amigdas.com

Evaluarea celor 20 de animale cele mai inteligente din lume

Ce animale sunt cele mai inteligenteUn număr nelimitat de organisme trăiesc pe planeta noastră, inclusiv animale. De multă vreme, oamenii de știință și specialiștii înguste încearcă să-și dea seama cine este cel mai deștept animal de pe planetă.

Dar, până în prezent, din păcate, este încă imposibil să se determine nivelul de IQ al fiecărui animal, deoarece testele pentru acestea nu au fost încă inventate. Dar poți să faci o evaluare a celor mai deștepți animale, fără a convinge pe vreunul dintre voi că cineva este mai deștept și cineva este mai prost.

5 animale cele mai inteligente

 • Chimpanzeii - cât de inteligenți sunt ei?primate: oamenii de stiinta au descoperit ca similitudinea genetica a omului cu maimuta este in medie de 98%. De fapt, prin urmare, primatele și topul listei de animale inteligente. Animalele sunt ușor de învățat, abilitățile intelectuale și memoria pentru o lungă perioadă de timp uimi oamenii de știință, deoarece rezultatele sunt impresionante. Maimuțele au învățat nu numai să coexiste cu oamenii, ci și să interacționeze cu ele. Primatele fură de la noi și sunt prostule. Interesant este faptul că în India, printre animalele sacre sunt langurii maimuțelor Hanuman - templu. Ei au devenit faimoși în întreaga lume pentru capacitatea lor de a fura tot ce le place. Ei nu pot provoca daune fizice, langurii se află printre animalele de neatins.
 • balene: la numărul de balene noi includem nu numai balene, ci și delfini și balene ucigătoare. Ele sunt reprezentanți luminoși ai unora dintre cei mai inteligenți reprezentanți ai faunei. O mulțime de abilități și super abilități au fost descoperite de oamenii de știință. Fiind în captivitate, cu grija și apropierea adecvată de animal, balenele sunt capabile să învețe să imite discursul uman. Ei reușesc să o simuleze prin creșterea presiunii în cavitățile nazale, cauzând vibrațiile buzelor sonore. Oportunitățile și abilitățile unice ale cetaceelor ​​sunt recunoscute la nivel de stat: în India, anul trecut a fost adoptat un proiect de lege, în care delfinii sunt personalități și, prin urmare, au fost interzise delfinarii.
 • elefanți sunt considerate a fi nu numai inteligente, ci și utile pentru animalele respectate. Timp de mai multe secole, ei sunt credincioși ajutători ai omului. Acest animal are o memorie buna si o minte destul de flexibila. Ca rezultat al experimentului, sa stabilit că animalele sunt capabile să studieze limba umană. Un elefant care locuiește în Asia, numit Koshkin, a învățat să imite mai multe cuvinte umane sau mai degrabă cinci, bine, minți, nu, stai și salută.
 • Capacitățile intelectuale ale câinilor au fost dovedite științific. Acești reprezentanți ai faunei sunt capabili să se antreneze și să aibă o memorie bună. În cursul cercetărilor științifice recente, sa stabilit că câinii sunt prieteni extrem de rezonabili. Oamenii de știință de la Harvard din Statele Unite, care au lucrat sub conducerea profesorului Mark Hauser, au dovedit că câinele poate repeta gesturile și expresiile faciale ale unei persoane. Și personalul Universității din Viena a fost convins de capacitatea câinilor de a "imita selectiv".
 • Cele mai inteligente pisici - care sunt raselePisici domestice ei sunt capabili să-și exprime emoțiile și sentimentele, folosind cu îndemânare ochii, expresiile faciale, mișcările, recunoscând intonările în vorbirea umană, precum și imitând-o. Este demn de remarcat faptul că memoria la pisici este mult mai bună decât câinii. Pisica, aflată în sălbăticie, încearcă imediat să se alăture pachetului, în plus, au o scară ierarhică strictă și distribuția sarcinilor. Unii oameni de știință consideră că formarea școlilor este un semn clar de sălbăticie secundară, o revenire la o stare sălbatică.

