amigdas.com

Îngrijirea și întreținerea de pește

Pește de cocoșPeștele cocoșului, acesta este un pește de acvariu frumos, neprețuit, o culoare foarte variabilă. Creșterea acestor pești nu provoacă neplăceri. Prin urmare, masculii sunt cele mai populare pești printre începători și, de asemenea, printre profesioniștii cărora le place să păstreze în colecția lor, exemplare frumoase de pește. Pentru prima dată menționarea existenței acestei tăieturi este orientată spre anul 1800. În acest moment, locuitorii din Thailanda au început să acorde atenție peștilor mici, care se deosebeau de temperamentul lor agresiv în relație cu ceilalți.

Descrierea speciei

Thaiul a traversat peștii sălbatici de la bărbați cu alți indivizi după aceea sa dovedit a fi "Pla Kat" ceea ce înseamnă "peștii mușcați". Regele Thailandei, în 1840, a dat unui medic din Bangkok lui Theodore Cantor, mai multe exemplare. După ce a primit darul, Theodore Cantor sa angajat în lucrări de reproducere pe ele și, ulterior, a apărut apariția "Betta splendens" a prăjiturilor de masculi.

Pesti argintii ai cocoaruluiPestii sacrifici ai cocoșului, cei mai frumosi reprezentanti ai familiei lor, diferă culori strălucitoare de culori diferite. Până în prezent, peștele roșu, galben, albastru, verde și alb de cocoș este scos afară. Sub influența luminii, cântarele strălucesc în nuanțe diferite. În timpul luptelor și luptelor, bărbații devin mai buni, femeile sunt mai palide și au aripioare mici.

În afară, peștele cocoșului poate fi descris ca:

  • Pesti de dimensiuni mici. Masculii ating o lungime de 5 centimetri, femelele 4.
  • Culoarea este de măsline ușoară, roșu, albastru, verde și, de asemenea, galben.
  • Rotunde, aripioare scurte.
  • Cântare cicloide, strălucesc cu nuanțe de flori la soare.
  • Pestele înfățișării arată ca o macrocomandă.

Cocoșul de pește trăiește nu mai mult de 3 ani, după care moare de bătrânețe. Femelele vechi, care nu au avut ocazia să se reproducă la tineri, suferă de obstrucția tractului genital, deoarece ouăle se regenerau și blochează posibilitatea reproducerii.

Creșterea peștilor de sex masculin

Pesti de crestere cockerelsMasculii de pește sunt ușor de ras, nu sunt pretențioși, nu au nevoie de condiții speciale. Reproducerea se poate face într-un acvariu comun. Dificultatea constă în alegerea unor perechi bune de reproducere. Maturitatea sexuală peștele are la vârsta de 3-4 luni, din această perioadă pot participa la reproducere.

Diferențele sexuale în peștele de pește:

  • Bărbații sunt, de obicei, mai mari decât femeile cu 1-2 centimetri.
  • Aripile masculilor sunt mai mari decât aripioarele femelelor.
  • Bărbații sunt mult mai strălucitori decât femelele.
  • În plus, femela este caracterizată de o burtă mare, ceea ce indică disponibilitatea pentru ovipoziție.

Pentru reproducere, puteți folosi un mic acvariu de la 10 litri, Nivelul apei din acesta nu trebuie să fie mai mic de 10-15 centimetri. Acvariul nu ar trebui să aibă sol de jos, cu toate acestea, ar trebui să fie echipat cu adăposturi pentru femei. Ca adăpost pot fi utilizate mici snags, tufișuri sau plante, cum ar fi coarne. De asemenea, reproducerea necesită prezența plantelor de suprafață în acvariu, cum ar fi rață, pistil, apă de culoare. Ele sunt folosite de masculi pentru a construi un cuib de spumă.

Începutul reproducerii

Cock pești și soiurile lorTemperatura în acvariu trebuie să fie de 26-30 grade. Pentru reproducere, în acvariu se utilizează apă pură. Miezul apei stimulează pescuitul de pește. Apa poate fi atenuată de chimia acvariului, preparatele care conțin turbă. Înainte de reproducere, părinții au nevoie plante în diferite acvariu, și hrăni abundent. După o săptămână de îngrășare, un bărbat este lansat în acvariul de reproducere, după care este asimilat. Când construiește un "cuib spumos", o femelă cu caviar este lansată în acvariu. Prezența caviarului la femela este determinată de abdomenul umflat.

Dacă bărbatul nu acordă atenție femeii, iar reproducerea nu începe, este necesar să se stimuleze procesul creșterea temperaturii la 30 de grade, înmuierea apei sau înlocuirea cu apă proaspătă.

