amigdas.com

Anatomia și trăsăturile structurale ale scheletului unei pisici, rol în activitatea organelor

Anatomia pisicilorAveți nevoie de un proprietar de animale de companie pentru a cunoaște anatomia animalelor de companie, deoarece, în caz de probleme grave, trebuie să contactați medicul veterinar? Desigur, o cunoaștere aprofundată a structurii și fiziologiei nu este necesară, ci trebuie să fie conștienți de elementele de bază

nu o piedică. Acest lucru poate ajuta la salvarea animalului de companie din leziuni, să înțeleagă ce suferă și să ia măsuri în timp util.

Elemente ale scheletului

despre harul și harul pisicilor legendele sunt compuse. Și într-adevăr pisicile sunt una dintre cele mai mobile creaturi capabile să echilibreze perfect animalele și să se încurce într-un mod incredibil. Astfel de aerobic este posibil datorită particularităților structurii scheletului pisicii.

Oasele scheletului

Caracteristicile anatomice ale unei pisiciÎn scheletul pisicii există aproximativ 230-240 oase. Depinde cât de mult are pisica vertebre. Condiționat scheletul este împărțit în părțile periferice și statice: primul este membrele, iar al doilea se referă la coloană vertebrală și craniu. Coloana vertebrală este baza scheletului și, la rândul său, este împărțită și în departamente, care depinde de locație.

Un astfel de departament este responsabil pentru astfel de mișcări. Departamentul de gât, de exemplu, asigură mobilitatea capului, la pisici este foarte elastic și unghiul de rotație atinge aproape 180 °. Urmează regiunea toracică, în care există 12 perechi costale care formează toracele. Pentru mobilitatea picioarelor din spate este responsabil lombar, este datorită lui că pisica poate sări cu abilitate. Cel mai mare din punct de vedere al numărului de vertebre este caudalul, care formează coada pisicii, departamentul.

Pisicile au un drăguț sistem complex al structurii membrelor. Mulți au auzit despre modul în care pisica a supraviețuit, căzând de la înălțime mare. În timpul zborului, acest animal poate să se întoarcă imediat și să aterizeze pe labele sale.

Corpuri și sisteme de caroserie

Craniul. Raportul dintre dimensiunea capului și trunchiul pisicii arată că, în rândul animalelor domestice, pisicile au cel mai mic craniu. Există 11 oase în craniu și 13 în față.

Izolați în craniu astfel de oase:

 • parietal;
 • interparietal;
 • frontală;
 • occipital.

Ele sunt plate și durabile. Deci, craniul pisicilor îi protejează creierul de daune.

Mușchi. În sistemul muscular al pisicii mai mult de 500 de mușchi, care oferă animalului mișcări atât de încântătoare grațioase. Elasticitatea mușchilor și structura lor complexă permit pisicii să alerge rapid, să sară înaltă și să aibă o lungime lungă. Mușchii sunt compuși din două părți care îndeplinesc o funcție de susținere și de lucru la un moment dat. Fiecare mușchi are, de asemenea, terminații nervoase și vase de sânge. În plus față de obligația directă de a asigura mișcarea, mușchii mențin încă poziția corectă a scheletului.

Organe interne. Activitatea de viață a unei pisici, ca și un alt animal, este de neconceput fără a funcționa continuu organe interne. În funcție de funcțiile lor, le împărțim următoarele sisteme:

 • Structura scheletului unei pisicidigestiv;
 • respirație;
 • circulația;
 • sex;
 • urinar;
 • Limfatică.

Să ne familiarizăm mai mult cu structura organelor pisicii.

Sistemul digestiv

Din moment ce pisicile sunt prădători, au o lungime a intestinului de numai 2,1 m, care este mult mai mică decât cea a erbivorelor. Acestea includ faringe, cavitatea bucală, esofagul, stomacul, intestinele mici și cele groase, rectul. Sistemul execută funcții complexe. Pe lângă mecanica (măcinarea alimentelor) și chimic prin asimilarea enzimelor prin natură, este prevăzută și o funcție incrementală, adică eliberarea de hormoni pentru digestie.

O parte importantă a sistemului digestiv este dinții, deoarece sunt responsabili pentru măcinarea primară a alimentelor. Pisica adultă are 14 dinți pe maxilarul inferior și 16 pe maxilarul superior. Deja mărunțită și umezită cu alimente de saliva prin esofag intră apoi în stomac. Apoi, există trei etape de prelucrare:

 • frezare;
 • intrarea în colonul 12;
 • împărțirea în componente;
 • asimilare.

Intestine. Intestinele mici absoarbe enzimele și asigură un metabolism. Secțiunea groasă include orbii, colonul și rectul. Spre deosebire de intestinul subțire, aproape nu există celule care secretă enzime. Scopul principal este eliminarea deșeurilor.

Sistemul respirator

La pisici respirație frecventă și acest lucru nu trebuie să-i deranjeze pe proprietari. Un animal sănătos produce în decurs de un minut 17-100 expirații-expirații. Prin expirație, pe lângă dioxidul de carbon, se eliberează prea multă căldură și abur (adică apă).

Cea mai importantă parte a sistemului respirator este, desigur, plămânii. Aerul inhalat prin sinusurile nazale, umezit și încălzit, trece prin alveole în vasele de sânge. Inima este deplasată spre partea stângă a toracelui, aici anatomia pisicii este similară cu a noastră. Ca urmare, pulmonarul drept al animalului este ceva mai mare decât cel din stânga.

