amigdas.com

Câini de rase cu păr curat

Câini pufos cu păr crețExistă mulți oameni din lume care nu sunt indiferenți față de câinii pufos. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece chiar și printre aceste animale de companie există specimene destul de interesante. Unele atrag atenția cu un aspect elegant și grațios, altele sunt atât de amuzante și adorabile încât nu sunt mai puțin populare printre iubitorii de patrulape. În ciuda decorativității aparente, câinii pufos sunt ajutoare minunate și prieteni. De asemenea, pot participa la expoziții. Dar decizia de a începe una dintre aceste animale de companie este un pas destul de serios și responsabil, deoarece acestea trebuie să ofere o atenție deosebită.

Caracteristici de îngrijire pentru rasele de câini de blană

Atunci când va cumpăra un câine de rasă lungă, viitorul proprietar ar trebui să înțeleagă că va trebui să acorde o atenție deosebită noului său prieten. Procedura de bază, care trebuie să fie efectuată în mod regulat de către proprietarii de câini pufos - dărăcit. Și acest lucru trebuie făcut în mod regulat, altfel destul de curând, lâna va cădea și va trebui să fie tăiată.

rase pufoase de câini - îngrijire, conținutPentru a păstra în forma corectă de câini fuzzy curly, proprietarul nevoie de perii moi, astfel încât acestea să nu rănească în timpul pieptenei. Dar pentru a asigura o îngrijire adecvată pentru rasele cu par lung, de exemplu, același shih-tzu și spitz, la domiciliu nu vor funcționa. Va trebui să folosesc serviciile unui specialist în slujbă. Dar, în timp, proprietarul, câștigând experiență, poate să-l facă tuns parul pentru animale independent. Este important să rețineți că pentru a menține lunga lână în stare bună, va trebui să fie scurtată în mod regulat.

Specii de câini de blană și caracteristicile acestora

Rase de câini mici pufos

Animalele din această categorie de rase miniaturale prezintă o greutate nesemnificativă (nu mai mult de 8 kg) și o creștere scăzută (până la 30 cm). Acest câine este perfect pentru păstrarea într-un apartament mic. Dar pentru a alege un câine din această categorie trebuie să fie foarte atent, acordând atenție temperamentului și aspectului său. Pentru a vă facilita decizia, enumerăm cele mai populare rase.

 • Pomeranian Pomeranian. Această rasă a fost mult timp încredințată titlului onorific de câine. Printre câinii din această rasă se află specimene, în culoarea cărora predomină nuanțele maro, roșu, pal, gri și alb. În ceea ce privește caracterul - astfel de câini de casă minunați se disting prin jocul și vigoarea lor, astfel încât ei vor deveni un prieten minunat pentru întreaga familie.
 • Fotografie spaniolă tibetanăTibetan spaniel. Astfel de pui sunt de mai multe tipuri de culoare, dintre care cele mai frecvente sunt alb, bej, auriu, maro și negru. Prin temperament, sunt animale destul de împovărătoare, dar în același timp sunt foarte inteligente.
 • Jucărie continentală. Este considerat un câine, ca un Pomeranian Pomeranian. Un candidat excelent pentru rolul de prieten pentru intreaga familie, pentru ca are toate calitatile necesare - energie si prietenie. În culoarea acestor câini predomină albul, în plus față de care pot fi prezente și culoarea neagră, maro și roșie.
 • Shih Tzu cu un coafurăShih Tzu. Acești câini pot deveni un bun prieten pentru fiecare membru al familiei. Dar au nevoie de mângâiere și îngrijire constantă. Ele diferă în varietatea de culori, dintre care toate nuanțele sunt reprezentate.
 • Bichon Frise. O caracteristică distinctivă a acestei rase este o lână curată de culoare albă de zăpadă. Sunt animale destul de inteligente și afectuoase, care în același timp au un temperament jucăuș.

Câini pufos de dimensiuni medii

Sunt rase medii de câini opțiune universală, pentru că sunt minunate pentru păstrarea nu numai într-o casă privată, ci și într-un apartament de oraș. În înălțime, acestea ajung la aproximativ 0,5 m, având o greutate de aproximativ 20 kg. Sunt considerați a fi tovarăși excelenți și pot găsi cu ușurință o limbă comună nu numai cu copii, ci și cu adulții. Până în prezent, există mai mult de 200 de rase mijlocii, dar vom considera doar cele mai comune.

