amigdas.com

Principalele soiuri de păsări de pradă din Rusia

Predators BirdPăsări - uimitoare creaturi

, care nu numai că pot încânta ochiul cu pene elegante, ci și admira viteza, agilitatea și zborul frumos. Dintre speciile de păsări cunoscute, păsările de pradă au fost întotdeauna de mare interes pentru oameni.

Vânători nativi, cu ghearele magnifice, cu ochi foarte ascuțiți și cu o manevrabilitate incredibilă, sunt creați de ucigași. Atacând prada lor, aceste păsări nu cunosc milă. Falconiformes - un grup de păsări de pradă, care include următorii reprezentanți strălucitori: șoimi, vultur, vultur, șoimi și alții.

Păsările de pradă în timpul zilei

Imagini ale păsărilorNu toate păsările care își vânează mâncarea sunt prădători. Multe specii mănâncă diferite animale, însă, ca păsări de pradă, ele nu sunt clasificate. Poate va surprinde pe cineva, dar bufnițele, care trăiește în Rusia, la păsările de pradă nu este acceptată. Deși au multe asemănări cu vulturi și șoimi, sunt clasificați ca prădători de noapte.

Deși toate păsările de pradă sunt carnivore, dieta lor poate include nu numai reptile și mamifere, ci și insecte. Același lucru este valabil și pentru shrike sau skua.

Taxonomie zoologică se referă la categoria de păsări de vânătoare în timpul zilei numai aceia dintre aceștia care aparțin grupului de șoimi. Cele mai renumite dintre ele sunt:

  • Hawks;
  • vulturii;
  • șoimi;
  • vulturi.

Acestea sunt doar câteva din păsările de pradă din timpul zilei, care sunt unite printr-un aspect similar: un cioc îndoit în jos, curbe și gheare foarte ascuțite. Culoarea reprezentanților sexului opus ale acestor specii este în mare parte aceeași, totuși, femeile sunt de câteva ori mai mari decât bărbații. Având în vedere acest fapt, este posibil să se facă distincția bărbatului cu femeia chiar și cu ochiul liber din lateral.

Goshawk Goshawk

destul de mare predator, care are o culoare strălucitoare frumoasă: un vârf întunecat, cu o tentă gri, ochi galbeni și benzi transversale luminoase pe piept. Greutatea adultului este între 700 de grame și 1,5 kilograme.

Predator goshawkGoshawk Goshawk timp îndelungat a fost clasat printre prădătorii dăunători, dar este acum protejat de legea Rusiei și este protejat, ca și alte tipuri de păsări de pradă de o zi.

El vânează pentru diverse păsări, cu dexteritate și cu o înlăturare a tâlharilor, distrugând ciori, dăunători și alte păsări. Nu respinge proteinele și chiar iepurii tineri. Practic, victimele sale sunt animale bolnave sau rănite, din picioarele sale agățate și un cioc puternic pe care pur și simplu nu-l pot scăpa.

Goshawk-goshawk locuieste aproape pe tot teritoriul marii tundre si in regiunile de nord, de-a lungul luncilor de rauri din tundra sudica. Cuiburi, de obicei, pe copaci foarte înalți, și ouăle pe care le-a așezat șoimul, au o culoare deschisă, cu urme de culori închise.

Vulturul cu coada albă

Acesta este un reprezentant strălucitor al ordinii zilelor de pradă de pradă, care locuiește pe teritoriul Rusiei. Greutatea unui astfel de individ variază între 4 și 7 kilograme, iar aripile pot ajunge până la 2 metri. Este demn de remarcat faptul că caracteristica distinctivă a acestui om frumos este coada albă, poate fi observată numai la păsările adulte, a căror vârstă este mai mare de trei ani.

Vulturul magnific cu coada albăUn tânăr are o coadă de culoare închisă, din acest motiv poate fi confundat cu un vultur de aur sau chiar cu un vultur. Cu toate acestea, puteți distinge o pasăre în timpul zborului. Coada vulturului va avea o formă de pană, în timp ce în vultur va fi rotunjită.

Habitatul acestui prădător este aproape toată Rusia, cu excepția locurilor de deșert fără apă și a Nordului îndepărtat. Îl vânează pe acest vânător pe copaci de foioase și numai uneori - pe pietre. În zona de cuibărit a vulturului, vor fi cu siguranță rezervoarele de apă și râurile din apropiere, unde poate obține cantitatea necesară de pește și de păsări de apă pe care de obicei vânează.

Pe teritoriul tundrului deschis, pentru a satisface vulturul este un mare succes. De regulă, în astfel de locuri, pasărea preferă să nu cuibăresc. Vulturul își construiește cuiburile într-o astfel de localitate pe dealuri sau stânci.