Este interesant de notat structura laringelui. Mulțumită lui putem să-l ascultăm pe ticălosul animalului nostru. Spre deosebire de reprezentanții mari ai felinelor, pisicile domestice au un laringelui fix, astfel încât nu pot mârâi la fel de tare ca tigrii și leii. Osul hioid complet osificat permite pisicilor domestice să trăiască atât pe inspirație cât și pe expirație.

Sistemul circulator

Anatomia și trăsăturile structurii scheletului pisiciiInclude mușchi cardiac și o rețea de vase de sânge. Inima este de 4 camere, situată în fața diafragmei, în zona a 3-6 coaste. Din ventriculul stâng, sângele este transportat către aorta și din dreapta intră în trunchiul pulmonar. Pulsul normal al unui adult este de 130-140 biți / min. Greutate - 16-32 g, iar acesta este de 0,4-0,8% din masa totală a animalului.

Deoarece inima pisicii este mică, ea nu poate alerga rapid pe distanțe lungi. O astfel de structură și sa dezvoltat în viclenia și agilitatea prădătorului, pe care îl bucură în timpul vânătorii.

Sistemul urinar

Oferă un nivel normal de sare și apă în corpul pisicii. Funcția principală este retragerea produselor metabolice (urinare). Cel mai important rol în sistem aparține rinichilor: din ele lichidul intră în vezică, iar apoi prin uretra, acesta părăsește corpul. Practica a arătat că pisicile probleme cu sistemul genito-urinar apar mai des decât la pisici. O parte din acest lucru se datorează faptului că femelele au un canal de excreție mai scurt și mai larg.

Organele de reproducere

Anatomia pisicilorSistemul responsabil pentru continuarea genului este important pentru orice animal. În plus față de sarcina principală, produce hormoni care sunt necesari pentru dezvoltarea corpului. Organele sexuale ale bărbaților și femeilor sunt diferite, totuși, principiul structurii lor este comun. De exemplu, dezvoltarea celulelor sexuale este posibilă datorită glandelor sexuale asociate: ovarele la pisici și testicule la pisici. Celulele produse în glande se deplasează de-a lungul canalelor genitale: oviductul la femele, vasele de la bărbați.

Organe de senzație

Ajutați animalul percepe și cunoaște în jurul lumii. Există cinci categorii de sentimente:

 • viziune;
 • auzului;
 • simțul tactil;
 • gust;
 • simțul mirosului.

În fiecare organ există un receptor, un analizor și un conductor. Informația primită de receptori prin conductori (terminațiile nervoase) trece la analizorul creierului.

vedere

Privirea pisicilor este specifică, de ce despre ea și au existat o mulțime de ipoteze false. Pisicile nu văd în întuneric, doar dacă există cel puțin cea mai mică sursă de lumină, ea va fi capabilă să distingă obiecte. O structură specială a ochilor va permite animalului să se orienteze perfect. Stratul de celule din spatele retinei - oglinda - reflectă și consolidează razele ne-absorbite de lumină, asigurând astfel o vizibilitate suficientă la amurg. În consecință, avem efect proverbial Ochii strălucitori.

În funcție de forma ochiului, pisica poate avea formă de migdal, rotundă și înclinată. Acestea sunt situate aproape, direcționate într-o direcție, ceea ce creează o viziune stereoscopică.

În lumina zilei, elevul are forma unei tăieturi sau ovale, și este dilatat, aproape rotund, sub iluminare slabă. Dacă elevii sunt dilatați în timpul zilei, ei pot fi foarte nervoși, sub influența medicamentelor sau bolnavi. O pisică poate distinge șase culori, dar nu la fel de distinct ca noi.

auz

Caracteristicile structurii scheletului pisiciiOrganul auditiv al unei pisici este urechile exterioare. Ele sunt foarte mobile și constau în cartilaje. Audierea animalului este mult mai acută decât la om. Acest lucru se datorează structurii urechii și prezența a 52 de mii de terminații nervoase, în timp ce persoana de aproximativ 31 mii gama audibil frecvență, pisicile percepute - .. 80 kHz, care este de patru ori mai mare decât a noastră. Pisicile pot ridica vibrații ultrasonice.

Recunoașterea gustului. Se produce datorită iritației receptorilor gurii și limbii. Pisica recunoaste bine orice gust, cu exceptia dulcelui. În general, pisicile sunt fastidioase în hrană și sunt degustători excelenți. Faptul este că senzația de senzație de gust de invidie în ele din tuburile Jacobson, care sunt, de asemenea, organul mirosului. Cu ajutorul lor, animalul evită otrăvirea, deoarece este avertizat cu privire la calitatea slabă a alimentelor.

Miros și atingere

Anatomia pisicilor - o scurtă descrierePentru simțul mirosului, un organ din nas care are răspuns la celulele receptorilor specifici. Mirosul pisicilor este mult mai puternic decât omul, dar nu la fel de mult ca și câinele. Numărul de receptori olfactivi este de 60-80 de milioane, de aceea "lumea mirosurilor pisicii" este inaccesibilă pentru noi. Un rol special este jucat aici fire de păr sensibile - vibrissae. Datorită lor, animalul poate să atingă fluctuații minime în aer.

Organul de atingere reprezintă pielea care formează sistemul musculoscheletic și membranele mucoase. Cu ajutorul receptorilor tactili, animalul simte atingerea, durerea și temperatura mediului. În uciderea pisicilor, un număr mare de receptori de temperatură sunt localizați pe tot corpul și mențin un echilibru intern.

Organele interne protejează scheletul, ceea ce creează protecție și menține ordinea locației.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Vitamine pentru pisici pentru păr pentru viziuneVitamine pentru pisici pentru păr pentru viziune
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?
» » Anatomia și trăsăturile structurale ale scheletului unei pisici, rol în activitatea organelor
© 2021 amigdas.com