amigdas.com

Conținutul de cancer turcoaz în acvariu, compatibilitatea cu alte pești

Akara turcoaz - foarte amuzant acvariu dwellerTurquoise akara - un reprezentant luminos al familiei de cichlide cu un comportament interesant. Acesta este adesea confundat cu un alt acvariu locuitor - aka albastru-reperat. Anterior, atât peștii au fost referiți la aceeași specie, dar în cele din urmă sunt considerați două specii separate. Akara turcoaz este mai mare și mai agresivă în comportament. Datorită acestui fapt, există nuanțe în conținutul său, care vor fi discutate mai jos.

Inhabitat în mediul natural

În natură, această specie a fost descoperită pentru prima dată în secolul al XIX-lea. Patria acarii turcoaz este America de Sud. Acolo, aceste cichide trăiesc în râuri cu pH scăzut, în Ecuador și în regiunile centrale din Peru. Apa cu aciditate ridicată, aceste pești nu pot rezista, care trebuie luate în considerare atunci când sunt ținute în acvariu.

În Occident, cancerul turcoaz a fost mult timp numit "teroriști verzi" pentru agresivitate și obiceiuri de prădător. În corpurile naturale de apă peștii preferă fundul nisipos si stancos în apă puțin adâncă, care nu ajunge lumina soarelui prea mult. Predator ascuns în umbra Driftwood sau ascunde sub pietre mari, vizionarea pentru adăpostul prada lor - peștii mici, larve de insecte, nevertebrate.

apariție

Aceste pești au exprimat în mod clar dimorfismul sexual, bărbații în aparență diferă semnificativ de femele. Tinerii arată la fel, dobândind diferențe de sex doar o jumătate de an.

 • Masculii de acar turcoaz au o creștere caracteristică pe frunteMasculul este mult mai mare decât femela, separă-l și prezența excrescente grase pe frunte, care se formează în timpul debutul pubertate, cucui vârstă continuă să crească. Dimensiunea maximă a unui individ în acvariu este de 15-20 cm.
 • Corpul este înalt, puternic și masiv, aripioarele caudale au o formă rotunjită.
 • Pe un fundal întunecat al corpului există puncte strălucitoare, albastre, turnate pe mișcarea peștilor, ceea ce o face foarte eficientă. Aripile sunt marcate cu margini portocalii.
 • Pe părțile laterale din apropierea capului sunt vizibile pete întunecate cu marginile neclară, care servesc prădătorului ca un fel de deghizare.
 • Pe cap este un model de linii ondulate de culoare turcoaz. La femele este continuă, modelul masculului este intersectat de linii întunecate.

Condiții de detenție

Nu este recomandat sa incepeti acvaristii incepatori. Din cauza agresivității ridicate este important să ridici vecinii, cu care acara turcoaz poate trai. Conținutul cu pești mici și mijlocii se va termina din nefericire pentru cei din urmă. Cancerul este păstrat cu pradă puternică, care nu are dimensiuni inferioare.

O altă circumstanță care trebuie luată în considerare este sensibilitatea acestor pești la parametrii de apă și schimbările lor ascuțite.

Pentru o pereche de cancer turcoaz, se recomandă un acvariu cu o capacitate de cel puțin 300 de litri cu apă curată și o bună filtrare. Dacă mergeți să le păstrați cu pești mari de alte specii, va trebui să creșteți volumul acvariului.

 • Apa trebuie să fie moale - rigiditate 5-13 dGH.
 • Aciditatea necesară este de 6,5-8,0 pH.
 • Temperatura constantă este de 20-24 ° C.
 • Apa trebuie testată constant pentru amoniac și nitrați, reducând la minimum aceste indicatori.

Dotarea acvariului este necesară luând în considerare nu numai fiziologia, ci și natura peștilorLumina este necesară moderată. Plantele vii pentru un acvariu cu acara nu se potrivesc. Aceste pești dragostea de a săpa în pământ, Prin aranjarea peisajului la discreția lor, plantele vor fi pur și simplu rupte nemiloase din rădăcină. Pentru decor, pietre, pietre naturale sau ceramice va face. Ca grund, este mai bine să folosiți nisip sau pietricele mici. Filtrul trebuie să fie exterior și adecvat pentru alimentare. Acesta este de obicei instalat într-un dulap sub acvariu, astfel încât aspectul său nu este lipsit de peisajul subacvatic de decorative.