Inteligenți reprezentanți ai faunei

 • şobolanii sunt printre cele mai inteligente animale. Șobolanii, asemenea oamenilor, visează visuri, comunică între ei în gama ultrasunetelor, astfel încât prădătorii să nu observe prezența lor. Cu toate acestea, șobolanii pot schimba dramatic frecvența semnalelor publicate. Șobolanii au un vocabular bogat de țipete, fiecare dintre ele având denumirea proprie. Șobolanii și oamenii sunt singurii reprezentanți ai mamiferelor care știu să râdă. Nu cu mult timp în urmă, oamenii de știință au descoperit reacția șobolanilor la situații ridicole. După cum știți, șobolanii nu aparțin singurilor. Ei pot construi o ierarhie în comunitatea lor.
 • porci sunt printre cele mai nervoase animale care înconjoară o persoană, dar în afară de aceasta, ei sunt încă vicleni și inteligenți. Mistretul sălbatic nu va putea niciodată să prindă aceeași momeală, deoarece fiara sălbatică are caracteristici analitice excelente. În ceea ce privește porcinele domestice, ele sunt puriste în raport cu rutina zilei. În special, foarte repede, își amintesc timpul meselor.
 • proteine animale extrem de prudente și viclean. Dacă vă întâlniți cu o veveriță într-un mediu sălbatic, puteți urmări cât de sârguinciți pregătesc stocurile pentru iarnă, ascunzându-l în locuri ascunse. Memoria veverițelor este excelentă, ei își amintesc, de obicei, toate mii de semne de carte pentru o lungă perioadă de două luni. Proteinele se numără printre hoții deștepți și sunt capabili nu numai să vină să alerge / să apuce / să scape, ci și să aștepte și să creadă intuitiv comportamentul potențialului victimă.
 • Jayul obișnuit este o pasăre inteligentăgaiță recunoscuți ca fiind cei mai inteligenți reprezentanți ai lumii păsărilor. La fel ca toți ceilalți reprezentanți ai Vranovilor, au abilități fenomenale de a imita sunete, precum și de a-și aminti. Jays ascunde mâncarea foarte atent, dar, dacă cineva a reușit să le găsească, ceea ce Jay va fi o lungă perioadă de timp pentru a spiona vecinul lipsit de scrupule. Un astfel de comportament a impins cercetatorii sa sugereze ca Jays au gândire analitică și sunt în măsură să se uite la situația prin ochii altcuiva, în acest caz, prin ochii unui hoț. Aceasta este o situație extrem de rară în rândul faunei.
 • ciori sunt capabili să evalueze obiectele care le înconjoară: volumul, greutatea și materialul care face obiectul. Astfel, cocoșii nu au pus niciodată o bucată de coajă în rezervorul de apă pentru a ridica nivelul apei, dar piatra va fi folosită cu bucurie. Cioanele pot stăpâni un biciuier și, de asemenea, știu cum să folosească o oglindă pentru scopurile lor.

