amigdas.com

Masina de ascutit in casa si productie

Cum funcționează mașina de rectificat?În viața de zi cu zi, precum și site-uri de producție și reparațiile necesare pentru a avea instrumente de lucru cu muchii de tăiere, care din cauza uzurii pierde capacitatea de a reduce tesatura. Periodic, punctul trebuie corectat.

Tipuri de unelte de rectificat

Astăzi nu există nici o alternativă la ascuțirea procesului. Nu s-au inventat astfel de procese fizice sau chimice care să reducă procesul de măcinare la procedura tehnologică obișnuită. Prin urmare, există un număr mare de instrumente mecanice de șlefuire diferite, diverse modele, care restabilește cu exactitate marginea de tăiere. Cele mai frecvente sunt:

 • mini-mașini electrice de uz casnic folosite pentru a îndrepta marginea de tăiere a unui cuțit de bucătărie, mașini de șlefuit și polizor;
 • mașini de șlefuit pentru tâmplărie și instrumente de tâmplărie - axe, dalte, burghie, ferăstraie mecanice, ferăstraie cu lanț și ferăstraie cu bandă pentru ferăstraie cu lanț;
 • echipamente industriale și profesionale pentru restaurarea muchiei tăietoare a șinelor și sculelor pentru prelucrarea metalelor.

Caracteristicile funcționale ale echipamentului de măcinat

Cum să gestionați o mașină de ascuțitPentru ascuțirea diferitelor produse din oțel, utilizați o mașină specială. Se compune dintr-un cadru, cu un motor electric atașat la acesta. O unitate cu un dispozitiv de măcinare este atașată la arborele motorului. Mutarea unui nod manual, Puteți ascuți piesele în direcție verticală și orizontală.

Ghidajul, amplasat pe părțile cu două coloane, creează o alimentare orizontală. Mișcarea sa se datorează transmisiei tip vierme situată pe cadru. Partea finală a arborelui viermelui este echipată cu un dispozitiv de membre care efectuează mișcarea roții de șlefuire. Transmisia longitudinală este efectuată manual, deplasând partea ascuțită.

Următoarea parte a mașinii de rectificat este un dorn. Este atașat la rafturi. Suportul pentru noduri este fixat cu cleme - șuruburi. Are un mâner care permite părților să treacă prin mașină.

Pentru a produce o măcinare circulară în echipament există o gaură, la care este atașat un prefix de ascuțire cuțite.

În metoda de ascuțire a instrumentului există mai multe diferențe principale în relația cu tipul de muncă:

 • ascuțit cu un la îndemână;
 • raza versiune cu un prefix;
 • Șlefuirea cu ajutorul unui dispozitiv de reținere.

Această din urmă opțiune face posibilă prelucrarea unei lame plate cu o muchie dreaptă. Acest aparat include prezența:

 • biți;
 • tocat;
 • plăci metalice;
 • mâna avionului

Lucrați pe o mașină de ascuțit

Cum de a alege o mașină de rectificatÎnainte de a începe, trebuie să acordați atenție modului în care este amplasat cursorul. Trebuie să fie în poziția finală din stânga. Detalii suplimentare sunt fixate cu o coloană sub forma literei "P". Șanțul care îndepărtează șanțul trebuie să fie paralel cu capătul discului de șlefuit. Distanța dintre părți este de 0,1-0,2 cm.

Dacă porniți dispozitivul, produceți ascuțire. Este important să se asigure un contact ușor cu roata de șlefuit. În același timp, mâna stângă este rotită de transmisia transversală, mâna dreaptă deplasează partea longitudinală. Partea este deplasată de-a lungul părții finale de lucru a cercului pentru șlefuire.

Pentru a ascuți tipul de rază, utilizați o parte a atașamentului cu prezența unei muchii a tipului de tăiere, ceea ce asigură o ascuțire neconvențională a sculei.

