amigdas.com

Aquarium fish-clown - descrierea speciilor și a conținutului

Striped Fish ClownUnul dintre cei mai străluciți și simpatizanți ai lumii subacvatice este clownfish-ul. Aceste pești tropicali aparțin grupului de perciforme și aparțin familiei pomatsentrovye. În natură, există 26 de specii de clovni și aproape toți aparțin genului Amphitryon.

Reprezentanții acestei specii locuiesc în Oceanul Pacific și indian, la o adâncime de aproximativ 12-13 metri, lângă recifele de corali. Câinii de pește sunt larg răspândiți. Ele pot fi găsite în apele africane, în apropierea insulelor japoneze și de-a lungul întregii coaste australiene.

Habitatul unui clownfish și caracteristica aspectului

Descrierea aspectului

Un astfel de nume original a fost dat păsărilor de apă prin culoarea lor. Întregul corp este acoperit de benzi largi de portocal, alb-negru, care se alternează unul cu celălalt. Animalele marine au o dimensiune mică, de la 7 la 12 cm, femela este de obicei puțin mai mare decât bărbații. Corpul unui pește clovn are o formă alungită, ușor îngroșată pe laturi, cu o spate înaltă. Cap - mici, destul de scurte și convexe, ochi - rotunde și negre, cu un iris portocaliu strălucitor. Culoarea corporală a reprezentanților acestei specii este întotdeauna saturată și strălucitoare: culorile lor pot fi de la albastru închis la portocaliu, dar uneori există și galben deschis și persoane roșii strălucitoare.

Pe partea din spate a peștelui există o aripă care constă din două părți și are o margine neagră în jurul marginilor. Aripioarele din față sunt alcătuite din 10 raze, sunt rigide și conțin spini ascuțiți, iar partea posterioară - destul de moale, are 13-18 raze. Marginile tuturor aripilor clovnilor sunt negre.

Este demn de remarcat acest lucru Toți clovnii de pește, când s-au născut, sunt bărbați, dar, în funcție de circumstanțele vieții, pot schimba sexul și pot deveni o femeie. Acest lucru poate apărea foarte rar și în majoritatea cazurilor când numărul femeilor din anumite motive este redus dramatic.

Caracteristici ale stilului de viață și ale reproducerii în natură

Câine și anemonă marină

Fish clovn în oceanPestele preferă să rămână în turme mici și trăiesc în încurcări dense de anemonă marină - Anemonele otrăvitoare marinare, care aparțin clasei de polipi de corali și se hrănesc cu locuitorii adâncului mării, le înotă prea aproape. Această proximitate este foarte benefică reciproc ca anemonele proteja clovn de la diferite animale de pradă, pește și, la rândul lor, le curăță de resturile de mâncare și ventilați apa care este necesară pentru funcționarea normală a organismului marin.

Pentru clovni era confortabil să fie lângă anemonele marine, au fost capabili să dezvolte o imunitate la otrăvire Apărătorii lor în următoarele moduri:

  1. Găsiți o anemonă potrivită și atingeți-o ușor, pentru a arde un pic de otravă.
  2. După aceasta, corpul de pește începe să producă un mucus special care să acopere corpul și să neutralizeze acțiunea toxinei.

Anemonele nu au un schelet mineral, așa că se află în adâncurile mării pe un teren dens. Furajul pentru actinia este servit doar de unii locuitori marini, care se încadrează în tentaculele lor. La randul lor, pestii de clovn atrage, cu aspectul lor luminos, diverse prădători, înoată aproape de ei, încercând să-i prindă și, în cele din urmă, să devină pradă actiniei. Datorită acestui fapt, peștii au mereu mâncare, după masa de anemone există întotdeauna mici bucăți care pot fi consumate.

Fiecare pereche de clovni de pește, alcătuită dintr-un bărbat și o femeie, trăiește în actinia proprie. Nu permit altor pești să intre pe teritoriul lor. Dacă nu există suficiente anemone pe fundul mării pentru întregul turmă, clovnii se pot așeza în grote de recife de corali sau în peșteri convenabile de roci subacvatice.

