produsului

Soiuri de perii pentru breteleAcestea sunt dispozitive speciale, concepute pentru curățarea armăturilor. Principala diferență este că această perie are o perie nestandardă lungă și neuniformă - este făcută astfel încât fibrele din centrul periei să fie mult mai scurte și să aibă o formă V.

Astfel, periile ortodontice au lungimi diferite de fibre pe tot capul - la margini este mult mai lungă și spre mijlocul firului este scurtată considerabil. Datorită acestei forme, nu numai dinții și spațiile interdentare sunt perfect curățate, dar și elementele de blocare, care sunt echipate cu orice sistem de suport.

De regulă, pentru fabricarea lor se utilizează fire de păr moi, ceea ce permite excluderea deteriorărilor mecanice ale elementelor structurii de suport. Cu toate acestea, producătorii oferă perii cu o grămadă mai grea, astfel încât alegerea finală urmează consumatorului.

Perie monobulară: descrierea produsului

Acest dispozitiv a fost realizat, de asemenea, în special pentru persoanele care poartă modele ortodontice în cavitatea bucală. Spre deosebire de periile standard, Mono-fasciculul are dimensiuni non-standard: capul este echipat cu un singur pachet de piloni, care are un diametru de cel mult 10 mm, iar suportul pentru mâner este în formă de baston mic subțire.

Pachetul situat la capătul mânerului subțire poate avea o formă ascuțită sau dreaptă, ceea ce simplifică foarte mult procesul de penetrare a firelor în zone dificil de acces disponibile în construcția ortodontică și în cavitatea bucală.

În ceea ce privește materialul din care se formează grămada, acesta poate fi atât natural cât și sintetic. În acest caz, grămada are cinci tipuri de rigiditate, începând de la părul foarte moale și terminând cu un pui de somn foarte dur.

Datorită păpurii lungi non-standard pe o perie cu o singură perie, puteți ajunge la cele mai dificile secțiuni ale bretelelor. Și datorită faptului că dispozitivul are un cap foarte compact, devine posibilă curățarea cavității orale printr-o metodă punctuală, care, la rândul său, îmbunătățește calitatea procedurilor de igienă.

Perie interdentară (perie): descrierea produsului

Perii si perii pentru breteleDin punct de vedere vizual, dispozitivul seamănă cu o copie miniaturală a unei perii clasice. O astfel de periuță de dinți Pentru bretele are două elemente: un cap cu peri și un mâner confortabil.

Capul periei este prevăzut cu peri de nailon, care au o formă conică sau cilindrică. Mai mult, capul produsului - o duză, poate fi nu numai drept, dar și curbată, ceea ce facilitează foarte mult accesul la elementele greu accesibile ale mecanismului.

Flexibilitatea și elasticitatea pilonului îi permit să pătrundă nu numai sub arce de brațe, ci și în spațiul interdentar, ceea ce accelerează și simplifică procesul de curățare. Și datorită unei forme neobișnuite dispozitivului, este posibil să se îndepărteze placa care apare pe întreaga suprafață a brațelor.

Perii electrice pentru paranteze: descrierea produsului

Poate, această varietate de perii a câștigat cea mai mare popularitate și popularitate printre consumatori. Și toate pentru că produsul electric vă permite să eliminați rapid și eficient plăcile și alte contaminări ale cavității orale și ale structurilor mecanice instalate pe dinți.

Acest efect se realizează datorită vitezei rapide de rotație a firelor situate la baza dispozitivului, ceea ce nu poate fi obținut dacă dinții sunt curățați manual. Pe lângă repede rotația, peria electrică poate efectua manipularea pulsatoare și mai multe produse moderne au un radiator special cu ultrasunete, a cărui acțiune este îndreptată spre distrugerea tartrului.

Cu toate acestea, atunci când alegeți un dispozitiv, trebuie să vă reamintim că orice manipulare rapidă și puternică poate afecta negativ fixatoarele de prindere și poate perturba integritatea mecanismului. Prin urmare, este necesar să selectați produsul astfel încât să existe mai multe regimuri de viteză, ceea ce va fi optim în acest caz.

Accesorii suplimentare

În plus față de periuța de dinți ortodontică pentru bretele, este necesar să se acorde atenție suplimentar produsele de igienă din spatele gurii.

