amigdas.com

Kanyuk obișnuit sau Sarych - un reprezentant strălucitor al prădătorilor de pradă

Reprezentant al prădătorilor de pradăOrdinary Buzzard

- O pasăre de pradă din familia șoimilor, care trăiește în pădurile Europei și Asiei. Numele ei a venit din "kanjuchit", deoarece vocea aminteste de urletul usturator al pisicilor. Pe baza acestui fapt, oamenii au început să sune la păsări de viață kanyukom.Prodolzhitelnost este de aproximativ 20-25 de ani, dar există persoane care trăiesc până la 35 de ani.

taxonomie:

 • Clasa Aves - păsări
 • Comandă Falconiformes - Falconiformes
 • Familia Accipitridae - Hawk
 • Genul Buteo - Kanyuki
 • Un fel de Buteo buteo - Un vechi cronometru, sau sarych

apariție

Bird de dimensiuni medii. Lungimea corporală de aproximativ 50-58 cm, anvergura aripilor de 130 cm, o greutate corporală variind de la 450 g până la 1,4 kg, krylev- 40 cm lungime si coada - 28 cm Femele practic mai mulți dintre partenerii lor ..

Un buzzard obișnuit are multe varietăți de colorare. Este imposibil să întâlniți doi indivizi absolut identici. Unii reprezentanți au culoare maro, negru, maro. Și din celălalt sariș există benzi albe pe coadă sau puncte negre de pe abdomen. Unele păsări au un ceroma galben strălucitor, picioare galben pal și culoare închisă vârful ciocului, corneea culorii roșu-brun. Există mai multe opțiuni.

Foarte neobișnuită pasăre, care lovește penajul și o varietate de culori.

Stilul de viață și habitat

Cele mai comune sunt habitate Eurasia, Orientul Mijlociu și Asia Centrală, Ozorskie și Insulele Canare, Iran, deșertul arab, Cercul Arctic. În Rusia, sarych trăiește în Siberia, de la Insulele Kuril până la Sahalin.

Sunt reprezentanți nomazi și sedentari ai muncitorilor, depinde de condițiile habitale și climatice. Ei aleg doar un partener și restricționează grav site-urile lor de cuibărit. Ei își protejează zelos teritoriul de alte păsări și elimină toți "invitații neinvitați". Nu puneți mai mult de 5 ouă, trageți-le și le hrăniți la rândul lor, Până când cuibul să învețe să zboare.

Bird de prădătorOrdinary buzzard poate fi ușor recunoscut prin comportamentul său. Când pasărea se așează în jos, ea îndoaie labele sub ea și se micsorează. Deci ei se odihnesc si in acelasi timp se uita la o noua pradă. Acesta zboară pentru o lungă perioadă de timp și fără zgomot. Văzând prada, saprul este eliberat la pământ cu o piatră, își întinde aripile în fața pământului și își prăjește prada.

Să vă prindă prada, Sarych trebuie să vâneze numai în spații deschise. Pentru a face acest lucru, el poate vâna victima de la o ambuscadă sau o plutire lungă în aer.

Hrănirea pasarilor de pasari

Pentru vânătoare, pasărea preferă păduri alternând cu poienile. Este rar să vânați o pradă mare, însă selectează în general rozătoarele mici și alte creaturi vii. Produce alimente la șobolani, alunițe, șoareci, iepuri, păsări mici, broaște, șopârle, broaște, șerpi și chiar hoituri dispreț. Chiar folosește râme dacă nu poate găsi un tratament preferat. Nevoia zilnică de hrană este de aproximativ 100-150 de ani. În anul în care Sarych extermină până la 11.000 de rozătoare și o zi aproximativ 30 de persoane. Acest lucru este foarte benefic pentru omenire.

Reproducere, comportament marital și cuiburi

Sezonul de împerechere începe la începutul primăverii. Barbatul incepe sa flirteze cu femela si isi incepe curtenirea. El dansează, plutește în aer și efectuează multe trucuri pentru a atrage atenția. Adesea bărbații concurează între ei și se luptă între ei.

Când se formează perechea, construcția unui cuib nou începe la o altitudine de 4-15 m sau o reparație a vechiului cuib. Tunurile sunt alese pentru cazare cel mai adesea:

 • mesteacăn;
 • pin;
 • brad;
 • Aspen;
 • molid;
 • Plop.

Un loc preferat sunt furcile din ramuri groase. Cuibul este făcut din crengi uscate care sunt țesute cu iarbă verde sau vechi.

În cazul în care prima pui a eșuat, femela poate amâna un alt pe sezon.

Nasizhivaniem ouă sunt manipulate de femele, iar masculii în acest moment produc mâncare și păzesc cuibul. Reglarea ouălor se efectuează până la sfârșitul primăverii, iar perioada de incubație durează până la 36 de zile. Masoneria la păsările de culoare verde cu pete maronii. Puiul se deschide vara devreme, acoperit cu un fuzz de culoare închisă, cu ochii deschiși. Dar ele sunt complet neajutorate și necesită îngrijire și îngrijire.

Pradă cu peneÎn primele zile femelele nu părăsesc complet cuibul. Masculul este angajat în producția de alimente pentru întreaga familie. El îl aruncă direct în cuib, unde femelele îl rup în bucăți și alimentează puii. Puiul este de vârste diferite și, dacă există multă pradă, puii mai tineri ajung dincolo de dezvoltarea bătrânilor. În final, toți supraviețuiesc. În unele cazuri, persoanele mai în vârstă se comportă agresiv și ucid rudele mai tinere din pui. Pe masura ce cresc copiii, femeia incepe sa le lase treptat in pace si, de asemenea, face vanatoarea. La vârsta de 6-7 săptămâni, viermii își părăsesc cuibul și încep un mod independent de viață.

Beneficii pentru omenire

În anii 1970. Otolaringologii au făcut o descoperire despre beneficiile acestor păsări. Au descoperit că distrug un număr mare de rozătoare dăunătoare agriculturii. Ele nu dau și nu se înmulțește altor dăunători: lăcuste, lăcuste, mare. Se știe că sarychi distrug, de asemenea, șerpi otrăvitori, care poate provoca un rău mare sănătatea umană.

Relația dintre specie și om

Nu întotdeauna omenirea avea grijă de viermi. Anterior se credea că provoacă mari daune și, prin urmare, au fost exterminate. Ei trebuiau să distrugă păsări mici, păsări care se hrănesc cu dăunători, mănâncă pui.

În carta Federației Ruse a fost indicată prevederea privind împușcarea acestor păsări, care în cele din urmă a fost chiar recompensată. Și, de asemenea, au provocat daune ireparabile din cauza distrugerii rozătoarelor de către substanțele chimice otrăvitoare, din cauza cărora specia era pe punctul de a dispărea.

Dar, după un timp, oamenii au înțeles eroarea ipotezelor lor, iar omenirea a început să aibă grijă de viermi sau de mousetrapsuri. Decizia de interzicere a vânătorii și a protecției speciilor a fost recunoscută, ceea ce a ajutat populațiile Sarychilor și, în timpul nostru, au reușit să-și restabilească densitatea și numerele.

Bird Buzzard - reprezentant neobișnuit al prădătorilor, care aduce beneficii uriașe și este nevoie de un ecosistem. Omenirea trebuie să implice o atitudine respectuoasă între descendenții ei față de ei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cum arată și se hrănește șoimulCum arată și se hrănește șoimul
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
» » Kanyuk obișnuit sau Sarych - un reprezentant strălucitor al prădătorilor de pradă
© 2021 amigdas.com