În condiții adecvate de întreținere și hrănire adecvată, akara poate trăi 10-12 ani sau mai mult într-un acvariu.

hrănire

Organizând alimentația cancerului în acvariu, trebuie să vă amintiți că acestea sunt prădători. Alimentele trebuie să fie compuse din carne vie și congelată:

 • lipitori;
 • om de țeavă;
 • Gammarus;
 • Artemia;
 • râme;
 • greieri;
 • fileuri de pește;
 • fructe de mare.

Împreună cu peștii furajeri au nevoie de suplimente de vitamineProducătorii de furaje industriale produc granule speciale, fulgi și așchii pentru cichlide. Preferința ar trebui acordată marcilor cu reputație mondială (Tetra, JBL, Sera, Hikari). Ca suplimente de vitamine Puteți adăuga frunze de spirulină și salată în meniu, precum și vitamine industriale speciale. Pestii adulti sunt hrăniți de 1-2 ori pe zi, prăjiți - mai des.

La un moment dat, trebuie să oferiți cât mai multă mâncare ca acara va mânca în câteva minute. Rămășițe de mâncare neregulată strică apa.

compatibilitate

Într-un acvariu mare, agresivitatea cancerului turcoaz disipa, dar nu dispare complet. Aceste pești au un temperament încremenit și ei înșiși provocarea vecinilor să lupte. Chiar și pentru pescuitul aceleiași specii, akara nu este loială, așa că se recomandă păstrarea unei perechi, care va exclude bătălii și bătălii fatale. Femelele acestor cichlide sunt adesea mai agresive decât bărbatul. În timpul perioadei de reproducere, aceste manifestări se intensifică.

Dacă vă puteți permite achiziționarea și întreținerea unui rezervor mare de 500 de litri și de mai sus, acesta poate fi cuplat la turcoaz Acar astfel de ciclide mari, cum ar fi tsihlazomu chernopolosuyu, severuma, Astronotus, papagal roșu, managuamskuyu tsihlazomu. Cichlidele africane mai mici "teroriști verzi" vor fi pur și simplu uciși.

reproducere

Cichlidul este considerat un pește intelectual. Fiecare dintre ele are propriul său caracter și comportament unic. Ei ei înșiși alegeți un cuplu și să rămână împreună de mai mulți ani. Dacă cumpărați două sexe diferite, ei nu se pot împăca cu ceilalți, pot face lupte, în acest caz nu se poate vorbi de hrănire.

În cazul în care acari nu-i place unul pe altul, nu va fi de reproducerePentru a forma o familie de două tipuri de cancer, cumpărați câteva prăjiți și le creșteți până la pubertate. În acest moment, peștele are timp să facă o alegere și să creeze o pereche. Toate celelalte persoane din acvariu planta sau da altor acariști. În cazul în care reproducerea a avut loc într-un acvariu comun, părinții protejează cu atenție ouăle de vecini. Dacă în adăpostul subacvatic există destule adăposturi, prăjina va fi capabilă să supraviețuiască și să devină o parte a locuitorilor săi.

Ideal pentru reproducere aciditatea apei este de 6,5-7 pH, rigiditate - de la 4 la 12 dGH. Temperatura este ușor mai mare decât de obicei - 25-26 ° C. În astfel de condiții, cuplul începe să aleagă un loc unde peștele din aka va pune ouă. De obicei, este o piatră plat sau o bucată de lemn de pluș. Potențialii părinți curăța zona de reproducere, iar femela ei stabilește 400 de ouă, care apoi sunt pazite, afluxul de apă proaspătă, Fanning ouă aripioarele, sortare-l într-un viabil și mort.

Larvele apar din ouă timp de 3-4 zile, și numai în a 11-a zi se formează masculul, care începe să plutească liber în jurul acvariului. Hrănirea ar trebui să fie potrivită pentru micii pescari în dimensiune. De obicei, se acordă nauplii artemia, furaj pudră pentru pești adulți și gălbenuș de ou fiert. În această etapă, probabilitatea decesului puilor este destul de mare. Având o dimensiune de 2 centimetri, tinerii cresc mai puternic și accelerează foarte mult creșterea lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijireaCherry barbeque - sfaturi utile privind întreținerea și îngrijirea
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
» » Conținutul de cancer turcoaz în acvariu, compatibilitatea cu alte pești
© 2021 amigdas.com