amigdas.com

Lumea legumelor din Australia și animalele de pe continent

Australia și caracteristicile saleFlora și fauna din Australia

diferă de flora și fauna din restul lumii. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că acest continent a fost separat de restul o perioadă lungă de timp, de aceea formele unice de viață au provenit și s-au dezvoltat în multe privințe. O să-l cunoaștem mai bine.

Caracteristici ale Australiei

Acest continent este considerat cel mai vechi: conform cercetătorilor, el se află pe platforma Precambrian, care a apărut cu mai bine de 3 miliarde de ani în urmă. Pentru civilizație, Australia a fost descoperită mult mai târziu decât alte continente, astfel încât, de mult timp, lumea plantelor și animalelor a rămas intactă. Să evidențiem câteva caracteristici caracteristice pentru Australia:

 • Localizarea în 4 zone climatice;
 • Peisaj neobișnuit. Există păduri dense și o zonă vastă de deșerturi aride. Munții mici sunt situați în sud-vest și est de continent;
 • Puține lacuri și râuri, există o cantitate mică de precipitații.

Pentru a păstra lumea uimitoare a faunei sălbatice din cauza impactului negativ al omului, peste o mie de rezerve operează pe teritoriul continentului.

Floral World of Australia

vegetațieOriginalitatea florei din Australia a prezentat o poziție îndepărtată de restul lumii și condiții climatice neobișnuite.

De la a doua jumătate a Cretacicului, continentul australian a fost izolat, vegetația sa și-a păstrat originalitatea. Prin urmare, aproximativ 75% din speciile de plante superioare sunt endemice. În primul rând, majoritatea speciilor de salcâm și eucalipt aparțin acestui grup.

Ce plante cresc aici?

Eucalyptus. Este un adevărat simbol al Australiei, un copac puternic, adaptat surprinzător la climatul nefavorabil sever. Ce este atât de uimitor despre eucalipt?

 • copaciRădăcinile copacului pot ajunge la o lungime mai mare de 20 de metri - astfel încât planta reușește să extragă umezeala din straturile adânci de sol;
 • Dacă un copac puternic se dezvoltă lângă mlaștini, rădăcinile sale devin umezești din aceste rezervoare, contribuind la scurgerea lor;
 • Frunzele înguste contribuie la o evaporare mai scăzută a umidității, astfel încât nu există practic nici o umbră în pădurile de eucalipt;
 • Unele specii au o înălțime mai mare de 120 de metri și mai mult de 10 metri în diametru.

În pădurile de eucalipt, ferigi și coarde de copaci sunt abundente, adesea la o înălțime mai mare de 15 metri. Copacul este asemănător cu un copac, iar la vârf se află o coroană magnifică de frunze spinoase.

În nordul continentului există păduri subtropicale, abundente în ele cresc copaci de mango și palmieri, acacias și smochine, coarde gigantice și ferigi. Pe coasta de est a Australiei se pot vedea adevărate păduri de bambus. În sud, există un adevărat miracol al naturii - un copac de sticle, fructele care seamănă cu forma pe o sticlă, au dat plantei un nume.

Fagul de SudDe asemenea, în Australia vă puteți întâlni fag de sud, plante din familia Proteaceae, Ficus și Pandanus. Acești reprezentanți ai florei se găsesc și pe alte continente, dovadă a legăturii Austriei cu restul lumii cu multe milenii în urmă. Cea mai mare parte a plantelor din lume sunt plantele cu legume uscate și cerealele.

Partea centrală a continentului este o zonă a pășunilor, aici nu există păduri. În zonele deșertice din Australia, există tufișuri mici, spinoase. În munți cresc buștenii și pin-damara. Fagul de sud, sau notofagul, poate ajunge la o înălțime de 50 de metri și are un butoi de diametre de 2 metri. Frunzele sunt mici, florile sunt mici, fructul este o nuci mică cu semințe. Lemnul din acest lemn este rezistent la umiditate, prin urmare, este utilizat în mod activ în construcția de poduri și vase mici.

Interesant este că plantele culturale au fost aduse pe continent de coloniști, înainte ca Australia să fie descoperită, nu era nici un bumbac, nici grâu, nici legume, nici un in. Acum, diversitatea speciilor este inegală între state. Cele mai bogate specii de plante sunt Queensland, precum și Australia de Vest și New South Wales. Cel mai mic număr de specii este reprezentat pe insula Tasmania, dar există insule endemice, mai mult de o sută de specii.

Ce alte plante sunt tipice pentru continentul australian?

