amigdas.com

Maghița maghiară - o descriere a rasei de porci

Tipuri de porciPorcii sunt considerați a fi animale non-rumegătoare. Cele mai mari specii folosite în complexul agroindustrial, agricultură și agricultură de la vârste foarte înaintate. În mod obișnuit comun în partea de vest a continentului este Eurasia și în Africa.

Porcii aparțin familiei animalelor de animale biongulate. Au următoarele caracteristici caracteristice:

  • corp mic;
  • un cap alungit cu un os frontal foarte dur;
  • mai degrabă labe scurte cu copite.

Principala caracteristică distinctivă - cel mai dezvoltat organ de miros sub forma unui proces cartilaginos. Toată lumea îl cunoaște din copilărie - este un călcâi. Avantajele sale:

  • un miros fin;
  • Mijloace adiționale pentru slăbirea solului în timpul căutării alimentelor.

Ciupercile la porci sunt dezvoltate destul de bine. Curba este îndreptată în sus, arătată. Unii reprezentanți sălbatici ai acestei familii de animale au trăsătura singură.

Pluse mari din aceste animale în agricultură pot fi luate în considerare ei foarte repede câºtigã în greutate potrivită pentru consumul uman, pubertatea vine destul de devreme, ceea ce le permite să fie plantate pe scară largă și cu ușurință. Mangalica maghiară se referă la animalele consumate aproape de toate națiunile din lume.

Descendenții porcilor sunt numiți purcei. O trăsătură distinctivă a porcilor de la alte animale de ordinul ungulatelor - ei mănâncă tot (omnivore). Habitatul principal al acestor animale frumoase este pădurea, câmpurile, câmpiile din apropierea rezervoarelor. Porcii înotau remarcabil de bine, astfel încât să nu se teamă să meargă lângă corpuri mari de apă. Având o bună capacitate intelectuală, nu se pot îneca accidental. Ele sunt adaptate la aproape toate condițiile meteorologice și climatice. Rasele de porci domestici pot diferi foarte mult una de alta.

Descriere maghiară maghiară a rasei

Avantajele raseiÎn acest articol, vom vorbi despre o astfel de rară și interesantă rasă de porci - ca Maghița maghiară. Fiecare reprezentant al clasei muncitoare a agricultorilor dorește să aibă în colecția lor cele mai exotice saloane. La urma urmei, componentele colecției determină statutul unei persoane și statutul său monetar. Mageliga maghiară va fi o podoabă minunată a oricărui jucător. Destul de o rasă rară de porci. Persoanele din aceste pădure cu pufos păr din Ungaria sunt foarte diferite de ceilalți membri ai rasei lor, în funcție de caracteristicile aspectului lor.

Maghiarul maghiar are o lână foarte groasă care acoperă tot corpul. În sezonul de iarnă, o protecție excelentă împotriva înghețurilor severe. Oamenii, văzând porcul în jos, le confundă ușor cu oile. Odată cu apariția căldurii, axile încep să dispară treptat, transformându-se în fire și inele amuzante. Rasa porcilor Mangalci se distinge printr-un mic cap cu urechi destul de mari. Culoarea copitelor este întunecată.

Toate rasele de mangaleză maghiară au în zona ochiului pete de tip pigmentar. Mangalitzii sunt împărțiți în patru tipuri de culori: întuneric (negru), lumină (alb), roșu și roci cu culori mixte (hibrizi). În prezent, potrivit statisticilor, cea mai mare parte a indivizilor din această rasă au culori ușoare, albe, cu manifestări caracteristice întunecate și piele, în apropierea ochilor și călcâiului. Acest lucru le distinge de alte rase de porci. Animalele de fermă de porc maghiar, cultivate pe scară largă, se găsesc ușor împreună cu alte tipuri de animale de fermă. Porcii de porc cu o culoare rosie si neagra sunt recunoscuti ca o specie vanata, pe punctul de a intra in Cartea Rosie.

Agențiile și laboratoarele agroindustriale au avut un control strict asupra reproducerii acestor porci. Din cauza marii rarități, cumpărarea și vânzarea acestor porci este interzisă, iar în caz de încălcare este supusă unor sancțiuni serioase. Acum, un număr suficient de reprezentanți hibrizi sunt în vânzare pentru vânzare. Prețul pentru ele nu este prea mare, din cauza caracteristicilor deteriorate ale rasei.