Reproducerea peștilor

Clovni de peșteToți clovnii la naștere sunt de același sex - bărbat. Ulterior, peștele îl poate schimba cu ușurință. Este interesant faptul că fiecare grup de indivizi are întotdeauna un bărbat și o femeie dominantă. Această pereche este un pește mare implicat în reproducerea puilor. Dacă, din anumite motive, femeia moare, reprezentantul masculin schimbă sexul și caută un alt partener.

Persoanele din această specie trăiesc în familii mici, constând dintr-o femeie și mai mulți bărbați, ea este și cea mai mare și cea mai importantă dintre toate. Femelele pot să se reproducă pe tot parcursul vieții până la vârsta înaintată. De obicei, reproducerea apare în pește noaptea pe lună plină în apropierea anemonei marine sau a rocilor subacvatice, unde trăiește întreaga familie.

În timpul maturării zidăriei, care durează 6-10 zile, bărbatul este în permanență aproape, păzind viitorii descendenți. Când bebelușii se deschid, încep imediat să se hrănească independent de algele mici și pentru aceasta se ridică la straturile superioare ale apei, unde există locuri de acumulare de alimente. Din păcate, în această perioadă, multe prăjiți pot muri, fiind foarte vulnerabile. Dupa ce devin mai in varsta, clownfish tineri incepe sa se caute ca actinia pentru locuire si sa se alature turmei comune.

Acvariu clovn pește

Două clovni de peștePentru mulți oameni, casa este un acvariu, și asta e mare, pentru că o bucată mică a lumii subacvatice poate fi un decor pentru orice cameră, și urmăriți viața și obiceiurile de animale de casă acvatice interesante pot fi la infinit. In ultimii ani, multi acvaristi au devenit din ce în ce mai începe acasă acvarii clovn de pește lor, deoarece acestea sunt foarte drăguț, au o culoare neobișnuită și luminoase, la fel destul de undemanding în comparație cu tipuri similare de viață marină.

Din păcate, atunci când țineți clovni în captivitate pot prezenta note agresive de comportament și destul de puternic. Este necesar să luați în considerare acest lucru dacă intenționați să păstrați animalele noi cu alte specii de pești de mare. Clovni de pește de acvariu aproape nu diferă de cei crescuți în natură, numai benzile de pe corp pot fi diferite în formă.

Este, de asemenea, interesant faptul că aceste pești știu să "vorbească", decât să atragă foarte mulți crescători. Aceste păsări de apă sunt capabile să producă o varietate de sunete care seamănă cu ruperea, aplauzele sau mormașurile, care nu sunt în întregime normale și cauzează emoții. Și, de asemenea, ele sunt ideale pentru păstrarea amatorilor de novici ai lumii subacvatice, deoarece grija pentru clovni nu este deloc dificilă, trebuie doar să studiați cu atenție toate nuanțele de îngrijire a acestora și a acvariului.

Cum să păstrați clovnii de pește în acvariul acasă

Trebuie avut în vedere că păstrați casele de pește marin ceva mai greu decât apa dulce, astfel încât, înainte de a cumpăra clovni, trebuie să vă consultați cu experți în acest domeniu. Este foarte important să echipăm în mod corespunzător acvariul pentru viitoarele animale de companie. Deoarece clovii de pește de mare, respectiv, ar trebui să trăiască numai în apă caldă și sărată, altfel se pot îmbolnăvi și mor.

Pentru ca păsările acvatice să se simtă confortabile, rezervorul în care vor fi amplasate trebuie să fie destul de mare. De exemplu, pentru două persoane, este adecvat un acvariu cu un volum de 50 până la 100 de litri. În partea de jos ar trebui să fie plasate corali, grote, adăposturi, imita pietre și este recomandabil să plantați anemona înainte de a începe animalele noi.

Este necesar să se ia în considerare anumiți parametri de apă, care ar trebui să fie după cum urmează:

  • temperatura mediului apos trebuie să fie de la 25 la 27 de grade;
  • aciditatea apei ar trebui să fie de aproximativ 8-8,3 pH;
  • densitatea este de 1,02-1,25.