 • Vino pe josChow Chow. Reprezentanții acestei rase sunt foarte pufos și seamănă cu un pui de urs. Pentru această caracteristică sunt populare cu mulți crescători. Culoarea acestor câini este cremă, palidă și negru. În același timp, limba lor, care are o nuanță albastră, este extrem de neobișnuită. Chow-chow - câini cu o natură liniștită și calmă.
 • Collie cu păr lung. Dacă ați văzut filmul "Lassie", atunci vă va fi ușor să vă imaginați această rasă. Lana este pictata in trei culori, dintre care cele mai importante sunt alb si saten. Excelenți însoțitori, foarte energici și inteligenți.
 • Fotografia lui KeeshondKeeshond. La prima cunoaștere cu această rasă, ea poate fi ușor de înșelat pentru un lup. Dar nu au nimic în comun, cu excepția unei asemănări externe cu prădătorii formidabili, sunt niște creaturi foarte fermecătoare și fermecătoare. Ele au o culoare foarte diversă, care poate include de la negru la alb.
 • Barbette. Reprezentanții acestei rase au un păr pufos, creț, în care nuanțe predominant gri, maro sau negru. Sunt creaturi foarte vesele și prietenoase, care vor deveni un bun prieten pentru fiecare membru al familiei.
 • Goldendudl. Câini cu păr curat care pot avea o varietate de nuanțe. Reprezentanții acestei rase sunt iubitori de pace, foarte mobili și inteligenți.

Rase de blană de câini de talie mare

Câinii mari, ca o regulă, alegeți proprietarii de case particulare. Pentru un apartament oraș obișnuit nu vor funcționa pentru că nu există suficient spațiu. Animalele au o greutate de aproximativ 60 kg, iar în înălțime pot ajunge la 70 cm. Ele au un temperament calm, nu sunt înclinate spre răutate și agresivitate.

 • Imagine din NewfoundlandTerra Nova. Culoarea acestei rase este dominată de o nuanță neagră sau brună. Prin natura lor, sunt animale destul de calme, afectuoase, ușor de învățat.
 • Câinele Samoyed. Câinii din această rasă se găsesc numai în culoarea deschisă. Ele se disting prin devotament special, natura pașnică, foarte afectuos față de oameni. Nu puteți rămâne indiferent față de un astfel de câine.
 • Bobtail - câine alb și gricoadă tăiată. Înfățișarea este un câine de culoare gri-alb. Are un personaj jucăuș, foarte prietenos, ușor de învățat.
 • Biardid. Reprezentanții acestei rase se găsesc numai în culoarea alb, maro, negru sau tricolor. Creaturi foarte inteligente, energice și durabile.
 • Ciobănesc de Sud din Rusia. Câini cu lână albă, cremă și umbra palidă. Prin natura, animalele destul de autosuficiente, foarte energice și prudente față de străini.

Spitzul spaniol

Spitz spaniol (zâmbet)Când plantezi unul dintre acești bebeluși pufos, ai un prieten rău care nu te va lipsi de atenția lui. Dar dacă îl tratezi fără griji, atunci un câine destul de agresiv și iritabil poate să iasă din el. Pomeranienii sunt foarte plini de energie, care trebuie să-și petreacă undeva. Dar nu credeți că în seara veți găsi pace și liniște. Livrați câine de îngrijorare pe care îl puteți face și noaptea, lătrat la trecători și alergând în jurul apartamentului.

Deoarece Spitz - proprietarii de lână pufos, va trebui să fie atent atent. Luați o regulă pieptene în fiecare zi ea și cel puțin o dată pe lună pentru a vizita groomer, dacă nu doriți să lupte mai târziu cu koltunami.

Pomeranian Spitz colajTot Spitz extrem de sensibil la căldură, așa că trebuie să vă asigurați că animalul nu se supraîncălzește. Cu o atenție deosebită, mergeți la alegerea alimentelor pentru animalul dvs. de companie. Rețineți că numai produsele alimentare ar trebui să prevaleze în ea. Încercați să oferiți cel mai bun grijă posibil prietenului tău cu patru picioare și pentru asta trebuie să-ți curăți în mod regulat urechile, ochii și să faci spălări.

Rețineți că printre Spitz există specimene care nu se bucură de o mare bucurie din procedurile de apă. O problemă serioasă pentru proprietarii câinilor din această rasă poate fi pierderea prematură a dinților și dislocarea patellei. În fața lor nu trebuie să le rezolvi singuri. Este necesar să vă arătați animalului dumneavoastră animalul cât mai curând posibil.

Shih Tzu

Shih Tzu DogAceastă rasă are o origine chineză și este tradusă ca "cea care dă fericire". Și își justifică pe deplin numele. Nu este întâmplător faptul că mulți dintre câinii ăștia le compară cu lei. Deși acestea sunt creaturi foarte răbdătoare, nu le place când le încalcă spațiul personal. Și ei foarte devotat și va face tot posibilul pentru a proteja proprietarul și să-l placă.