Descriere istorică

Avantajele izolației de rocăRădăcinile istorice ale unei astfel de rarități de animale provin chiar din Ungaria. De aici și numele. Fermierii maghiari au stabilit o sarcină de a trăi reprezentanți semi-sălbatici din regiunile carpatice cu reprezentanți ai Mediteranei pentru a obține o rasă universală. Succesul maxim în împerecherea acestor roci a fost realizat de un om de știință din Ungaria Josef. Originea rasei datează de la începutul secolului al XIX-lea - 1833. Sa dovedit destul de practică în costumele de porc pentru agricultură.

Excelenta adaptare la orice conditii meteorologice si capriciile climatice, loiale la alegerea alimentelor, continut cu costuri minime - de aceea se poate lauda mangalicul. În perioadele de lipsă a tehnologiilor largi și a centrelor de laborator, obținerea unei astfel de rase părea un succes incredibil. Cea mai potrivită rasă pentru fermierul european mediu. Într-adevăr, principala caracteristică distinctivă este o acoperire specială din lână, dulce. La purceii mici, se manifestă în mod clar în fire de păr. Cele mai mari efective și ferme pentru reproducerea porcilor downy în țările din familia anglo-saxonă.

Funcții interesante

Cum arată mangalca maghiară?Această rasă este diferită de la alte pubertate extrem de devreme. O persoană plină poate coace după 12 luni. Fertilitatea este medie. La prima naștere, scroafa poate da naștere la aproximativ 5-7 purcei, în vremuri ulterioare mai mult de 10. Nivelul volumului cuiburilor depinde foarte mult de confortul condițiilor de detenție. Absolut toate rasele de mangalite au o asemănare apropiată cu strămoșii lor sălbatici. Trăsătura cea mai frapantă este fâșiile pe corpul purceilor mici, care dispar cu vârsta. Rasa mangalităților maghiare reprezintă direcția grasă. Carnea acestor animale are un anumit gust plăcut, deci este deosebit de apreciat.

Vasele de la o asemenea carne minunată sunt o delicatesă. Servit în cele mai renumite restaurante din lume. De exemplu. Un kilogram de jamon maghiar, la un cost, va costa mai mult de patru mii de ruble. Un alt plus relativ mare este un intelect dezvoltat. Animalele își amintesc perfect modul de acasă și locuri de pășunat. Mulți fermieri care au o astfel de rasă nu se îngrijorează deloc că se pot pierde. Și este, de asemenea, foarte atractiv pentru porci maghiari, acesta este un sistem imunitar destul de puternic.

În timpul selecției naturale Mangalis sa transformat în experți excelenți în ceea ce privește supraviețuirea. Un bărbat adult poate câștiga până la trei sute de kilograme în greutate, o femeie la două sute patruzeci de ani. Enumerând pluses nesfârșite, nu uitați că aceste porci folosesc foarte puțin pentru alimente. Asta pentru agricultori este un mare plus.

Conținutul lui Mangalitz

Deși aceasta este o rasă extrem de rară, dar aceasta nu înseamnă că este costisitoare în cultivare. Una dintre cele mai rafinate rase. Nu are nevoie de apartamente speciale. Bineînțeles, dacă este lipsită de griji tratarea cultivării porcilor maghiari, acest lucru poate fi în detrimentul ratei de creștere a cărnii pe zi. Metabolismul este ușor de perturbat la acest tip de animal. Este necesar să ne amintim câțiva factori importanți:

  • păscutul zilnic obligatoriu în câmpuri;
  • Hrănirea cu adaos de suplimente de vitamine esențiale și legume proaspete;
  • condiții confortabile în stilouri și tarabe;
  • curățarea obligatorie a locurilor de dormit pentru porci.

Caracteristicile raseiÎn timpul pășunatului porcii sunt cele mai des folosite plante din plante, în cazul în care sunt aproape de iazuri, atunci ei percep foarte bine alge marine. Live iarba pentru ei este cea mai folositoare. Nu uitați despre legume atunci când mănâncați alimente în standuri mangalitsy în amestecul de furaje rustolchenny creta sau lut roșu pentru a consolida canini și structura de oase. Rezultatul maxim pentru creșterea cărnii pe zi poate fi de până la 500 g. Unii fermieri folosesc un tip de paddock de conținut de mangalit.

Dacă construiți o corrală pentru o astfel de rasă de porci, trebuie să aveți un gard mare pentru a vă proteja efectivul de animalele sălbatice și sălbatice. Este necesar să se gândească la o serie de copertine în diferite locuri ale stiloului, astfel încât porcul să se poată ascunde de razele fierbinți ale soarelui de vară. Depășirea ar trebui să fie cât mai aproape posibil de porc. În timpul iernii, porcinele trebuie să răspundă la condiții calde și confortabile. Este adesea necesar să se schimbe așternutul și să se păstreze locul curățării porcilor. Deși înghețurile severe ale acestei rase de porci nu se sperie.

