amigdas.com

Maine Coon caracteristicile rasei de pisici

Descrierea rasei Maine Coon CatUnul dintre cei mai masivi și dimensionali reprezentanți ai detașării felinelor, pisica cu par lung si pufos

și aspect unic - toate acestea sunt legate de Maine Coons. Din cauza aspectului atipic specific acestei rase, există multe legende. Să ne purtăm în istoria apariției acestor animale, a caracteristicilor externe și a naturii frumuseților de rasă pură.

Cu siguranță aveți multe întrebări:

 • Cum să hrănești o pisică Maine Coon?
 • Cât de corect să aveți grijă?
 • De unde puteți cumpăra acest miracol și cât de mult trebuie să plătiți?

Pentru toate întrebările dvs., veți găsi răspunsul din acest articol.

 1. Istoria apariției coonului de Maine.
 2. Descrierea rasei Maine Coon.
 3. Care sunt culorile Maine Coon Coon?
 4. Care este natura rasei Maine Coon?
 5. Caracteristici de îngrijire.
 6. Ce se hrănește și cum să se hrănească?
 7. Cât este și unde să cumpăr?

Istoria apariției rasei Maine Coon

Caracteristici și descrierea rasei de pisici Maine CoonAmerica este patria istorică a pisicilor Maine Coon. Numele lor a venit din statul nord-american Maine. Coon - în limba engleză înseamnă raton. Este adevărat că aceste animale au unele asemănări externe cu animalele de blană.

Prima pisică a acestei rase a apărut în 1861 și a fost prezentată la spectacolul de pisici din orașul New York.

Agricultorii au apreciat foarte mult abilitățile de vânătoare ale acestor animale, astfel încât rasa a supraviețuit și a câștigat o popularitate imensă în întreaga lume. În onoarea Maine Coons din Marea Britanie pe insula cu același nume, a fost emisă și o monedă nominală de aur cu imaginea.

Pe pământul nostru rusesc, pațul unui animal din această rasă nu a pătruns cu mult timp în urmă - în 1992.

Legendele apariției

 • Legende despre apariția în lume a pisicilor Maine CoonSe zvonește că rasa provine din sentimente romantice sinceră și delicată între o pisică și un raton. Prin urmare, Maine Coons au o coadă pufoasă și dungată. Dar acesta este doar un mit, este imposibil din punct de vedere genetic să traversăm o pisică de sex feminin și o fiară purtătoare de blană.
 • Și există, de asemenea, o legendă despre împerecherea unei pisici și a unui râs. Asemenea zvonuri au fost cauzate de periile caracteristice prezente pe vârful urechilor de pisici de rasă, astfel încât oamenii au făcut astfel de concluzii.
 • Foarte interesantă este legenda reginei franceze și a pisicilor ei. Când Marie Antoinette din Austria a decis să fugă în America, a luat-o cu camarazii ei. Regina însăși se afla într-un răzbunare brutală, dar pisicile ei au ajuns în țările Americii de Nord și, ca urmare a împerecherii cu rasele locale, au apărut coinii Maine.
 • O altă legendă populară ne convinge de originea frumuseților pufoase din pădurile norvegiene reprezentate de feline. Se pare că Vikingii, care călătoresc în zonele Americii, au promovat trecerea pisicilor cu păr lung și cu sălbăticie.

Dar legendele rămân legende în memoria oamenilor și știm că rasa sa dovedit a fi o modalitate naturală de mutație genetică ulterioară.

Asociația iubitorilor familiei de pisici se bucură de această rasă, se numără printre primele trei din clasamentul lor. Răspândește rasele persane și exotice de la Maine.

Descrierea rasei Maine Coon

Care sunt culorile pisicilor Maine Coon?Acesta este cel mai masiv reprezentant al tuturor tipurilor existente de pisici domestice.

Dezvoltarea lor completă a animalelor ajunge după 4 ani, în timp ce restul devin maturi până la vârsta de doi ani. media greutatea pisicii variază de la 4 la 6 kg, iar pisica - 7-9 kg. Și, de asemenea, în lume există specimene unice cu o greutate mai mare de 20 kg.