Reprezentanți inteligenți ai faunei

 • ratoni, așa cum mulți au observat astăzi în această tendință. Aceste creaturi minunate sunt înzestrate cu ingeniozitate incredibilă. În căutarea hranei, ei pot rezolva multe probleme logice dificile și folosesc în mod activ instrumente improvizate pentru a atinge scopul dorit. Ei își pot aminti soluția pentru o perioadă de trei ani.
 • sigilii aparțin numărului de creaturi nu numai drăguțe și fermecătoare, ci și extrem de inteligente. Ei pot fi instruiți și instruiți cu ușurință. Sigiliile sunt echipate cu un sistem de navigație excelent încorporat. În ciuda faptului că acești reprezentanți ai faunei aparțin animalelor educate, ele preferă o distanță și afișează individualismul în totul. Vânătoarea în sălbăticie este trimisă singură.
 • papagali au nu numai posibilitatea onomatopoeiei. De exemplu, un papagal gri african poate fi comparat cu un pui uman de trei ani pentru dezvoltarea intelectuală. Papagalii se caracterizează printr-o memorie excelentă, sunt capabili de empatie și, de asemenea, știu să-și arate emoțiile, să aibă inteligență și învățare. Deci, papagalii care trăiesc într-un mediu sălbatic, puse sub roțile mașinilor nuci, astfel încât, după ce s-au mutat, s-au despărțit. Un fapt interesant este faptul că oamenii de știință au dovedit dezvoltarea abilităților analitice ale papagalilor, continuând să se dezvolte rapid.
 • cai nu numai animale inteligente, ci și extrem de vicleni, cu o memorie excelentă. Căluțele Akhalteke sunt considerate monogame, pot servi doar unui singur maestru pe toată durata vieții lor. Absolut toate tipurile de cai pot fi instruiți. De exemplu, Skanul arab nu va face niciodată, sub nici un pretext, pasul pe piciorul unui om, iar rasele de poliție învățate să disperseze mulțimile nu sunt atât de delicate.
 • Porumbei Păunele sunt păsări inteligenteporumbei, destul de ciudat, de asemenea, pasari foarte inteligente. Toată lumea este conștientă de existența "poștei de poștă", care a apărut înaintea tuturor celor existente până în prezent. "Pigeon Mail" se bazează pe capacitatea porumbeilor de a "houming" - un instinct înnăscut întotdeauna să se întoarcă acasă. Activitatea cerebrală a păsării este izbitoare, deoarece nu poate numai să proceseze, ci și să stocheze cantități mari de informații. Aduna porumbeii ei, folosind cu pricepere toate organele simțurilor ei. Aceste păsări sunt dotate cu viziune acută combinată cu o memorie frumoasă. Această caracteristică le permite să formeze un traseu acasă bazat pe afișări vizuale.
 • oaie este considerat a fi animale stupide și stupide. Cu toate acestea, mai multe studii moderne sparg stereotipurile, au aratat ca oile au o memorie buna pentru fete, fac parte din mamiferele sociale si pot construi relatii. Principala lor problemă este lașitatea.
 • crocodili demoni inutil - să recunoască oamenii de știință moderni. Timp de 10 ani, zoologul american Vladimir Vladimir Dinets vizionarea crocodili și a făcut următoarele concluzii: în primul rând, crocodili care pot fi supuse învățării, iar în al doilea rând acestea sunt destul de jucaus. Toată lumea cunoaște povestea, când un crocodil a trăit la moarte de la un om care la salvat de la o anumită moarte. El a lăsat prietenul său să înoate în liniște cu el în piscină, să-l îmbrățișeze și să-l sărute în față, s-au păcălit în jur.
 • albine sunt considerate cele mai inteligente insecte din lume. Ei sunt capabili să navigheze în spațiu prin Soare și să simtă câmpul electromagnetic al Pământului și să-și amintească obiectele vizuale. În plus, trebuie remarcat faptul că albinele sunt insecte sociale. Ei sunt capabili să comunice unul cu celălalt datorită unui dans plutitor.
 • cefalopode sunt considerați cei mai inteligenți reprezentanți ai moluștelor. Majoritatea au capacitatea de a mimica, iar caracatitele pot trece cu succes testele "arata si aminteste". Printre altele, au un sistem de navigație bine dezvoltat. Squids forme în turme și oamenii de știință cred că acestea sunt sociale și de a comunica unul cu altul printr-o limbă codificată.
 • Turtle - caracteristici ale raseibroască țestoasă. Numeroase studii arată că țestoasele au abilități intelectuale excelente. Țestoasele pot fi învățate, reușesc să găsească o ieșire din labirint. Într-o perioadă scurtă de timp sunt domesticiți, după care încet încet să se teamă de o persoană și să înceapă să mănânce din mâinile sale.

Informații interesante despre animalele inteligente:

 1. Cel mai inteligent papagal trăiește în Marea Britanie într-o lume care poate coase. Profesionalismul său ca croitor este estimat la 90%.
 2. Cu balene aparțin animalelor cu sânge cald care sunt capabile să se miște misterios și să se găsească reciproc în ocean.
 3. Câini sunt capabili să-și amintească până la 250 de gesturi și cuvinte și sunt considerate a fi nu mai puțin de 5 ciripi inteligenți.

producție

Oamenii de stiinta continua sa-si continue cercetarea in mod activ si realizarile stiintifice nu stau inca, poate ceva se va schimba. Dar oamenii ar trebui să-și amintească întotdeauna că sunt responsabili pentru cei care s-au îmblânzit!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Informații interesante: cum delfini dorm și respir?Informații interesante: cum delfini dorm și respir?
Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?Atlantic walrus: unde locuiește și ce se hrănește?
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
Maimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mareMaimuta este un nosiac. Viața unei maimuțe cu un nas mare
Evaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravăEvaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravă
Bonobo de maimuță: caracteristicile speciei de cimpanzei piticBonobo de maimuță: caracteristicile speciei de cimpanzei pitic
» » Evaluarea celor 20 de animale cele mai inteligente din lume
© 2021 amigdas.com