Orlanii nu se disting printr-o astfel de devoțiune și fidelitate ca lebedele, dar în alegerea unui partener ele sunt întotdeauna constante. Femela, de obicei, stabilește până la trei ouă, care au culoare albă și pete mici de culoare brună. În unele cazuri, petele pot fi de culoare ocru.

Orlan este un prădător incredibil de frumos, enumerat în Cartea Roșie. Conservarea acestei specii de păsări este una dintre sarcinile prioritare ale legislației ruse de mediu. Acest prădător aspiră să evite oamenii și există cazuri în care vulturul a migrat spre roci îndepărtate din locurile împădurite din apropierea rezervoarelor de apă cu apariția frecventă a oamenilor de acolo.

Falconi și vulturi

Șoimul este o pasăre surprinzător de rapidă, un vânător născut. Viteza pe care un soț este capabilă să o dezvolte în procesul de vânătoare poate ajunge la mai mult de 320 de kilometri pe oră. Pe cer, prădătorul simte incredibil de încrezător și, de regulă, întotdeauna depășește victima.

Falcon este gata să zboareFalconii și vulturii trăiesc în cea mai mare parte a Rusiei, cu excepția zonei arctice. Ca vulturi, șoimii sunt adesea îmblânziți de oameni și folosiți în călătorii de vânătoare. Pentru stăpânul său, șoimul rămâne mereu un prieten loial și sigur.

Vedere perfectă, penaj frumos, gheare tenace, cu rezistență din oțel, coc masiv curbător - caracteristici distinctive ale unui șoim și ale unui vultur.

La fel ca multe alte păsări de pradă din Rusia, șoimii sunt protejați prin lege. Unele specii de șoimi, cum ar fi santul peregrin sau gyrfalcon, sunt interzise să exporte din țară.

Păsările de noapte ale pradă

Prădătorii de păsări, care își pradă prada în principal noaptea, se numesc păsări de noapte de pradă. Cel mai strălucit reprezentant al acestei specii este o bufniță care are mai multe subspecii:

  • owl polar sau alb;
  • vânătoarea bufniță;
  • șoim sau șoim.

În cazul în care rare reprezentanții pradă au văzut nici un mijloc de toate, o mare parte a populației din Rusia, cu o regularitate de invidiat poate avea loc într-un mediu urban bufniță, să nu mai vorbim de păduri, în cazul în care viața lor în mod semnificativ mai mult.

White Owl

Acesta este cel mai mare reprezentant al întregii familii de bufnițe, având o aripă de până la 1,5 metri și mai mult de 70 de centimetri în lungime. Bufii mici se deosebesc în colorarea pestriță, în timp ce specimenele mai vechi sunt de culoare albă, cu urme de negru pe cap. Labele bufnitelor au un penaj abundent, ochii sunt galbeni, iar ciocul este negru.

O vânătoare de bufnițe pentru rozătoare și niște păsări, cum ar fi pescăruși, bontini, sandpiperi și chiar rațe. Uneori bufnița poate rupe animalele de pădure, prinse într-o capcană. Din acest motiv vânătorii nu-i plac bufnițe și le pot distruge când se întâlnesc.

Buchet de bufniță

Mai des decât toate celelalte soiuri de bufnițe din tundră și mlaștină, puteți întâlni o bufniță mlaștină. În lunile de iarnă, această specie străbate în toată Asia și Europa, poate ajunge chiar și în Africa și America.

Principala diferență dintre o bufnita mlaștină și una polară este dimensiunea acesteia. Lungimea unei păsări adulte variază de la 30 la 40 de centimetri, iar aripile ei nu depășesc 1 metru.

Culoarea sa are o nuanță maro sau gălbuie, labele și un cioc de culoare neagră. În dieta sa se pot obține nu numai rozătoarele, ci și broaștele cu insecte.

Hawk Owl

Această bufniță poate fi atribuită zi. Are multe în comun cu șoimul, de aceea se numește adesea o bufniță de șoim. aripi ascuțite și mod similar cu vânătoarea cu șoimi, strigăte și curaj incredibil, urca rapid și atac fulger-l transforma în cel mai bun vânător printre rudele lor.

În Rusia, în tundra se găsește o bufniță de șoim, unde se întinde de-a lungul inundațiilor din direcția nordului Ob.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Vultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albăVultur cu coada albă - o descriere a păsării în care trăiește vulturul cu coada albă
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Structura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzațieStructura sistemului nervos și excretor al păsărilor. Organe de senzație
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Ce animale trăiesc în stepi?Ce animale trăiesc în stepi?
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
» » Principalele soiuri de păsări de pradă din Rusia
© 2021 amigdas.com