 1. Sisteme de curățareÎn timpul purtării armăturilor, se recomandă folosirea sistematică a unor clătiri speciale care ajută la distrugerea microbilor și a bacteriilor care se acumulează în elementele structurii instalate.
 2. Eficace este irigatorul - un dispozitiv pentru spălarea germenilor și resturilor alimentare, care funcționează sub impactul puternic al unui jet de apă.
 3. Atela dentara - atela, excelenta pentru curatarea spatiului dintre dinti si bazele coroanelor.
 4. Desigur, bretele ortodontic adus perie pentru un efect maxim, trebuie să alegeți în mod corect o pasta de dinti care nu doar curata dintii, dar, de asemenea, ajuta sa scape de elemente de design colțar de la toate tipurile de microbi și bacterii.

Perii ortodontice: modele bine cunoscute

În prezent, puteți găsi sute de modele diferite de dispozitive concepute pentru curățarea dinților și a sistemelor de suport. Principalul producător de perii ortodontice este compania Oral - B.

 1. Cum de a alege o perie pentru breteleFirma populară Oral-Bi a dezvoltat o linie specială ortodontică pentru periuțe de dinți Pro-expert Clinic Line, care are o formă în formă de "V". Nu numai că îndepărtează în mod eficient microbii, ci și curăță calitativ toate elementele sistemului de suport.
 2. Un alt copil al aceleiași companii - peria Oral - B Orto - are o formă ergonomică și o perie foarte elastică, elastică pe capul periei. Produsul este destinat exclusiv curățării dinților cu bretele.
 3. Triumph Professional Care este o opțiune electrică de perie care oferă un grad de curățare triplă a parantezelor și dinților, precum și un regim de viteză pe cinci nivele. Dispune de un indicator special de presiune încorporat, care vă permite să controlați efectul asupra designului consolei.
 4. O altă opțiune pentru peria electronică este Braun Professional Care. Dispune de un senzor de presiune care fixează încărcătura de forță pe brațe și un timer care controlează timpul de curățare.
 5. Modelul Monopochkovaya - Antiplaque Piave Dental Care. Produsul include un mâner ergonomic și un cap cu o formă ondulată a fibrelor, care permite o curățare mai eficientă și mai sigură a elementelor de prindere fără a le deteriora.
 6. Antiplaque Piave Dental Care este un dispozitiv prezentat cu trei niveluri diferite de rigiditate a firelor de a alege. Îndepărtează perfect toți microbii și reziduurile alimentare toate elementele mici de coroane și bretele.

Tehnica de curatare a dintilor cu bretele

Pentru perie, care este planificat să fie utilizat, a adus beneficii maxime, este necesar să se respecte următoarele reguli:

 • Care sunt tipurile de perii pentru breteleDacă se utilizează o perie ortodontică în formă de V, strângeți întotdeauna pasta numai pe suprafața uscată a produsului. Țineți instrumentul numai într-un unghi. Pentru a curăța este necesar să începeți cu dinții anteriori, trecând încet spre spate și rândul lateral. Mișcările trebuie să fie spălate și să treacă de la marginea gumei până la baza de tăiere.
 • Dacă utilizați monopuchkovy instrument, ar trebui să curățați mai întâi toate elementele între paranteze și apoi se trece la curățarea dinților.
 • Dacă utilizați o perie, atunci fiecare dinte ar trebui să fie dat cel puțin 10-15 secunde din timpul său. Acest dispozitiv curăță cel mai bine zona din jurul parantezelor. Curățarea trebuie efectuată într-o mișcare circulară pe ambele fețe - internă și externă.
 • Pentru a remedia efectul, după curățare, trebuie să utilizați o clătire specială.

Adu-ți aminte întotdeauna de asta, că de curățare este necesar să se utilizeze numai perii de duritate medie, sau cel puțin cu o peri moale, pentru că gramada rigidă este pur și simplu nu este în măsură să penetreze zone dificile acolade disponibile, prin urmare, o perie cu peri nu garantează curățarea completă a cavității bucale și a tuturor elementelor de structură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Cum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adeseaCum să vă spălați dinții în mod corespunzător și adesea
Cât de des trebuie să-mi schimb periuța de dințiCât de des trebuie să-mi schimb periuța de dinți
Ce periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriereCe periuță de dinți este mai bună: tipuri și descriere
Ce fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici aleseCe fel de periuță de dinți să alegeți: tipuri, descriere și caracteristici alese
Periuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descrierePeriuța de dinți electrică pentru copii: tipuri și descriere
Avantajele instalării armăturilor ceramiceAvantajele instalării armăturilor ceramice
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Periuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dințiPeriuța de dinți cu ultrasunete: tipuri și descrierea periuțelor de dinți
Cum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturiCum se utilizează ață dentară în timpul brațelor: reguli de curățare și sfaturi
» » Periuță de dinți pentru paranteze: o varietate de produse de curățare
© 2021 amigdas.com