Pisicile sunt capabile să supraviețuiască chiar și în cele mai nefavorabile condiții climatice. Acest lucru este facilitat de dimensiunea lor considerabilă și de blană groasă de blană caldă.

Standardul oficial recunoscut al rasei

Caracteristicile rasei:

 • cap. Puțin alungită, nu la fel de largă ca și alte rase feline, dar în lungime. Aceasta este una dintre caracteristicile unice ale Maine Coons.
 • urechi. Formă triunghiulară mare, cu așa-numitele ciucuri pe vârfuri - o carte de vizită a rasei de pisici.
 • ochi. Expresiv ochii au forma unui cerc cu o potrivire larga. Trebuie să existe o armonie între culoarea irisului ochilor și culoarea animalului.
 • mustață. Mucus lung, poate ajunge la mai mult de 16 cm.
 • carcasă. Un corp puternic, greu de dimensiuni considerabile, cu o masa musculara mare.
 • coadă. Acești indivizi au o coadă șic, lungă și foarte pufoasă.
 • lână. Pătură de lână abundentă, cu un strat subțire bogat.

Un fapt interesant! Pentru pisoii Maine Coon, o anomalie genetică este tipică - ei se pot naște cu labe care au 7 sau mai multe degete. Un astfel de defect congenital se numește polidactil. Este într-adevăr atinge crescătorii, deși nu este recunoscut ca un standard.

Stabiliți că această rasă este suficient de ușoară pentru caracteristici remarcabile: ciucuri pe urechi, haină groasă, coadă lungă și, de asemenea, litera "M" pe frunte, care este mărginită de părul întunecat. Prin urmare, alegerea unui Maine Coon individual este suficient de ușoară.

Culoarea paltonului Maine Coon

Culoarea paltonului Maine CoonExistă mii de frumuseți pufoase, dar există doar două culori genetice (negru și roșu). Conform standardelor oficiale, culorile de liliac și castan închis nu sunt recunoscute.

Tipuri de culori:

 • Cea mai comună culoare este palid-roșu (varianta clasică).
 • Tabi este, de asemenea, considerată o culoare clasică (marmură dulce, dungată sau clasică).
 • Culori solide (animalul are o culoare solidă uniformă). Există alb, piersic, roșu, albastru.
 • Tuxedo color (alb-negru). Pisicile cu o asemenea culoare sunt incredibil de frumoase.
 • Pisicile cu un strat de lână afumat. Acești reprezentanți atrag opinia celor din jurul lor. Haina lor este turnată în lumină cu toate culorile curcubeului. Există fum negru, argintiu și roșu.
 • Culoarea de tipul unei broaște țestoase (pete) își găsește admiratorii (popular numiți multicolori). Pisicile cu o culoare similară se naște foarte rar.
 • Reprezentanții au un strat foarte bun de blană cu trei culori - calico (sau țestoasă de țestoasă cu alb).

Irisul ochilor animalelor trebuie să fie strâns legat de culoare. Cel mai adesea ele sunt verde sau galben strălucitor. Este foarte rar sa gasesti o pisica cu ochi albastri, dar este atat de dorita de toti crescatorii, pentru ca pisicile cu o culoare a irisului sunt magnifice.

Caracter în Maine Coon pisici

Caracterul pisicilor Maine Coon Acești reprezentanți ai familiei pisicilor sunt foarte asemănători cu câinii - sunt foarte devotați stăpânilor lor și nu sunt inferiori în inteligență nici pentru cel mai dezvoltat câine intelectual.

Va fi foarte ușor să vă antrenați animalul, deoarece coinii de la Maine au o memorie excelentă.

Astfel de pisici sunt foarte active și jucăușă, deci, dacă dețineți un mic apartament, veți găsi dificultăți în a obține împreună cu acest gigant. Rămâneți mobil pe toată durata vieții. Durata sa este de până la 20 de ani, ceea ce nu este tipic reprezentanților felinelor.

În ciuda dimensiunilor sale uriașe și a corpului masiv, pisicile sunt foarte prietenoase și personale. Pentru ei există un singur stăpân. Suntem bucuroși să jucăm jocuri active cu copii.

