amigdas.com

Descrierea și caracteristicile mașinilor de sudat "rezistent"

Descrierea mașinii de sudatEchipamentul de sudare marca "Resanta" este de mult cunoscut multor locuitori ai statului nostru. Ei se bucură de popularitate largă în rândul profesioniștilor și al meșterilor meșteșugari. Producătorul acestui echipament este înregistrat în Letonia, iar producția sa este în China.

Tipuri de dispozitive

În piață, dispozitivele de sudură sunt reprezentate de mai multe soiuri:

 1. Cum de a alege o mașină de sudurăAparate de lucru în modul semi-automat - "Resanta" SAI PA;
 2. Dispozitive invertor - AIS rezident;
 3. Dispozitive care funcționează la o tensiune redusă de alimentare - SAI PN;
 4. Dispozitive de sudare cu argon - SAI AD;
 5. Echipamente profesionale - SAI TRAC;
 6. Aparate de sudare compacte - SAI K rezistent;
 7. Invertoare pentru sudare cu plasmă - "Resanta" IPR;

În ceea ce privește feedback-ul, există atât exemple pozitive, cât și negative, de utilizare în rețea. Cu toate acestea, funcțional, prețul și caracteristicile de performanță ale mașinilor de sudare Resant le fac o soluție excelentă pentru o casă sau un mic atelier. Sudori cu experiență mare observă că acest echipament are un arc foarte ușor.

Dar mulți se plâng de instabilitatea calității acestor dispozitive. Unele produse pot funcționa corespunzător pentru o lungă perioadă de timp și uneori pot întâlni dispozitive care necesită rapid reparații. Este demn de remarcat faptul că majoritatea feedback-ului pozitiv cu privire la tehnica "Rezistentă" a fost lăsat de către maeștrii de acasă.

Reguli de selecție

Cum functioneaza masina de sudat?Dacă aveți nevoie să achiziționați echipamente de sudură pentru a lucra la dacha sau la domiciliu, se recomandă să acordați atenție dispozitivului AIS "rezistent" și opțiunilor acestuia.

Toată lumea știe, că tensiunea din rețelele noastre de electricitate este țară (în special în sate), în cazuri rare, este corectă 220 V. Uneori se întâmplă că rețeaua nu este lipsit și de 200 V. În acest caz, dacă utilizați echipamentul într-un astfel de mediu, este mai bine pentru a obține un invertor care a fost dezvoltat special pentru acest lucru - AIS PN Caracteristici ale dispozitivelor tehnologice aceste dispozitive vă permit să lucreze chiar și la o tensiune de 140-160 V.

Alți parametri care merită atenția la alegerea echipamentului sunt greutatea și dimensiunile. Dacă acestea sunt foarte importante pentru dvs., uitați-vă la modelul "Compact". Dispozitivele acestei linii sunt caracterizate de dimensiuni compacte, iar masa lor este de aproximativ unu și jumătate kg mai puțin analogi.

Invertoarele din alte categorii sunt mai potrivite pentru funcționarea profesională și semi-profesională. Acest echipament este caracterizat nu numai de indicatorii de înaltă putere, ci și de funcționalitatea sa bogată. A cumpăra astfel de dispozitive pentru un atelier obișnuit la domiciliu este complet inadecvată, deoarece în acest caz veți plăti pentru opțiuni absolut inutile.

Modelul de beton trebuie selectat în funcție de curentul de sudură pe care trebuie să-l utilizați. După ce a determinat acest momentm, puteți alege un dispozitiv specific.

Dacă trebuie să se ocupe de componente groase, se recomandă să selectați dispozitivul cu un curent maxim de sudură. De asemenea, depinde mult de electrozii utilizați. Astfel, pentru produsele cu diametrul de 4 milimetri sunt adecvate dispozitivele "Resant" care formează un curent electric cu o putere de cel puțin 190A.

Caracteristici de utilizare

Înainte de a transforma invertorul într-o priză electrică, trebuie să-l conectați la conectorii cablului de împământare și cablul de alimentare. În acest caz, releul de comutare ar trebui să fie în poziția oprit. Înainte de pornirea echipamentului, este necesar să amplasați aparatul la un curent de sudare minim.

Pentru ca invertorul să vă poată servi cât mai mult timp și mai eficient posibil, trebuie respectate mai multe reguli simple:

 1. Principiul funcționării mașinii de sudurăPe lângă aparatul de sudură nu este necesar să se utilizeze rasnita, și alte dispozitive, care pot acoperi din așchii de metal și praf, sub formă de particule de metal poate duce la pierderea de performanta a dispozitivului.
 2. De asemenea, în jurul dispozitivului de sudură trebuie să existe suficient spațiu, iar designul acestuia nu trebuie acoperit cu materiale de țesătură și alte obiecte. Echipamentele din această clasă au nevoie de o ventilație eficientă.
 3. Invertorii se tem de umiditate ridicată, deoarece trebuie să fie depozitați și folosiți în camere cu aer uscat. De asemenea, echipamentul trebuie protejat de efectele precipitațiilor climatice.
 4. În această situație, dacă ați adus o instalație de sudură într-o încăpere încălzită direct de la îngheț, atunci puteți să o utilizați numai după uscarea condensului, care are loc pe părțile interne (aproximativ după două ore).
 5. "Interiorul" mașinii de sudat trebuie curățat în mod sistematic de praful acumulat și de alți contaminanți. Astfel puteți crește durata de viață a instalației și puteți reduce șansele de defecțiuni neașteptate.

După cum puteți vedea, invertoarele de sudură din "Resant" au un raport optim de calitate și cost. Acest lucru este evidențiat de feedback-ul pozitiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți un invertor de sudură: caracteristicile acestor dispozitiveCum să alegeți un invertor de sudură: caracteristicile acestor dispozitive
Cum sa alegi un generator de sudareCum sa alegi un generator de sudare
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Repararea mașinilor de sudură de propriile mâiniRepararea mașinilor de sudură de propriile mâini
» » Descrierea și caracteristicile mașinilor de sudat "rezistent"
© 2021 amigdas.com