În cazul șlefuirii cu ajutorul unui prefix, clemele și șuruburile de fixare sunt deconectate. Centrul mașinii este setat pe axa atașamentului și fixat cu o clemă de șurub. Odată cu instalarea corectă a consolei, aceasta se rotește liber și ușor. Apoi, suportul este fixat, iar cursorul este mutat în mijlocul mașinii de rectificat.

Tehnologia de ascuțire a lamei necesită următoarele condiții de bază:

 • Suprafața de lucru a pietrei abrazive trebuie să se deplaseze de-a lungul muchiei prelucrate cu o forță și o viteză constantă la un unghi precis reglat;
 • piatra în timpul procesului de măcinare mai întâi prelucrează marginea de-a lungul întregii lungimi la același unghi, după care diferitele părți ale punctului sunt realizate în unghiuri diferite;
 • mașinile de rectificat sunt fabricate cu etriere mobile și rame de oțel. Trebuie să aibă o rigiditate maximă.

În cazul reascutiti tăișului sau schimbări utilizând mașină sau de mână instrument, care trebuie respectate instrumente de prelucrare de regulă trebuie să fie bine fixate la un anumit unghi cu instalarea în clemă, în care piatra de rectificat trebuie deplasat de-a lungul suprafeței de tratat. În plus, trebuie să existe o forță strict măsurată a presiunii sculei pe margine.

Nu ascuțiți cuțitele, planurile de lame și axele cu un disc de tăiere instalat pe bulgară. Tăierea tăieturii în procesul de ascuțire poate să se retragă, iar marginea de tăiere va eșua iremediabil.

Avantajele utilizării mașinii

În comparație cu dispozitivele portabile, mașinile de rectificat electromecanice au multe avantaje:

 1. Cum să lucrați cu o mașină de ascuțitAbilitatea de a efectua mai multe operații pentru a ascuți un instrument diferit, fără a implica specialiști, în mod independent.
 2. Durată lungă de viață. Mașina poate fi folosită timp de 15 ani.
 3. Procesul de măcinare mecanizat face munca mai ușoară și mai rapidă.
 4. Datorită ușurinței utilizării mașinii, chiar și un laic poate efectua diverse operațiuni de șlefuire și ascuțire a pieselor metalice.
 5. Mașinile de rectificat universale sunt caracterizate de eficiență și productivitate.

Tipuri de dispozitive de măcinare

Tipuri de mașini de rectificatDomeniul de aplicare al mașinilor de rectificat este destul de larg: în viața de zi cu zi, în ateliere, în stații de benzină, în instalații industriale mari.

În funcție de metoda și obiectul de ascuțire, mașinile sunt împărțite în cele specializate și universale. Universal sunt utilizate pentru ascuțirea aproape a oricărui echipament.

Echipamente universale de măcinat este echipat cu unelte speciale care fixează și fixează uneltele. Aceste mașini mănâncă morile și răzătoarele, tăietoarele și matrițele în formă, uneltele de frezat, tăietoarele și tăietorii de vierme.

Masina Sharp specializata de la universal este caracterizata de abilitatea de a ascuti doar acelasi tip de piese. Acesta este un echipament de înaltă performanță care nu necesită înlocuirea permanentă a elementelor structurii. Calitatea prelucrării detaliilor mașinilor specializate este mai precisă. Aceste echipamente de ascuțire sunt împărțite în mașini pentru:

 • burghie;
 • cuțite;
 • Ferastrau pe benzina.

Instrumentele de ascuțit pentru ferăstraiele cu lanț sunt electrice și manuale. Atunci când ascuțiți pe o mașină de mână, este posibil să fixați poziția fișierului. Din acest motiv, dinții sunt ascuțiți și de dimensiuni egale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un ferastrau electric pe discCum sa alegi un ferastrau electric pe disc
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Lanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bineLanț pentru ferăstraie cu lanț: care este mai bine
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile taleCum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
Chopper de ramuri și lemn cu mâinile propriiChopper de ramuri și lemn cu mâinile proprii
Cum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile taleCum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile tale
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
» » Masina de ascutit in casa si productie
© 2021 amigdas.com