Pisicile sunt foarte afectuoase și inconfortabile, dar în același timp, atenția umană este însetată de aer. Îi place să privească frumosul, nu sunt indiferenți față de muzică și cinematografie. Dacă sunteți un scriitor, Maine Coon vă va inspira să creați cei mai bine vânduți, dacă fotograful - atunci subiectul principal va fi frumusețea voastră, care va fi mulțumită de voi.

Reprezentanții acestei rase sunt foarte comici și extraordinari, deci nu trebuie să vă plictisiți. Vi se oferă o bună dispoziție, dar, după cum știți, prelungește viața.

Este dificil să apelați o conversație obișnuită, preferată. Este mai mult ca un chirp de păsări, vocea ei mângâie zvonul.

Dacă vă decideți să obțineți un astfel de companie, atunci uitați de furtul de la masă și alte probleme care sunt tipice pentru pisicile obișnuite. Maine Coon este o creatură mândră și nu va permite niciodată să fure o bucată de carne, chiar dacă el "se află prost".

Mai întâi de toate - sunt vânători, deci au instincte naturale până în ziua de azi. Foarte bine, dacă locuiți în casa dvs. și aveți un teren de uz casnic, astfel încât iubita voastră să aibă un loc pentru a merge la plimbare.

În ciuda dimensiunilor sale înspăimântătoare, reprezentanții acestei rase nu sunt deloc periculoși și nu pot jigni oameni. O pisică nu-și va elibera ghearele pentru o persoană.

Caracteristici de îngrijire

Maine Coon coonMândria reală a acestui animal și a proprietarului său este cea mai deșteaptă blană de blană dintr-o haină lucioasă, moale și groasă, deci necesită îngrijire corespunzătoare.

Maine Coon pisicile iubesc foarte mult apa, le atrage ca un magnet. Animalele pot urmări timp de câteva ore picăturile care picură din robinet sau când spalăți felurile de mâncare, cu siguranță vor sta lângă ele și vor observa cu atenție ceea ce se întâmplă. Bucurați-vă de animalul dvs. de companie - o baie mai des.

Deci, acțiunile de bază pentru îngrijire:

 1. Urmăriți starea blănii animalului. Îndepărtați cu atenție pisica, mai ales în timpul moliței.
 2. scălda de companie în mod regulat.
 3. Organizați o abordare diversă și calitativă rație pentru iubitul lui. Hrăniți-o numai cu produse de calitate. Cum și ce să ne hrănim, vă vom spune puțin mai târziu.
 4. Tăiați niște gheare, dacă există o astfel de nevoie. Asigurați-vă că pentru a obține un stick de zgâriat, astfel încât mobilierul tău moale nu suferă de ghearele de frumusetea ta.
 5. Urmăriți starea urechilor. Ar trebui să fie în interiorul roz.
 6. Du-te la veterinar în mod regulat în scopuri preventive. Este mai bine să prevenim boala decât să o tratăm mai târziu.
 7. inculca animale de calitate (de preferință producție străină). Cea mai frecventă greșeală este opinia că animalele de companie nu au nevoie de vaccinări.

După cum puteți vedea, regulile de îngrijire a acestor creaturi asemănătoare cu râsul nu se deosebesc de grija pentru orice animal de companie. Prin urmare, nu trebuie să înveți niște abilități noi pentru a avea grijă de frumusețea pufoasă.

Ce se hrănește și cum să se hrănească

Mâncarea lui Mein-kun va necesita cheltuieli financiare considerabile. Dacă prețuiți sănătatea animalului dvs. de companie, va trebui să vă descurcați. La urma urmei, rația animalului trebuie să fie echilibrată și de înaltă calitate.

În dieta pisicii dvs. trebuie să fie prezent:

 • Carne de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Pește de mare și fructe de mare fierte (de exemplu, creveți).
 • Produse din lapte acru (chefir, iaurturi, branza de vaci).
 • Legume.
 • Cereale.
 • Complexe vitamin-minerale.