 • orhideeÎn primul rând, acestea sunt legume. Pe lângă acțiunea menționată deja, familia include soia și davizia;
 • Myrtle multifarios. Acest melaleuka, arborele copac evergreen, asemănător cu eucalipt, și bogat în uleiuri esențiale leptosperm;
 • Astrologic, principalii reprezentanți ai cărora sunt olearia și buzz;
 • cereale;
 • rogoz;
 • orhidee;
 • Rutaceae;
 • Euphorbiaceae;
 • Lily.

floareExistă, de asemenea, orhidee în Australia, cele mai multe dintre acestea fiind terestre. Printre acestea se remarcă Pterostylis, un monocotiledon, principala parte a căreia este speciile endemice din Australia. Această plantă terestră ierburi, care are un rizom cu tuberculi și inflorescență racemă, este o floare, dar mai multe sunt posibile, cu o petală specială în formă de cască. Planta se polenizează foarte interesant: buza și această petală specială sunt plasate astfel încât insectele să poată ieși din orhideea capcană numai după polenizarea completă.

Printre orhideele de aici puteți găsi mai mult de 50 de specii de plante din genul diuris, este plante perene erbacee, înălțimea tulpinii poate ajunge la un metru. În timpul secetei, frunzele se estompează, dar atunci când clima devine mai umedă, apar altele noi din tubercul subteran. Cele mai multe specii au flori mici de o varietate de culori: galben, portocaliu, alb, violet sau maro. Planta infloreste din a doua jumatate a verii pana in noiembrie.

Familia Rosyankov, număra mai mult de 35 specii, este reprezentată abundent. Ele cresc aproape pe continent, chiar și în deșerturi, au frunze mari de culoare albastră, galbenă sau roz.

Zonarea floristica

Divizarea florei australiene pe regiuni sa făcut la începutul secolului trecut, au fost identificate trei zone:

 • Nord-Est;
 • Central;
 • Sud-vest.

Să luăm în considerare fiecare în detaliu.

Regiunea nord-estică include pădurea și unele zone ale savanei, insulele de coastă, printre care și Tasmania. Vegetația este asemănătoare florei din sud-estul Asiei: se găsesc mango, specii melaneziene și maleice. Pe vârfurile munților se observă plantele inerente în climatul Antarcticii.

Regiunea centrală include săvana, deșertul și sudul Australiei, se distinge prin sărăcia comparativă a lumii plantelor cu predominanța speciilor astroide, varză și mare.

Zona sud-vestică este caracterizată de o abundență de plante cele mai caracteristice din Australia, aici este cel mai mare procent de specii endemice.

Fauna din Australia

Animalele de aici sunt, de asemenea, foarte originale și diferite de reprezentanții faunei din Eurasia, Africa și America. Un număr mare de animale endemice sunt concentrate aici - cele care nu se găsesc în altă parte. Mai întâi, să numim cangari și koali, care au devenit simboluri ale continentului. În plus, fauna Australiei locuieșteAstfel de locuitori uimitori:

 • Lumea animalelorPlatypus;
 • vipere;
 • proteine ​​zburătoare;
 • lupii marsupiale
 • oposum;
 • vulpi volatili;
 • anteaters
 • Wombats.

În general, continentul se caracterizează printr-o abundență de marsupiali, un reprezentant rar fiind diavolul marsupial Tasmanian.

Nu există mamifere răpitoare pe acest continent uimitor, pe lângă câinele Dingo. Mulți sunt înspăimântați de liliecii australieni, a căror aripă poate depăși un metru și jumătate. De asemenea, aici sunt mai mult de 100 de specii de șerpi și aproximativ 450 de specii de reptile.

Lumea păsărilor este, de asemenea, neobișnuită:

 • Parrot Cockatoogiganți ai cacaduților;
 • struți emu;
 • grație pasăre-lira;
 • kookaburras.

păsări australiene au adesea pictura colorate și vocile cele mai uimitoare, astfel încât piesa de liră este similar cu un sunet la un instrument muzical cu același nume, iar Twitter este ușor de confundat kookaburras râs om.

În partea de sud a continentului puteți observa pinguinii care au venit aici din Antarctica. Câteva râuri australiene sunt găzduite de crocodili giganți, iar Marea Barieră de Corali se distinge printr-o abundență de anghilă, polipi, corali și raze.

Australia - o lume uimitoare, cu o viață distinctivă a animalelor și plantelor, aici puteți întâlni creații unice complet de natură, spre deosebire de locuitorii altor continente. Plantele și animalele din Australia - cel mai strălucitor exemplu al modului în care reprezentanții florei și faunei au învățat să se adapteze adroito la condițiile climatice nefavorabile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viațăUnde locuiesc cangurii. Descrierea animalului și stilul de viață
Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimenteAustralian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Exemple și descrierea simbiozelor în fauna sălbaticăExemple și descrierea simbiozelor în fauna sălbatică
Plantele amenințate și pe cale de disparițiePlantele amenințate și pe cale de dispariție
Animal Kingdom în AustraliaAnimal Kingdom în Australia
» » Lumea legumelor din Australia și animalele de pe continent
© 2021 amigdas.com