Dacă acest lucru nu este încă suficient, iar reproducerea nu a început, puteți încerca să atașați o altă femeie bărbatului. Dar de obicei acest lucru nu va fi necesar.

Stimularea peștilor din acvariu pentru reproducere, cu ajutorul hranei vii este interzisă. Este recomandabil să nu le hrăniți pentru o perioadă de timp în acvariu pentru reproducere, pentru a evita poluarea apei cu ciuperci și bacterii.

Procesul de reproducere

Reproducerea peștelui de peșteÎnsuși procesul de reproducere are loc într-un mod interesant, bărbatul se înapoiază la femele și se apasă împotriva stoarcerii ouălor. Când ouăle cad, bărbatul înoată și le apucă cu gura, apoi îl duce la "cuibul spumos". Acest proces se repetă până când femeia nu mai produce ouă. Când iepurașul se termină, masculul este în "cuibul spumos", iar femelele se ascund în adăpost. De îndată ce sa întâmplat acest lucru, femela trebuie trimisă de la bărbat într-un alt acvariu, deoarece poate avea o amenințare pentru descendenți.

După o zi la acvariu există larve, apoi o zi mai târziu, ele dispar cu bule gălbenuș și încep propria lor plavat.Posle acest bărbat poate fi eliberat din rezervor și începe alimentarea prăjește. Ca hrană adecvată pentru hrana pentru pește pentru copii.

acvariu

Cocoșul de pește este destul de dur și nemodificat, în condiții naturale, este capabil să trăiască în corpuri murdare de apă, dar acest lucru nu înseamnă că pot trăi într-un mic rezervor murdar. Volumul minim al acvariului pentru cocoș trebuie să fie de cel puțin 3 litri. Acesta este un spațiu extrem de mic pentru viață și nu va fi confortabil să trăiți în astfel de condiții, însă aceasta este minimul pentru supraviețuirea unui bărbat. Pentru o existență confortabilă, acvariul trebuie să conțină 5-10 litri.

Acvariu pentru pesti de cocosÎn acvariu puteți instala un mic filtru, precum și aranja frumos.

Nu este inutil să plantați plante de acvariu și, de asemenea, să începeți melci. Melcii vor curăța zidurile murdăriei, menținând igiena.

Un habitat bun, pentru o pereche de masculi de pește va fi un acvariu de la 20 la 30 de litri.

Îngrijirea și

Temperatura optimă pentru conținut este între 24-28 de grade. Când temperatura scade sub 21 de grade, peștele coboară spre fund și încearcă să se scufunde în pământ.

Femelele pot fi păstrate într-un singur acvariu, totuși, în acvariile mici, ar trebui să existe doar un singur bărbat. În acvariile mari, în prezența unei vegetații abundente, pot exista doi bărbați.

Fish Cock Compatibilitate cu alte peștiAcvariul nu trebuie umplut cu apă până la margine, este de asemenea necesar să-l acoperiți cu sticlă, dar nu complet. Sticla servește ca protecție împotriva introducerii în apă a diferitelor tipuri de resturi, capacul acvariului contribuie la menținerea căldurii în interiorul vasului. Pentru a respira, peștii dau cocoșilor nevoie de alimentare cu oxigen, în acest scop trebuie să existe un spațiu între capac și acvariu și este, de asemenea, de dorit să instalați un filtru. Iluminatul din acvariu nu ar trebui să fie prea luminos.

Pentru a asigura îngrijirea normală și conținutul de pește de acvariu al bettas, se recomandă să nu le păstrați în același acvariu împreună cu alte specii. Masculii de pește au un temperament îngrozitor, vor ataca vecinii lor. De asemenea, datorită aripilor luminoase și mari, vor începe să atragă atenția altor pești și luptele vor fi inevitabile.

Sursă de alimentare

Combaterea peștilor fără să ceri să mănânci, poate consuma atât alimente uscate cât și vii. Regula principală este că pentru hrănirea peștilor de acvariu este necesar să se utilizeze un aliment echilibrat. În dieta bătăliilor, larvele de insecte ar trebui incluse atât în ​​formă vie, cât și în formă congelată. În zonă, molii activi folosiți, zooplanctonul, tuberculoza, artemia apelor dulci.

Furajele uscate sunt granulare și fulgi. Cu toate acestea, peștii care trăiesc în vase mici ar trebui să fie hrăniți cu alimente vii, deoarece poluează mai puțin acvariul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijireaCherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
Știrea de acvariu și condițiile din conținutul săuȘtirea de acvariu și condițiile din conținutul său
» » Îngrijirea și întreținerea de pește
© 2021 amigdas.com