Alimentele pentru săratul și piperul preferat nu pot fi categoric!

Ceea ce nu ar trebui să fie în dieta unui animal

 1. Pește brut.
 2. Carne brută.
 3. Carne de soiuri grase și cârnați.
 4. Produse afumate.
 5. Conserve.
 6. Dulciuri.

Dacă decideți să hrăniți animalul cu hrană, atunci excludeți produsele naturale. Nu se recomandă amestecarea alimentelor cu alimente naturale. Este necesar să aderați la hrană pentru tot restul vieții. Acest lucru va asigura sănătatea excelentă a animalului dvs. de companie de mulți ani.

Preferați numai furaje pentru pisici de super-clasă și, în cazul în care capacitățile financiare permit, clasa a hranei pentru animale holistică (compoziția cea mai bună mâncare pentru pisici este identic cu hrana naturala). Despre cei din urmă vom spune ceva mai mult.

Acești hrănitori își hrănesc animalele de casă cele mai de elită și de rasă pură pentru a participa la expoziții și expoziții. Este creat, numit "profesioniști pentru profesioniști". Calitatea este excelentă și până acum nu a fost inventat nimic pentru a hrăni animale. Este echilibrat în mod ideal în compoziție și nu cauzează alergii (o reacție alergică este un fenomen caracteristic pentru furajele convenționale). Holisticul nu conține parfumuri și vopsele, astfel încât puloverul să-și poată întoarce nasul și să se întoarcă de pe farfurie. Cu toate acestea, nu renunta, ea va incerca cu siguranta sa se hraneasca atunci cand este foarte foame, asa ca trebuie doar sa asteptati un moment. Dupa ce ati incercat, pisica voastra o va iubi cu toata inima.

De obicei, furajele sunt indicate pentru animalul dvs. (aproximativ 50 de grame la 3 kg de greutate). Urmați recomandările producătorului.

Pnutriție ht joacă un rol-cheie, deci nu ignora sfatul nostru, pentru că singura modalitate de a asigura un sănătos și, atâta timp cât viața animalului.

Cât de mult este și unde să cumpărați

Această întrebare este foarte relevantă. Vreau doar să vă avertizez că pisicile pedigree nu sunt ieftine, deci păstrați acest lucru în minte atunci când cumpărați.

Prețul Maine Coons va fi semnificativ diferit în Rusia și în străinătate. Costul variază de la 25 la 150 de mii de ruble.

În primul rând, prețul acestor tipuri de râs depinde de culoare. Cu cât culoarea este mai unică, cu atât mai mare este costul pisicii. Și, de asemenea, un rol cheie îl joacă clasa:

 • spectacol (clasă expozițională);
 • rasa (pisici de reproductie, clasa de crestere);
 • animal de companie (pisici domestice).

Pisicile din clasa de spectacol costă bani fabulos (ca o mașină străină nouă), ele sunt ideale și nu au defecte. Potrivit pentru orice eveniment expozițional și pentru reproducere.

Puțin mai jos prețuite pisicile din rasa clasă, t. E. care nu sunt potrivite pentru scopuri de expoziție și de reproducere numai pot fi utilizate. Acestea respectă toate standardele oficiale ale rasei și, de asemenea, nu prezintă neajunsuri.

Cele mai ieftine animale sunt animale de companie, adică în scopuri casnice. De obicei, au defecte minore care nu le permit să respecte standardele de rasă. De obicei, aceste pisoi sunt vândute sterilizate, adică nu pot produce urmași.

Cumpărați pisicile în grădinițele crescătorilor profesioniști, examinați cu atenție și studiați înainte de cumpărare.

Deci, după citirea descrierii rasei, caracteristicile sale, examinând în detaliu temperamentul animalului, obiceiurile și regulile de îngrijire sale, puteți merge în condiții de siguranță pentru frumusețea cea mai apropiată pepinieră, pentru că acum știm sigur că nu va avea probleme și probleme nerezolvate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Coon negru de maine: caracteristicile raseiCoon negru de maine: caracteristicile rasei
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
» » Maine Coon caracteristicile rasei de pisici
© 2021 amigdas.com