Acvariu cu clovni de peșteAcvariul cu clovni necesita un iluminat bun, și dacă aici există și o actinie, atunci pentru viața ei, lumina este, de asemenea, foarte necesară. Asigurați-vă că așezați filtrele de apă în rezervor și setați aerisirea. Nu uitați de termometru și de termometru pentru a cunoaște întotdeauna temperatura, care ar trebui să fie constantă, deoarece leagănele sale afectează negativ sănătatea peștilor.

Și, de asemenea, trebuie să aveți grijă de sistemul aqua la timp. Pentru aceasta, la fiecare 7-10 zile, aproximativ 15% din apă trebuie schimbată în stare proaspătă și pre-preparată. Pentru producerea de apă sărată trebuie să cumpărați sare de mare într-un magazin de animale de companie. Apoi, urmând instrucțiunile, se diluează în apă o anumită cantitate, care va depinde de volumul acvariului. Apa poate fi folosită cu apă de la robinet, dar înainte de această procedură, aceasta trebuie să fie stabilită pentru câteva zile, astfel încât clorul și alți compuși dăunători au timp să scape.

aici regulile principale pentru păstrarea peștelui de clovn:

  1. Apa, în care trăiesc animalele de companie, ar trebui să fie de înaltă calitate: peștii sunt foarte sensibili la compoziția sa chimică, de exemplu, nivelul crescut de nitrați pentru ei este dezastruos.
  2. Asigurați-vă că întrebați expertul înainte de cumpărare cu privire la specificul conținutului și comportamentului păsărilor acvatice, deoarece unele specii din cauza spațiului limitat pot prezenta agresiuni destul de puternice față de alți locuitori ai acvariului.
  3. Cel mai bine este să se soluționeze perechea deja stabilită, probabil că se vor multiplica în condiții favorabile pentru acest lucru. Clowns poate trăi în cartier și cu reprezentanți calm de alte specii, de exemplu, un chirurg-pește.
  4. Nu pune într-un rezervor de prea multe animale de companie și consideră că domeniul său de aplicare nu ar trebui să fie mic pentru acești pești, de exemplu, două persoane vor fi cel mai liber și convenabil într-un rezervor de 100 de litri.

Această specie de locuitori ai mării are nevoie de îngrijire adecvată și de hrănire regulată de 2 ori pe zi. Pește nu este absolut capricioasă în dieta: acestea pot fi date la alge, creveți, pește, fulgi uscate și granule, care sunt destinate pentru alimentarea vieții marine (acestea sunt achiziționate de la un magazin pentru animale de companie).

Noile dvs. animalele de companie pot fi sensibile la boli, cum ar fi infecții bacteriene, infecție ectoparaziților și trematode, astfel încât pentru a evita acest lucru, este necesar să se monitorizeze calitatea apei și pește mese, mai ales dacă preferați să le dea hrană în direct.

Reproducerea peștilor de acvariu în captivitate

Actinia și clovnul de peșteÎnainte de a pune ouă, viitorii părinți curăță cu atenție locul pe care l-au ales pentru el. Dacă nu există anemone în acvariu, peștele poate plasa ouăle în orice adăpost sau decorațiuni ceramice pe fundul rezervorului. În general, reproducerea în clovni apare noaptea și durează aproximativ două ore.

Apoi vine rândul să se uite după zidărie. Acest pește se ocupă numai de bărbați. El leagă cu grijă ouăle cu aripioare pentru a le îmbogăți cu oxigen, îndepărtează cele nefertilizate, le protejează de ceilalți locuitori ai acvariului.

După 7-10 zile, apare prăjitura, care începe imediat să se hrănească independent. Copiii mici nu au prima dungă de culoare pe corp, ele încep să iasă din ele o săptămână după naștere. Aceștia pot mânca aceeași mâncare ca adulții din această specie mănâncă.

În cazul în acvariu, dar clovnii sunt continute de mai mult pește, astfel încât acestea să nu mănânce puietul, acestea ar trebui să fie depozitate într-un alt rezervor cu exact aceiași parametri ai apei, și atunci când acestea cresc, ei pot alege un loc permanent de reședință.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Fish barbs: specii, îngrijire, reproducereFish barbs: specii, îngrijire, reproducere
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?Care pește este mai bine de ales - coho sau ketu?
» » Aquarium fish-clown - descrierea speciilor și a conținutului
© 2021 amigdas.com