amigdas.com

"Ivermek": instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară

Caracteristicile medicamentului"Ivermek" este un preparat complex modern utilizat pe scară largă în medicina veterinară pentru eliminarea eficientă a animalelor domestice din paraziți cutanați și subcutanați.

Pentru a vă asigura că tratamentul a produs un rezultat pozitiv și că nu a afectat animalul de companie, este necesar să urmați cu strictețe instrucțiunile.

Care este drogul "Ivermek"

Compoziția, forma preparatuluiPrincipalele avantaje ale medicamentului. Ivermectin are un spectru larg de acțiune. Tratamentul cu medicamentul produce un rezultat pozitiv pentru o perioadă scurtă de timp.

Supradozajul medicamentului este exclus dacă animalul, după aplicare, linge zonele tratate. Administrarea medicamentului este nedureroasă și nu cauzează abcese după injectare.

Vitamina E, care face parte din medicament, oferă acțiune antioxidantă, care ajută la evitarea apariției reacțiilor negative de la diferite organe. Medicamentul poate fi achiziționat la orice farmacie veterinară la un preț accesibil.

Compoziția și forma de eliberare. Substanța activă din compoziția medicamentului este ivermectina, care este sigură pentru o pisică sau câine, dar este dezastruoasă pentru paraziți. Ca instrument suplimentar, se utilizează vitamina E, care are proprietăți antioxidante și asigură absorbția rapidă a medicamentului în țesut.

Ivermectinul este produs în următoarele forme:

 • soluție injectabilă intramusculară;
 • gel;
 • pulverizare.

Cum funcționează "Ivermek" pentru pisici și câini

Acțiunea farmacologică a medicamentuluiMedicamentul are un efect nematicid și arachnoentomocidal. „Ivermek“ ucide adulți, larve și ouă de viermi, ascarizi și hookworms, subcutanat, nazofaringian si paraziti de piele, păduchi și purici, Horseflies, căpușe.

Substanța activă face efect asupra sistemului nervos al parazitului și cauzează moartea lui. După administrare, medicamentul este absorbit rapid și distribuit în țesuturile și organele animalului.

Efectul medicamentului dureaza 10-14 zile. Rămasile de medicament sunt excretate în urină și parțial cu bilă. În timpul alăptării, "Ivermek" pătrunde în lapte.

Indicații pentru utilizare

"Ivermek" este activ împotriva oricărei forme de paraziți: atât adulți, cât și larve. Se utilizează pentru a trata următoarele boli la pisici și câini:

 1. Indicații pentru utilizarehelmintiazele tractului gastro-intestinal și ale plămânilor;
 2. ochi nematod;
 3. scabie, păduchi, purici;
 4. demodecie;
 5. hipodermoză;
 6. mallofagoz;
 7. otodekoz;
 8. rapăn comun;
 9. strongyloidiasis;
 10. ESTROSI.

"Ivermek": instrucțiuni de utilizare pentru câini

Instrucțiuni pentru utilizarea produsuluiPentru a trata câinii, utilizați o mică doză de medicament, care este suficientă pentru a obține un efect terapeutic pozitiv. Medicamentul se utilizează sub formă de injecții intramusculare. Efectul medicamentului după administrare este menținut timp de 12-14 zile.

Când se administrează medicamentul "Ivermek" urmează ia în considerare greutatea câinelui. Se recomandă utilizarea a 0,2 ml de medicament pentru 5 kg de greutate animală. Medicamentul se administrează pe o bază unică. În cazuri severe, se poate utiliza o injecție suplimentară după consultarea medicului veterinar.

"Ivermek" pentru câini sub formă de gel este eficient pentru tratamentul infecțiilor demodectice. Aplicați medicamentul nu trebuie numai pe zona afectată, ci și pe pielea sănătoasă din jurul acestuia. Medicament se aplică de 2-4 ori pe zi. Durata tratamentului este de 7 zile.

Gelul conține substanța activă ivermectin și componente auxiliare: vitamina E, pantenol, lidocaină. Gelul nu este absorbit în fluxul sanguin total. Substanța activă acționează în glandele sebacee ale pielii câinelui.

Instrucțiuni de utilizare pentru pisici

Instrucțiuni de utilizareIvermectina pentru pisici este utilizată sub formă de injecții intramusculare. Doza de medicament este determinată de un specialist, în funcție de greutatea animalului. Conform instrucțiunilor, medicamentul este aplicat din calculul a 0,1 ml pe 5 kg de greutate corporală a pisicii.

Dacă este necesar, se utilizează preparatul de două ori cu o pauză de 14 zile pentru a evita supradozele. Supradozajul poate crește manifestarea efectelor secundare ale medicamentului și poate cauza o intoxicare puternică a organismului.

Pentru a elimina pisica de ectoparazite, este recomandat utilizarea "Ivermek" sub formă de spray. Produsul se aplică direct pe pielea pre-curățată. Zona din jurul nasului și a ochilor trebuie tratată cu un tampon de bumbac sau cu vârful degetelor. Este necesar să folosiți mănuși de cauciuc.

Dacă animalul prezintă efecte secundare sub formă de vărsături, salivare crescută, lacrimare sau tremurături ale membrelor, rămășițele medicamentului trebuie spălați imediat cu utilizarea detergentului.

Pentru tratamentul scabiei urechilor, medicamentul este îngropat în ambele urechi, indiferent dacă cealaltă ureche este afectată sau nu. Ivermek se aplică de două ori pe zi, cu un interval de 3-5 zile. Utilizarea zilnică a medicamentului este contraindicată.

Contraindicații

"Ivermek" este fabricat folosind un ingredient activ puternic, prin urmare, remedierea nu este recomandată în următoarele cazuri:

 • Contraindicații privind utilizarea medicamentuluihipersensibilitate la componentele medicamentului;
 • sarcina și alăptarea;
 • imunitate slăbită;
 • boli infecțioase;
 • epuizarea animalului.

Efect secundar

Cu o creștere neautorizată a dozei medicamentului sau a utilizării acestuia într-o pisică sau câine, pot exista efecte secundare care sunt exprimate:

 • tremurături ale membrelor;
 • excitabilitate nervoasă;
 • lipsa apetitului;
 • vărsături;
 • încălcarea urinării și defecării.

analogi

Practica veterinară utilizează un număr mare de mijloace pentru a scoate animalele de companie din paraziți. Un efect terapeutic similar este posedat de astfel de medicamente ca "Iversect "și" Ivomec ".

Puteți cumpăra Ivermek într-o farmacie sau clinică veterinară. Costul mediu al medicamentului este de la 30 la 260 de ruble, în funcție de forma de eliberare a produsului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Biomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinarăBiomicina: instrucțiuni privind utilizarea pulberii în medicina veterinară
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Amoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuniAmoxicilina pentru aplicare pe animale este inclusă în instrucțiuni
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Vitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizareVitam - complex pentru animale, instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Medicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsăriMedicină veterinară: enrofloxacină, instrucțiuni pentru utilizare la păsări
» » "Ivermek": instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
© 2021 amigdas.com