În aparență, sunt câini albi pufos, a căror culoare poate include nuanțe negre, gri și maro. Acești câini - proprietari de lână foarte groasă și lungă, deci trebuie să aveți grija atent. În plus față de pieptănare, câinii vor trebui să aranjeze periodic procedurile de apă. Shih Tzu diferă de câinii din alte rase prin faptul că nu se topește niciodată.

În plus față de evenimentele de mai sus, proprietarii acestor pui pufos vor trebui să-și curățească în mod regulat ochii și urechile, astfel încât să nu existe inflamații.

Acestea sunt creaturi foarte inteligente și agile. Ei sunt foarte plini de energie, deci de multe ori trebuie sa mearga la plimbari. Fără acest lucru este imposibil să-și mențină sănătatea psihică și fizică într-o stare normală. De asemenea, plimbările frecvente vor ajuta la evitarea plinătății, care afectează adesea reprezentanții acestei rase.

Franceză Bolognese

Două câini francezi de pe peluzăAcești câini pot impresiona pe oricine cu aspectul lor grațios. Puii au lana alba, ceea ce ii face sa arate ca un nor. Ei au nevoie de mângâieri constante și găsesc cu ușurință o limbă comună atât cu copii cât și cu alte animale. Îi plac jocurile active zgomotoase, astfel încât să uitați imediat restul, dacă vă decideți să vă faceți un astfel de catelus. În persoana cățelului francez, veți avea un partener perfect, care vă va plăcea în mod constant cu un personaj de mângâiere și jucăuș.

Puiul fotografiei francezului lapdogAvantajul acestor câini este acela ei nu au un miros specific și nu fac molot. Dar pentru a menține un aspect bun, va trebui să vă spălați părul cu o perie moale și să îl spălați în mod regulat. De asemenea, va trebui să efectuați alte proceduri cu animalul dvs. de companie - să vă scăldați, să vă curățați urechile și ochii.

Din păcate, nu toți acești mici câini pufos au o sănătate excelentă. Unele pui pot prezenta anumite anomalii genetice. Poate fi inflamația ochilor, urechilor, articulațiilor genunchiului, cataractei și a altor boli mai grave. Ar trebui să aflați acest lucru înainte de a vă decide să aveți un câine din această rasă și după ce apare în casa dvs., va trebui să faceți controale regulate cu un medic veterinar.

Keeshond

Keeshond urcă în zăpadăCâinii din această rasă, ca mulți oameni, cu dispunerea și ingeniozitatea lor. Nu vor lipsi nu numai proprietarul, ci și restul familiei sale. ei plin de energie, așa că va trebui să meargă mereu pe jos. Dar acasă, Keeshond se comportă diferit și nu se lasă să facă trucuri îndrăznețe. El găsește cu ușurință un limbaj comun cu copiii, precum și alte animale, inclusiv pisicile. Wolfspitz este o gardă minunată, așa că nu rata un singur străin și îi anunță imediat gospodăria despre acest latrat puternic.

Catelusul Wolfspitz și floarea soareluiÎn general, această rasă este nemaipomenită în îngrijire. Principala atenție trebuie acordată păstrării în stare bună a stratului său lung și gros. În caz contrar, în curând se prăbușește într-o încurcătură. Cel mai bine este să-l pieptești cu o perie specială moale, care este ideală pentru a aduce înfățișarea corectă a blănurilor magnifice. Dar procedura de pieptene va trebui să fie cheltuită mai mult decât de obicei. La urma urmei, aveți nevoie nu numai pentru a aduce părul în forma corectă, ci și pentru a efectua un masaj al pielii care nu va interfera cu animalul dvs. de companie și va îmbunătăți circulația și regenerarea sângelui.

concluzie

Trei câini cu părul brunetCâinii sunt una dintre cele mai populare animale de companie pe care mulți o țin. Dintre acestea, există multe specimene interesante cărora le este greu să rămână indiferenți. În special merită evidențiate câinii de rase cu blană, care pot provoca orice emoție pozitivă.

Proprietarii lor sunt mulțumiți nu numai de aspectul lor plăcut, ci și de caracterul lor. Mulți dintre reprezentanții raselor de blană sunt mai degrabă animale care iubesc pacea și care au un caracter jucăuș. Prin urmare, prin construirea unuia dintre acești câini, proprietarul devine un prieten pentru întreaga familie.

Firește, toată lumea ar trebui să înțeleagă ce va trebui să aibă grijă de câine. Prin urmare, înainte de a decide să facem un astfel de pas responsabil, este necesar să se cântărească totul și să se evalueze capacitățile sale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijireDescrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire
» » Câini de rase cu păr curat
© 2021 amigdas.com