Când păstrați maghiarul în porci Este necesar să avem ocazia vara să le dăm iarbă proaspătă, înclinată de pe câmp, iar fânul sărbătorit în timpul iernii. Este de dorit să se alimenteze amestecul de cartofi și brânză în formă fiartă. Foarte asemanatoare cu aceste creaturi frumoase ca mancare suplimentara, culturi diferite de radacina, dar nu vor renunta la porumb. Un fermier bun, care reproduce o rasă de porc în jos, trebuie să-și amintească faptul că prezența apei potabile proaspete și proaspete este necesară pentru păsărică.

Zonele cu apă ar trebui să fie amplasate într-o porcărie și într-un loc convenabil în timpul plimbării. Există o regulă importantă când hrănim mangalitele. Ei, în special la o vârstă fragedă, nu pot fi suprasaturați. Trebuie să aveți grijă să controlați cantitatea de alimente servite. Există momente în care purceii au murit din cauza supraproducției. De asemenea, purceii de rase de downy pot fi hrăniți dintr-o sticlă încă în a 5-a zi după naștere. Puii încep să se descurce independent cu legume și fructe aproximativ o lună după naștere. O lună mai târziu, ei pierd dungi "sălbatice" și este timpul să le separați de mama, puteți începe să vă pregătiți pentru vânzare.

Achiziționarea și eliminarea

Cum să păstrăm mangaliteleMajoritatea reprezentanților locali ai clasei muncitoare a agricultorilor sunt angajați în mangalite de reproducere în scopul vânzării acestora. Relativ foarte comod și necomplicat de afaceri. Prețul mediu al unui porc este în Ungaria, aproximativ douăzeci de mii de ruble. Este necesar să se respecte o serie de condiții pentru a nu fi amăgit atunci când cumpărați aceste porcine pufoase: cumpărați purcei pe o fermă certificată, să solicitați toate documentele care să confirme purceii genealogici și de rasă pură.

Vânzătorul este obligat să vă arate părinții porcilor pe care îi cumpără. Respectând acest set de reguli, vă veți salva cât mai mult posibil de a cumpăra rase de porci cu incest puternic. Gândindu-te la achiziționarea de fluffy din Ungaria în secțiile tale, trebuie să înțelegi clar că conținutul ei va fi lung. La sfârșitul celei de-a doua frământări, femelele mangaliților maghiari, conform statisticilor, ajung la maximul lor maxim de producție. Reproducerea rasei maghiare nu este diferită de ceilalți reprezentanți ai grupului de animale biongulate. Trebuie doar să monitorizați condițiile de detenție.

Ne întoarcem la momentul când pumnii sunt în mare nevoie. Carnea se întoarce pe piețe. Fermierii privați se luptă pentru achiziționarea unui număr mai mare de goluri, urmărindu-i pe purtătorii lor. Prețul unui mic porc maghiar ajunge la limită.

opinii

Productivitatea raseiRăspunsurile obiective ale fermierilor în sine sunt numai declarații pozitive despre această rasă de peste mări. În Rusia, o astfel de rasă este foarte rară astăzi. Mulți oameni se gândesc să înceapă o afacere de reproducere a porcilor downy. Foarte mult atrage nemulțumirea indivizilor și absența unui număr mare de capete în țara noastră.

Producătorii interni de bovine recomandă achiziționarea de șefi de tineri în străinătate, pe anumite ferme. Producătorii agricoli subliniază faptul că porcii de porc porc foarte bun și de unică folosință. Ele prezintă un risc minim de conflict cu alte animale. Intelectul lor îi atrage, ceea ce nu îi sperie pe proprietari cu privire la pierderea animalelor. Iubește agricultura! Dragoste animale!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Cum să-ți construiești un porcCum să-ți construiești un porc
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Animale mamifere dăunătoare: descriere și specieAnimale mamifere dăunătoare: descriere și specie
Creșterea porcului, producția de porc la domiciliuCreșterea porcului, producția de porc la domiciliu
Carne de porcine de carne: descriere și rasă de porciCarne de porcine de carne: descriere și rasă de porci
Rasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijireRasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijire
Porci vietnamezi: îngrijirea și reproducerea porcilor vislobryuhPorci vietnamezi: îngrijirea și reproducerea porcilor vislobryuh
Creșterea porcului este simplă și profitabilă: rasele de porc cresc buzunareleCreșterea porcului este simplă și profitabilă: rasele de porc cresc buzunarele
Mini-porci: porci pitici domesticiMini-porci: porci pitici domestici
» » Maghița maghiară - o descriere a rasei de porci
© 2021 amigdas.com